!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Τα μετρητά δεν πρέπει να καταργηθούν

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Re: Τα μετρητά δεν πρέπει να καταργηθούν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης »

Δεν είναι καλό να εξαρτάται όλη σου η ζωή από μια ψηφιακή κάρτα, η κατάσταση μπορεί εύκολα να γίνει δυστοπική. Το ιδανικό, για μένα, είναι να υπάρχει ένα ανώτατο όριο για συναλλαγές με μετρητά, 50 ευρώ ας πούμε.
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ »

Ναύτης έγραψε: 29 Νοέμ 2024, 09:30 Δεν είναι καλό να εξαρτάται όλη σου η ζωή από μια ψηφιακή κάρτα, η κατάσταση μπορεί εύκολα να γίνει δυστοπική. Το ιδανικό, για μένα, είναι να υπάρχει ένα ανώτατο όριο για συναλλαγές με μετρητά, 50 ευρώ ας πούμε.
αυτό με το όριο υπάρχει για να μη γίνονται εικονικές συναλλαγές
δεν αφορά άμεσα τη φοροδιαφυγή μέσω μη απόδοσης φπα
αν ο άλλος θέλει να κάνει μαύρη συναλλαγή, θα τη κάνει ακόμη κι αν το όριο είναι στα 5 ευρώ μετρητά
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Άβαταρ μέλους
Ναύτης

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 29 Νοέμ 2024, 09:36
Ναύτης έγραψε: 29 Νοέμ 2024, 09:30 Δεν είναι καλό να εξαρτάται όλη σου η ζωή από μια ψηφιακή κάρτα, η κατάσταση μπορεί εύκολα να γίνει δυστοπική. Το ιδανικό, για μένα, είναι να υπάρχει ένα ανώτατο όριο για συναλλαγές με μετρητά, 50 ευρώ ας πούμε.
αν ο άλλος θέλει να κάνει μαύρη συναλλαγή, θα τη κάνει ακόμη κι αν το όριο είναι στα 5 ευρώ μετρητά
Δεν είμαι ειδικός, για να το λες θα γνωρίζεις. Πάντως το να καταργηθούν εντελώς τα μετρητά και όλες ανεξαιρέτως οι συναλλαγές να γίνονται ηλεκτρονικά μπορεί, καθώς έγραψα, κάποια στιγμή να οδηγήσει σε δυστοπικές καταστάσεις.
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ »

Ναύτης έγραψε: 29 Νοέμ 2024, 09:42
Δεν είμαι ειδικός, για να το λες θα γνωρίζεις. Πάντως το να καταργηθούν εντελώς τα μετρητά και όλες ανεξαιρέτως οι συναλλαγές να γίνονται ηλεκτρονικά μπορεί, καθώς έγραψα, κάποια στιγμή να οδηγήσει σε δυστοπικές καταστάσεις.
μα εννοείται αυτό, το έχω ήδη γράψει
είναι η υπέρτατη μορφή ελέγχου
μπορείς να αποκλείσεις ανα πάσα στιγμή τον οποιονδήποτε από το δικαίωμα στη κανονική ζωή
πετάνε το τυράκι για τη φοροδιαφυγή, ενεργοποιούνται οι κοινωνικοί αυτοματισμοί, κι αυτοί περνάνε τέτοια τυραννικά μέτρα υπό το μανδύα του εξορθολογισμού
έτσι δημιουργούνται οι δυστοπίες, σταδιακά και μεθοδικά
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon »

Chilloutbuddy έγραψε: 29 Νοέμ 2024, 09:28
Green Dragon έγραψε: 29 Νοέμ 2024, 09:04 Δεν είναι το ίδιο, το να σου μηδενίζει την περιουσία δίνει άλλες δυνατότητες ελέγχου από τα κλασικά. Μια κλασική χούντα δεν πρόκειται να στείλει την αστυνομία για βλακείες, αν όμως γίνεται με πάτημα ενός κουμπιού μπορεί να σε πάψει και επειδή έβαλες ένα λάθος κόμμα σε μήνυμα σε forum (Beria???).
Ποιός αλήτης σου μηδένισε την περιουσία; Πες μου να πάω να τον δείρω εγώ :hammer:
Αμφιβάλλεις ότι αν εφαρμοστούν τέτοιες τεχνοπρακτικές κάποιοι θ' αρχίσουν να ξερογλείφονται; Θα υπάρξουν και αντίπαλοι που δεν θα θέλουν αλλά θα υπάρξουν και τέτοιοι. Είναι στην ανθρώπινη φύση.
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy »

