Εσύ δεν έχεις δηλώσει ότι παίρνεις 700 ευρώ και συγκατοικεις;Parrot έγραψε: 26 Νοέμ 2024, 15:31 Χτυπάει η ακρίβεια τους έλληνες και απ' την κατάθλιψη το έχουν ρίξει όλοι στο φαΐ έξω και στις βόλτες με τα τζιπ τους..
Πώς γίνεται ρε πστ μου αυτος ο λαός εδώ να μην παράγει τίποτα και να είναι σε κατανάλωση αγαθών και υπηρεσιών πάνω και απ' τον μέσο αμερικάνο..!![]()
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Θερίζει η ακρίβεια στο Κουλισταν.Το 55% δεν έχει ούτε για τα βασικά
Re: Θερίζει η ακρίβεια στο Κουλισταν.Το 55% δεν έχει ούτε για τα βασικά
συζηταγαμε με φιλο και ειπε οτι τα βασικα ειναι φθηνοτερα στην ελβετια και μου ειπε οτι του τα εστειλεzoltan έγραψε: 26 Νοέμ 2024, 17:20 Δεν είναι πρόβλημα "ακρίβειας". Η Ελλάδα δεν είναι αποκομμένη από τον κόσμο ούτε αυτάρκης. Τα υλικά αγαθά λίγο πολύ τις ίδιες τιμές έχουν παντού. Και οι υπηρεσίες στην Ελλάδα είναι στο επίπεδο που τους αναλογεί. Το πρόβλημα είναι ότι οι μισθοί είναι στάσιμοι 20 χρόνια τώρα. Μην κοιτάτε πληθωρισμό κδηλαδή, παντού ο ίδιος είναι. Κοιτάξτε γιατί δεν ανεβαίνουν οι μισθοί. Παραγωγικότητα, ανταγωνιστικότητα κλπ
η κορη του σε βιντεοκληση ...φυσικα και δεν τον πιστεψα παρολο που ορκιζοταν στα παιδια του
φουλ λαικισμος απο ψεκασμενους ελ
Πέρυσι είχαμε συγκρίνει τιμές βασικών αγαθών, λάδι, γάλα κτλ μεταξυ σουπερμαρκετ Ελλάδα και της χώρας που μένεις. Και ελλαδα ήταν ακριβότερα ακόμα και ελληνικά προϊόντα. Δεν ισχύει συνεπώς αυτό που λες και ναι υπάρχει καρτέλ. Αυτό είναι το πρόβλημαzoltan έγραψε: 26 Νοέμ 2024, 17:20 Δεν είναι πρόβλημα "ακρίβειας". Η Ελλάδα δεν είναι αποκομμένη από τον κόσμο ούτε αυτάρκης. Τα υλικά αγαθά λίγο πολύ τις ίδιες τιμές έχουν παντού. Και οι υπηρεσίες στην Ελλάδα είναι στο επίπεδο που τους αναλογεί. Το πρόβλημα είναι ότι οι μισθοί είναι στάσιμοι 20 χρόνια τώρα. Μην κοιτάτε πληθωρισμό κδηλαδή, παντού ο ίδιος είναι. Κοιτάξτε γιατί δεν ανεβαίνουν οι μισθοί. Παραγωγικότητα, ανταγωνιστικότητα κλπ
Παραπάνω.. Δεν βγάζω αυτά που θέλω και δεν έχω κάνει όλα όσα θα ήθελα να έχω κάνει στη ζωή μου.. Όμως ξέρω ότι σήμερα είμαι σε απείρως καλύτερη κατάσταση απ' ότι ήμουν 10+ χρόνια πριν.. Οπότε δεν με παίρνει να γκρινιάζω (που και η γκρίνια δεν κάνει καλό δηλαδή)..nyxtovios έγραψε: 26 Νοέμ 2024, 17:25Εσύ δεν έχεις δηλώσει ότι παίρνεις 700 ευρώ και συγκατοικεις;Parrot έγραψε: 26 Νοέμ 2024, 15:31 Χτυπάει η ακρίβεια τους έλληνες και απ' την κατάθλιψη το έχουν ρίξει όλοι στο φαΐ έξω και στις βόλτες με τα τζιπ τους..
Πώς γίνεται ρε πστ μου αυτος ο λαός εδώ να μην παράγει τίποτα και να είναι σε κατανάλωση αγαθών και υπηρεσιών πάνω και απ' τον μέσο αμερικάνο..!![]()
Έχω γνωστό που βγάζει κανά 1800άρι ευρώ το μήνα από 2 δουλειές και άλλα 800 η γυναίκα του, έχουν δυο αυτοκίνητα και όποτε τον βλέπω είναι μέσα στη γκρίνια και την μιζέρια ενώ είναι σε θέση να πηγαίνει τακτικά τα σαββατοκύριακα εκδρομές με τη γυναίκα του..
