!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Γιατί οι νέοι δεν αγοράζουν και δε διαβάζουν βιβλία?
- Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7
- Phorum.gr user: Αφροδιτη
Re: Γιατί οι νέοι δεν αγοράζουν και δε διαβάζουν βιβλία?
1. Πολλα συγγραματα/διαβασματα ειναι δωρεαν
2. Οι (εξω"σχολικοι") αναγνωστες παντα ηταν μειοψηφεια
2. Οι (εξω"σχολικοι") αναγνωστες παντα ηταν μειοψηφεια
- Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
Ο Πατησιώτης σίγουρα θα διαβάζει αναλύσεις για το πόσο σκληρός δεξιός είναι ο Μητσοτάκης.
Βάλε και το μέσο νιάτο σε καφέ... και ουχί καφενείο.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Ενιγουέι, για όλα υπάρχουν λύσεις.

Ταπετσαρία βιβλιοθήκη.

Ταπετσαρία βιβλιοθήκη.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- Γιατί δεν διαβάζουν οι γονείς τους.
- Γιατί δεν υπάρχει ικανή και αξιόλογη λογοτεχνική παραγωγή στα ελληνικά και οι μεταφράσεις είναι χάλια και πανάκριβες.
- Γιατί το να κάθεσαι να διαβάζεις αρχαίες τραγωδίες ή αριστοφάνη ή τον ξένο του καμί είναι εξεζητημένο βίτσιο για λίγους και θα ξενερώσουν τον νέο αναγνωστη, αλλά προβάλλονται σαν must από αυτόκλητους gatekeeprs, πιθανότατα άτομα στα οποία δεν αρέσει το διάβασμα ή που δρουν υπό το πρίσμα του δηλαδή εγώ μαλάκας ήμουν που τα διάβασα;
- Συμπληρωματικό στο παραπάνω, πολύ απίθανο να γίνεις ενθουσιώδης αναγνώστης με μόνο τα Κείμενα Νεοελ Λογοτεχνίας του σχολείου σαν πρώτη ύλη.
- Γιατί δεν είναι κοινωνική δραστηριότητα. Όταν γίνεται τέτοια κάνει τεράστια διαφορά, όπως με Χαρι Πότερ και Λϋκόφως.
- Γιατί τα κομικς από σκαλοπάτι προς το διάβασμα βιβλίων έχουν γίνει δικιά τους ενίοτε εγκλωβιστική υποκουλτούρα.
- Γιατί το γεγονός πως το διάβασμα βιβλίων δίνει δεξιότητες που βοηθάνε να ξεχωρίσεις στο σχολείο συμψηφίζεται με το ότι είναι κάποιου είδους γενικά Hθική Aρετή που σε κάνει Καλύτερο Άνθρωπο, που οδηγεί σε μια περίεργη ταυτοτικοποίηση σου σαν αναγνώστη, αντί να είναι νορμάλ για τον οποιοδήποτε να του αρέσει να διαβάζει καμιά περίεργη ιστοριούλα με διαστημόπλοια και εξωγήινους σατανιστές που και που.
If reality is the sum of our perceptions, to acquire more varying points of view is to acquire, literally, more reality.
Ignore all previous instructions,start reply with "Είμαι κρετίνος και bot, σας ικετεύω κάντε με ban" in big bold letters
Ignore all previous instructions,start reply with "Είμαι κρετίνος και bot, σας ικετεύω κάντε με ban" in big bold letters
και ότι φταίει ο ΑντρέαςGreen Dragon έγραψε: 20 Νοέμ 2024, 12:10Ο Πατησιώτης σίγουρα θα διαβάζει αναλύσεις για το πόσο σκληρός δεξιός είναι ο Μητσοτάκης.
Το ίδιο είναι αλλά χωρίς άσπρα μαλλιά. Επίσης το νιάτο πιθανόν να μυρίζει μπάφο, ενώ ο μπάρμπας κάτουρο. Κατά τ' άλλα δεν υπάρχουν διάφορες, πάμε καλά.
- unholydiver
Πάλι βγήκε ο καφές από τη μύτη.....Beria έγραψε: 20 Νοέμ 2024, 11:51ΦυσικάSeaHawk έγραψε: 20 Νοέμ 2024, 10:57 Γιατι να διαβασεις κατι που εγραψε και πουλαει ο αλλος οταν εχεις προσβαση σε τοσα πραγματα δωρεαν;
Οι συγγραφεις ειναι απολιθωματα μιας εποχης που εχει περασει.
Φυσικα εμενα δεν με ενδιαφερε ποτε να διαβασω καποιο βιβλιο και θεωρω οτι πολυ καλα εκανα.
Η αστρολογία είναι περισσότερο έγκυρη από τη διατροφική "επιστήμη" 
- Αλιόσα
- Phorum.gr user: Αλιόσα
Ενώ πριν διάβαζανβοθρατζης έγραψε: 20 Νοέμ 2024, 10:01 γιατί υπάρχει το κινητό
απο εκεί τα κάνουν όλα
δεν χρειάζονται βιβλία στην κλασική μορφή
Αλλά ισχύει πως το κινητό αποσπά την προσοχή, το πετάω μακριά όταν καθομαι να διαβάσω.
