Bull shit, είναι σκατά ταύρου...Άθεος έγραψε: 15 Οκτ 2024, 12:41Dear Λοξίας, Bullshit, ή ελληνιστί μ@λ@κίες!Λοξίας έγραψε: 15 Οκτ 2024, 12:02
Το ερώτημα που βάζεις, επιδέχεται πολλών απαντήσεων.
Τα αρχικό (και βασανιστικό) ερώτημα: "ποιος έφτιαξε τον Κόσμο", που λογικότατα τέθηκε εδώ και μερικές χιλιάδες χρόνια, είναι η γενεσιουργός αιτία όλων των δυνατών/πιθανών απαντήσεων.
Η υπαρξιακή αναζήτηση, υπήρξε αδήριτη ανάγκη όχι μόνον των πρωτανθρώπων αλλά και των σημερινών...
Όλοι αναζητούμε το "από που ερχόμαστε και που οδεύουμε'.
Και καλά κάνεις...δικαίωμά σου είναι.
Όπως ξέρεις, είμαι οπαδός (φανατικός) των αποδείξεων.Άθεος έγραψε: 15 Οκτ 2024, 12:41Και στων προγόνων μου, φυσικά, οι οποίοι δεν ενδιαφέρονταν για το ποιος έφτιαξε τον κόσμο αλλά πως θα απαλλαγούν από τους θεούς που σκότωναν τους γιούς τους και βίαζαν τις κόρες τους.
Μάλιστα έχω τον δικό μου κανόνα: "Εν τη αποδείξει και ούτω πιστεύσωμεν"...
Οπότε, θέλω αποδείξεις για το ισχυριζόμενο που έχω υπογραμμίσει. Και αποδείξεις καθολικά αποδεκτές. Όχι αποδείξεις θεολογικού τύπου.
Αποδείξεις για το υπογραμμισμένο;Άθεος έγραψε: 15 Οκτ 2024, 12:41Ακόμα θεούς βιαστές λατρεύει η ανθρωπότητα και εσύ είσαι κολλημένος σε ανόητες φιλοσοφοθεολογικές ανησυχίες.
Δεν μπορείς να ακυρώσεις αιώνων φιλοσοφία ούτε τις αναζητήσεις των αρχαίων ημών προγόνων, που επικαλέστηκες πιο πάνω.
Λες οι φιλοσοφικές αναζητήσεις του Παρμενίωνα, του Εμπεδοκλή, του Επίκουρου και τόσων άλλων, προ/μετά-Σωκρατικών, να ήταν σκατά;