!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Εργοδοσία: η νέα γενιά δεν έχει το skill να ανέχεται μπινελίκια
- Ληστοσυμμορίτης
Εργοδοσία: η νέα γενιά δεν έχει το skill να ανέχεται μπινελίκια
Καπιταλισμός ένα σύστημα που σαπίζει
Έγκλημα της Πύλου: ο θάνατος διακοπές στη μεσόγειο πάει.
Re: Εργοδοσία: η νέα γενιά δεν έχει το skill να ανέχεται μπινελίκια
Η νέα γενιά δεν δέχεται εύκολα ούτε προσβολές ούτε καψονια ούτε.... ξύλο (σφαλιάρα στον παραγιο από τον μάστορα κλπ)
- Ληστοσυμμορίτης
δεν έχουν αναπτύξει τέτοιες δεξιότητες ανοχήςΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 03 Νοέμ 2024, 19:39 Η νέα γενιά δεν δέχεται εύκολα ούτε προσβολές ούτε καψονια ούτε.... ξύλο (σφαλιάρα στον παραγιο από τον μάστορα κλπ)
Αυτό είναι πλεονέκτημα η μειονεκτήμα στην αγορά ευρέσεως εργασίας;Ληστοσυμμορίτης έγραψε: 03 Νοέμ 2024, 19:41δεν έχουν αναπτύξει τέτοιες δεξιότητες ανοχήςΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 03 Νοέμ 2024, 19:39 Η νέα γενιά δεν δέχεται εύκολα ούτε προσβολές ούτε καψονια ούτε.... ξύλο (σφαλιάρα στον παραγιο από τον μάστορα κλπ)
Ας θυμηθούμε το νημα για την εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές
Πόσοι από τους σημερινούς νέους ανέχονται καψονια του παλιού καιρού;
- Ληστοσυμμορίτης
Μεγάλη βιομηχανία αναζητά υπάλληλο παραγωγής που να εκτελεί καθήκοντα με ταχύτητα και αφοσίωση. Η πίεση είναι μέρος της καθημερινότητας και οι υποψήφιοι που αναζητούν «διάλειμμα για καφέ» ή «ευχάριστο κλίμα» δε θα ταιριάξουν. Ζητάμε απόλυτη πειθαρχία και μηδενική ανοχή στις καθυστερήσεις.
Απαιτήσεις: Σχετική προϋπηρεσία, λευκό ποινικό μητρώο, όχι συνδικαλισμός, όχι ανούσιες κοινωνικές συναναστροφές στο χώρο εργασίας.
Παρέχονται: Μισθός 810 ευρώ καθαρά, δυνατότητα καθυστερημένης προσέλευσης τη Κυριακή για λόγους εκκλησιασμού, 3% έκπτωση για αγορά προϊόντων από το πρατήριο του εργοστασίου.
https://www.facebook.com/groups/8386976 ... 474938222/
Απαιτήσεις: Σχετική προϋπηρεσία, λευκό ποινικό μητρώο, όχι συνδικαλισμός, όχι ανούσιες κοινωνικές συναναστροφές στο χώρο εργασίας.
Παρέχονται: Μισθός 810 ευρώ καθαρά, δυνατότητα καθυστερημένης προσέλευσης τη Κυριακή για λόγους εκκλησιασμού, 3% έκπτωση για αγορά προϊόντων από το πρατήριο του εργοστασίου.
Είχα ένα δημοσιογράφο του BBC στα δωμάτια μας πριν δύο χρόνια.
Μιλούσαμε τότε για ένα ντοκιμαντέρ που έκανε για την χώρα μας πρίν δύο χρόνια δηλαδή από σήμερα κάπου 4,5 χρόνια.
Το ντοκιμαντέρ δεν προβλήθηκε τελικά γιατί πίεσαν από την χώρα μας να μην προβληθεί.
Αφορούσε την αγορά εργασίας στην χώρα μας.
Έλεγε τα ποσοστά βάση στατιστικών πόσοι Έλληνες στους 10 π.χ μιλάνε Αγγλικά.
Πόσοι από αυτούς έχουν πτυχίο στα Αγγλικά.
Πόσοι από αυτούς έχουν ευχέρεια στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
Πόσοι από αυτούς έχουν τελειώσει το Πανεπιστήμιο.
Πόσοι έχουν τελειώσει το Λύκειο.
Πόσοι εργάζονται με πάνω από 10 ώρες.
