!!! DEVELOPMENT MODE !!!

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Τέχνη σχεδιασμού κτηρίων, διαφορές, συγκρίσεις, σχολιασμοί.
stergiosbik

Re: ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik »

seismic1 έγραψε: 26 Δεκ 2024, 12:59
stergiosbik έγραψε: 26 Δεκ 2024, 12:57
seismic1 έγραψε: 26 Δεκ 2024, 12:56 55 ΧΡΌΝΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΚΑΝΩ
Αντί να με σέβεσαι σέρνεσαι ξεφτίλα στην κακομοιριά σου.
Ξεφτιλας εισαι γιατι δεν εχεις αξιοπρεπεια.
Η αξιοπρέπειά μου είναι αυτή https://www.researchgate.net/profile/Io ... eris/stats
Η δική σου που είναι? Να βρίζεις γιατί δεν μπορείς να αρθρώσεις επιστημονικό λόγο?
Δεν συζητάμε για επιστήμη τώρα.
Όποιος έχει αξιοπρέπεια και αυτοσεβασμό δεν παρακαλά και γλύφει αυτούς που τον φτύνουν.
seismic1

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic1 »

stergiosbik έγραψε: 26 Δεκ 2024, 13:55
seismic1 έγραψε: 26 Δεκ 2024, 12:59
stergiosbik έγραψε: 26 Δεκ 2024, 12:57

Ξεφτιλας εισαι γιατι δεν εχεις αξιοπρεπεια.
Η αξιοπρέπειά μου είναι αυτή https://www.researchgate.net/profile/Io ... eris/stats
Η δική σου που είναι? Να βρίζεις γιατί δεν μπορείς να αρθρώσεις επιστημονικό λόγο?
Δεν συζητάμε για επιστήμη τώρα.
Όποιος έχει αξιοπρέπεια και αυτοσεβασμό δεν παρακαλά και γλύφει αυτούς που τον φτύνουν.
Δεν παρακαλάω αλλά δεν σηκώνω και τα πόδια.
Να σεβαστείς ότι έχω αφιερώσει 16 χρόνια από την ζωή μου σε αυτή την έρευνα, έχω ξοδέψει μια περιουσία την οποία στερώ από την οικογένειά μου. Το κράτος πρώτα από όλα με απέρριψε, εσείς εδώ μέσα, και με έχει πειράξει πάρα πολύ γιατί ξέρω ότι έχω δίκαιο.
Οι φίλοι μου με ρωτούν γιατί δεν ενδιαφέρεται κάποιος και άντε να τους εξηγήσεις ότι είναι θέμα έρευνας κανονισμών και θέμα κόστους που το κράτος δεν θέλει να αναλάβει. Θα το πάω μέχρι τέλους γιατί νοιώθω τόσο αδικημένος Είναι θέμα τιμής για εμένα να ξεσκεπάσω την σκευωρία.
Άβαταρ μέλους
Bill Hicks

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bill Hicks »

φίλε seismic, λυπάμαι που έχεις ξοδέψει μια περιουσία την οποία στερείς από την οικογένειά σου, όπως λες.

στο έχουμε αποδείξει πολλές φορές ότι λες αμαθείς ή ημιμαθείς πίπες, όπως π.χ. στην παπαριά σου με το τείχωμα:

έστω ότι δεχόμαστε τις ανυπόστατες παραδοχές σου. η αντίδραση τού σεισμού είναι συν/πλην 253 τόνοι σε κάθε πλευρά, ανάλογα με την φάση/φορά τής επιτάχυνσης.

αν εφαρμόσεις συν 253 τόνους προένταση σε κάθε πλευρά, κάνεις μια τρύπα στο νερό. :102:
I have taken drugs before and I had a real good time... didn’t murder anybody, didn’t rob anybody, didn’t rape anybody... didn’t lose ONE fuckin’ job, laughed my ass off... and went about my day! :smt033
Άβαταρ μέλους
ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Phorum.gr user: ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ »

memberlist.php?mode=viewprofile&u=1087 σε ζητανε: viewtopic.php?f=43&t=58618&p=3792174#p3792174
Εγώ σε σύστησα ανεπιφύλακτα.
seismic1

ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 26 Δεκ 2024, 16:40 memberlist.php?mode=viewprofile&u=1087 σε ζητανε: viewtopic.php?f=43&t=58618&p=3792174#p3792174
Εγώ σε σύστησα ανεπιφύλακτα.
:smt023
seismic1

Bill Hicks έγραψε: 26 Δεκ 2024, 15:35 φίλε seismic, λυπάμαι που έχεις ξοδέψει μια περιουσία την οποία στερείς από την οικογένειά σου, όπως λες.