Green Dragon έγραψε: 29 Νοέμ 2024, 09:53
Chilloutbuddy έγραψε: 29 Νοέμ 2024, 09:28
Green Dragon έγραψε: 29 Νοέμ 2024, 09:04 Δεν είναι το ίδιο, το να σου μηδενίζει την περιουσία δίνει άλλες δυνατότητες ελέγχου από τα κλασικά. Μια κλασική χούντα δεν πρόκειται να στείλει την αστυνομία για βλακείες, αν όμως γίνεται με πάτημα ενός κουμπιού μπορεί να σε πάψει και επειδή έβαλες ένα λάθος κόμμα σε μήνυμα σε forum (Beria???).
Ποιός αλήτης σου μηδένισε την περιουσία; Πες μου να πάω να τον δείρω εγώ :hammer:
Αμφιβάλλεις ότι αν εφαρμοστούν τέτοιες τεχνοπρακτικές κάποιοι θ' αρχίσουν να ξερογλείφονται; Θα υπάρξουν και αντίπαλοι που δεν θα θέλουν αλλά θα υπάρξουν και τέτοιοι. Είναι στην ανθρώπινη φύση.
όχι ειλικρινά δεν κατάλαβα τι εννοείς "να σου μηδενίζει την περιουσία". Ποιός, πού, γιατί;
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:
Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon »

Ο έχων την εξουσία επειδή δεν του αρέσεις. Ξαναλέω ότι αναφέρομαι σε ενδεχόμενη τεχνοχούντα.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Chilloutbuddy έγραψε: 29 Νοέμ 2024, 01:24
Ασέβαστος έγραψε: 28 Νοέμ 2024, 14:39
Chilloutbuddy έγραψε: 28 Νοέμ 2024, 10:08
οι μισθωτοί ρε θείο
αν δεν έχεις γνωρίσει ποτέ να διευρύνεις τον κύκλο σου, τι να σου πω :102:
οι μισθωτοι δεν ζηταν εκαλυτερη τιμη χωρις αποδειξη; δεν αγοραζουν ακινητα στην αντικειμενικη;

ωπα, κι εγω μισθωτος ειμαι, για καθε νομιμο ευρω, παιρνω και 2 μαυρα :003: :003:
Αν νομίζεις ότι με το να μην κόψεις απόδειξη φοροδιαφεύγει ο πελάτης και όχι εσύ, μάλλον πρέπει να βρεις καλύτερο λογιστή να σου εξηγήσει τα βασικά.

Κατά τ'άλλα σιγά μην αγοράζουν οι μισθωτοί σπίτια. Αγοράζει κανείς σπίτι με χιλιάρικο μισθό; Τόσα παίρνει ο περισσότερος κόσμος στην Ελλάδα.
Ή μένουν στη μαμά τους, ή στο νοίκι, ή παντρεύονται κάποια/κάποιον με σπίτι, ή κληρονομούνε.
Αγοράζουν και κάθονται στη μπαρα στο τέλος. Και το χειρότερο είναι οτι αγοράζουν οταν οι τιμές είναι στο θεό, καλή ώρα (όπως και 2004-2008), για λόγους που μπορούμε να αναλύσουμε,
Πουλάνε οτι χωραφι η σπιτι στο χωριό , παίρνουν και τα μετρητα που έχει στο σεντούκι ο παππούς, βαζουν και μια ωραία θηλιά τραπεζική και στο τέλος δίνουν όλα τα assets για ένα σπιτι.

Όσο για τα μετρητά το έχουμε ξαναπεί, δε θα καταργηθούν ΠΟΥΘΕΝΑ στον κόσμο για λόγους που έχουμε πει ένα μυριο φορές.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Ερμής την 29 Νοέμ 2024, 10:10, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Ερμής έγραψε: 29 Νοέμ 2024, 10:07
Ασέβαστος έγραψε: 28 Νοέμ 2024, 14:39

οι μισθωτοι δεν ζηταν εκαλυτερη τιμη χωρις αποδειξη; δεν αγοραζουν ακινητα στην αντικειμενικη;

ωπα, κι εγω μισθωτος ειμαι, για καθε νομιμο ευρω, παιρνω και 2 μαυρα :003: :003:
Αν νομίζεις ότι με το να μην κόψεις απόδειξη φοροδιαφεύγει ο πελάτης και όχι εσύ, μάλλον πρέπει να βρεις καλύτερο λογιστή να σου εξηγήσει τα βασικά.