Μετά έλεγε για τους εργοδότες.
Πόσοι από αυτούς μιλάνε Αγγλικά
Πόσοι από αυτούς τελείωσαν το Λύκειο ή Πανεπιστήμιο.
Πόσοι από αυτούς έχουν ευχέρεια στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές κ.λ.π.
Τα αποτελέσματα ήτανε τραγικά.
Ενώ το μορφωτικό επίπεδο των εργαζομένων είναι μέσα στις τρείς πρώτες θέσεις στην Ε.Ε.
Το μορφωτικό επίπεδο των Εργοδοτών είναι στις τρείς τελευταίες θέσεις μέσα στην Ε.Ε .
Έτσι για να μην λέμε ότι θέλουμε για τους δημοσιογράφους.
Αν δημοσιογράφοι ξένοι επηρεάζονται και κανάλια όπως το BBC για να μην προβάλουν την άθλια πραγματικότητα στην χώρα μας.
Πόσο μάλλον να περιμένετε να δείτε αλήθειες από Έλληνες δημοσιογράφους.
Μου είχε πει και ένα όρο μακροοικονομίας για το πρόβλημα αυτό με ένα γκαπ αλλά δεν το κατάλαβα.
Καλά κάνουν οι νέοι.
Μιλούσαμε τότε για ένα ντοκιμαντέρ που έκανε για την χώρα μας πρίν δύο χρόνια δηλαδή από σήμερα κάπου 4,5 χρόνια.
Το ντοκιμαντέρ δεν προβλήθηκε τελικά γιατί πίεσαν από την χώρα μας να μην προβληθεί.
Ενώ το μορφωτικό επίπεδο των εργαζομένων είναι μέσα στις τρείς πρώτες θέσεις στην Ε.Ε.
Το μορφωτικό επίπεδο των Εργοδοτών είναι στις τρείς τελευταίες θέσεις μέσα στην Ε.Ε .
Αν δημοσιογράφοι ξένοι επηρεάζονται και κανάλια όπως το BBC για να μην προβάλουν την άθλια πραγματικότητα στην χώρα μας.
Μου είχε πει και ένα όρο μακροοικονομίας για το πρόβλημα αυτό με ένα γκαπ αλλά δεν το κατάλαβα.
Καλά κάνουν οι νέοι.
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
- Λίνο Βεντούρα
Ο Ζαραλίκος το έγραψε;Ληστοσυμμορίτης έγραψε: 20 Νοέμ 2024, 18:43 Μεγάλη βιομηχανία αναζητά υπάλληλο παραγωγής που να εκτελεί καθήκοντα με ταχύτητα και αφοσίωση. Η πίεση είναι μέρος της καθημερινότητας και οι υποψήφιοι που αναζητούν «διάλειμμα για καφέ» ή «ευχάριστο κλίμα» δε θα ταιριάξουν. Ζητάμε απόλυτη πειθαρχία και μηδενική ανοχή στις καθυστερήσεις.
Fluffy έγραψε: 25 Αύγ 2021, 12:22 Στον καπιταλισμό κυριαρχεί η αντίληψη της κυρίαρχης τάξης, γιαυτό είναι και κυρίαρχη.
Αν στα 22 μου που επιασα την πρωτη μου δουλεια στο σερβις, ειχα το μυαλο που εχω τωρα στα 31 μου, θα εφευγα πολυυυ νωριτερα και την στιγμη της προσβολης και των φωνων, επειδη δεν ειμαστε ζωα και κτημα κανενος, θα εφευγα.
Ειμασταν 3 ατομα, τρεχαμε ολο το μαγαζι, κρατουσα μαγαζι μονη μου απο τον πρωτο μηνα και τα εκανα ολα (καφεδες, σερβις, κοκτειλς, χυμους, καθαρισμα τραπεζιων, γυαλισμα ποτηριων, γεμισμα ψυγειων, κουβαλημα και γενικα καθαριοτητα και παραγγελιες - και τηλεφωνικα) και για λαθη που εκαναν αλλοι το αφεντικο μου φωναξε "την επομενη φορα ΤΗΝ ΕΒΑΨΕΣ" και να μην εκτιμαει την δουλεια σου. Την ιδια στιγμη επρεπε να την κανω.