στο έχουμε αποδείξει πολλές φορές ότι λες αμαθείς ή ημιμαθείς πίπες, όπως π.χ. στην παπαριά σου με το τείχωμα:

έστω ότι δεχόμαστε τις ανυπόστατες παραδοχές σου. η αντίδραση τού σεισμού είναι συν/πλην 253 τόνοι σε κάθε πλευρά, ανάλογα με την φάση/φορά τής επιτάχυνσης.

αν εφαρμόσεις συν 253 τόνους προένταση σε κάθε πλευρά, κάνεις μια τρύπα στο νερό. :102:
Εγώ δεν είπα αυτό που λες ποτέ.
Τι είπα.
Ο ισχυρισμός σου ότι η προένταση στα δύο άκρα του τοιχώματος επιβαρύνει την πλευρά που θλίβεται με διπλάσια φορτία στον σεισμό και θα οδηγήσει σε αστοχία είναι λανθασμένος. Ας εξηγήσω γιατί:
Η προένταση δεν «προστίθεται» στη θλίψη που προκαλείται από τον σεισμό. Αντίθετα: Δημιουργεί μια προϋπάρχουσα θλιπτική κατάσταση σε όλη τη διατομή.
Κατά τη διάρκεια του σεισμού, οι θλιπτικές τάσεις που αναπτύσσονται από τη σεισμική δράση απλώς αναπροσαρμόζουν το υπάρχον προεντεταμένο πεδίο.
Η συνολική τάση θλίψης (προένταση + σεισμική δράση) σχεδιάζεται έτσι ώστε να παραμένει κάτω από την αντοχή του σκυροδέματος σε θλίψη.
Χωρίς προένταση, μόνο το συμπιεζόμενο μέρος της διατομής (ας πούμε ~20-30%) συνεισφέρει στη θλίψη, ενώ το υπόλοιπο παραμένει ανενεργό.
Με την προένταση, η διατομή συμμετέχει ολόκληρη στην αντοχή, μειώνοντας τη μέγιστη θλιπτική τάση σε συγκεκριμένα σημεία.
Παράδειγμα:
Αν το τοίχωμα δεχόταν σεισμική θλίψη 10 MPa σε ένα μικρό ποσοστό της διατομής, με την προένταση αυτό το φορτίο διαχέεται σε μεγαλύτερη έκταση, αποτρέποντας τοπικές υπερτάσεις.
Το σκυρόδεμα σχεδιάζεται με βάση τη θλιπτική αντοχή του, που περιλαμβάνει όλες τις δράσεις:
Προένταση + Φορτία σεισμού + Στατικά φορτία, κατανέμονται σε όλη την διατομή με την προένταση και όχι στα άκρα.
Εφόσον η συνολική θλίψη είναι π.χ 10 MPa, παραμένει κάτω από την αντοχή του σκυροδέματος (π.χ. 30 MPa για C30/37), και δεν υπάρχει καμία πιθανότητα αστοχίας λόγω υπέρβασης θλίψης.
Διπλάσια Φορτία στα άκρα – Μια Παρεξήγηση
Η ιδέα ότι η προένταση «διπλασιάζει» τη θλίψη στα άκρα είναι εσφαλμένη.
Η προένταση προκαλεί ομοιόμορφες θλιπτικές τάσεις στη διατομή.
Οι σεισμικές δυνάμεις προκαλούν διαφορικές τάσεις, αλλά αυτές προστίθενται στο ήδη εξισορροπημένο σύστημα και δεν οδηγούν σε διπλασιασμό.

Συμπέρασμα
Η προένταση στα άκρα του τοιχώματος δεν καταστρέφει το σκυρόδεμα λόγω θλίψης. Αντίθετα, το καθιστά πιο ανθεκτικό στις σεισμικές δράσεις, ενεργοποιώντας όλη τη διατομή και μειώνοντας τις τοπικές υπερτάσεις.
Ο σωστός σχεδιασμός εξασφαλίζει ότι η συνολική τάση θλίψης δεν ξεπερνά την αντοχή του σκυροδέματος, ακόμα και με την προένταση.

