!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Κατόπιν αιτήσεως Γαλής: Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΛΙΛΙΘ

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Γυφτάκι

Re: Κατόπιν αιτήσεως Γαλής: Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΛΙΛΙΘ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γυφτάκι »

Νατάσα έγραψε: 04 Νοέμ 2024, 21:22
Άθεος έγραψε: 04 Νοέμ 2024, 21:16
Νατάσα έγραψε: 04 Νοέμ 2024, 18:53 Αναρτω πιο κατω την ολη ιστορια. Δεν ειναι πολλα, αν θες, προσεξε την. Ποιος ηταν ο Γιαχβε κατ εσε;
Η «ιστορία» όπως την λες είναι γραμμένη πολύ πρόχειρα.
Κι ετσι, επειδη ηταν μονος και στενοχωρημενος, οι Ελοχιμ τον φεραν
σε υπνωση και πηραν απο την πλευρα του και δημιουργησαν την Ζωη, που στα
εβραικα λεγεται Ευα.
Τον Αδάμ τον δημιούργησε ο Γιαχβέ ο οποίος αναφέρεται στο συγκεκριμένο εδάφιο ως ο Θεός Γιαχβέ (Γιαχβέ Ελοχίμ).

Εικόνα

Οι Ελοχίμ είναι οι θεοί της παράδοσης που δεν νοθεύτηκαν από τους Ιουδαϊστές θεολόγους.
Ο Γιαχβέ είναι ο θεός των θεολόγων, που φυσικά και αυτός προέρχεται από την παράδοση. Οι θεολόγοι διασκεύαζαν το υλικό που πήραν από τις παραδόσεις των λαών.

Η δε λέξη «Εύα» είναι σκέτο όνομα.

Εικόνα
Ο Γιαχβέ είναι η αρσενική θεότητα (ο θεός βιαστής) απέναντι στην θηλυκή θεότητα Asherah, η οποία είναι η από τον θεό βιασμένη απλή γυναίκα (Παναγία).
Ο Διας απέναντι στην Αφροδίτη.
Η θρησκεία ξεκίνησε σαν δυο εχθρικά μεταξύ τους πολιτικά κόμματα. Το κόμμα των θυτών και το κόμμα των θυμάτων.

Εικόνα
Σήμερα δεν υπάρχει καμιά διαφορά. Η Παναγία δεν ανήκει στο θεϊκό τρίο.
Μια ερωτηση ακομα, γνωριζεις εβραικα;

Και μόνο που λέει ότι υπάρχει όνομα Ευα αρκεί για να καταλάβουμε αν ξέρει εβραικά..., :102:
Άβαταρ μέλους
Νατάσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νατάσα »

Γυφτάκι έγραψε: 04 Νοέμ 2024, 21:35
Νατάσα έγραψε: 04 Νοέμ 2024, 21:22
Άθεος έγραψε: 04 Νοέμ 2024, 21:16
Η «ιστορία» όπως την λες είναι γραμμένη πολύ πρόχειρα.

Τον Αδάμ τον δημιούργησε ο Γιαχβέ ο οποίος αναφέρεται στο συγκεκριμένο εδάφιο ως ο Θεός Γιαχβέ (Γιαχβέ Ελοχίμ).

Εικόνα

Οι Ελοχίμ είναι οι θεοί της παράδοσης που δεν νοθεύτηκαν από τους Ιουδαϊστές θεολόγους.
Ο Γιαχβέ είναι ο θεός των θεολόγων, που φυσικά και αυτός προέρχεται από την παράδοση. Οι θεολόγοι διασκεύαζαν το υλικό που πήραν από τις παραδόσεις των λαών.

Η δε λέξη «Εύα» είναι σκέτο όνομα.

Εικόνα
Ο Γιαχβέ είναι η αρσενική θεότητα (ο θεός βιαστής) απέναντι στην θηλυκή θεότητα Asherah, η οποία είναι η από τον θεό βιασμένη απλή γυναίκα (Παναγία).
Ο Διας απέναντι στην Αφροδίτη.
Η θρησκεία ξεκίνησε σαν δυο εχθρικά μεταξύ τους πολιτικά κόμματα. Το κόμμα των θυτών και το κόμμα των θυμάτων.

Εικόνα
Σήμερα δεν υπάρχει καμιά διαφορά. Η Παναγία δεν ανήκει στο θεϊκό τρίο.
Μια ερωτηση ακομα, γνωριζεις εβραικα;

Και μόνο που λέει ότι υπάρχει όνομα Ευα αρκεί για να καταλάβουμε αν ξέρει εβραικά..., :102:
:smt023
"Άχρι καιρού..."
Άβαταρ μέλους
Σπύρος
Phorum.gr user: Σπυρος1
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σπύρος »

[/α]
ΕΙΜΙ Η ΖΩΗ = ΙΗΣΟΥΣ = 888
Άβαταρ μέλους
tanipteros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tanipteros »

όπου βλέπετε:
- ΓΙΑΧΒΕ = Ιευώ, θεός Ιουδαίων
- Ελοχίμ = Σύμαχοι του Ήλου προ Ιευώ
- Λίλιθ = Σουμεριακή γυνή, πρώτη γυναίκα του Αδάμα = Αδάμας ήταν πολυθειστής αρχικά
- Εύα = γυνή από την οικογένεια του Αδάμα (πλευρό), δεύτερη γυναίκα του Αδάμα, επιρροή μονοθειστική Ιουδαίων...
- Δαίμονας Λίλιθ = Δαιμονοποίηση, συκωφαντία των Ιουδαίων για την πολυθειστική Σουμέρια πρώτη γυναίκα του Αδάμα

Εξουσιαστικά παιχνίδια Ιουδαίων/Σουμερίων = Μονοθεισμού/Πολυθεϊσμού με κέντρο το βασιλιά Αδάμα
δεν βγαίνουνε...δεν βγαίνουνε, τα δόλια τα κατσίκια μας...
και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!
:smt005:
Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

Σπύρος έγραψε: 04 Νοέμ 2024, 21:42
εκει, θα συναντιούνται οι αγριόγατες με τις υαινες, θα φωνάζουν οι τραγόμορφοι δαιμονες ο ενας στον αλλον, εκει θα κατοικεί η λιλίθ, εκει θα βρίσκει τοπο για να αναπαύεται.
οκ, για το πχώρουμ λένε πράγματι.
Άβαταρ μέλους
Νατάσα

enaon έγραψε: 04 Νοέμ 2024, 21:48
Σπύρος έγραψε: 04 Νοέμ 2024, 21:42
εκει, θα συναντιούνται οι αγριόγατες με τις υαινες, θα φωνάζουν οι τραγόμορφοι δαιμονες ο ενας στον αλλον, εκει θα κατοικεί η λιλίθ, εκει θα βρίσκει τοπο για να αναπαύεται.
οκ, για το πχώρουμ λένε πράγματι.
:lol: :lol:
"Άχρι καιρού..."
Άβαταρ μέλους
tanipteros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tanipteros »

όπου βλέπετε:
- αρχαίος όφις, δράκων = Πολυθεϊστική θεολογία / πολλοί Θεοί = Σατάν = εχθρός των Ιουδαίων και του μονοθεϊσμού
δεν βγαίνουνε...δεν βγαίνουνε, τα δόλια τα κατσίκια μας...
και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!
:smt005:
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Ο πιο πυκνός διάλογος σε ιστορικό/κοινωνικό/θρησκευτικό πλαίσιο πάντως παίχτηκε σε χριστιανικό δρώμενο μεταξύ Θεόφιλου και Κασσιανής.

-Εκ γυναικός τα χείρω.
-Kαι εκ γυναικός τα κρείττω.

Ήταν η Κασσιανή η Λίλιθ της εποχής; :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Άθεος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Άθεος »

Νατάσα έγραψε: 04 Νοέμ 2024, 21:22 Συμφωνουμε μονο για τους Ελοχιμ, τα υπολοιπα που μου γραφεις, δεν τα καταλαβαινω. Μου τα λες μπερδεμενα.
Έχεις δίκιο, αλλά για να καταλάβεις θα πρέπει να μελετήσεις ολόκληρη την ιστορία της θρησκείας από τις πηγές της.
Αν διαβάζεις αγγλικά, δεν υπάρχει πρόβλημα διότι όλο το υλικό υπάρχει έτοιμο.
Η παρακάτω εικόνα αποτελεί μια περίληψη της ιστορίας, και ο σύνδεσμος οδηγεί σε αναρτήσεις και άρθρο με την ιστορία αναλυτικά.
Εικόνα
https://qr.ae/p2ruyS
Διαφορετικά θα τα πάρουμε ένα ένα, αν ενδιαφέρεσαι.
Νατάσα έγραψε: 04 Νοέμ 2024, 21:22 Μια ερωτηση ακομα, γνωριζεις εβραικα;
Δεν γνωρίζω εβραϊκά, αλλά τα εδάφια της Βίβλου τα μεταφράζω λέξη προς λέξη από το εβραϊκό κείμενο. Κάποιοι πιστοί Ισραηλίτες με κατηγόρησαν ότι δεν γνωρίζω εβραϊκά, αλλά όταν αποδείχτηκε ότι εγώ μελετούσα το κείμενο καλύτερα από εκείνους, αναγκάστηκαν να συμφωνήσουν.
Η ιδέα των επουράνιων είναι δημιούργημα πανάρχαιου αστειολογήματος.
Άβαταρ μέλους
Eθνικοκοινωνιστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης »

εχω την λιλιθ μου στον λεοντα,τι να περιμενω? :102:
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"

