ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Δεκ 2024, 12:21
Ενιγουέι, η πιο απλή συνταγή για άσπρη μακαρονάδα είναι αυτή που γίνεται μόνον με λάδι και σκόρδο. Και μαύρο χοντροτριμμένο πιπέρι, μπούκοβο ή ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά κατά βούληση.
Ε, πες όλη τη συνταγή για μερικούς από μας που δεν το έχουμε με τα ευκόλως εννοούμενα...
Βάζεις τα μακαρόνια για βράσιμο και σ´ ένα τηγάνι με λάδι σωτάρεις τριμμένο σκόρδο (μία ή δύο σκελίδες ανά μερίδα) σε σχετικά χαμηλή φωτια για να μην καεί το σκόρδο. Στην περίπτωση, που γουστάρεις και καυτή πιπερίτσα, την ψιλοκόβεις και τη σωτάρεις μαζί με το σκόρδο. Προσθέτεις κουταλιές από το χυλωμένο νερό των μακαρονιών στο σκορδο, στραγγίζεις, ανακατεύεις, έτοιμο. Τριμμένο τυρί κατά βούληση. Και σ´ όλες αυτές τις συνταγές γενικώς, πάνε πολύ ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά (βασιλικός, μαϊντανός, δυόσμος).
Όταν μαγειρέψεις μπλε μακαρονάδα θέλω να με θυμηθείς, να με καλέσεις...Μάζι με τα σταυρωτά κουνέλια και μπεκάτσες που χες πει..και νυχτερίδα/παράπλευρη απώλεια..Μη με ξεχάσεις!!!
Η Πράσινη είναι με Πράσινες Χοντρές Πιπεριές ("για γεμιστά")
Η Μπλε γίνεται με Ροκφόρ ή Μπλου Τσηζ
Η Νυχτερίδα κάνει μόνο για Τηγάνι. Σαν το Ορτύκι είναι, απλά μπορείς να μαγειρέψεις και τα φτερά, crispy τηγανητά
Το Σταυρωτό Κουνέλι είναι μόνο για Μύστες..
Οι χρωματιστές πιπεριές γενικώς, δεν δίνουν κάποια ιδιαίτερη γεύση στις μαγειρεμένες σάλτσες, είναι κυρίως διακοσμητικές. Μόνον οι Φλώρινας έχουν κάποιο ενδιαφέρον αλλά ακόμη κι αυτές όπως οι πράσινες κέρατα, είναι πολύ καλύτερες ψητές, σκέτες ή γεμιστές.
Όταν μαγειρέψεις μπλε μακαρονάδα θέλω να με θυμηθείς, να με καλέσεις...Μάζι με τα σταυρωτά κουνέλια και μπεκάτσες που χες πει..και νυχτερίδα/παράπλευρη απώλεια..Μη με ξεχάσεις!!!
Η Πράσινη είναι με Πράσινες Χοντρές Πιπεριές ("για γεμιστά")
Η Μπλε γίνεται με Ροκφόρ ή Μπλου Τσηζ
Η Νυχτερίδα κάνει μόνο για Τηγάνι. Σαν το Ορτύκι είναι, απλά μπορείς να μαγειρέψεις και τα φτερά, crispy τηγανητά
Το Σταυρωτό Κουνέλι είναι μόνο για Μύστες..
Οι χρωματιστές πιπεριές γενικώς, δεν δίνουν κάποια ιδιαίτερη γεύση στις μαγειρεμένες σάλτσες, είναι κυρίως διακοσμητικές. Μόνον οι Φλώρινας έχουν κάποιο ενδιαφέρον αλλά ακόμη κι αυτές όπως οι πράσινες κέρατα, είναι πολύ καλύτερες ψητές, σκέτες ή γεμιστές.
