Beria έγραψε: 26 Νοέμ 2024, 08:47
Η πατάτα στο σουβλάκι (θα έπρεπε να) είναι ποινικό αδίκημα
Εμείς εδώ πάνω πάντως σουβλάκι κάνουμε κυρίως με κομμάτια κρέας. Συνήθως χοιρινό, σπάνια μοσχαρίσιο ή κανένα αιγοπροβατίσιο.
Κι αν κάνουμε λαχανικών, βάζουμε μελιτζάνα, πιπεριές κλπ, πατάτες δεν συνηθίζουμε.
Τι σκατά τρώτε εκεί κάτω ρε παππού;
Εσείς εκεί πάνω μας έχετε καταμπερδέψει. Όταν λέτε σουβλάκι τι ακριβώς εννοείτε: το τυλιχτό το κοντοσούβλι ή το καλαμάκι (ξέρω, ξέρω, καλαμάκι είναι αυτό που ρουφάμε, νιανια-νιανιανια). Και γιατι στον πέοντα λέτε το τυλιχτό σάντουιτς, πως σκατά θα συνεννοηθούμε άμα θέμε να φάμε σουβλάκι εκεί πάνω; Ε;
Beria έγραψε: 26 Νοέμ 2024, 08:47
Η πατάτα στο σουβλάκι (θα έπρεπε να) είναι ποινικό αδίκημα
Εμείς εδώ πάνω πάντως σουβλάκι κάνουμε κυρίως με κομμάτια κρέας. Συνήθως χοιρινό, σπάνια μοσχαρίσιο ή κανένα αιγοπροβατίσιο.
Κι αν κάνουμε λαχανικών, βάζουμε μελιτζάνα, πιπεριές κλπ, πατάτες δεν συνηθίζουμε.
Τι σκατά τρώτε εκεί κάτω ρε παππού;
Εσείς εκεί πάνω μας έχετε καταμπερδέψει. Όταν λέτε σουβλάκι τι ακριβώς εννοείτε: το τυλιχτό το κοντοσούβλι ή το καλαμάκι (ξέρω, ξέρω, καλαμάκι είναι αυτό που ρουφάμε, νιανια-νιανιανια). Και γιατι στον πέοντα λέτε το τυλιχτό σάντουιτς, πως σκατά θα συνεννοηθούμε άμα θέμε να φάμε σουβλάκι εκεί πάνω; Ε;
Εμείς σας έχουμε μπερδέψει ρε Μανιατοχαμουτζή; Όλη η Ελλάδα πλην Αθηνών και προαστ(ε)ίων, σουβλάκι λέει το καλαμάκι (όχι το ποροφάν) με περασμένα κομμάτια κρέας πάνω του. Κι εσείς έτσι το λέγατε βασικά, τουλάχιστον μέχρι τα τέλη '60, αν όχι και αργότερα. Δες καμμιά παλιά ελληνική ταινία και θα καταλάβεις.
Isildur έγραψε: 26 Νοέμ 2024, 12:27
Εμείς εδώ πάνω πάντως σουβλάκι κάνουμε κυρίως με κομμάτια κρέας. Συνήθως χοιρινό, σπάνια μοσχαρίσιο ή κανένα αιγοπροβατίσιο.
Κι αν κάνουμε λαχανικών, βάζουμε μελιτζάνα, πιπεριές κλπ, πατάτες δεν συνηθίζουμε.
Τι σκατά τρώτε εκεί κάτω ρε παππού;
Εσείς εκεί πάνω μας έχετε καταμπερδέψει. Όταν λέτε σουβλάκι τι ακριβώς εννοείτε: το τυλιχτό το κοντοσούβλι ή το καλαμάκι (ξέρω, ξέρω, καλαμάκι είναι αυτό που ρουφάμε, νιανια-νιανιανια). Και γιατι στον πέοντα λέτε το τυλιχτό σάντουιτς, πως σκατά θα συνεννοηθούμε άμα θέμε να φάμε σουβλάκι εκεί πάνω; Ε;
Εμείς σας έχουμε μπερδέψει ρε Μανιατοχαμουτζή; Όλη η Ελλάδα πλην Αθηνών και προαστ(ε)ίων, σουβλάκι λέει το καλαμάκι (όχι το ποροφάν) με περασμένα κομμάτια κρέας πάνω του. Κι εσείς έτσι το λέγατε βασικά, τουλάχιστον μέχρι τα τέλη '60, αν όχι και αργότερα. Δες καμμιά παλιά ελληνική ταινία και θα καταλάβεις.
