Αν θυμάμαι καλά, ο τίτλος είναι λεξιπαίγνιο μεταξύ της "σοφίας" και του ονόματος Σοφία, που έχει η πρωταγωνίστρια της ιστορίας. Και είχε γίνει μπεστ σέλλερ στο παρελθόν.
Ως εισαγωγή στη φιλοσοφία για έφηβους αναγνώστες, καλό.
Αν θυμάμαι καλά, ο τίτλος είναι λεξιπαίγνιο μεταξύ της "σοφίας" και του ονόματος Σοφία, που έχει η πρωταγωνίστρια της ιστορίας. Και είχε γίνει μπεστ σέλλερ στο παρελθόν.

Τσάμπα εννοείς ?ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 11 Δεκ 2024, 12:20 για να μην ανοίγω νήμα, που προμηθευόμαστε pdf? χέλπ ε νίγκρο άουτ
Το διάβασα το κείμενο, μου έκανε εντύπωση το πώς σ'εκείνη την εποχή και με τον ρατσισμό που υπήρχε δεν είχαν ξεφορτωθεί έναν τόσο διαβόητο εγκληματία αλλά του έδιναν συνεχώς ευκαιρίεςImperium έγραψε: 03 Νοέμ 2024, 07:43Ψυχολογικό εκβιασμό σου κάναν;micmic έγραψε: 20 Σεπ 2024, 11:53 Είμαι στη μέση του πρώτου βιβλίου του Wilbur Smith. Εντάξει, δεν περίμενα και πολλά. Το διαβάζω από "υποχρέωση" περισσότερο, επειδή κάποιοι Νοτιοαφρικάνοι με ρωτάνε αν έχω διαβάσει βιβλία του. Εδώ που τα λέμε, αν ασχολείσαι έστω και λίγο με την Αφρική πρέπει να έχεις διαβάσει κάτι από Wilbur Smith. Βαρετό είναι, αλλά πάντως αξίζουν οι περιγραφές της ζωής στη Νότια Αφρική του 19ου αιώνα.![]()
Και εμένα με ενδιαφέρει η Αφρική, αλλά όχι και να κάτσω να διαβάσω Wilbur Smith! Υπάρχουν και όρια!![]()
Υπάρχουν τόσα καλά, κυρίως non-fiction βέβαια.
Το τελευταίο που διάβασα αφορούσε τον Cecil John Rhodes, απο τον Christopher Woodhouse (ναι, αυτόν του Γοργοπόταμου). Πολύ γέλιο.
Αν σου αρέσουν ωραία short stories διάβασε Herman Charles Bosman, σε στυλ Νοτιαφρικανού Τσιφόρου (λέμε τώρα). Προτείνω Mafeking Road, (εποχή πολέμου Μπόερ) αλλά έγραφε και για σύγχρονές του εποχές, τούφα που είχε κάνει, π.χ.
Να και κάτι που περιγράφει τις σπείρες και την εγκληματικότητα στην αρχή της εποχής της χρυσοθηρίας. Πολύ καλό!
https://www.sahistory.org.za/archive/sm ... nuary-2012
Ίσως σου αρέσει. Beats Wilbur Smith.
ε, ναιΜπίστης έγραψε: 19 Δεκ 2024, 08:50Τσάμπα εννοείς ?ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 11 Δεκ 2024, 12:20 για να μην ανοίγω νήμα, που προμηθευόμαστε pdf? χέλπ ε νίγκρο άουτ![]()
Κλασικός γύφτουλας των εξαρχειωνΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 19 Δεκ 2024, 11:14ε, ναιΜπίστης έγραψε: 19 Δεκ 2024, 08:50Τσάμπα εννοείς ?ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 11 Δεκ 2024, 12:20 για να μην ανοίγω νήμα, που προμηθευόμαστε pdf? χέλπ ε νίγκρο άουτ![]()
Fluffy έγραψε: 25 Αύγ 2021, 12:22 Στον καπιταλισμό κυριαρχεί η αντίληψη της κυρίαρχης τάξης, γιαυτό είναι και κυρίαρχη.
Θυμάσαι που σε γάμαγα και μου ΄λεγες χριστός ανέστη;Λίνο Βεντούρα έγραψε: 19 Δεκ 2024, 11:16Κλασικός γύφτουλας των εξαρχειων
Θυμάσαι που τα ρούφαγες ωσάν τρελοπετούνια κι ολούθε αναφώναγες ωσάννα αλλελούγια;ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 19 Δεκ 2024, 12:22Θυμάσαι που σε γάμαγα και μου ΄λεγες χριστός ανέστη;
Η αυθάδεια σου είναι επιβεβαίωση του ισχυρισμού μουΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 19 Δεκ 2024, 12:22Θυμάσαι που σε γάμαγα και μου ΄λεγες χριστός ανέστη;
Fluffy έγραψε: 25 Αύγ 2021, 12:22 Στον καπιταλισμό κυριαρχεί η αντίληψη της κυρίαρχης τάξης, γιαυτό είναι και κυρίαρχη.