Κατά τ'άλλα σιγά μην αγοράζουν οι μισθωτοί σπίτια. Αγοράζει κανείς σπίτι με χιλιάρικο μισθό; Τόσα παίρνει ο περισσότερος κόσμος στην Ελλάδα.
Ή μένουν στη μαμά τους, ή στο νοίκι, ή παντρεύονται κάποια/κάποιον με σπίτι, ή κληρονομούνε.
Αγοράζουν και κάθονται στη μπαρα στο τέλος.
Πουλάνε οτι χωραφι η σπιτι στο χωριό , παίρνουν και τα μετρητα που έχει στο σεντούκι ο παππούς, βαζουν και μια ωραία θηλιά τραπεζική και στο τέλος δίνουν όλα τα assets για ένα σπιτι.

Όσο για τα μετρητά το έχουμε ξαναπεί, δε θα καταργηθούν ΠΟΥΘΕΝΑ στον κόσμο για λόγους που έχουμε πει ένα μυριο φορές.
Και τι με νοιάζουν εμένα αυτοί που έχουν assets από τον παππού και σεντούκια με μετρητά; :102:
lagavulis
Phorum.gr user: lagavulis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από lagavulis »

Μα ήδη έχουμε δυστοπικές καταστάσεις.
Έγραψα πέρσι ότι μου μπλόκαραν το λογαριασμό στο ξεκάρφωτο μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς (ή καναδυό μέρες πριν τα Χριστούγεννα), ενώ δεν είχα υπερβεί το ακατάσχετο όριο συναλλαγών (1250€ ξέρω ότι είναι. τι 1500 γράφουν εδώ μέσα!?) και εξυπηρετώ εμπρόθεσμα και σταθερά εδώ και χρόνια τις ρυθμίσεις που έχω βάλει στις οφειλές μου.
Εκτός του ότι με κοιτούσαν σαν κλέφτη στο μαγαζί που πήγα να κεράσω τη φίλη μου (και με ξελάσπωσε) γιατί δεν περνούσε η κάρτα ενώ μόλις είχα πληρωθεί από τη δουλειά, την άλλη μέρα που πήρα τηλέφωνο να πάω σε κάποιο κατάστημα να δούμε τι πρόβλημα υπάρχει, μου έκλειναν το πιο σύντομο ραντεβού μετά τις γιορτές και όχι σε κάποιο κοντινό μου υποκατάστημα.

Τελικά, είχε δοθεί φολς σήμα για εμπλοκή και ο υπάλληλος (δλδ ο υπεύθυνος του εν λόγω καταστήματος Εθροβανκ) μου είπε "εμπιστευτικά" ότι θα το ξεκλειδώσει προσωρινά και να πάω να τραβήξω όσα χρήματα μπορώ, γιατί μάλλον θα ξανακλειδωθεί, μέχρι να δοθεί λύση τις επόμενες μέρες. Όπως και έγινε στο μισάωρο, και η πλάκα είναι ότι δεν πρόλαβα να τα τραβήξω όλα, γιατί είπα να πληρώσω κανά λογαριασμό online στο φτερό, για να μην τρέχω στα προποτζίδικα με μετρητά σαν να είναι 2003 ξέρωγω, και δεν πρόλαβα το time limit που μου έδωσαν.

Και πέρασα γιορτές και πρωτοχρονιά με δανεικά (μετρητά, ironically).
Μαλάκες, ε μαλάκες (όχι οι Κουλοχατζηδάκηδες. Οι απλοί κολαούζοι τους - και εδώ μέσα)
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Chilloutbuddy έγραψε: 29 Νοέμ 2024, 10:09

Και τι με νοιάζουν εμένα αυτοί που έχουν assets από τον παππού και σεντούκια με μετρητά; :102:
Είναι μεάλη κατηγορία αυτή, όταν λέμε για assets δε μιλάμε για τίποτα χοντρα πακέτα.
έχει κανένα δεκαπεντάρι εικοσάρι ο παππους, πουλάνε καμια τριαντάρα τα χωράφια στο χωριό, έχουν μαζεμένο και κανένα δεκαπεντάρι και βάζουν μια ωραία θηλιά του κατοστάρικου κατονπενηντάρικου και γειά σας.
Άβαταρ μέλους
Ναύτης

