Επίσης αν δε κάνω λάθος(διορθωσε με), αν γινει στραβή στην προσγειωση, παίζει να το προσγειώσεις οκ, αν γίνει στην απογείωση, τέλειωσε το παραμύθι.Airman68 έγραψε: 01 Νοέμ 2024, 10:37Τον κατεστρεψες τον άνθρωπο τώρα...Leporello έγραψε: 01 Νοέμ 2024, 09:26Τα περισσότερα δυστυχήματα συμβαίνουν κατά την απογείωση ή κατά την προσγείωση.Otto Weininger έγραψε: 01 Νοέμ 2024, 00:26
Όχι, δεν κατάλαβες. Φοβάμαι τα αεροπλάνα.
Έχω νευρικότητα, όταν κουνήσει γατζώνομαι στην καρέκλα κλπ.
Εν τω μεταξύ είναι ψυχολογικό γιατί φοβάμαι στην διάρκεια της πτήσης. Απογείωση/προσγείωση στα παπαρια μου. Έχουμε κάνει ταξίδι που δεν κούνησε ούτε μια φορά και στην προσγείωση περάσαμε μέσα από καταιγίδα τρελή.
Ε, σε όλο το ταξίδι εγώ ήμουν ακίνητος και γατζωμένος, στην προσγείωση που έγινε της πουτάνας από κούνημα και τσίριζαν κάποιοι εγώ ήμουν χαλαρός και χαρουμενος και κοίταγα από το παράθυρο γιατί τελείωσε το μαρτύριο, προσγειωνομαστε.![]()
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Εχετε ξενερώσει και εσείς με τα ταξίδια;
Re: Εχετε ξενερώσει και εσείς με τα ταξίδια;
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Ναι γιατί στην απογείωση τα έχεις δώσει όλα. Δεν έχεις περίσσεια ισχύος και όταν εμφανιστεί το πρόβλημα πιθανότητα δεν έχεις υπόλοιπο διαδρόμου για να ματαιώσεις την απογείωση.Ερμής έγραψε: 01 Νοέμ 2024, 10:39Επίσης αν δε κάνω λάθος(διορθωσε με), αν γινει στραβή στην προσγειωση, παίζει να το προσγειώσεις οκ, αν γίνει στην απογείωση, τέλειωσε το παραμύθι.
Στην προσγείωση το αεροπλάνο ήδη πετάει και έχεις περίσσεια ισχύος να παίξεις αν χρειαστεί.
Yippie Kay Yay
- Otto Weininger
Ερμής έγραψε: 01 Νοέμ 2024, 10:28Δεν έχεις πετύχει ποτέ αεροσυνοδό να δένεται και να κάνει το σταυρό της, γιαυτο το λεςOtto Weininger έγραψε: 01 Νοέμ 2024, 10:25Το ξέρω, γι'αυτό λέω ότι είναι καθαρά ψυχολογικό το θέμα μιας και έχω κάνει κάτι προσγειώσεις που θα έκαναν τους περισσότερους φανατικούς χριστιανούς σε 1 δευτερόλεπτο και εμένα αν μου μετραγες τους παλμούς θα ήταν σαν να κοιμάμαι με ηρεμιστικό.Leporello έγραψε: 01 Νοέμ 2024, 09:26 Τα περισσότερα δυστυχήματα συμβαίνουν κατά την απογείωση ή κατά την προσγείωση.
Σχεδόν "απολάμβανα" την φάση.![]()
Πτήση Ρώμη - Τεργέστη, απόγευμα Φλεβάρη 2011.
Διάρκεια 50 λεπτά, αεροπλάνο μεγάλο (βασικά το ίδιο που μας έφερε από Αθήνα).
Είναι τελευταία πτήση που φεύγει, οι επόμενες 2 για Τεργέστη ακυρώθηκαν.
Στην Ρώμη, ήλιος. Με το που παίρνουμε ύψος εκεί που αρχίζει και μιλάει ο πιλότος λέει: μείνετε όλοι δεμένοι, δε θα σερβιριστεί ούτε νερό, λόγω καιρικών συνθηκών θα έχουμε άσχημο ταξίδι.
Τα τελευταία 30 λεπτά (και διάολε είναι πολλά 30 λεπτά) πετούσαμε μέσα σε σύννεφα αφού είχε snow storm σε όλο το Friuli ενώ στην Τεργέστη γινόταν της καργιόλας.
Από τα κενά, ο κωλος μου σηκωνόταν από το κάθισμα και έσκαγα πάλι κάτω (όσο επέτρεπε η ζώνη).
Για την προσγείωση που ριπές έφταναν τα 200χλμ (η κλασική bora για όσους ξέρουν) δε θέλω να πω.
2 απόπειρες, αφού την πρώτη φορά πατήσαμε μεν αλλά το ξανασηκωσε.
By the way στην προσγείωση αυτή πάλι ήμουν κουλ.
Τι μου τα θυμίζεις αυτά ρε παπαρα, για να μην ξαναμπώ ούτε σε αεροπλανάκι με κέρματα σε τοπικές κούνιες;
Let them make the first mistake. We make the last move.