Εγώ τελευταία φορά που πήγα εκδρομή ήταν στην πενθήμερη στο λύκειο..
- taxalata xalasa
δεν ηξερα που ειναι το Κουλιστάν...
ρώτηξα κι έμαθα...
Το Κουλιστάν (ή Kūlistān) είναι ένας γεωγραφικός όρος που αναφέρεται σε περιοχές της Κεντρικής Ασίας και χρησιμοποιείται για να περιγράψει τη γη ή τον τόπο των Κούλι (ή Κουλών). Η λέξη "κουλί" στην περιοχή αυτή έχει την έννοια του «υπηρέτη» ή «σκλάβου» και, επομένως, το Κουλιστάν μεταφράζεται συνήθως ως "η γη των υπηρέτων" ή "η γη των σκλάβων".
Στην ιστορία, ο όρος Κουλιστάν συχνά σχετίζεται με περιοχές που εκτείνονται στην περιοχή που περιλαμβάνει μέρη του Αφγανιστάν, του Ιράν και τμήματα της Κεντρικής Ασίας, αν και δεν συνδέεται πάντα με μια ακριβή γεωγραφική θέση. Υπήρξαν διαφορετικές αναφορές για περιοχές ή βασίλεια που φέρουν αυτό το όνομα κατά τη διάρκεια της ιστορίας, αλλά η χρήση του ως "όνομα περιοχής" είναι σχετικά ασαφής.
ρώτηξα κι έμαθα...
Το Κουλιστάν (ή Kūlistān) είναι ένας γεωγραφικός όρος που αναφέρεται σε περιοχές της Κεντρικής Ασίας και χρησιμοποιείται για να περιγράψει τη γη ή τον τόπο των Κούλι (ή Κουλών). Η λέξη "κουλί" στην περιοχή αυτή έχει την έννοια του «υπηρέτη» ή «σκλάβου» και, επομένως, το Κουλιστάν μεταφράζεται συνήθως ως "η γη των υπηρέτων" ή "η γη των σκλάβων".
Στην ιστορία, ο όρος Κουλιστάν συχνά σχετίζεται με περιοχές που εκτείνονται στην περιοχή που περιλαμβάνει μέρη του Αφγανιστάν, του Ιράν και τμήματα της Κεντρικής Ασίας, αν και δεν συνδέεται πάντα με μια ακριβή γεωγραφική θέση. Υπήρξαν διαφορετικές αναφορές για περιοχές ή βασίλεια που φέρουν αυτό το όνομα κατά τη διάρκεια της ιστορίας, αλλά η χρήση του ως "όνομα περιοχής" είναι σχετικά ασαφής.
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
- Νικηφόρος Φωκάς
- Phorum.gr user: Νικηφόρος Φωκάς
Δηλαδή 2 άτομα δουλεύουν....3 δουλειές και βγάζουν όλα μαζί 2600 ευρώ? Και γκρινιάζουν κι'όλλας? Ουάο.Parrot έγραψε: 27 Νοέμ 2024, 01:36Παραπάνω.. Δεν βγάζω αυτά που θέλω και δεν έχω κάνει όλα όσα θα ήθελα να έχω κάνει στη ζωή μου.. Όμως ξέρω ότι σήμερα είμαι σε απείρως καλύτερη κατάσταση απ' ότι ήμουν 10+ χρόνια πριν.. Οπότε δεν με παίρνει να γκρινιάζω (που και η γκρίνια δεν κάνει καλό δηλαδή)..nyxtovios έγραψε: 26 Νοέμ 2024, 17:25Εσύ δεν έχεις δηλώσει ότι παίρνεις 700 ευρώ και συγκατοικεις;Parrot έγραψε: 26 Νοέμ 2024, 15:31 Χτυπάει η ακρίβεια τους έλληνες και απ' την κατάθλιψη το έχουν ρίξει όλοι στο φαΐ έξω και στις βόλτες με τα τζιπ τους..
Έχω γνωστό που βγάζει κανά 1800άρι ευρώ το μήνα από 2 δουλειές και άλλα 800 η γυναίκα του, έχουν δυο αυτοκίνητα και όποτε τον βλέπω είναι μέσα στη γκρίνια και την μιζέρια ενώ είναι σε θέση να πηγαίνει τακτικά τα σαββατοκύριακα εκδρομές με τη γυναίκα του..
Εγώ τελευταία φορά που πήγα εκδρομή ήταν στην πενθήμερη στο λύκειο..![]()
Στην Αυστραλία με 37μισι ώρες την εβδομάδα βγάζω πολύ περισσότερα.
Σιγά τον λεφτά τον φίλο σου. Δύο δουλειές 1800 ευρώ χάλια είναι. Καλά κάνει και γκρινιάζει.Parrot έγραψε: 27 Νοέμ 2024, 01:36Παραπάνω.. Δεν βγάζω αυτά που θέλω και δεν έχω κάνει όλα όσα θα ήθελα να έχω κάνει στη ζωή μου.. Όμως ξέρω ότι σήμερα είμαι σε απείρως καλύτερη κατάσταση απ' ότι ήμουν 10+ χρόνια πριν.. Οπότε δεν με παίρνει να γκρινιάζω (που και η γκρίνια δεν κάνει καλό δηλαδή)..nyxtovios έγραψε: 26 Νοέμ 2024, 17:25Εσύ δεν έχεις δηλώσει ότι παίρνεις 700 ευρώ και συγκατοικεις;Parrot έγραψε: 26 Νοέμ 2024, 15:31 Χτυπάει η ακρίβεια τους έλληνες και απ' την κατάθλιψη το έχουν ρίξει όλοι στο φαΐ έξω και στις βόλτες με τα τζιπ τους..
Εγώ τελευταία φορά που πήγα εκδρομή ήταν στην πενθήμερη στο λύκειο..![]()
Δε νομίζω. Από αλλού παίρνω σουβλάκι 3.70 και από αλλού 2.60. Παλέψable ποιότητας. Δε κάνεις και εμετό. Καφέ αλλού 2.40 αλλού 2.00. Δοκιμαζόμαστε σκληρά αλλά όσοι είναι να επιβιώσουν θα επιβιώσουν.zoltan έγραψε: 26 Νοέμ 2024, 17:20 Δεν είναι πρόβλημα "ακρίβειας". Η Ελλάδα δεν είναι αποκομμένη από τον κόσμο ούτε αυτάρκης. Τα υλικά αγαθά λίγο πολύ τις ίδιες τιμές έχουν παντού. Και οι υπηρεσίες στην Ελλάδα είναι στο επίπεδο που τους αναλογεί. Το πρόβλημα είναι ότι οι μισθοί είναι στάσιμοι 20 χρόνια τώρα. Μην κοιτάτε πληθωρισμό κδηλαδή, παντού ο ίδιος είναι. Κοιτάξτε γιατί δεν ανεβαίνουν οι μισθοί. Παραγωγικότητα, ανταγωνιστικότητα κλπ
Peinirli
27.11.2024, 10:49
στο άρθρο για τον Ηγέτη Μητοστάκη
Κυριάκος Μητσοτάκης: Αδιαπραγμάτευτη η δημοσιονομική σταθερότητα, η Ελλάδα πειραματίστηκε με τον λαϊκισμό και έχασε 5 χρόνια
https://www.protothema.gr/politics/arti ... -laikismo/
27.11.2024, 10:49
άπό σχόλιοΓια κάποιον παντελώς άγνωστο και αφύσικο τρόπο, σε αυτή τη χώρα παγιώθηκε η ενθάρρυνση/επιβράβευση/επιδότηση (!) του φοροφυγά, αυτού που δεν αποδίδει φόρους, του απατεώνα, της πλασματικής έδρας, της πονηρής offshore ή λίστας, της μαύρης εργασίας, του κακοπληρωτή, μεγαλοοφειλέτη, του αυθαίρετου, των παράνομων κυκλωμάτων, των λαθραίων και νοθευμένων κλπ.
ελλείψει οποιουδήποτε ελεγκτικού/εισπρακτικού μηχανισμού και ίχνους δικαιοσύνης με αποτέλεσμα να τιμωρείται εμμονικά 15 χρόνια μέχρι σήμερα ο "άσπρος" φορολογούμενος και ο συνταξιούχος του οποίου η φοροδοτική ικανότητα έχει εξαντληθεί προ πολλού.
Για μεγαλοκαρχαρίες, εφοπλιστές, πολιτικούς, νύχτα, media, social για κάποιον άγνωστο λόγο επικρατεί ομερτά - ανομία !
Άλλαξαν οι κυβερνήσεις, ήρθαν και έφυγαν τα μνημόνια και ο "άσπρος" φορολογούμενος και ο συνταξιούχος δεν μπορούν να φτάσουν μέχρι το τέλος του μήνα οικονομικά, ήτοι εξαθλίωση και ταπείνωση.