lagavulis έγραψε: 29 Νοέμ 2024, 10:09

Μα ήδη έχουμε δυστοπικές καταστάσεις.
Έγραψα πέρσι ότι μου μπλόκαραν το λογαριασμό στο ξεκάρφωτο μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς (ή καναδυό μέρες πριν τα Χριστούγεννα), ενώ δεν είχα υπερβεί το ακατάσχετο όριο συναλλαγών (1250€ ξέρω ότι είναι. τι 1500 γράφουν εδώ μέσα!?) και εξυπηρετώ εμπρόθεσμα και σταθερά εδώ και χρόνια τις ρυθμίσεις που έχω βάλει στις οφειλές μου.
Εκτός του ότι με κοιτούσαν σαν κλέφτη στο μαγαζί που πήγα να κεράσω τη φίλη μου (και με ξελάσπωσε) γιατί δεν περνούσε η κάρτα ενώ μόλις είχα πληρωθεί από τη δουλειά, την άλλη μέρα που πήρα τηλέφωνο να πάω σε κάποιο κατάστημα να δούμε τι πρόβλημα υπάρχει, μου έκλειναν το πιο σύντομο ραντεβού μετά τις γιορτές και όχι σε κάποιο κοντινό μου υποκατάστημα.

Τελικά, είχε δοθεί φολς σήμα για εμπλοκή και ο υπάλληλος (δλδ ο υπεύθυνος του εν λόγω καταστήματος Εθροβανκ) μου είπε "εμπιστευτικά" ότι θα το ξεκλειδώσει προσωρινά και να πάω να τραβήξω όσα χρήματα μπορώ, γιατί μάλλον θα ξανακλειδωθεί, μέχρι να δοθεί λύση τις επόμενες μέρες. Όπως και έγινε στο μισάωρο, και η πλάκα είναι ότι δεν πρόλαβα να τα τραβήξω όλα, γιατί είπα να πληρώσω κανά λογαριασμό online στο φτερό, για να μην τρέχω στα προποτζίδικα με μετρητά σαν να είναι 2003 ξέρωγω, και δεν πρόλαβα το time limit που μου έδωσαν.

Και πέρασα γιορτές και πρωτοχρονιά με δανεικά (μετρητά, ironically).
Μαλάκες, ε μαλάκες (όχι οι Κουλοχατζηδάκηδες. Οι απλοί κολαούζοι τους - και εδώ μέσα)
Η γιαγιά μου στο χωριό μού έλεγε: παιδάκι μου, μαζί με το τσακμάκι να έχεις πάντα μαζί σου κι ένα κουτάκι σπίρτα.
Καλές και βολικές είναι οι κάρτες, αλλά ακόμα καλύτερο είναι μαζί με την κάρτα να έχουμε και κάποια μετρητά στο πορτοφόλι.
Ωστόσο, εδώ δεν μιλάμε για την ταλαιπωρία που υπέστης εσύ εκ παραδρομής, μιλάμε ότι η κατάσταση αυτή μπορεί να εξελιχθεί σε δυστοπία, δηλαδή για τον Χ, Ψ λόγο το κράτος να σε σβήνει από τον χάρτη, κυριολεκτικά να σε αφανίζει.
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Ερμής έγραψε: 29 Νοέμ 2024, 10:11

Είναι μεάλη κατηγορία αυτή, όταν λέμε για assets δε μιλάμε για τίποτα χοντρα πακέτα.
έχει κανένα δεκαπεντάρι εικοσάρι ο παππους, πουλάνε καμια τριαντάρα τα χωράφια στο χωριό, έχουν μαζεμένο και κανένα δεκαπεντάρι και βάζουν μια ωραία θηλιά του κατοστάρικου κατονπενηντάρικου και γειά σας.
Στ'αρχίδια μου; Επαναλαμβάνω: τι με νοιάζουν εμένα αυτοί;
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Δε μπορώ να καταλάβω κόσμο που βγαίνει έξω και κουβαλάει μονο την καρτα και καθόλου μετρητά.
Εγω δε σου λέω να γίνει τίποτα πολύ χοντρό αλλά πες οτι η κάρτα έχει απομαγμνητιστεί, τι κάνεις;
Μετρητούλια, μαρουλάκι, χαρτί.
Τα μετρητά είναι ΑΓΙΑ.
Chilloutbuddy έγραψε: 29 Νοέμ 2024, 10:20
Ερμής έγραψε: 29 Νοέμ 2024, 10:11
Στ'αρχίδια μου; Επαναλαμβάνω: τι με νοιάζουν εμένα αυτοί;
ναι οκ αλλά είναι μια τεράστια μερίδα.
Αν καποιος το μόνο του άσετ είναι ο μισθός του τότε γάματα, δεν υπάρχει σωτηρία, ειδικά στην Αθήνα.
Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ »

Εγώ δεν κουβαλάω καν κάρτα. Την έχω περάσει στο κινητό :lol:
Μέχρι και στη λαϊκή πλέον έχουνε βάλει όλοι πος
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές