ΓΑΛΗ έγραψε: 18 Οκτ 2024, 13:11
Οι άνθρωποι είναι πιο υποτακτικά ζώα από τους σκύλους.
Η διαφορά με τους σκύλους και τις γάτες, είναι ότι οι πρώτοι είναι ζώα αγέλης (και διατηρούν αυτό το ένστικτο) ενώ οι γάτες μοναχικοί κυνηγοί. Όταν βρίσκονται "παρέα" με άλλες, πχ σε χώρους που ταΐζουν τις αδέσποτες, απλώς ανέχονται η μία την άλλη. Και σαφώς οι σκύλοι δεν είναι ανόητα ζώα. Αυτό που εκλαμβάνεται ως υποταγή είναι αφοσίωση στον άνθρωπο. Και οι γάτες αγαπούν αλλά δεν αφοσιώνονται.
διαφωνώ τελείως,
οι γάτες είναι μαγικά πλάσματα
πάντα όποια γάτα ζει κοντά μου, μου αφοσιώνεται
είτε με τρίχα είτε χωρίς
θέλει χημεία το πράμα
ο σκύλος καλός είναι αλλά πολύ κλαψιάρης
αλλά εντάξει , τα αγαπάμε κι αυτά, ψυχές είναι
Στην ψυχολογία οι άνθρωποι χωρίζονται σε cat person και dog person
απόλυτα πετυχημένος διαχωρισμός
Και από πού προκύπτει ότι το ένα αποκλείει το άλλο;
Υπάρχει και η κατηγορία που αγαπούν τα σκυλιά και τις γάτες (ως ζώα "συντροφιάς" και όχι γενικώς και αορίστως), η κατηγορία αυτών που είναι αδιάφοροι για αμφότερα και η κατηγορία αυτών που τα απεχθάνονται ή βλέπουν τα ζώα ως εργαλεία.
Αυτοι που απεχθανονται τα ζωα ειναι πολυ λιγοι
Αυτοι που οι φανατικοι χωρις ορια ζωοφιλοι κατατασουν σε αυτους που απεχθανονται τα ζωα ειναι πολλαπλασιοι
20--- έγραψε: 17 Οκτ 2024, 06:09
Εδώ και δύο μήνες έχω υιοθετήσει μια γατούλα τη Maxi. Μου κρατάει συντροφιά πολύ καλά όταν στο σπίτι δεν είναι κανείς άλλος. Την έχω αγαπήσει αυτή τη γατούλα αλλά έχω ένα πρόβλημα. Στην αρχή ήταν πολύ χαδιάρα και τριβόταν συνέχεια στα πόδια μου για να της χαιδέψω το κεφαλάκι και όλο νιαούριζε. Από τότε που κατάλαβε πως υπάρχει φαί στο σπίτι δεν θέλει καθόλου χάδια. Ακούει όταν πάω στη κουζίνα και έρχεται αμέσως για να της βάλω να φάει. Αλλά αμέσως μόλις φάει πάει και ξαπλάρει στο κρεβάτι μου και κοιμάται. Ακόμα χειρότερα μερικές φορές όταν πάω να τη χαιδέψω ή τη πιάνω λίγο απότομα με δαγκώνει ελαφρά. Το καταλαβαίνω αν τη πιάσω λίγο απότομα νευριάζει και χτυπάει νευρικά την ουρά της πάνω κάτω. Αυτό εντάξει το προσέχω αλλά δεν καταλαβαίνω: Γιατί δεν θέλει χάδια πια?
Ό,τι σου είπαν ήδη και άλλοι. Είναι κλασική περίπτωση γάτας. Απολύτως φυσιολογική συμπεριφορά. Θα σου έρθει για χάδια και παιχνίδια, αλλά οπότε θέλει αυτή.
SeaHawk έγραψε: 19 Οκτ 2024, 12:59
Αυτοι που απεχθανονται τα ζωα ειναι πολυ λιγοι
Αυτοι που οι φανατικοι χωρις ορια ζωοφιλοι κατατασουν σε αυτους που απεχθανονται τα ζωα ειναι πολλαπλασιοι
Καλώς τον.
Το βλέπεις πολύ στενά.
Οι ζωόφιλοι (ή φιλόζωοι για να μην μπλέκουμε με τους ορισμούς) έχουν κι αυτοί πολλές κατηγορίες.
Το ίδιο και οι "απέναντι".
Οπότε, αν θέλεις να συζητήσουμε για την όποια ψυχολογική τάση που έθιξε ο βοθρατζής, όλων των κατηγοριών, κανένα πρόβλημα.
Ρωτησα εναν που εχει γατα το εξης
Ποσο καιρο εχει να βγει η γατα του απο το διαμερισμα του
Η απαντηση ηταν δεν εχει βγει ποτε
Την ταιζει την χαιδευει την ποτιζει την παει σε γιατρο
Αυτος θεωρειται ζωοφιλος;
ΓΑΛΗ έγραψε: 18 Οκτ 2024, 13:11
Οι άνθρωποι είναι πιο υποτακτικά ζώα από τους σκύλους.
Η διαφορά με τους σκύλους και τις γάτες, είναι ότι οι πρώτοι είναι ζώα αγέλης (και διατηρούν αυτό το ένστικτο) ενώ οι γάτες μοναχικοί κυνηγοί. Όταν βρίσκονται "παρέα" με άλλες, πχ σε χώρους που ταΐζουν τις αδέσποτες, απλώς ανέχονται η μία την άλλη. Και σαφώς οι σκύλοι δεν είναι ανόητα ζώα. Αυτό που εκλαμβάνεται ως υποταγή είναι αφοσίωση στον άνθρωπο. Και οι γάτες αγαπούν αλλά δεν αφοσιώνονται.
διαφωνώ τελείως,
οι γάτες είναι μαγικά πλάσματα
πάντα όποια γάτα ζει κοντά μου, μου αφοσιώνεται
είτε με τρίχα είτε χωρίς
θέλει χημεία το πράμα
ο σκύλος καλός είναι αλλά πολύ κλαψιάρης
αλλά εντάξει , τα αγαπάμε κι αυτά, ψυχές είναι
Στην ψυχολογία οι άνθρωποι χωρίζονται σε cat person και dog person
απόλυτα πετυχημένος διαχωρισμός
Και από πού προκύπτει ότι το ένα αποκλείει το άλλο;
Υπάρχει και η κατηγορία που αγαπούν τα σκυλιά και τις γάτες (ως ζώα "συντροφιάς" και όχι γενικώς και αορίστως), η κατηγορία αυτών που είναι αδιάφοροι για αμφότερα και η κατηγορία αυτών που τα απεχθάνονται ή βλέπουν τα ζώα ως εργαλεία.
Το χαρακτηριστικό της αφοσίωσης μπορεί να είναι κοινό, άρα δεν αποκλείει τίποτα το ένα το άλλο, το μέγα όμως ερώτημα είναι γιατί αφοσιώνονται. Οι σκύλοι γιατί είναι συναισθηματικά ευάλωτοι και κρέμονται από τα φουστάνια του αφεντικού τους. Οι γάτες ακριβώς το αντίθετο, είναι επαρκείς συναισθηματικά , ανεξάρτητες αλλά όταν αποφασίσουν να αγαπήσουν τότε μπορείς να μάθεις τι είναι πραγματική αγάπη. Όχι γιατί απλά δεν μπορεί μόνο του... Το ίδιο ισχύει και τους ανθρώπους . Ο dog person βρίσκεται σε σχέση λόγω προσωπικής ανεπάρκειας, ο cat person όμως, ε είναι το κάτι το άλλο...
“Success is not about winning every battle, but about having the strength to keep fighting”?
βοθρατζης έγραψε: 19 Οκτ 2024, 14:50. Οι σκύλοι γιατί είναι συναισθηματικά ευάλωτοι και κρέμονται από τα φουστάνια του αφεντικού τους. Οι γάτες ακριβώς το αντίθετο, είναι επαρκείς συναισθηματικά , ανεξάρτητες
Casp έγραψε: 29 Νοέμ 2024, 01:17Ερωτας ειναι να ερωτευεσαι το οτι μπορεις να τον κανεις ο,τι θελεις
βοθρατζης έγραψε: 19 Οκτ 2024, 14:50
Το χαρακτηριστικό της αφοσίωσης μπορεί να είναι κοινό, άρα δεν αποκλείει τίποτα το ένα το άλλο, το μέγα όμως ερώτημα είναι γιατί αφοσιώνονται. Οι σκύλοι γιατί είναι συναισθηματικά ευάλωτοι και κρέμονται από τα φουστάνια του αφεντικού τους. Οι γάτες ακριβώς το αντίθετο, είναι επαρκείς συναισθηματικά , ανεξάρτητες αλλά όταν αποφασίσουν να αγαπήσουν τότε μπορείς να μάθεις τι είναι πραγματική αγάπη. Όχι γιατί απλά δεν μπορεί μόνο του... Το ίδιο ισχύει και τους ανθρώπους . Ο dog person βρίσκεται σε σχέση λόγω προσωπικής ανεπάρκειας, ο cat person όμως, ε είναι το κάτι το άλλο...
Νομίζω θα συμφωνήσω. Οι σκύλοι αγαπούν από ανάγκη, οι γάτες από επιλογή.
Με αυτήν την έννοια, οι άνθρωποι έχουν περισσότερα κοινά στοιχεία με τους σκύλους.
Chilloutbuddy έγραψε: 18 Οκτ 2024, 12:46
Σε κάθε περίπτωση αγαπάμε γάτες κι ας μας θεωρούν κακομοίρηδες ανάπηρους επειδή είμαστε άγουνοι, αργοκίνητοι, δε μπορούμε να πηδήξουμε ούτε ένα μέτρο, και γυρνάμε κάθε φορά στο σπίτι χωρίς να έχουμε σκοτώσει ούτε ένα θήραμα.
Με αυτήν την έννοια, οι άνθρωποι έχουν περισσότερα κοινά στοιχεία με τους σκύλους.
Όντως. Οι περισσότεροι πιστεύω πως ναι.
Από την άλλη, κι επειδή κάποτε τα ετερώνυμα έλκονται, ένας ντογκ-πέρσον μπορεί κάλλιστα να γοητεύεται
από την ανεξάρτητου χαρακτήρα γάτα.