Εννοώ τις πράσινες πιπεριές για γεμιστά, τις χοντρές, δίνουν αρκετή γεύση
Οι στρόγγυλες κίτρινες και κόκκινες όντως δεν δίνουν τίποτα
Οι Φλωρίνης είναι πολύ καλές στις κόκκινες σάλτσες
Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 έγραψε: 17 Δεκ 2024, 13:10
Το Μακαρονόζουμο είναι σημαντικότατο σ' όλες τις βραστές συνταγές
Δένει τις σάλτσες
Και δένει το μακαρόνι με τη σάλτσα
Σαφώς αλλά όχι όταν βράζεις πρώτα τα μακαρόνια και τα αφήνεις να λαπαδιάζουν παραπονεμένα στην άκρη, μέχρι να γίνει η σάλτσα. Ακόμη κι αν κρατήσεις ένα ποτήρι νερό μετά το στράγγισμα, το κακό έχει γίνει.
Αν δεν γίνει κονέ της σάλτσας με τα ζυμαρικά όσο αυτά σπαρταράνε από τον βρασμό, άντε γεια.
Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 έγραψε: 17 Δεκ 2024, 13:04
Η Πράσινη είναι με Πράσινες Χοντρές Πιπεριές ("για γεμιστά")
Η Μπλε γίνεται με Ροκφόρ ή Μπλου Τσηζ
Η Νυχτερίδα κάνει μόνο για Τηγάνι. Σαν το Ορτύκι είναι, απλά μπορείς να μαγειρέψεις και τα φτερά, crispy τηγανητά
Το Σταυρωτό Κουνέλι είναι μόνο για Μύστες..
Οι χρωματιστές πιπεριές γενικώς, δεν δίνουν κάποια ιδιαίτερη γεύση στις μαγειρεμένες σάλτσες, είναι κυρίως διακοσμητικές. Μόνον οι Φλώρινας έχουν κάποιο ενδιαφέρον αλλά ακόμη κι αυτές όπως οι πράσινες κέρατα, είναι πολύ καλύτερες ψητές, σκέτες ή γεμιστές.
Εννοώ τις πράσινες πιπεριές για γεμιστά, τις χοντρές, δίνουν αρκετή γεύση
Οι στρόγγυλες κίτρινες και κόκκινες όντως δεν δίνουν τίποτα
Οι Φλωρίνης είναι πολύ καλές στις κόκκινες σάλτσες
Κατάλαβα ποιες εννοείς. Αλλά τα γεμιστά είναι φαγητό φούρνου και όχι κατσαρόλας. Ψήνεται και δεν βράζει η πιπεριά.
Και αν σβύσεις με ημίγλυκο κόκκινο, δεν χρειάζονται οι Φλωρίνης για να προσθέσουν γλύκα στις κόκκινες σάλτσες, αν ξυνίζουν οι ντομάτες. Και το τριμμένο καρότο, κάνει δουλειά.
Οι χρωματιστές πιπεριές γενικώς, δεν δίνουν κάποια ιδιαίτερη γεύση στις μαγειρεμένες σάλτσες, είναι κυρίως διακοσμητικές. Μόνον οι Φλώρινας έχουν κάποιο ενδιαφέρον αλλά ακόμη κι αυτές όπως οι πράσινες κέρατα, είναι πολύ καλύτερες ψητές, σκέτες ή γεμιστές.
Εννοώ τις πράσινες πιπεριές για γεμιστά, τις χοντρές, δίνουν αρκετή γεύση
Οι στρόγγυλες κίτρινες και κόκκινες όντως δεν δίνουν τίποτα
Οι Φλωρίνης είναι πολύ καλές στις κόκκινες σάλτσες
Κατάλαβα ποιες εννοείς. Αλλά τα γεμιστά είναι φαγητό φούρνου και όχι κατσαρόλας. Ψήνεται και δεν βράζει η πιπεριά.
Και αν σβύσεις με ημίγλυκο κόκκινο, δεν χρειάζονται οι Φλωρίνης για να προσθέσουν γλύκα στις κόκκινες σάλτσες, αν ξυνίζουν οι ντομάτες. Και το τριμμένο καρότο, κάνει δουλειά.
Τις Πράσινες Στρογγυλές τις ψήνεις αργά σε τηγάνι
Το μόνο πρόβλημα, αν σε ενοχλεί, είναι η φλούδα, αλλά αν τηγανιστούν αρκετά λιώνει η σάρκα και μπορείς να αφαιρέσεις εύκολα και τη φλούδα
Εγώ σ' αυτή την εκδοχή την κάνω σκέτη Πράσινη, δεν προσθέτω κάτι άλλο, εκτός από λίγο σκόρδο
SeaHawk έγραψε: 17 Δεκ 2024, 13:08 Σε συνταγη που εχει
3. Κρέμα Γάλακτος
4. Ελαιόλαδο ή Βούτυρο
7. Τυρί για το "τελείωμα
ο αλλος ρωταει
από GoBzi » Σήμερα, 11:52
Ρε με τέτοιο κιμα δεν είναι υπερβολικά βαρύ; Δεν θα πήγαινε καλύτερα γαλοπούλα;
Δηλαδή αυτά τα υλικά σε καρμπονάρα δεν τα έχεις φάει ποτέ σου;
Η καρμπονάρα έχει νόημα όταν το βασικό λιπαρό στοιχείο της είναι το λίπος του αλλαντικού και όχι περιφερειακά λάδια και βούτυρα. Γι ´αυτό και η κλασσική συνταγή έχει ως βάση το χοιρινό μάγουλο και όχι το οποιοδήποτε άλλο αλλαντικό. Ακόμη και οι φέτες από μπέικον (αν και πολύ καλύτερες από παριζάκια κλπ) δεν δίνουν την ίδια αψάδα στη γεύση.
Και ναι, είναι βαρύ φαγητό.
Τα υπόλοιπα είναι κάτι σαν καρμπονάρα, τύπου " μακαρόνια αλά κρεμ με γαλοπούλα" κλπ
Όταν μαγειρέψεις μπλε μακαρονάδα θέλω να με θυμηθείς, να με καλέσεις...Μάζι με τα σταυρωτά κουνέλια και μπεκάτσες που χες πει..και νυχτερίδα/παράπλευρη απώλεια..Μη με ξεχάσεις!!!
Η Πράσινη είναι με Πράσινες Χοντρές Πιπεριές ("για γεμιστά")
Η Μπλε γίνεται με Ροκφόρ ή Μπλου Τσηζ
Η Νυχτερίδα κάνει μόνο για Τηγάνι. Σαν το Ορτύκι είναι, απλά μπορείς να μαγειρέψεις και τα φτερά, crispy τηγανητά
Όταν μαγειρέψεις μπλε μακαρονάδα θέλω να με θυμηθείς, να με καλέσεις...Μάζι με τα σταυρωτά κουνέλια και μπεκάτσες που χες πει..και νυχτερίδα/παράπλευρη απώλεια..Μη με ξεχάσεις!!!
Η Πράσινη είναι με Πράσινες Χοντρές Πιπεριές ("για γεμιστά")
Η Μπλε γίνεται με Ροκφόρ ή Μπλου Τσηζ
Η Νυχτερίδα κάνει μόνο για Τηγάνι. Σαν το Ορτύκι είναι, απλά μπορείς να μαγειρέψεις και τα φτερά, crispy τηγανητά
Το Σταυρωτό Κουνέλι είναι μόνο για Μύστες..
Φτιάχνεις και παγκολίνο στα κάρβουνα;
Στα κάρβουνα δε γίνεται καλός, δεν έχει πολύ κρέας
Το ζώο είναι φτιαγμένο για Σούπα
Δίνει γεύση στο ζουμί και στα υπόλοιπα υλικά/λαχανικά που θα βάλεις
Και ξεκολλάει και πολύ πιο εύκολα το Καύκαλό του
Αν μαλακώσει αρκετά μπορείς κυριολεκτικά να τον Φας με το Κουτάλι , με την Πανοπλία του σαν πιάτο..