Ή να δουλευεις 12ωρα ορθοστασια, να εχουν περασει ηδη 9 ωρες και να μην εκανες ουτε 10 λεπτα διαλειμμα και οπως στεκεσαι στην μαγνητικη πυλη να ζητας απο τον supervisor να πας 5 λεπτα να πιεις νερο και να επιστρεψεις. Σε γραφει μια. Σε γραφει και 2η φορα. Την τριτη φορα που γυρνουσαν ολα γυρω σου και ενιωθες οτι δεν αντεχεις, το ξαναζητας και λες οτι αν δεν πας να πιεις νερο μπορει να λυποθημησεις και να σου απανταει ο μαλακας "ΠΕΣΕ ΚΑΤΩ".
Σε απανθρωπους εργοδοτες που σου συμπεριφερονται λες και εισαι ΖΩΟ, ο αλλος επειδη δεν ειναι μαλακας και σκλαβος, και επειδη εχει και δικαιωματα εκτος απο υποχρεωσεις, ναι πρεπει να αντιδρας και αν δεν αλλαζει η κατασταση, να αποχωρεις.
Σκεφτομαι αυτα τα 2 περιστατικα τωρα στα 31 μου (και ενω ξερω πως και τοτε μιλησα καποια στιγμη, αλλα ΜΕΤΑ τα περιστατικα και με βαρια καρδια) και αναρωτιεμαι με τον εαυτο μου πώς αντεξα και δεν τα παρατησα για να φυγω ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ. Επειδη δεν υπηρχε περιπτωση να το ανεχομουν.
Οπως οταν δουλευα check in που υπηρχε μια σκυλα supervisor που δεν αφηνε κανεναν να κανει διαλειμμα και εμενα επειδη με εβλεπε ποσο δουλευα και μου ειχε αδυναμια, οταν με εβαζε δουλεια και της ελεγα πως θα την κανω μετα το διαλειμμα, μονο που δεν με χάιδευε. Και οταν η κολλητη της που ειχε πιο ψηλη θεση απο εκεινη, απαιτουσε να μην κανω διαλειμμα και να δουλευω απο την μια πτηση στην αλλη 10ωρα και βαλε και να μενω και υπερωριες, της απαντουσα πως θα παω πρωτα να κανω το διαλειμμα ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ, να φαω δηλαδη ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ για να μην λυποθυμησω στη δουλεια, και μετα να ξαναμιλησουμε.
Οποτε οσοι απο εσας ειστε διατεθειμενοι να δουλευετε σαν σκλαβοι και να καταπατουν ολα τα ανθρωπινα και εργασιακα σας δικαιωματα, ειστε ελευθεροι να το κανετε αλλα να ξερετε πως οχι μονο ειναι καθαρα ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΠΙΛΟΓΗ, αλλα εξαιτιας σας βρισκουν πατημα οι εργοδοτες και την πληρωνουν οι νεοι.
Ειμασταν 3 ατομα, τρεχαμε ολο το μαγαζι, κρατουσα μαγαζι μονη μου απο τον πρωτο μηνα και τα εκανα ολα (καφεδες, σερβις, κοκτειλς, χυμους, καθαρισμα τραπεζιων, γυαλισμα ποτηριων, γεμισμα ψυγειων, κουβαλημα και γενικα καθαριοτητα και παραγγελιες - και τηλεφωνικα) και για λαθη που εκαναν αλλοι το αφεντικο μου φωναξε "την επομενη φορα ΤΗΝ ΕΒΑΨΕΣ" και να μην εκτιμαει την δουλεια σου. Την ιδια στιγμη επρεπε να την κανω.
Ή να δουλευεις 12ωρα ορθοστασια, να εχουν περασει ηδη 9 ωρες και να μην εκανες ουτε 10 λεπτα διαλειμμα και οπως στεκεσαι στην μαγνητικη πυλη να ζητας απο τον supervisor να πας 5 λεπτα να πιεις νερο και να επιστρεψεις. Σε γραφει μια. Σε γραφει και 2η φορα. Την τριτη φορα που γυρνουσαν ολα γυρω σου και ενιωθες οτι δεν αντεχεις, το ξαναζητας και λες οτι αν δεν πας να πιεις νερο μπορει να λυποθημησεις και να σου απανταει ο μαλακας "ΠΕΣΕ ΚΑΤΩ".
Σε απανθρωπους εργοδοτες που σου συμπεριφερονται λες και εισαι ΖΩΟ, ο αλλος επειδη δεν ειναι μαλακας και σκλαβος, και επειδη εχει και δικαιωματα εκτος απο υποχρεωσεις, ναι πρεπει να αντιδρας και αν δεν αλλαζει η κατασταση, να αποχωρεις.