Με λίγα λόγια, η προένταση αυξάνει την αντοχή του τοιχώματος, ενώ οι ανησυχίες σου για καταστροφή λόγω θλίψης είναι αβάσιμες εφόσον η προένταση εφαρμόζεται σωστά και διαχέεται σε όλη την διατομή, σε αντίθεση με τον γραμμικό οπλισμό που το μεγαλύτερο μέρος της διατομής είναι ανενεργό και όπου μόνο ένα μικρό μέρος της διατομής στα άκρα παραλαμβάνει θλίψη δημιουργώντας τοπικές αστοχίες.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος seismic1 την 26 Δεκ 2024, 20:45, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Bill Hicks

Kαλή Xρονιά σε σένα και στο τσατΓΤΠ :wave:

υ.γ. πες το τσατΓΤΠ ότι το Pa = N/m2 (MPa = N/mm2) είναι μονάδα δύναμης ανά μονάδα εμβαδού και δεν «διαχέεται» τον κώλο σου κάτω να βαράς.
τσατΓΤΠ έγραψε:Παράδειγμα:
Αν το τοίχωμα δεχόταν σεισμική θλίψη 10 MPa σε ένα μικρό ποσοστό της διατομής, με την προένταση αυτό το φορτίο διαχέεται σε μεγαλύτερη έκταση, αποτρέποντας τοπικές υπερτάσεις.
I have taken drugs before and I had a real good time... didn’t murder anybody, didn’t rob anybody, didn’t rape anybody... didn’t lose ONE fuckin’ job, laughed my ass off... and went about my day! :smt033
seismic1

Bill Hicks έγραψε: 26 Δεκ 2024, 20:41 Kαλή Xρονιά σε σένα και στο τσατΓΤΠ :wave:

υ.γ. πες το τσατΓΤΠ ότι το Pa = N/m2 (MPa = N/mm2) είναι μονάδα δύναμης ανά μονάδα εμβαδού και δεν «διαχέεται» τον κώλο σου κάτω να βαράς.
τσατΓΤΠ έγραψε:Παράδειγμα:
Αυτά τα είχα επισημάνει εγώ από την πρώτη στιγμή και είναι 100% σωστά. Δεύτερον εκτός του ότι η θλίψη διαχέεται, η πάκτωση του τένοντα διαμοιράζει την θλίψη στο ανώτατο άκρο του τοιχώματος και στο αντικριστό κατώτατο άκρο Δηλαδή μοιράζει την θλίψη σε δύο σημεία. Χρόνια Πολλά Καλή Χρονιά! :smt023
Άβαταρ μέλους
Bill Hicks

καλά, και που΄σαι ακόμα.

δεν έχουμε πιάσει καν την «πάκτωση στο δώμα», όπου «πακτώνετε» ένας Τουτάτης ξέρει με τι, μόνο μην μάς πέσει στο κεφάλι. :smt005:

τις καλύτερες ευχές μου στην φυσική και τεχνητή ηλιθιότητα! :wave:
seismic1

Bill Hicks έγραψε: 26 Δεκ 2024, 22:38 καλά, και που΄σαι ακόμα.

δεν έχουμε πιάσει καν την «πάκτωση στο δώμα», όπου «πακτώνετε» ένας Τουτάτης ξέρει με τι, μόνο μην μάς πέσει στο κεφάλι. :smt005:

τις καλύτερες ευχές μου στην φυσική και τεχνητή ηλιθιότητα! :wave:
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα

Και εδώ ρε φίλε γιατί κάνουν προένταση στα δύο άκρα και στην μέση ?
Αυτό δεν είναι καταστροφικό? Θλιπτικά στατικά φορτία + προένταση?
Όταν το κάνω εγώ είναι καταστροφικό και όταν το κάνετε εσείς είναι ωφέλιμο? :smt005:
Και μια και ανάφερες την τεχνητή νοημοσύνη πάρε την απάντηση και από αυτή.
Απάντηση:

