!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Eργαστήριο Chillout

Ανθρώπινες κατασκευές, διάφορα χόμπυ, έργα - do it yourself, είδη μοντελισμού.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Re: Eργαστήριο Chillout

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

Πάνας έγραψε: 09 Δεκ 2018, 12:46 Και ο Τσιλ παίζει με τον δικό μου που επίσης δεν έχω χώρο και φτιάχνω μόνο το καλοκαίρι. Η ειρωνεία είναι ότι ο χειμώνας είναι πιο δημιουργικός για ευνόητους λόγους.
καθενας με τον πονο του. εχω απειρο χωρο, ορεξη και εργαλεια, μηδεν χρονο :a040:
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy »

να σου πώ ούτε εγώ έχω χρόνο, συνήθως κάτι καθημερινές μεσάνυχτα παλεύω, ή αν βρεθεί που και πού καμμιά ήσυχη κυριακή.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

waldorf έγραψε: 09 Δεκ 2018, 14:35 Πάει το ναυπηγείο Πάνας.Μου είχαν βγει τα μάτια και κύρηξα απεργεία διαρκείας !
Chilloutbuddy και μιά οποιαδήποτε κινέζικη φασόν,μιά χαρά δουλειά θα σου κάνει.Εγώ έχω sceheppach και μέχρι στιγμής δεν μου είπε όχι πουθενά.Μέχρι 36mm κόντρα-πλακέ έχει κόψει που κανονικά θα χρειαζόταν κορδέλα.Με πολύ υπομονή βέβαια και το μηχάνημα στα όρια του.
120 watt είναι αυτή,οπότε θα σου πρότεινα να μην πέσεις παρακάτω από τόσα.Σημαντικό επίσης είναι να παίρνει ακέφαλες λάμες.Η einhell που έβαλε ο Πάνας παραπάνω δεν παίρνει (αν και θεωρητικά υπάρχει αντάπτορας για να παίρνει).Οι ακέφαλες λάμες χρειάζονται σε εσωτερικές κοπές και είναι και το βασικό πλεονέκτημα σε σχέση με την κορδέλα (εκτός βέβαια από το μέγεθος του ξύλου που μπορείς να επεξεργαστείς).
Τώρα αν μπορείς να διαθέσεις κάτι (αρκετά) παραπάνω,η proxxon είναι μονόδρομος (γενικά σε εργαλεία μοντελισμού),αυτά που θα σου προσφέρει δεν τα βρίσκεις σε ερασιτεχνικά εργαλεία.Αυτά τα ολίγα και αν το αποφασίσεις εδώ θα είμαστε για λεπτομέρειες.
Πήρα τελικά μια κινέζικη κόπια σαν αυτή του Πάνα. Μλκ σκέτη αγγαρεία είναι. Το φυσητηράκι είναι βασικά διακοσμητικό, κάθε 3 αναπνοές φυσάω για να φεύγουν οι σκόνες και να βλέπω τι μου γίνεται. Η αλλαγή λάμας για εσωτερική κοπή γίνεται βασικά στα τυφλά εντελώς γιατί άπαξ και την περάσεις μέσα απ'την τρύπα στο ξύλο που κόβεις από κάτω δε βλέπεις τίποτα για να την περάσεις στην οπή. Τελικά έβγαλα εντελώς το insert για να βλέπω από κάτω, και μετά δουλεύω στο κενό LOL

Έχει ανταπτοράκια για pinless, αλλά ούτε και το ανταπτοράκι δεν κλειδώνει από κάτω, απλά το περνάς σε μια οπή κι αυτό και μαγγώνει όταν τεντώνεται, οπότε και αυτό ουσιαστικά πρέπει στα τυφλά. Ρώτησα και τα 4 μαγαζιά που ξέρω, κανείς δεν είχε μηχάνημα χωρίς αντάπτορα κάτω από χιλιάρικο.

Τες πα αν τα ξεπεράσεις όλα αυτά καλά κόβει (αν πετύχεις τη σωστή λάμα) και είναι και αθόρυβο, τελικά τη δουλειά σου την κάνεις όπως όπως. Αλλά όπου παίρνει κορδέλα σηκώνομαι και πάω κατευθείαν στην κορδέλα. Μου φαίνεται καλύτερα θα φτιάξω ένα τραπεζάκι και θα καρφώσω το jig saw ανάποδα.
Άβαταρ μέλους
waldorf

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από waldorf »