Σκεφτομαι αυτα τα 2 περιστατικα τωρα στα 31 μου (και ενω ξερω πως και τοτε μιλησα καποια στιγμη, αλλα ΜΕΤΑ τα περιστατικα και με βαρια καρδια) και αναρωτιεμαι με τον εαυτο μου πώς αντεξα και δεν τα παρατησα για να φυγω ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ. Επειδη δεν υπηρχε περιπτωση να το ανεχομουν.
Οπως οταν δουλευα check in που υπηρχε μια σκυλα supervisor που δεν αφηνε κανεναν να κανει διαλειμμα και εμενα επειδη με εβλεπε ποσο δουλευα και μου ειχε αδυναμια, οταν με εβαζε δουλεια και της ελεγα πως θα την κανω μετα το διαλειμμα, μονο που δεν με χάιδευε. Και οταν η κολλητη της που ειχε πιο ψηλη θεση απο εκεινη, απαιτουσε να μην κανω διαλειμμα και να δουλευω απο την μια πτηση στην αλλη 10ωρα και βαλε και να μενω και υπερωριες, της απαντουσα πως θα παω πρωτα να κανω το διαλειμμα ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ, να φαω δηλαδη ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ για να μην λυποθυμησω στη δουλεια, και μετα να ξαναμιλησουμε.
Οποτε οσοι απο εσας ειστε διατεθειμενοι να δουλευετε σαν σκλαβοι και να καταπατουν ολα τα ανθρωπινα και εργασιακα σας δικαιωματα, ειστε ελευθεροι να το κανετε αλλα να ξερετε πως οχι μονο ειναι καθαρα ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΠΙΛΟΓΗ, αλλα εξαιτιας σας βρισκουν πατημα οι εργοδοτες και την πληρωνουν οι νεοι.
Αν μοιάζει με την αίσθηση του "είμαι σπίτι" τότε να μείνεις. Όλοι έχουν ένα σπίτι, μωρό μου. Και αυτά τα σπίτια, αξίζουν πάντα τον κόπο ακόμη και αν κάποια στιγμή γκρεμιστούν.
- Ληστοσυμμορίτης
δεν είναι τυχαίο πως βάζουν κόφτες για να μειωθεί η πρόσβαση των νέων σε ανώτατα ιδρύματα και τους οδηγούν σε τεχνικές σχολές ιεκ, τους θέλουν λιγότερο μορφωμένους γιατί σε λέει τόσους γιατρούς, επιστήμονες τι θα τους κάνουμε;Niki έγραψε: 20 Νοέμ 2024, 19:00 Είχα ένα δημοσιογράφο του BBC στα δωμάτια μας πριν δύο χρόνια.
Καλά κάνουν οι νέοι.
- Eθνικοκοινωνιστης
ειπαμε στο γιολαντα το συντριπτικο κομματι της κριτικης που θα επρεπε να αφορα την ποιοτητα της ιδιωτικης εργοδοσιας το στρεφουν εναντιον των δ.υ. που ειναι ο τελευταιος τροχος της αμαξης
ειδατε εσεις ποτε στην καθε καθυστερινη να ασχολουνται με την ιδια ενταση με την ποιοτητα της ιδιωτικης εργοδοσιας στο γιολαντα?
οχι γιατι απλα η ελ αστικη ταξη ειναι ανικανη να ανταπεξελθει στον διεθνη ανταγωνισμο που ειναι ακομη λυσσαλεος στην συγχορνη καπιταλισιτκη πραγματικοτητα οποτε πρεπει να βρουμε ενα εξιλαστηριο θυμα για να δικαιολογησουμε την δικη μας ανεπαρκεια σε ολα τα επιπεδα
ειδατε εσεις ποτε στην καθε καθυστερινη να ασχολουνται με την ιδια ενταση με την ποιοτητα της ιδιωτικης εργοδοσιας στο γιολαντα?