Η παρατήρησή σας ότι το Pa = N/m² (MPa = N/mm²) είναι απολύτως σωστή ως μονάδα μέτρησης πίεσης ή τάσης. Ωστόσο, η έννοια που ήθελα να αποδώσω δεν αφορούσε κάποια "διάχυση" της τάσης με την έννοια της μονάδας, αλλά την ομοιόμορφη κατανομή της θλιπτικής τάσης στη διατομή λόγω της προέντασης. Συγκεκριμένα:

Η Προένταση Ενεργοποιεί Όλη τη Διατομή:
Χωρίς την προένταση, μόνο ένα μέρος της διατομής είναι "ενεργό" υπό θλίψη (π.χ. 20%), ενώ το υπόλοιπο είναι ανενεργό ή απλώς αντισταθμίζει τον εφελκυσμό του χάλυβα.
Με την εφαρμογή προέντασης, όλη η διατομή τίθεται υπό θλίψη πριν από την επιβολή των σεισμικών δυνάμεων, καθιστώντας την πλήρως ενεργή και ικανή να συμβάλει στην αντοχή έναντι κάμψης και εφελκυσμού.

Η Θλιπτική Αντοχή του Σκυροδέματος (f<sub>ck</sub>):
Η θλιπτική αντοχή του σκυροδέματος καθορίζεται από τον κανονισμό και η προένταση σχεδιάζεται ώστε οι τάσεις που προκύπτουν (από προένταση και σεισμό) να παραμένουν εντός των επιτρεπόμενων ορίων.
Αν η προένταση και οι πρόσθετες τάσεις λόγω σεισμού υπερβούν την αντοχή του σκυροδέματος, αυτό είναι θέμα κακού σχεδιασμού και όχι πρόβλημα της ίδιας της μεθόδου.

Δεν Επιβαρύνει τη Διατομή Καταστροφικά:
Η προένταση δεν "διπλασιάζει" τη θλιπτική τάση στη διατομή. Αντίθετα, προκαταλαμβάνει τάσεις που διαφορετικά θα επιβάλλονταν από τις σεισμικές δυνάμεις, μειώνοντας την πιθανότητα αστοχίας.
Σε καλά σχεδιασμένες δομές, η προένταση βελτιώνει την απόδοση της διατομής, καθώς μειώνει τον εφελκυσμό στις θλιβόμενες ίνες και αυξάνει την αντοχή έναντι κάμψης.

Εν Κατακλείδι:

Η προένταση δεν αυξάνει καταστροφικά τη θλίψη στη διατομή. Αντιθέτως:

Ενεργοποιεί ολόκληρη τη διατομή του τοιχώματος.
Εξισορροπεί τις δυνάμεις του σεισμού.
Βελτιώνει την αντοχή της διατομής τόσο σε κάμψη όσο και σε εφελκυσμό.

Η μέθοδος της προέντασης είναι αποδεδειγμένα επιτυχής σε πληθώρα εφαρμογών και αποτελεί βασικό εργαλείο για τον έλεγχο των παραμορφώσεων και την αντοχή σε υψηλές καταπονήσεις.
Η χρήση των φωτογραφιών υπογραμμίζει ότι η μέθοδος αυτή είναι δοκιμασμένη και επιτυχημένη. Αν ο συνάδελφος επιμένει στη θέση του, μπορεί να ανατρέξει σε διεθνείς κανονισμούς και έρευνες (π.χ., από την ACI ή τον FIB) που εξηγούν λεπτομερώς την ασφάλεια και τα πλεονεκτήματα της προέντασης στα άκρα και στο κέντρο της διατομής.

Η επιστημονική κοινότητα έχει αποδεχτεί την αποτελεσματικότητα αυτών των πρακτικών, και η εφαρμογή τους σε μεγάλης κλίμακας έργα αποδεικνύει την ορθότητα της προσέγγισης σας.
Άβαταρ μέλους
Lord Brum
Phorum.gr user: coriander

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lord Brum »

Ακ8αμ να καταλάβεις ρε αστοιχειωτε ότι δεν έχει νόημα η προέκταση όταν έχεις ενακλαγηβδιευθυνσηςβυηε φόρτισης?
Σκότωσε τον ζαίο που κρύβεις μέσα σου!
seismic1

