!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Πρόβλημα με τη γάτα μου.

Φιλοζωικό αίσθημα, συζητήσεις, προβληματισμοί. Εκπαίδευση, φροντίδα & συμβουλές.
Άβαταρ μέλους
20---

Re: Πρόβλημα με τη γάτα μου.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από 20--- »

GoBack έγραψε: 17 Οκτ 2024, 16:36 Αστη μια μερα νηστικη να δουμε πως θα παει
Δε μου πάει η καρδιά. :cry Ασε που αρχίζει και σπάει πράγματα.
Άβαταρ μέλους
20---

Πασιφάη έγραψε: 17 Οκτ 2024, 16:44
Chilloutbuddy έγραψε: 17 Οκτ 2024, 08:34 Σε διάλεξε, σε υϊοθέτησε, πέρασε το σπίτι σου στο όνομά της, σε έκανε υπηρέτη της, αυτά.
Kαλως ήρθες στις γάτες

Αν δε σ'αρέσει πάρε σκύλο.
:+1:
Δεν θα έπαιρνα ένα διανοητικά ανάπηρο (υποτακτικό) ζώο για σύντροφο.
Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη »

20--- έγραψε: 18 Οκτ 2024, 12:31
Chilloutbuddy έγραψε: 17 Οκτ 2024, 08:34 Σε διάλεξε, σε υϊοθέτησε, πέρασε το σπίτι σου στο όνομά της, σε έκανε υπηρέτη της, αυτά.
Kαλως ήρθες στις γάτες

O Τσιλ είπε άλλο πράγμα που μάλλον δεν το κατάλαβες.
Γιατί πιστεύεις πως ένας σκύλος θεωρείται διανοητικά ανάπηρος; Επειδή υπακούει; Ή μήπως επειδή δένεται περισσότερο με τον άνθρωπο σε σχέση με τις γάτες; Το έχεις μπερδεμένο στο κεφάλι σου μαν.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
Άβαταρ μέλους
BOOMER

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από BOOMER »

Αν θες εντελώς υποτακτικό πλάσμα εξ άλλου ,παίρνεις πιστό χριστιανό ή μουσουλμάνο αλλά απαιτεί ειδική διατροφή.
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy »

Σε κάθε περίπτωση αγαπάμε γάτες κι ας μας θεωρούν κακομοίρηδες ανάπηρους επειδή είμαστε άγουνοι, αργοκίνητοι, δε μπορούμε να πηδήξουμε ούτε ένα μέτρο, και γυρνάμε κάθε φορά στο σπίτι χωρίς να έχουμε σκοτώσει ούτε ένα θήραμα.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

20--- έγραψε: 18 Οκτ 2024, 12:31
Kαλως ήρθες στις γάτες

Οι άνθρωποι είναι πιο υποτακτικά ζώα από τους σκύλους. :)

Η διαφορά με τους σκύλους και τις γάτες, είναι ότι οι πρώτοι είναι ζώα αγέλης (και διατηρούν αυτό το ένστικτο) ενώ οι γάτες μοναχικοί κυνηγοί. Όταν βρίσκονται "παρέα" με άλλες, πχ σε χώρους που ταΐζουν τις αδέσποτες, απλώς ανέχονται η μία την άλλη. Και σαφώς οι σκύλοι δεν είναι ανόητα ζώα. Αυτό που εκλαμβάνεται ως υποταγή είναι αφοσίωση στον άνθρωπο. Και οι γάτες αγαπούν αλλά δεν αφοσιώνονται.

Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
20---

aLiCat έγραψε: 17 Οκτ 2024, 16:47
20--- έγραψε: 17 Οκτ 2024, 06:09 Εδώ και δύο μήνες έχω υιοθετήσει μια γατούλα τη Maxi. Μου κρατάει συντροφιά πολύ καλά όταν στο σπίτι δεν είναι κανείς άλλος. Την έχω αγαπήσει αυτή τη γατούλα αλλά έχω ένα πρόβλημα. Στην αρχή ήταν πολύ χαδιάρα και τριβόταν συνέχεια στα πόδια μου για να της χαιδέψω το κεφαλάκι και όλο νιαούριζε. Από τότε που κατάλαβε πως υπάρχει φαί στο σπίτι δεν θέλει καθόλου χάδια. Ακούει όταν πάω στη κουζίνα και έρχεται αμέσως για να της βάλω να φάει. Αλλά αμέσως μόλις φάει πάει και ξαπλάρει στο κρεβάτι μου και κοιμάται. Ακόμα χειρότερα μερικές φορές όταν πάω να τη χαιδέψω ή τη πιάνω λίγο απότομα με δαγκώνει ελαφρά. Το καταλαβαίνω αν τη πιάσω λίγο απότομα νευριάζει και χτυπάει νευρικά την ουρά της πάνω κάτω. Αυτό εντάξει το προσέχω αλλά δεν καταλαβαίνω: Γιατί δεν θέλει χάδια πια?