Δηλαδή άμα πάω στο σουβλατζίδικο του σιντ και ζητήσω δυο καλαμάκια τι θα μού δώσει, δυο πλαστικά για τον καφέ; Είστε ανώμαλοι ρε.
Beria έγραψε: 26 Νοέμ 2024, 08:47
Η πατάτα στο σουβλάκι (θα έπρεπε να) είναι ποινικό αδίκημα
αυτο ειναι καραpopular
Για έναν τελείως αλλοπρόσαλλο λόγο.
Για εναν τελείως αλλοπρόσαλλο λόγο παιρνουν καποιοι σουβλάκι με πατάτες με κέτσαπ και μουστάρδα, αντι να παρουν σάντουιτς ή χοτ ντογκ. Τουλαχιστον οσοι το παιρνουν μονο με πατάτα, παλι καλα.
Και μην αναφερθώ σε εκεινο το υπερσίχαμα το χυσαμόλι, την ουγγαρέζα
Ναύτης έγραψε: 26 Νοέμ 2024, 12:30
Εσείς εκεί πάνω μας έχετε καταμπερδέψει. Όταν λέτε σουβλάκι τι ακριβώς εννοείτε: το τυλιχτό το κοντοσούβλι ή το καλαμάκι (ξέρω, ξέρω, καλαμάκι είναι αυτό που ρουφάμε, νιανια-νιανιανια). Και γιατι στον πέοντα λέτε το τυλιχτό σάντουιτς, πως σκατά θα συνεννοηθούμε άμα θέμε να φάμε σουβλάκι εκεί πάνω; Ε;
Εμείς σας έχουμε μπερδέψει ρε Μανιατοχαμουτζή; Όλη η Ελλάδα πλην Αθηνών και προαστ(ε)ίων, σουβλάκι λέει το καλαμάκι (όχι το ποροφάν) με περασμένα κομμάτια κρέας πάνω του. Κι εσείς έτσι το λέγατε βασικά, τουλάχιστον μέχρι τα τέλη '60, αν όχι και αργότερα. Δες καμμιά παλιά ελληνική ταινία και θα καταλάβεις.
Δηλαδή άμα πάω στο σουβλατζίδικο του σιντ και ζητήσω δυο καλαμάκια τι θα μού δώσει, δυο πλαστικά για τον καφέ; Είστε ανώμαλοι ρε.
Δεν το 'πιασες, μάλλον. Το "καλαμάκια" δεν είναι πρόβλημα, οκ μπορεί να παραπέμπει κι αλλού, αλλά μια χαρά θα σε καταλάβουν παντού και έχει και ρίζες στο ότι κάποτε χρησιμοποιούσαν (και) καλάμια σχισμένα για να κάνουν τα ξυλάκια.
Το γιατί παίρνει κανείς μια πίτα, τυλίγει μ' αυτήν μέσα κρέας (γύρο, σουβλάκι... ό,τι βάλει) και ό,τι άλλο, και μετά την βαφτίζει "σουβλάκι" είναι που δεν έχει εξήγηση. Καμμία απολύτως. Ούτε ετυμολογική, ούτε ιστορική, ούτε εννοιολογική... ούτε τίποτα.
Isildur έγραψε: 26 Νοέμ 2024, 12:33
Εμείς σας έχουμε μπερδέψει ρε Μανιατοχαμουτζή; Όλη η Ελλάδα πλην Αθηνών και προαστ(ε)ίων, σουβλάκι λέει το καλαμάκι (όχι το ποροφάν) με περασμένα κομμάτια κρέας πάνω του. Κι εσείς έτσι το λέγατε βασικά, τουλάχιστον μέχρι τα τέλη '60, αν όχι και αργότερα. Δες καμμιά παλιά ελληνική ταινία και θα καταλάβεις.
Δηλαδή άμα πάω στο σουβλατζίδικο του σιντ και ζητήσω δυο καλαμάκια τι θα μού δώσει, δυο πλαστικά για τον καφέ; Είστε ανώμαλοι ρε.
Δεν το 'πιασες, μάλλον. Το "καλαμάκια" δεν είναι πρόβλημα, οκ μπορεί να παραπέμπει κι αλλού, αλλά μια χαρά θα σε καταλάβουν παντού και έχει και ρίζες στο ότι κάποτε χρησιμοποιούσαν (και) καλάμια σχισμένα για να κάνουν τα ξυλάκια.
