ΓΑΛΗ έγραψε: 24 Δεκ 2024, 23:21
Κουραμπιέδες Νέας Καρβάλης (είναι σαν μισοφέγγαρα, όχι στρογγυλοί) έχει δοκιμάσει κάποιος;
Ναι
Οι λαμιωτικοι δύο τρία λεβελ παραπάνω στο χαλαρό.
Οκ, σε πρώτη ευκαιρία θα δοκιμάσω.
Επ´ ευκαιρία, κάτι κουραμπιοειδή σε σχήμα μισοφέγγαρου, που είναι γεμιστά με γλυκό κουταλιού, πώς τα λένε; Νομίζω ότι είναι κερκυραϊκή συνταγή αλλά δεν είμαι σίγουρη.
Γλυκό κουταλιού μέσα σε ζύμη με άχνη απ'έξω; Πάλι καλά που δεν τα βάλανε μέσα σε καταΐφι και όλο αυτό μετά να είναι γέμιση σε τσουρέκι με επικάλυψη σοκολάτα.
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
micmic έγραψε: 31 Δεκ 2024, 17:21
Γλυκό κουταλιού μέσα σε ζύμη με άχνη απ'έξω; Πάλι καλά που δεν τα βάλανε μέσα σε καταΐφι και όλο αυτό μετά να είναι γέμιση σε τσουρέκι με επικάλυψη σοκολάτα.
Οκ, σκέψου στη θέση του σιροπιασμένου καταϊφιού, μια τραγανή ζύμη κουρού με γλυκιά γέμιση. Και τα σκαλτσούνια που ξέρω έχουν άχνη που φεύγει με ένα απλό τίναγμα. Δεν είναι τόσο λιγωτικά όσο νομίζεις, ανεξαρτήτως γέμισης.
Σοκολατάκια με πικρή σοκολατα και γέμιση λικέρ βύσσινο, δεν έχεις δοκιμάσει ποτέ;
Γυφτάκι έγραψε: 31 Δεκ 2024, 19:04
Δίπλες και κουραμπιέδες λαδιού απο τις θειάδες μου στη Σπάρτη .
Κουραμπιέδες λαδιού;
Σε λίγο θα ακούσουμε για αμυγδαλωτα με καρύδι.
Και εγώ από την περιοχή κατάγομαι αλλά αυτό δε το είχα ακούσει ξανά.
Σε όλη την Πελοπόννησο φτιάχνουν κουραμπιέδες λαδιού από πολύ παλιά ...Και μάλιστα όλο το χρόνο . Δεν έχουν τη βουτυράτη γεύση των άλλων είναι τραγανοί όμως και πολύ ωραίοι
Λευκός Λύκος έγραψε: 31 Δεκ 2024, 19:31
Τι περιμένεις να έχει; Βούτυρο και μέλι;
Η πλειοψηφία των προϊόντων που έχει ένα σούπερ μάρκετ,τα συστατικά τους είναι για τα ανάθεμα.
Θέλει κόπο για να βρεις προϊόντα χωρίς τέτοια συντηρητικά.
Άμα ο κόσμος αγοράζει ότι σαβούρα του προσφέρουνε τότε θα συνεχίζουν να τα πουλάνε. Πρέπει όμως να παρέμβει και το κράτος. Όπως υποχρέωσε σα σούπερ μάρκετ να ονομάζουν τα φτηνιάρικα παγωτά παγωμένα γλυκίσματα, μπορεί και να τα υποχρεώσει να πουλάνε τους φτηνιάρικους κουραμπιέδες ως αχνισμένα γλυκίσματα και τα φτηνιάρικα μελομακάρονα ως σιροπιασμένα γλυκίσματα. Επίσης θα πρέπει να βάζει και συγκεκριμένο πλαφόν στην περιεκτικότητα σε ζάχαρη, αλάτι και λιπαρά. Αν ένα προϊόν την ξεπερνά τότε το φπα για αυτό θα διπλασιάζεται. Θα πρέπει να μειώσει το βάρος στα ασφαλιστικά ταμεία από τις διάφορες ασθένειες που επιφέρει η κατανάλωση τέτοιων προϊόντων.