Σε όλα τα παραπάνω σιγοντάρει στο σύνολο η πολιτική η οποία πραγματικά τρώει με χρυσά κουτάλια και είναι παντελώς ασύνδετη με την κοινωνία και τα προβλήματα της. Αν βάλουμε και την εγκληματικότητα, βια, βιασμοί, δολοφονίες, ληστείες, κλοπές κλπ. στο παιχνίδι πραγματικά υπάρχει μια κατηγορία ανθρώπων οι οποίοι βρίσκονται σε πλήρες αδιέξοδο.
Το εντυπωσιακό είναι ότι ακόμα και οι σημερινοί κυβερνώντες με διάφορα σωστά τεχνάσματα μάζεψαν κάποια λίγα χρήματα από τη φοροδιαφυγή δεν έχουν προσφέρει τίποτα απολύτως πίσω στην κοινωνία παρά μόνο ψηφοθηρικά ψίχουλα και κουπόνια ανακοινώνοντας στους παθόντες ότι ίσως δείτε άσπρο φως το 2027 ?!?!
Το αποτέλεσμα -> μια κοινωνία εξαθλιωμένη ταπεινωμένη συρρικνούμενη σε κατάθλιψη, μια χώρα υπό κατάρρευση
... αν αυτό το ονομάζουν success story και είναι περήφανοι για αυτό, τότε σηκώνουμε τα χέρια ψηλά ...
στο άρθρο για τον Ηγέτη Μητοστάκη
Κυριάκος Μητσοτάκης: Αδιαπραγμάτευτη η δημοσιονομική σταθερότητα, η Ελλάδα πειραματίστηκε με τον λαϊκισμό και έχασε 5 χρόνια
https://www.protothema.gr/politics/arti ... -laikismo/
“A bird doesn’t sing because it has an answer, it sings because it has a song.”—Joan Walsh Anglund
Ενώ στον πραγματικό δείκτη φτώχειας είμαστε οι όγδοοι φτωχότεροι στην ΕΕ με ποσοστό 18,9% (βλ. Διάγραμμα 2) είμαστε μακράν οι πρώτοι στο δείκτη αυτοκατάταξης ως φτωχοί, με ποσοστό 67,1%!
Κακομαθημένος λαός. Πιστεύουμε ότι αν δεν έχουμε το Iphone 16, δεν έχουμε να φάμε.
Κακομαθημένος λαός. Πιστεύουμε ότι αν δεν έχουμε το Iphone 16, δεν έχουμε να φάμε.
Κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν. Οι πολίτες δεν θέλουν εξάλειψη της διαφθοράς, θέλουν περισσότερες ευκαιρίες να συμμετέχουν σ΄ αυτή. Δεν θέλουν ευνομία, θέλουν ανοχή της δικής τους ανομίας.
Θάνος Τζήμερος.
Θάνος Τζήμερος.
- Αλιόσα
- Phorum.gr user: Αλιόσα
Λογικά πράματα για μια χώρα που έχει οικονομικά καταστραφεί εδώ και κάποια χρόνια.Μαδουραίος έγραψε: 26 Νοέμ 2024, 15:20 Κόλαφος η δημοσκόπηση της GPO για την ακρίβεια: Το 55% δεν έχει ούτε για τα βασικά
Η ακρίβεια εξακολουθεί να γονατίζει τα νοικοκυριά, με το 90% να δυσκολεύεται σημαντικά στην καθημερινότητά του, το 66% ίσα που τα βγάζει πέρα, και για το 55% το εισόδημα δεν φτάνει ούτε για τα βασικά
https://www.in.gr/2024/11/26/economy/ko ... ta-vasika/
- SeaHawk
- Phorum.gr user: ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Μαδουραίος έγραψε: 26 Νοέμ 2024, 15:20 Κόλαφος η δημοσκόπηση της GPO για την ακρίβεια: Το 55% δεν έχει ούτε για τα βασικά
Η ακρίβεια εξακολουθεί να γονατίζει τα νοικοκυριά, με το 90% να δυσκολεύεται σημαντικά στην καθημερινότητά του, το 66% ίσα που τα βγάζει πέρα, και για το 55% το εισόδημα δεν φτάνει ούτε για τα βασικά
https://www.in.gr/2024/11/26/economy/ko ... ta-vasika/
90%+66%+55% το νιο νιο το νιο νιο =211%
- Frappezitis
Αξιοι διάδοχοι των ναζί οι
ισραηλινοι.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-