δυο φορές το έχω ζήσει έντονα, μια προσγείωση και μια απογείωση.
Σε αυτο το αναθεματισμένο Main της Φρανκφουρτης που ανάθεμα μια φορά να το έχω πετύχει με καλό καιρό
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Εγώ ένοιωθα αυτήν την ...ανασφάλεια πάντα στην αρχή και το τέλος. Περισσότερο στην απογείωση μέχρι τη στιγμή, που η πτήση θα ερχόταν στα ίσα της (λες και είχε προσγειωθεί στα σύννεφα κι όλα καλά).
Σε φάσεις με έντονους κραδασμούς κλπ εν ώρα πτήσης ευτυχώς δεν έχω πέσει ποτέ. Και αναφορικά με το ψυχοθεραπευτικό λειτούργημα των αεροσυνοδών, συμφωνώ. Είναι το πλασέμπο "Ήρεμες αεροσυνοδοί -> κανένα πρόβλημα". Ασχέτως αν ήξερα ότι ήταν εκπαιδευμένες σ' αυτόν τον ρόλο. 
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Το χειροτερο πραγμα στο αεροπλανο ειναι τα ουρλιαχτα 2-3 γυναικων με τις πρωτες αναταραξεις. Αν αυτες (οι αναταραξεις) συνεχιστουν, γινονται ολοκληρη χορωδια.
Winter is coming
Δημοκράτης έγραψε: 01 Νοέμ 2024, 08:48Albrecht έγραψε: 31 Οκτ 2024, 17:06 Εγώ βάζω στόχο να δω τα 250 κορυφαία αξιοθέατα του κόσμου. Όσα μπορώ τέλος πάντων. Μου φαίνεται πιο σημαντικό από το σε πόσες χώρες έχεις πάει![]()
Το ίδιο κάνω και ρηω
Επί του θέματος δεν τα βαριέμαι καθόλου.
Ακόμα και σε τουριστικές πατάτες σαν το Στόουν εντζ καραγουσταρα. Ο κόσμος έχει πολύ ωραία πράγματα να δεις και από το βίντεο δεν είναι το ίδιο.
Όταν εισια μέσα στην βασιλική του Αγίου Πέτρου, τον πύργο της Πίζας, το παλάτι Αλχαμπρα, την ρουμανική βουλή, κτλ καταλαβαίνεις την αρχιτεκτονική και καλλιτεχνική αξία και το τι ωραία πράγματα φτιάχνει ο άνθρωπος όταν κάθεται και δουλεύει
.
Τι πατατοειδές έχει το Στόουνχετζ ;;; .
Καλά ρε αφτί τη Ρουμανική Βουλή τι της βρήκες.....μιλάμε γιά το νο1 Καφκικό χοντροκομμένο κιβώτιο μαυσωλείο με τρύπες.....
.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
Μα κι'εγώ φοβάμαι. Ενστικτωδώς φοβάμαι, αλλά ελέγχω τον φόβο μου. Κάποτε πήγαινα στο Βουκουρέστι κάθε Παρασκευή στις 6 το πρωΐ και γύρναγα στις 7 το βράδυ. Αυτό το πράγμα επί 6 μήνες. Εχω πάει και στις ΗΠΑ, και στην Νότιο Αφρική και στην Ταϋλάνδη με προφανώς πολύωρες πτήσεις χωρίς πρόβλημα.Casp έγραψε: 01 Νοέμ 2024, 10:06Μην του τα λες αυτά βρε του ανθρώπουLeporello έγραψε: 01 Νοέμ 2024, 09:26Τα περισσότερα δυστυχήματα συμβαίνουν κατά την απογείωση ή κατά την προσγείωση.Otto Weininger έγραψε: 01 Νοέμ 2024, 00:26
Όχι, δεν κατάλαβες. Φοβάμαι τα αεροπλάνα.
Έχω νευρικότητα, όταν κουνήσει γατζώνομαι στην καρέκλα κλπ.
Εν τω μεταξύ είναι ψυχολογικό γιατί φοβάμαι στην διάρκεια της πτήσης. Απογείωση/προσγείωση στα παπαρια μου. Έχουμε κάνει ταξίδι που δεν κούνησε ούτε μια φορά και στην προσγείωση περάσαμε μέσα από καταιγίδα τρελή.
Ε, σε όλο το ταξίδι εγώ ήμουν ακίνητος και γατζωμένος, στην προσγείωση που έγινε της πουτάνας από κούνημα και τσίριζαν κάποιοι εγώ ήμουν χαλαρός και χαρουμενος και κοίταγα από το παράθυρο γιατί τελείωσε το μαρτύριο, προσγειωνομαστε.
Δεν φτάνει που φοβάται όσο είναι στον αέρα και ηρεμεί για λίγο, να του το στερήσουμε και αυτό;
Ο φόβος είναι φόβος. Είναι πολύ δύσκολο να εκλογικευτεί.