Το γιατί παίρνει κανείς μια πίτα, τυλίγει μ' αυτήν μέσα κρέας (γύρο, σουβλάκι... ό,τι βάλει) και ό,τι άλλο, και μετά την βαφτίζει "σουβλάκι" είναι που δεν έχει εξήγηση. Καμμία απολύτως. Ούτε ετυμολογική, ούτε ιστορική, ούτε εννοιολογική... ούτε τίποτα.
Ναι, ενώ εσείς που το λέτε σάντουιτς είναι μέσα στη λογική. Αμ το άλλο, που λέτε όλα τα τυριά κασέρια; Δεν παίζεστε ρε, πώς θα συνεννοηθούμε για να φάμε εκεί πάνω, θέμε διερμηνέα.
Για εναν τελείως αλλοπρόσαλλο λόγο παιρνουν καποιοι σουβλάκι με πατάτες με κέτσαπ και μουστάρδα, αντι να παρουν σάντουιτς ή χοτ ντογκ. Τουλαχιστον οσοι το παιρνουν μονο με πατάτα, παλι καλα.
Και μην αναφερθώ σε εκεινο το υπερσίχαμα το χυσαμόλι, την ουγγαρέζα
Μια χαρά πάνε οι πατάτες με το κρέας, μην γίνεστε υστερικοί επειδή... ξέρω 'γω γιατί;
Κι εγώ δεν γουστάρω με τις υπερβολές εδώ σ' απάν, που πιτάρουν (sic) τα δικά μας πιτόγυρα (καλαμάκια για όσους δεν μιλάνε ελληνικά) με πατάτα σαν να μην υπάρχει αύριο, γι' αυτό και πάντα τους λέω είτε να βάλουν ελάχιστες (3-4 πατάτες έτσι για την γεύση) ή και καθόλου, αλλά μην τρελαθούμε κιόλας ότι δεν ταιριάζουν σαν γεύση τα δυο υλικά.
Για τα άλλα που λες για τις αλοιφές (ναι... ναι... ξέρω), θέμα γούστου είναι. Ντε γκούστιμπους ετ ντε κολόριμπους που έλεγε κι η γιαγιά μου στο χωριό.
Για εναν τελείως αλλοπρόσαλλο λόγο παιρνουν καποιοι σουβλάκι με πατάτες με κέτσαπ και μουστάρδα, αντι να παρουν σάντουιτς ή χοτ ντογκ. Τουλαχιστον οσοι το παιρνουν μονο με πατάτα, παλι καλα.
Και μην αναφερθώ σε εκεινο το υπερσίχαμα το χυσαμόλι, την ουγγαρέζα
Μια χαρά πάνε οι πατάτες με το κρέας, μην γίνεστε υστερικοί επειδή... ξέρω 'γω γιατί;
Κι εγώ δεν γουστάρω με τις υπερβολές εδώ σ' απάν, που πιτάρουν (sic) τα δικά μας πιτόγυρα (καλαμάκια για όσους δεν μιλάνε ελληνικά) με πατάτα σαν να μην υπάρχει αύριο, γι' αυτό και πάντα τους λέω είτε να βάλουν ελάχιστες (3-4 πατάτες έτσι για την γεύση) ή και καθόλου, αλλά μην τρελαθούμε κιόλας ότι δεν ταιριάζουν σαν γεύση τα δυο υλικά.
Για τα άλλα που λες για τις αλοιφές (ναι... ναι... ξέρω), θέμα γούστου είναι. Ντε γκούστιμπους ετ ντε κολόριμπους που έλεγε κι η γιαγιά μου στο χωριό.
Βρε μια χαρά πανε και παραπάνε με το κρέας, με την πίτα δεν πάνε
Μόνιμο lockdown από 1η Οκτωβρίου μέχρι και 31η Μαϊου. Μόνες εξαιρέσεις: 23 Δεκεμβρίου-6 Ιανουαρίου, 28η Οκτωβρίου, 25η Μαρτίου και Κυριακή των Βαϊων με Δευτέρα του Πάσχα. Κανένα δικαίωμα εξόδου τις υπόλοιπες ημέρες, παρά μόνο για επίσκεψη σε γιατρούς/νοσοκομεία και εργασία η οποία αποδεδειγμένα δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί απομακρυσμένα.