Αλαιν ντε Μπενουα
Άβαταρ μέλους
Νατάσα

Άθεος έγραψε: 05 Νοέμ 2024, 09:26
Νατάσα έγραψε: 04 Νοέμ 2024, 21:22 Συμφωνουμε μονο για τους Ελοχιμ, τα υπολοιπα που μου γραφεις, δεν τα καταλαβαινω. Μου τα λες μπερδεμενα.
Έχεις δίκιο, αλλά για να καταλάβεις θα πρέπει να μελετήσεις ολόκληρη την ιστορία της θρησκείας από τις πηγές της.
Αν διαβάζεις αγγλικά, δεν υπάρχει πρόβλημα διότι όλο το υλικό υπάρχει έτοιμο.
Η παρακάτω εικόνα αποτελεί μια περίληψη της ιστορίας, και ο σύνδεσμος οδηγεί σε αναρτήσεις και άρθρο με την ιστορία αναλυτικά.
Εικόνα
https://qr.ae/p2ruyS
Διαφορετικά θα τα πάρουμε ένα ένα, αν ενδιαφέρεσαι.
Νατάσα έγραψε: 04 Νοέμ 2024, 21:22 Μια ερωτηση ακομα, γνωριζεις εβραικα;
Δεν γνωρίζω εβραϊκά, αλλά τα εδάφια της Βίβλου τα μεταφράζω λέξη προς λέξη από το εβραϊκό κείμενο. Κάποιοι πιστοί Ισραηλίτες με κατηγόρησαν ότι δεν γνωρίζω εβραϊκά, αλλά όταν αποδείχτηκε ότι εγώ μελετούσα το κείμενο καλύτερα από εκείνους, αναγκάστηκαν να συμφωνήσουν.
Οταν λες να διαβασω ολη την ιστορια της θρησκειας απο τις πηγες της, τι εννοεις; Ποιες πηγες εννοεις;

Κατι ακομα, πιο πανω σου ειπα μαζι με εναν αλλον οτι το Ευα το θεωρεις ονομα, ενω εγω πιστευω οτι σημαινει στα εβραικα Ζωη. Πως λοιπόν μεταφραζεις τα εδαφια της Βιβλου λεξη προς λεξη απο το εβραικο κειμενο; Αφου λες οτι δεν γνωριζεις εβραικα!
"Άχρι καιρού..."
Άβαταρ μέλους
Άθεος

Νατάσα έγραψε: 05 Νοέμ 2024, 10:59 Οταν λες να διαβασω ολη την ιστορια της θρησκειας απο τις πηγες της, τι εννοεις; Ποιες πηγες εννοεις;
Πως οι άνθρωποι εμπνεύστηκαν την ιδέα επουράνιων θεών (άνθρωποι που ζουν στον ουρανό).
Νατάσα έγραψε: 05 Νοέμ 2024, 10:59 Κατι ακομα, πιο πανω σου ειπα μαζι με εναν αλλον οτι το Ευα το θεωρεις ονομα, ενω εγω πιστευω οτι σημαινει στα εβραικα Ζωη. Πως λοιπόν μεταφραζεις τα εδαφια της Βιβλου λεξη προς λεξη απο το εβραικο κειμενο; Αφου λες οτι δεν γνωριζεις εβραικα!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Νατάσα

Άθεος έγραψε: 05 Νοέμ 2024, 12:56
Νατάσα έγραψε: 05 Νοέμ 2024, 10:59 Οταν λες να διαβασω ολη την ιστορια της θρησκειας απο τις πηγες της, τι εννοεις; Ποιες πηγες εννοεις;
Πως οι άνθρωποι εμπνεύστηκαν την ιδέα επουράνιων θεών (άνθρωποι που ζουν στον ουρανό).
Νατάσα έγραψε: 05 Νοέμ 2024, 10:59 Κατι ακομα, πιο πανω σου ειπα μαζι με εναν αλλον οτι το Ευα το θεωρεις ονομα, ενω εγω πιστευω οτι σημαινει στα εβραικα Ζωη. Πως λοιπόν μεταφραζεις τα εδαφια της Βιβλου λεξη προς λεξη απο το εβραικο κειμενο; Αφου λες οτι δεν γνωριζεις εβραικα!
Εικόνα
Ποιες πηγες εμπιστευεσαι σε ρωτησα, αλλο μου απαντας!

Ευα λεει αυτο που μου κατεθεσες, επειδη λεει ειναι η μητερα της ζωης! Δηλαδη ειναι η Ζωη. Το ιδιο λεμε και δεν το εχεις καταλαβει μου φαινεται.
"Άχρι καιρού..."
Άβαταρ μέλους
Νατάσα

Eθνικοκοινωνιστης έγραψε: 05 Νοέμ 2024, 09:36 εχω την λιλιθ μου στον λεοντα,τι να περιμενω? :102:
:fp:
"Άχρι καιρού..."
Άβαταρ μέλους
Άθεος

Eθνικοκοινωνιστης έγραψε: 05 Νοέμ 2024, 09:36 εχω την λιλιθ μου στον λεοντα,τι να περιμενω? :102:
Μήπως από τον κανονισμό του φόρουμ δεν επιτρέπεται να γίνεται σοβαρή συζήτηση και οι μ@λ@κίες είναι υποχρεωτικές;
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”