Μπορεί να έχει διαμορφωθεί ο βασικός της χαρακτήρας (την υιοθέτησες ενήλικη υποθέτω), όμως δυο μήνες είναι πολύ μικρό χρονικό διάστημα για οριστικά συμπεράσματα, καθότι θεωρώ πως βρίσκεται ακόμα σε στάδιο προσαρμογής.
Όπως και να'χει, σε ένα χρόνο θα δείξει. Έχε υπόψη πως αλλάζουν οι συμπεριφορές της γάτας-συνήθως προς το καλύτερο.

Αυτό που σου συνιστώ να κάνεις προς το παρόν, είναι να μη την πιέζεις για χάδια.
Το ελαφρύ δάγκωμα είναι παιχνίδι και ένδειξη οικειότητας, μη σε ανησυχεί.
Χάιδευέ την όταν τη βρίσκεις ήρεμη, αποφεύγοντας την περιοχή της κοιλιάς και χωρίς απότομες κινήσεις.
Οποτε με δαγκώνει της πατάω 2 μικρές σφαλιαρίτσες στη μούρη και σταματάει για λίγο. Είναι όπως τα μάθεις. Βέβαια αν τη πετύχω σε ώρα που "κάνει μπάνιο" και τη σταματήσω δαγκώνει στα σίγουρα. Ντάξει το καταλαβαίνω κι' αυτό. Ζωντανό είναι.
Άβαταρ μέλους
marabou

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από marabou »

Προτείνω κάτι τέτοιο

https://www.google.com/search?client=fi ... tLFyM,st:0

Μια ιδέα είναι όλα.
Σαν άνθρωπος είναι ο Θεός σας. Δεν τον θέλω.
Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη »

20--- έγραψε: 18 Οκτ 2024, 13:36
aLiCat έγραψε: 17 Οκτ 2024, 16:47
20--- έγραψε: 17 Οκτ 2024, 06:09 Εδώ και δύο μήνες έχω υιοθετήσει μια γατούλα τη Maxi. Μου κρατάει συντροφιά πολύ καλά όταν στο σπίτι δεν είναι κανείς άλλος. Την έχω αγαπήσει αυτή τη γατούλα αλλά έχω ένα πρόβλημα. Στην αρχή ήταν πολύ χαδιάρα και τριβόταν συνέχεια στα πόδια μου για να της χαιδέψω το κεφαλάκι και όλο νιαούριζε. Από τότε που κατάλαβε πως υπάρχει φαί στο σπίτι δεν θέλει καθόλου χάδια. Ακούει όταν πάω στη κουζίνα και έρχεται αμέσως για να της βάλω να φάει. Αλλά αμέσως μόλις φάει πάει και ξαπλάρει στο κρεβάτι μου και κοιμάται. Ακόμα χειρότερα μερικές φορές όταν πάω να τη χαιδέψω ή τη πιάνω λίγο απότομα με δαγκώνει ελαφρά. Το καταλαβαίνω αν τη πιάσω λίγο απότομα νευριάζει και χτυπάει νευρικά την ουρά της πάνω κάτω. Αυτό εντάξει το προσέχω αλλά δεν καταλαβαίνω: Γιατί δεν θέλει χάδια πια?

Μπορεί να έχει διαμορφωθεί ο βασικός της χαρακτήρας (την υιοθέτησες ενήλικη υποθέτω), όμως δυο μήνες είναι πολύ μικρό χρονικό διάστημα για οριστικά συμπεράσματα, καθότι θεωρώ πως βρίσκεται ακόμα σε στάδιο προσαρμογής.
Όπως και να'χει, σε ένα χρόνο θα δείξει. Έχε υπόψη πως αλλάζουν οι συμπεριφορές της γάτας-συνήθως προς το καλύτερο.

Αυτό που σου συνιστώ να κάνεις προς το παρόν, είναι να μη την πιέζεις για χάδια.
Το ελαφρύ δάγκωμα είναι παιχνίδι και ένδειξη οικειότητας, μη σε ανησυχεί.
Χάιδευέ την όταν τη βρίσκεις ήρεμη, αποφεύγοντας την περιοχή της κοιλιάς και χωρίς απότομες κινήσεις.
Οποτε με δαγκώνει της πατάω 2 μικρές σφαλιαρίτσες στη μούρη και σταματάει για λίγο. Είναι όπως τα μάθεις. Βέβαια αν τη πετύχω σε ώρα που "κάνει μπάνιο" και τη σταματήσω δαγκώνει στα σίγουρα. Ντάξει το καταλαβαίνω κι' αυτό. Ζωντανό είναι.
Όχι καλέ, είναι λούτρινο. Δεν έχει συναισθήματα. :roll:
Γιατί της ''πατάς'' σφαλιαρίτσες στη μούρη; Το θεωρείς επιτακτική ανάγκη; Σε ενοχλεί κάπου το γατι; Να σε ξενυχιάσει πρέπει. Αν δεν μπορείς να την έχεις και σε ενοχλούν οι αντιδράσεις της, δώστην αλλού. Δεν κάνεις για ''συγκάτοικός'' της.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
Άβαταρ μέλους
20---

aLiCat έγραψε: 17 Οκτ 2024, 16:51
20--- έγραψε: 17 Οκτ 2024, 09:28 Είναι κακά ζωντανά!!
Άμα στ'αλήθεια το πιστεύεις αυτό, πάρε σκύλο, δώσε την κάπου για υιοθεσία (για το καλό και των δυο σας).
Δεν απορρίπτω τόσο εύκολα, ούτε τους κακούς ανθρώπους καν.
Άβαταρ μέλους
20---

Chilloutbuddy έγραψε: 17 Οκτ 2024, 16:57
20--- έγραψε: 17 Οκτ 2024, 08:38 Χα χα καλό!
νομίζεις ότι στο λέω για πλάκα αλλά αυτό ακριβώς συμβαίνει με τις γάτες

σύντομα θα φτάσεις κι εσύ στο εξής στάδιο, όταν και αν αποφασίσει ΑΥΤΗ να έρθει για χάδια και κάτσει στην αγκαλιά σου, θα φοβάσαι και να αναπνεύσεις μη σηκωθεί και φύγει, θα βλέπεις το ίδιο κανάλι 2 ώρες γιατί δε θα θες να τεντωθείς για να πιάσεις το τηλεκοντρόλ, θα κινδυνέψεις να τα κάνεις πάνω σου κλπ

μην ανησυχείς συμβαίνει σε όλους
Αίσχος! Ντροπή!
Άβαταρ μέλους
βοθρατζης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από βοθρατζης »

ΓΑΛΗ έγραψε: 18 Οκτ 2024, 13:11
Οι άνθρωποι είναι πιο υποτακτικά ζώα από τους σκύλους. :)

Η διαφορά με τους σκύλους και τις γάτες, είναι ότι οι πρώτοι είναι ζώα αγέλης (και διατηρούν αυτό το ένστικτο) ενώ οι γάτες μοναχικοί κυνηγοί. Όταν βρίσκονται "παρέα" με άλλες, πχ σε χώρους που ταΐζουν τις αδέσποτες, απλώς ανέχονται η μία την άλλη. Και σαφώς οι σκύλοι δεν είναι ανόητα ζώα. Αυτό που εκλαμβάνεται ως υποταγή είναι αφοσίωση στον άνθρωπο. Και οι γάτες αγαπούν αλλά δεν αφοσιώνονται.

διαφωνώ τελείως,
οι γάτες είναι μαγικά πλάσματα
πάντα όποια γάτα ζει κοντά μου, μου αφοσιώνεται
είτε με τρίχα είτε χωρίς :D
θέλει χημεία το πράμα

ο σκύλος καλός είναι αλλά πολύ κλαψιάρης
αλλά εντάξει , τα αγαπάμε κι αυτά, ψυχές είναι

Στην ψυχολογία οι άνθρωποι χωρίζονται σε cat person και dog person
απόλυτα πετυχημένος διαχωρισμός
“Success is not about winning every battle, but about having the strength to keep fighting”?
Άβαταρ μέλους
aLiCat

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από aLiCat »

Εικόνα
ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
stergiosbik

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik »

Μου αρέσει που συζητάτε και προτείνετε ιδέες και λύσεις.
Μλκς γάτα είναι.
Απλά σας/ μας γράφει στ' αρχιδια/μουνί της και κάνει ότι της κατέβει.
Αν συμβιβαζεστε μαζί της.....τόσο το καλύτερο για σας!
Άβαταρ μέλους
aLiCat

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από aLiCat »

20--- έγραψε: 19 Οκτ 2024, 07:34
aLiCat έγραψε: 17 Οκτ 2024, 16:51
20--- έγραψε: 17 Οκτ 2024, 09:28 Είναι κακά ζωντανά!!
Άμα στ'αλήθεια το πιστεύεις αυτό, πάρε σκύλο, δώσε την κάπου για υιοθεσία (για το καλό και των δυο σας).
Δεν απορρίπτω τόσο εύκολα, ούτε τους κακούς ανθρώπους καν.
Τη γάτα τη ρώτησες; :D
ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ζώα & άνθρωπος”