βαζεις πατάτα στην πιτα με το γυρο ε;
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Unpopular opinions
Re: Unpopular opinions
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
- ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ
Απαγόρευση, με ένα νόμο και ένα άρθρο, του πρόχειρου/επεξεργασμένου/φαστ φουντ φαγητού
Από την αποπλανητική έλξη στον σημειωτικό τυχοδιωκτισμό μια αμφίκρημνη παλινδρομία
- hellegennes
Isildur έγραψε: 26 Νοέμ 2024, 12:27Άντε γαμήσου!
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Ναι, γιατί παντού στην υφήλιο αυτήν την λέξη χρησιμοποιούν εκτός Αθήνας όπου σάντουιτς είναι ένα εξαιρετικά συγκεκριμένο πράγμα.
Αυτή η φωτογραφία είναι από άρθρο του Bloomberg για τα καλύτερα σάντουιτς στην Νέα Υόρκη:

Δεν λέμε όλα τα τυριά κασέρια, αντί να λέμε "κίτρινα τυριά" λέμε μονολεκτικά "κασέρια", όπως λέμε "σαλάτες" όλα τα συνοδευτικά λαχανικά, ρίζες, κτλ, που τρώμε με το φαγητό αλλά όταν θέλουμε να παραγγείλουμε δεν λέμε "φέρε μια σαλάτα".
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Δεν τρώω γύρο με πίτα εδώ και πολλά χρόνια. Πάντα ζητάω ψωμάκι. Ναι, το κρέας πάει με τις πατάτες.Ερμής έγραψε: 26 Νοέμ 2024, 13:44βαζεις πατάτα στην πιτα με το γυρο ε;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Τζιτζιμιτζιχότζιρας
- Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm
Όντως , το κρέας με πατάτες το είδα στο τελευταίο επεισόδιο του Bizzare food.Ερμής έγραψε: 26 Νοέμ 2024, 13:44βαζεις πατάτα στην πιτα με το γυρο ε;
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
Το κρέας πάει με πατάτες, το ψωμί δε πάει.hellegennes έγραψε: 26 Νοέμ 2024, 14:07Δεν τρώω γύρο με πίτα εδώ και πολλά χρόνια. Πάντα ζητάω ψωμάκι. Ναι, το κρέας πάει με τις πατάτες.
Εκτος και εισαι οικοδόμος ή λιμενεργάτης και θες ενέργεια για να καθαρίσεις τα ύφαλα.
- hellegennes
Δηλαδή κρέας, πατάτες και ψωμί είναι κάποιος περίεργος ή σπάνιος συνδυασμός; Ο κόσμος δεν τρώει ψωμί όταν τρώει κοτόπουλο στον φούρνο με πατάτες;Ερμής έγραψε: 26 Νοέμ 2024, 14:19Το κρέας πάει με πατάτες, το ψωμί δε πάει.hellegennes έγραψε: 26 Νοέμ 2024, 14:07Δεν τρώω γύρο με πίτα εδώ και πολλά χρόνια. Πάντα ζητάω ψωμάκι. Ναι, το κρέας πάει με τις πατάτες.
Εκτος και εισαι οικοδόμος ή λιμενεργάτης και θες ενέργεια για να καθαρίσεις τα ύφαλα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
καταληγουμε οτι μονο στην πελοποννησο μιλουνε ελληνικα.Ναύτης έγραψε: 26 Νοέμ 2024, 12:41Ναι, ενώ εσείς που το λέτε σάντουιτς είναι μέσα στη λογική. Αμ το άλλο, που λέτε όλα τα τυριά κασέρια; Δεν παίζεστε ρε, πώς θα συνεννοηθούμε για να φάμε εκεί πάνω, θέμε διερμηνέα.Isildur έγραψε: 26 Νοέμ 2024, 12:38Δεν το 'πιασες, μάλλον. Το "καλαμάκια" δεν είναι πρόβλημα, οκ μπορεί να παραπέμπει κι αλλού, αλλά μια χαρά θα σε καταλάβουν παντού και έχει και ρίζες στο ότι κάποτε χρησιμοποιούσαν (και) καλάμια σχισμένα για να κάνουν τα ξυλάκια.Ναύτης έγραψε: 26 Νοέμ 2024, 12:35
Δηλαδή άμα πάω στο σουβλατζίδικο του σιντ και ζητήσω δυο καλαμάκια τι θα μού δώσει, δυο πλαστικά για τον καφέ; Είστε ανώμαλοι ρε.
Το γιατί παίρνει κανείς μια πίτα, τυλίγει μ' αυτήν μέσα κρέας (γύρο, σουβλάκι... ό,τι βάλει) και ό,τι άλλο, και μετά την βαφτίζει "σουβλάκι" είναι που δεν έχει εξήγηση. Καμμία απολύτως. Ούτε ετυμολογική, ούτε ιστορική, ούτε εννοιολογική... ούτε τίποτα.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
ο κόσμος γενικά τρώει και υπονομόλαδο, δεν έχει να λέει.hellegennes έγραψε: 26 Νοέμ 2024, 14:20Δηλαδή κρέας, πατάτες και ψωμί είναι κάποιος περίεργος ή σπάνιος συνδυασμός; Ο κόσμος δεν τρώει ψωμί όταν τρώει κοτόπουλο στον φούρνο με πατάτες;Ερμής έγραψε: 26 Νοέμ 2024, 14:19Το κρέας πάει με πατάτες, το ψωμί δε πάει.hellegennes έγραψε: 26 Νοέμ 2024, 14:07
Δεν τρώω γύρο με πίτα εδώ και πολλά χρόνια. Πάντα ζητάω ψωμάκι. Ναι, το κρέας πάει με τις πατάτες.
Τεσπα δε θα κάτσω να το αναλύσω, τρωγε το όπως θες. Κλάιν
Δεν είπε κανείς ότι δεν πάει κρέας με πατάτεςhellegennes έγραψε: 26 Νοέμ 2024, 14:20Δηλαδή κρέας, πατάτες και ψωμί είναι κάποιος περίεργος ή σπάνιος συνδυασμός; Ο κόσμος δεν τρώει ψωμί όταν τρώει κοτόπουλο στον φούρνο με πατάτες;Ερμής έγραψε: 26 Νοέμ 2024, 14:19Το κρέας πάει με πατάτες, το ψωμί δε πάει.hellegennes έγραψε: 26 Νοέμ 2024, 14:07
Δεν τρώω γύρο με πίτα εδώ και πολλά χρόνια. Πάντα ζητάω ψωμάκι. Ναι, το κρέας πάει με τις πατάτες.
Αυτό που λέμε ρε μπαγλαμαδαιοι είναι ότι το σουβλάκι έχει κανόνες, συμβάσεις, βαθείς συμβολισμουςπου οφείλεις να τους τηρείς.
Και το κρασί πάει με το κρέας αλλά δεν βάζουμε το κρεατακι μέσα στο ποτήρι με το κρασί μας.
Βαζιβουζουκοι!
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
- hellegennes
Α, μιλάμε για θρησκοληψία. Μπαρδόν, δεν ήξερα ότι εκεί χάμου έχετε ιδρύσει νέα θρησκεία.Beria έγραψε: 26 Νοέμ 2024, 14:25 Δεν είπε κανείς ότι δεν πάει κρέας με πατάτες
Αυτό που λέμε ρε μπαγλαμαδαιοι είναι ότι το σουβλάκι έχει κανόνες, συμβάσεις, βαθείς συμβολισμους που οφείλεις να τους τηρείς.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Καραμελίτσα
Και ο κόσμος δινει γαμάτες κριτικές στο Κουτουρου στον Κορυδαλλό που πήγαμε, αλλά το μαγαζί είναι για τα σκουπίδια.
Το τι λέει ο κόσμος ειναι πλήρως αδιάφορο.
Το τι λέει ο κόσμος ειναι πλήρως αδιάφορο.
Εγώ τα ξέρω, στον ισίλδουρα πέστα.Ασέβαστος έγραψε: 26 Νοέμ 2024, 14:21καταληγουμε οτι μονο στην πελοποννησο μιλουνε ελληνικα.Ναύτης έγραψε: 26 Νοέμ 2024, 12:41Ναι, ενώ εσείς που το λέτε σάντουιτς είναι μέσα στη λογική. Αμ το άλλο, που λέτε όλα τα τυριά κασέρια; Δεν παίζεστε ρε, πώς θα συνεννοηθούμε για να φάμε εκεί πάνω, θέμε διερμηνέα.Isildur έγραψε: 26 Νοέμ 2024, 12:38
Δεν το 'πιασες, μάλλον. Το "καλαμάκια" δεν είναι πρόβλημα, οκ μπορεί να παραπέμπει κι αλλού, αλλά μια χαρά θα σε καταλάβουν παντού και έχει και ρίζες στο ότι κάποτε χρησιμοποιούσαν (και) καλάμια σχισμένα για να κάνουν τα ξυλάκια.
Το γιατί παίρνει κανείς μια πίτα, τυλίγει μ' αυτήν μέσα κρέας (γύρο, σουβλάκι... ό,τι βάλει) και ό,τι άλλο, και μετά την βαφτίζει "σουβλάκι" είναι που δεν έχει εξήγηση. Καμμία απολύτως. Ούτε ετυμολογική, ούτε ιστορική, ούτε εννοιολογική... ούτε τίποτα.![]()
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 46 Απαντήσεις
- 1309 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Isildur