η θαλαμη λεμε για κανα οπλο. στη θαλασσα ειναι το θαλαμι, του χταποδιου, του ροφου..
απο την ασχετοσυνη σου φαινεται οτι και τα υπολοιπα, παραμυθια θα ειναι.
Ναι ενώ αν δεν έλεγε "η θαλάμη" όλα τα άλλα φανταζουν αληθινά.
ηταν η αρχη.
το πιο ανοητο που ειπε ειναι οτι βγηκε το χταποδι να την υπερασπιστει επεναντι στη σμερνα.
και το μεγαλυτερο ψεμα οτι εστειλαν 2 κοπελια να διωξουν τους ξενομπατες που ειχαν την αυθαδεια να ψαρευουν στην αοζ τους. αν ηταν αληθεια, θα ειχε παει ολο το χωριο (και το διπλανο, αν δεν ηταν τσακωμενοι) με τις τσουγκρανες, τα καλασνικοφια, και ενα νεμπελγουερφερ που ειχε ξεμεινει απο το 40, πανω σε αγροτικο.
Εν τω μεταξύ το αστείο ποιο είναι.
Η σμέρνα μόλις μυρίσει χταπόδι, θα την πέσει στο χταπόδι, όχι σε σένα.
Το ξαναγράφω με διόρθωση της διόρθωσης του ορθογράφου.
Δεν με νοιάζει από την στιγμή που κανένας εδώ μέσα δεν είχε τις ίδιες εμπειρίες με μένα και να βγει να σας τσακίσει δίπλα μου και σας φαίνεται περίεργο που άφηναν στα νησιά τα χταπόδια στις θαλάμες σημαίνει ένα πράγμα.
Όλοι εσείς που γράψατε ότι γράψατε η σχέση σας με την θάλασσα είναι η ταβέρνα.
Σας λυπάμαι το επαναλαμβάνω.
οι ψαραδες εβγαζαν τα θαλαμια μαζι με τα χταποδια, τους εριχναν χλωρινη,γαλαζοπετρα, φλομο, και αποπανω 2 μασουρια για σιγουρια.
οι μονοι που τα αφηνουμε, ειμαστε οι ψαροτουφεκαδες, αμα ειναι μικρα, αμα εχουμε ηδη πιασει πολλα, κλπ.
παραπάνω της έγραψα για το χωριό Φλομοχώρι. Δε το έγραψα τυχαία. Βέβαια δε περίμενα και να καταλάβει.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Ερμής την 17 Οκτ 2024, 14:39, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Στύξ έγραψε: 17 Οκτ 2024, 14:32
Εχμ ,καλαμάρια ,χταπόδια ( μετά τσίπουρου φυσικά),άντε και κάνα σκουμπρί ,σαρδέλα είναι τα μόνα θαλασσινά που τρώω. Δε μπορώ τα υπόλοιπα ψαρικά και τα αγκάθια τους .
Άντε και συ τώρα, δλδ ξιφίας σπετσίωτα έχει θέμα με κόκαλα/αγκάθια; Φαντάζομαι θα φρικάρεις και με γαλέο σκορδαλιά.
Ζαμαί που λένε.
Ναι αλλά σιγουρα δεν φταίνε τα αγκάθια, ε; Κατι άλλο είναι που δεν σ' αρέσει.
Αγις έγραψε: 17 Οκτ 2024, 13:26
να ξαναγραψω πως ενα απο τα πλοκαμια του σερνικου χταποδιου ειναι ο μπουτζος του κ στατιστικα η πλειοψηφια στην χωρα τον εχει φαει
καπου εχω φωτο που φαινεται χταποδοπουτσα πανω απο ενα μετρο. κατσε να την ψαξω.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
Άντε και συ τώρα, δλδ ξιφίας σπετσίωτα έχει θέμα με κόκαλα/αγκάθια; Φαντάζομαι θα φρικάρεις και με γαλέο σκορδαλιά.
Ζαμαί που λένε.
Ναι αλλά σιγουρα δεν φταίνε τα αγκάθια, ε; Κατι άλλο είναι που δεν σ' αρέσει.
Ε, εδώ που τα λέμε, το οποιοδήποτε ψαρικό δεν τρώγεται ευχάριστα χωρίς έντονα συμπληρώματα και κοκκινιστά με μπαχαρικά κλπ, δεν έχει και κάποια συγκλονιστική γεύση.
Το ίδιο ισχύει και για τα θαλασσινά.
Σ' εμένα πχ αρέσουν τα ψάρια και θαλασσινά που θέλουν ελάχιστο μαγείρεμα. Σκέτα. Και φυσικά τα ωμά οστρακοειδή, αυγά αχινού κλπ
Πτολεμαίος έγραψε: 16 Οκτ 2024, 22:04
Ωραίες οι τοποθετήσεις σας σχετικά με τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να τρώμε τα χταπόδια.
Η δική μου άποψη είναι η εξής απλή.
Οποιοδήποτε φαγώσιμο ζώο θα με κατασπαραζε αν απλά είχε το μέγεθος, οφείλω να το φάω με όρεξη και στα παπάρια μου αν είναι έξυπνο ,νοημοσύνη, τρυφερότητα και λοιπά.
Νομίζετε ότι αν συναντούσατε ένα χταπόδι πχ διαμέτρου 5 μέτρων θα έλεγε "είμαι νοήμον, αυτό το δίποδο μαλακιστηρι που βλέπω είναι κι αυτό νοήμον, οπότε όχι, δεν θα το φάω";
Καπως ετσι σκεφτονται οι γοριλλες και δεν σε μασουλανε αν σε πετυχουν πουθενα.
είναι χορτοφάγοι. Δε μπορεί ούτε η οδοντοστοιχία τους ούτε το στομάχι τους να διαχειριστεί το κρέας (οι κυνόδοντες είναι για άμυνα και σεξουαλική επίδειξη).
Philip Mortimer έγραψε: 14 Μαρ 2023, 22:40
Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.
Αγις έγραψε: 17 Οκτ 2024, 13:26
να ξαναγραψω πως ενα απο τα πλοκαμια του σερνικου χταποδιου ειναι ο μπουτζος του κ στατιστικα η πλειοψηφια στην χωρα τον εχει φαει
καπου εχω φωτο που φαινεται χταποδοπουτσα πανω απο ενα μετρο. κατσε να την ψαξω.
Το πιο μακρύ πλοκάμι , που περισσεύει κάτω, είναι το γκαβλι του.
Πολλά ζώα είναι έξυπνα και θα έπρεπε να έχουν ανάλογα δικαιώματα. Ωστόσο είμαι αδύναμος χαρακτήρας και δεν μπορώ να σταματήσω να τα τρώω από μόνος μου. Μόνο σε απαγόρευση από τα πάνω θα πειθαρχήσω.
Δεν πιστεύω στο όλα ή τίποτα όμως, οι κότες πχ έλεος, και χωρίς το κεφάλι μια χαρά τη βγάζουν.
There are decades where you fuck around and days where you find out
βοσκαει γιδια με την γουρουνα
μαγειρεψε 100 ειδη σαρμαδακια
εδωσε 12000 εουροζ σε συμβουλο γαμου
στο ρουμ του λετ της εχει πελατες που χεζουν τα σεντονια
ειχε αναπτυξει φιλικη σχεση με οχταποδι
εχει κανει περιπατο στον Ηλιο
εχει ξυρισει τον Θεο
Ως αλμυρόγλυκο τόσο όσο, θα το χαρακτήριζα. Δεν είναι μόνον θέμα γεύσης αλλά και μυρωδιάς. Ακριβώς το ίδιο που ισχύει για τη γεύση και μυρωδιά των όρχεων και του σπέρματος. Αν δεν, δεν.
Zundapp έγραψε: 17 Οκτ 2024, 16:19
βοσκαει γιδια με την γουρουνα
μαγειρεψε 100 ειδη σαρμαδακια
εδωσε 12000 εουροζ σε συμβουλο γαμου
στο ρουμ του λετ της εχει πελατες που χεζουν τα σεντονια
ειχε αναπτυξει φιλικη σχεση με οχταποδι
εχει κανει περιπατο στον Ηλιο
εχει ξυρισει τον Θεο
Κυκλοφορεί μόνο με μαχαίρι, όταν δεν έχει και πιστόλι.
Νομίζω πρέπει να της απονεμηθεί τιμητική άδεια ταξί.