Υπάρχουν σεμινάρια αεροφοβίας στην Κύπρο. Κοιτάξτε αν υπάρχουν παρόμοια και στην Ελλάδα. Είσαι στην πτήση με εκπαιδευτή και ψυχολόγους. Μόνο όταν αντιμετωπίζουν τις φοβίες μας γίνονται σταδιακά πιο αδύναμες, αν και όπως το περιγράφει ο Όττο, δεν το βλέπω να έχει χοντρό θέμα. Αρκετοί από εμάς σε αναταράξεις χεζόμαστε, και ας ταξιδεύουμε συχνά. Είναι το συναίσθημα ότι στον αέρα, οι επιβάτες δεν έχουν κανένα έλεγχο. Και είναι διαφορετικό και με το να είσαι συνοδηγός σε αμάξι. Γιατί εκεί βλέπεις τουλάχιστον τι γίνεται. Στον αέρα δεν ξέρεις τι υπάρχει μπροστά/πίσω, ούτε τι συμβαίνει στο πιλοτήριο. Θέλω να πω, είναι λογικός φόβος.
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Έχεις δίκιο. Τα ουρλιαχτά φόβου είναι κολλητικά, σαν το γέλιο στα δημόσια θεάματα. Γι' αυτό παίζουν και κονσέρβες γέλιου σε πολλές κωμικές σειρές.Lestat έγραψε: 01 Νοέμ 2024, 11:36 Το χειροτερο πραγμα στο αεροπλανο ειναι τα ουρλιαχτα 2-3 γυναικων με τις πρωτες αναταραξεις. Αν αυτες (οι αναταραξεις) συνεχιστουν, γινονται ολοκληρη χορωδια.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Μπα σε καλό σας.. Απ'τα 17 μου, ταξίδευα Αθήνα- Λονδίνο, ποτέ δεν φοβήθηκα, ποτέ δεν χέστηκα στο βρακί μου. Και με αναταράξεις κλπ κλπ. Παίζει το συγκεκριμένο δρομολόγιο να το έχω κάνει περισσότερες φορές απ'το Πάτρα -Αθήνα. 
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
Το ιδανικό είναι να μένεις ή να διαθέτεις χρόνο στο κάθε μέρος όσο σε τραβάει. Αν πχ έχεις ένα μήνα και έχεις προγραμματίσει να κάνεις ένα "τουρ" σε 10 ή 20 σημεία, καλύτερα να χάσεις μερικά αντί να νοιώσεις στέρηση φεύγοντας από κάποια που σου είπαν κάτι για να συμπληρώσεις τη λίστα.micmic έγραψε: 01 Νοέμ 2024, 09:45 Τώρα βέβαια, αν το δούμε από άλλη οπτική, εγώ δεν είμαι της άποψης ότι "ο προορισμός είναι το ταξίδι". Δηλαδή δεν θα μου έλειπε το ταξίδι αυτό καθεαυτό αν μπορούσα να τηλεμεταφερθώ σε κάποια σημεία που θα ήθελα να δω. Και ούτε θα ήθελα να μείνω εκεί μόνο 7-10-15 μέρες, όπως γίνεται στα περισσότερα ταξίδια αναψυχής. Το ιδανικό θα ήταν να μένω πχ 3 μήνες σε ένα μέρος, και εκεί να έκανα σχετικά μικρές εξερευνητικές εκδρομές γύρω από τη βάση μου όποτε ήθελα. Μετά από 3 μήνες θα πήγαινα κάπου αλλού.
Και σε κάθε περίπτωση, άλλο τα ταξίδια και άλλο οι διακοπές. Αν μπουν και στις διακοπές ντεντ λάινς άντε γεια.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Βλέπω τραβάνε ζόρια οι περσόνες που πήγανε μια φορά σε μια Ευρωπαϊκή χώρα και νομίζουν οτι κατέκτησαν τον κόζμο όλο. Και θεωρούν πως είναι ελιτ. Μισό.. 
Σε ποιους ζορισμένους αναφέρεσαι;Πασιφάη έγραψε: 01 Νοέμ 2024, 13:57 Βλέπω τραβάνε ζόρια οι περσόνες που πήγανε μια φορά σε μια Ευρωπαϊκή χώρα και νομίζουν οτι κατέκτησαν τον κόζμο όλο. Και θεωρούν πως είναι ελιτ. Μισό..![]()
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Σε όποιους γουστάρω. Τραβάς ζόρι; Δεν έχει περάσει 24ωρο απ'το τελευταίο που ''χτύπησες''
Δεν είμαι εγώ αυτή που τραβάει ζόρια και ακριβώς γι' αυτό ζήτησα διευκρίνηση. Συνέχισε να χτυπιέσαι στο γέλιο, όλα καλά.Πασιφάη έγραψε: 01 Νοέμ 2024, 14:10Σε όποιους γουστάρω. Τραβάς ζόρι; Δεν έχει περάσει 24ωρο απ'το τελευταίο που ''χτύπησες''![]()
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 12 Απαντήσεις
- 1030 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΛΑΘΕ ΒΙΩΣΑΣ
-