οχι γιατι απλα η ελ αστικη ταξη ειναι ανικανη να ανταπεξελθει στον διεθνη ανταγωνισμο που ειναι ακομη λυσσαλεος στην συγχορνη καπιταλισιτκη πραγματικοτητα οποτε πρεπει να βρουμε ενα εξιλαστηριο θυμα για να δικαιολογησουμε την δικη μας ανεπαρκεια σε ολα τα επιπεδα
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"
Αλαιν ντε Μπενουα
Αλαιν ντε Μπενουα
- Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
Συμφωνώ γενικά, κανένας δεν πρέπει να ανέχεται κάφρους γύρω του ότι τίτλο και να έχουν. Μιλάς όμως για 9 χρόνια πριν, δηλαδή για περίοδο σκληρού μνημονίου, φτώχειας και ανεργίας. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί αναγκάστηκαν να καταπιούν συμπεριφορά μπαμπουίνων, ίσως και εσύ και να μην το θυμάσαι 100% (δεν ξέρω την οικονομική σου κατάσταση). Τώρα υπάρχει περιθώριο να τραβήξεις ένα καλό βρισίδι στον καννίβαλο και να σηκωθείς να φύγεις. Θα βρεις αλλού, ειδικά για απλές θέσεις.Casp έγραψε: 20 Νοέμ 2024, 19:14 Αν στα 22 μου που επιασα την πρωτη μου δουλεια στο σερβις, ειχα το μυαλο που εχω τωρα στα 31 μου, θα εφευγα πολυυυ νωριτερα και την στιγμη της προσβολης και των φωνων, επειδη δεν ειμαστε ζωα και κτημα κανενος, θα εφευγα.
Διάβασα πρόσφατα σχετικό δημοσίευμα.
Γιατί τόσο πολλές εταιρείες απολύουν υπαλλήλους της Gen Z;
https://www.lifo.gr/tropos-zois/living/ ... -tis-gen-z
Γιατί τόσο πολλές εταιρείες απολύουν υπαλλήλους της Gen Z;
https://www.lifo.gr/tropos-zois/living/ ... -tis-gen-z
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- Eθνικοκοινωνιστης
τιποτε δεν εχει αλλαξει στην συμπεριφορα της εργοδοσιας σε τοσο ικανο βαθμο απλα πλεον οι περισσοτερες θεσεις εργασιας δημιουργουνται πλεον απο αλυσιδες και μεγαλες εταιριες που το εργασιακο περιβαλλον ειναι πιο τυπικο-απροσωπο που δεν επιτρεπουν την αναπτυξη διαπροσωπικων σχεσεων και την επαφη με την εργοδοσια γιατι το προσωπικο ειναι ανακυκλουμενο κι αλλαζει συχνα εργοδοτη ή προισταμενο που και αυτος/αυτη με την σειρα του ειναι πολυ πιο ανακυκλουμενος απο οτι στο παρελθον
ισως το μονο "καλο" του νεοφιλελευθερου μοντελου
ισως το μονο "καλο" του νεοφιλελευθερου μοντελου
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"
Αλαιν ντε Μπενουα
Αλαιν ντε Μπενουα
Ισχύει.Eθνικοκοινωνιστης έγραψε: 20 Νοέμ 2024, 19:34 τιποτε δεν εχει αλλαξει στην συμπεριφορα της εργοδοσιας σε τοσο ικανο βαθμο απλα πλεον οι περισσοτερες θεσεις εργασιας δημιουργουνται πλεον απο αλυσιδες και μεγαλες εταιριες που το εργασιακο περιβαλλον ειναι πιο τυπικο-απροσωπο που δεν επιτρεπουν την αναπτυξη διαπροσωπικων σχεσεων και την επαφη με την εργοδοσια γιατι το προσωπικο ειναι ανακυκλουμενο κι αλλαζει συχνα εργοδοτη ή προισταμενο που και αυτος/αυτη με την σειρα του ειναι πολυ πιο ανακυκλουμενος απο οτι στο παρελθον
ισως το μονο "καλο" του νεοφιλελευθερου μοντελου![]()
Τα υπόλοιπα που έχουν γραφεί για τη γενιά των μπούμερς εργοδοτών, δεν αφορούν σε αλυσίδες αλλά σε "οικογενειακές" επιχειρήσεις της αρπαχτής.
Οι σημερινοί διευθυντές δεν ανήκουν πλέον σ' αυτήν τη γενιά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Και κάτι άλλο. Οι "μπούμερς" εργαζόμενοι που έμπαιναν στην αγορά εργασίας παλιά, δεν είχαν την ίδια άνεση να καλύπτονται από τους γονείς τους, μέχρι να βρουν μία δουλειά ανάλογη με τα "προσόντα" τους.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 62 Απαντήσεις
- 1525 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από exiledd
-