Λίρα εκατό πήρες!
Τη λάμα μην την βγάζεις τελείως για να την περάσεις στο ξύλο.Την ξεσφίγγεις μόνο από πάνω και κάτω μένει σταθερά σφιγμένη.Εκτός αν είναι τόσο περίεργο το μηχάνημα και δεν γίνεται αυτό,αλλά λογικά δεν θα`χεις πρόβλημα.Επίσης, λογικά, θα έχει ένα πλαϊνό "καπάκι" με δυό τρεις βιδούλες.Βγάλτο αυτό μόνιμα για να σου δίνει χέρι μέσα και ξαναβάλε το insert.Δεν θα μπορείς να δουλέψεις σωστά χωρίς αυτό,ιδιαίτερα σε μικρότερα κομμάτια.Όσο για το φυσητήρι,συνήθως είναι λίγο λαχείο σ`αυτού του επιπέδου τις σέγες.Εγώ στάθηκα τυχερός εκεί.Κι αυτό όμως ίσως να μπορείς να το φέρεις με πατεντούλα δεν είναι κανένας περίεργος μηχανισμός.Στην ουσία είναι μιά σαν φυσούνα ας πούμε που χτυπάει επάνω της το μπράτσο όπως κινείται.Δες το λίγο,μπορεί με λίγο σκάλισμα να γίνει κάτι.
Πάντως σε λάμες μην κάνεις οικονομία,πάρε καλές.Θα δείς τεράστια διαφορά.
Nandros έγραψε: 26 Αύγ 2024, 17:56

Άντε γαμήσου λοιπόν συφιλιασμένο μουνόπανο.
.
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Δεν έχει ρε τίποτα από κάτω για να μείνει σφιγμένη η λάμα (ή ο αντάπτορας). Κάτω είναι ένα σίδερο σκέτο με μια οπή, περνάς τη λάμα απ'την οπή αλλά δε έχει κάποιο τρόπο να σφίγγει, απλά κρέμεται κι αν την αφήσεις πέφτει όλη μέσα. Για να μείνει εκεί πρέπει να την περάσεις ΚΑΙ από πάνω, και μετά να την τεντώσεις, και μόνο απ'το τέντωμα μαγγώνει και μένει στη θέση της. Σα να περνάς χορδή σε τόξο ένα πράμα.

Όλες έτσι είναι που είδα, εκτός αν πας σε χιλιάρικο.
Ούτε καπάκι έχει στο πλάϊ.
Άβαταρ μέλους
waldorf

Οκ νομίζω τώρα το`πιασα πως λειτουργεί.Οπότε η επόμενη συμβουλή είναι να βγάλεις το insert για να βλέπεις από κάτω και να δουλεύεις στο κενό :smt005:
Επίσης να δοκιμάσεις και το μπινελίκι σε κάθε αλλαγή λάμας.Δεν θα σε βοηθήσει,αλλά μπορεί να σε κάνει να νοιώσεις καλύτερα :8)

.
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

ναι το'πιασα ότι κάπως έτσι πάει η δουλειά :lol:
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

waldorf έγραψε: 10 Δεκ 2018, 14:48 Επίσης, λογικά, θα έχει ένα πλαϊνό "καπάκι" με δυό τρεις βιδούλες.Βγάλτο αυτό μόνιμα για να σου δίνει χέρι μέσα
τελικά αυτή ήταν η καλύτερη συμβουλή, δεν είχε καπάκι αλλά έλυσα όλο το πλάϊ
ευχαριστώ φίλε
Άβαταρ μέλους
waldorf

Αυτό εννοούσα, γι`αυτό και το "καπάκι" είναι σε εισαγωγικά και ανέφερα βίδες και μόνιμο βγάλσιμο.Δεν ήμουν σαφής αλλά αφού την βρήκες την άκρη όλα καλά :)

.
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Test drive LOL

Εικόνα

Τις καμπύλες τις παλεύω, ευθεία δεν το πάω αυτό το πράμα με τίποτα, τις ευθείες στην κορδέλα.
Άβαταρ μέλους
waldorf

Ε δεν είναι για ευθείες τούτο το ρημάδι,δε πα να βάλεις οδηγό,να φτιάξεις jig ευθεία σωστή δεν κόβεις ό,τι χέρι και νά`χεις.Αλλά σε καμπύλες και κυρίως σε εσωτερικές κοπές δεν έχει ανταγωνιστή.Κι εσύ όπως βλέπω το`χεις ΚΑΙ αυτό!

.
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

δεν το'χω, έχει ατέλειες πολλές, τις μάζεψα κάπως με τη λίμα.
Όπως όλα είναι, θέλει εξάσκηση, και να σκάσεις και κανα φράγκο για μηχάνημα της προκοπής, καλές λάμες κλπ
Άβαταρ μέλους
waldorf

Τώρα,μέρες που`ναι,δοκίμασε κάτι τέτοιο (τον Άϊ Βασίλη):
Εικόνα
Έχει ΠΟΛΛΕΣ και σχετικά απαιτητικές εσωτερικές κοπές.(στη φώτο αχνοφαίνεται και η σέγα μου με βγαλμένο το πλαϊνό "καπάκι").

.
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Δεν το'χω αυτό φίλε, πολύ δύσκολο, το ελαφάκι δεξιά και άμα

(το ίδιο μηχάνημα έχουμε βασικά, απλά το δικό σου κερδίζει στις λεπτομέρειες)
Άβαταρ μέλους
waldorf

Είπαμε φασόν είναι όλα αυτά, στην ουσία (μοτόρια κλπ) ίδια είναι.
Ρίξε μιά ματιά σ`αυτόν τον τύπο http://www.stevedgood.com/catalog/.
Πολλά σχέδια,από τελείως beginner μέχρι ιδιαίτερα δύσκολα και κυρίως free patterns.

.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Χόμπυ • Κατασκευές • Μοντελισμός”