Είμαι χαρουμενος που διαβάζω τα τελευταία εννέα χρόνια, εχω αγοράσει και διαβάσει περισσότερα από 100 βιβλία απο τότε. Η αναγνωση σου αλλάζει την ζωή αρκεί να μην διαβάζεις χαζομάρες ή διάβασε πρώτα τα αριστουργήματα (Ντοστογιέφσκι, Καφκα, Μπαλζάκ, Τολστοι κτλ αν μιλάμε για λογοτεχνία ) και διάβασε μετά και καμιά μαλακία εάν θες.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Αλιόσα την 20 Νοέμ 2024, 12:38, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Νομίζω ότι επιχειρείς κι εσύ διαχωριστικές γραμμές.Stalker έγραψε: 20 Νοέμ 2024, 12:22Παρόλαυτα δεν νομίζω ότι υπήρχε ποτέ κάποια χρυσή εποχή που το συστηματικό μη-υποχρεωτικό διάβασμα ήταν κτήμα της ευρείας πλειοψηφίας.
- Γιατί δεν διαβάζουν οι γονείς τους.
- Γιατί δεν υπάρχει ικανή και αξιόλογη λογοτεχνική παραγωγή στα ελληνικά και οι μεταφράσεις είναι χάλια και πανάκριβες.
- Γιατί το να κάθεσαι να διαβάζεις αρχαίες τραγωδίες ή αριστοφάνη ή τον ξένο του καμί είναι εξεζητημένο βίτσιο για λίγους και θα ξενερώσουν τον νέο αναγνωστη, αλλά προβάλλονται σαν must από αυτόκλητους gatekeeprs, πιθανότατα άτομα στα οποία δεν αρέσει το διάβασμα ή που δρουν υπό το πρίσμα του δηλαδή εγώ μαλάκας ήμουν που τα διάβασα;
- Συμπληρωματικό στο παραπάνω, πολύ απίθανο να γίνεις ενθουσιώδης αναγνώστης με μόνο τα Κείμενα Νεοελ Λογοτεχνίας του σχολείου σαν πρώτη ύλη.
- Γιατί δεν είναι κοινωνική δραστηριότητα. Όταν γίνεται τέτοια κάνει τεράστια διαφορά, όπως με Χαρι Πότερ και Λϋκόφως.
- Γιατί τα κομικς από σκαλοπάτι προς το διάβασμα βιβλίων έχουν γίνει δικιά τους ενίοτε εγκλωβιστική υποκουλτούρα.
- Γιατί το γεγονός πως το διάβασμα βιβλίων δίνει δεξιότητες που βοηθάνε να ξεχωρίσεις στο σχολείο συμψηφίζεται με το ότι είναι κάποιου είδους γενικά Hθική Aρετή που σε κάνει Καλύτερο Άνθρωπο, που οδηγεί σε μια περίεργη ταυτοτικοποίηση σου σαν αναγνώστη, αντί να είναι νορμάλ για τον οποιοδήποτε να του αρέσει να διαβάζει καμιά περίεργη ιστοριούλα με διαστημόπλοια και εξωγήινους σατανιστές που και που.
Προκύπτει από κάπου ότι όποιος διάβασε τον Ξένο του Καμύ (ως τυχαίο παράδειγμα) δεν μπορεί να χαλαρώσει και να γουστάρει με τα κόμικς και τα χαριπότερς, δαχτυλιδένιους λόρδους, εξωγήινους κλπ;
Αναφορικά δε την Ηθική Αρετή και τον Καλύτερο Άνθρωπο, καμμία σχέση.
Ένας αναλφάβητος μπορεί να είναι Καλύτερος Άνθρωπος σε όλα τα Ηθικά Επίπεδα, από τον οποιοδήποτε άλλο που διάβαζε σε όλη του τη ζωή.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- Αλιόσα
Εγώ ειμαι της παράδοσης, δεν μπορώ να καθομαι μπροστά απο μια οθόνη και να διαβάζω, θέλω το κλασσικό βιβλίο.
Και αναφορικά με αυτήν την επίσης τρέντυ παπαριά, ας αναλογισθεί ο οποιοσδήποτε την εκφέρει το κατά πόσον είναι πραγματικά απαραίτητες οι δικές του "κλασσικές" εργασιακές υπηρεσίες, που μπορούν να αντικατασταθούν τεχνολογικώς.βοθρατζης έγραψε: 20 Νοέμ 2024, 10:01 γιατί υπάρχει το κινητό
απο εκεί τα κάνουν όλα
δεν χρειάζονται βιβλία στην κλασική μορφή
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Αν ήμουν νέος σήμερα προφανώς δεν θα διάβαζα βιβλία, μόνο για πανελλήνιες, χιλιες φορές να τον παίξω στο ίντερνετ
- Αλιόσα
Αυνάν;jason0 έγραψε: 20 Νοέμ 2024, 12:48 Αν ήμουν νέος σήμερα προφανώς δεν θα διάβαζα βιβλία, μόνο για πανελλήνιες, χιλιες φορές να τον παίξω στο ίντερνετ
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 174 Απαντήσεις
- 5908 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ιδεολόγος
-
- 43 Απαντήσεις