Το έχω ξαναπεί, λίγο οι πρόσφατες καταλήψεις για την Μακεδονία, λίγο η συναναστροφή που έχω με παιδιά νεαρότερης ηλικίας, η νέα γενιά μου εμπνέει περισσότερη εμπιστοσύνη. Ίσως φταίει και πως καταλαβαίνουν ότι έχουν τελειώσει τα αστεία πλέον και νιώθουν πιο πολύ την ευθύνη από εμάς που ήμασταν όλο πιθηκισμούς και καλοπέραση.
Εν τω μεταξύ παρατηρήστε αντιμετώπιση που είχαν οι πανελλήνιες, ειρηνικές καταλήψεις των μαθητών λίγες μέρες πριν με την κατάληψη της Θεολογικής από μια μειοψηφία, που προκάλεσε ζημιές 100.000 ευρώ, από κόμματα και ΜΜΕ. Τώρα είναι καλοί οι καταληψίες, δεν είναι φασίστες.
Αχτίδα αισιοδοξίας σήμερα στην Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης με τους φοιτητές της να ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του κοσμήτορα της και το πρωί να οργανώνεται στο Δ' Αμφιθέατρο επιχείρηση καθαρισμού και μικροεπισκευών από τις μεγάλες ζημιές που προκλήθηκαν στις 6 Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες και τις φωτογραφίες που δημοσίευσε στο προσωπικό της προφίλ στο facebook η καθηγήτρια της Θεολογικής Σχολής Αικατερίνη Τσαλαμπούνη, περισσότεροι από 100 φοιτητές προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί και υποψήφιοι διδάκτορες ανέλαβαν κατά ομάδες διάφορες εργασίες και επιχείρησαν να αποκαταστήσουν την άσχημη εικόνα που επικρατούσε μετά τα επεισόδια της Πέμπτης.
Πηγή:
https://www.voria.gr/article/fitites-ka ... -apth-foto