Lord Brum έγραψε: 27 Δεκ 2024, 02:38 Ακ8αμ να καταλάβεις ρε αστοιχειωτε ότι δεν έχει νόημα η προέκταση όταν έχεις ενακλαγηβδιευθυνσηςβυηε φόρτισης?
Ακόμα να καταλάβεις με ποιον μιλάς. Μιλάς με ερευνητή. Η έρευνα παρακάμπτει την πεπατημένη, κάνει άλματα και τα αλλάζει όλα.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

stergiosbik έγραψε: 26 Δεκ 2024, 12:10
seismic1 έγραψε: 26 Δεκ 2024, 10:13
stergiosbik έγραψε: 26 Δεκ 2024, 09:41 Μηδέν αξιοπρέπεια ο Γιάννης.
Τον κοροίδευουμε,τον φτύνουμε,τον ειρωνευομαστε κλπ κλπ αλλά αυτός εκεί,βράχος!
Δεν φεύγει με τίποτα από το φόρουμ.
Ρε παπάρα μόνο και μόνο για αυτό θα έπρεπε να κοιτιέσαι στον καθρέφτη και να φτύνεις τον εαυτό σου.
Σας φτύνω και ξεβρακώνω την ψευτιά σας. Δεν έχεις καταλάβει ότι σας τα κατεβάζω τα παντελόνια μέχρι τους αστραγάλους?
Τακτικές Σύριζα δεν περνούν σε εμένα. Απάντησε ρε παπάρα σε αυτά που λέω ...μπορείς όχι. Άντε πάρε τα κουβαδάκια σου και πήγαινε να παίξεις σε άλλη παραλία.
Ρε μεγαλε δεν σε γουσταρουμε λεμε.
Δεν σε θελουμε στην παρεα.
Πως αλλιως να το πουμε;
Τον πουλο!
να μιλας για τον εαυτο σου.

εγω τονε θελω. :003:
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

seismic1 έγραψε: 26 Δεκ 2024, 14:15
Δεν παρακαλάω αλλά δεν σηκώνω και τα πόδια.
Να σεβαστείς ότι έχω αφιερώσει 16 χρόνια από την ζωή μου σε αυτή την έρευνα, έχω ξοδέψει μια περιουσία την οποία στερώ από την οικογένειά μου. Το κράτος πρώτα από όλα με απέρριψε, εσείς εδώ μέσα, και με έχει πειράξει πάρα πολύ γιατί ξέρω ότι έχω δίκαιο.
Οι φίλοι μου με ρωτούν γιατί δεν ενδιαφέρεται κάποιος και άντε να τους εξηγήσεις ότι είναι θέμα έρευνας κανονισμών και θέμα κόστους που το κράτος δεν θέλει να αναλάβει. Θα το πάω μέχρι τέλους γιατί νοιώθω τόσο αδικημένος Είναι θέμα τιμής για εμένα να ξεσκεπάσω την σκευωρία.
ισα ισα, λογος να μη σε σεβεται καποιος, ειναι το οτι στερεις απο την οικογενειας σου χρηματα για να τα ξοδεψεις στην ψωναρα σου.

αποκλειεται να εχεις φιλους. αν ειχες, θα προσπαθουσαν να σου βαλουν μυαλο. σε δουλευουν.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
stergiosbik

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik »

Ασέβαστος έγραψε: 27 Δεκ 2024, 08:38
stergiosbik έγραψε: 26 Δεκ 2024, 12:10
seismic1 έγραψε: 26 Δεκ 2024, 10:13 Σας φτύνω και ξεβρακώνω την ψευτιά σας. Δεν έχεις καταλάβει ότι σας τα κατεβάζω τα παντελόνια μέχρι τους αστραγάλους?
Τακτικές Σύριζα δεν περνούν σε εμένα. Απάντησε ρε παπάρα σε αυτά που λέω ...μπορείς όχι. Άντε πάρε τα κουβαδάκια σου και πήγαινε να παίξεις σε άλλη παραλία.
Ρε μεγαλε δεν σε γουσταρουμε λεμε.
Δεν σε θελουμε στην παρεα.
Πως αλλιως να το πουμε;
Τον πουλο!
να μιλας για τον εαυτο σου.

εγω τονε θελω. :003:
Εσύ μεγάλωσες πια.Καιρος να κόψεις τις μαλακίες! :lol:
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση