hellegennes έγραψε: 15 Οκτ 2024, 12:59
Λοξίας έγραψε: 15 Οκτ 2024, 12:56
hellegennes έγραψε: 12 Οκτ 2024, 13:55
Άποψή σου.
Εγώ το θεωρώ ένα πομπώδες, πριτένσιους, υπερφίαλο, κενό περιεχομένου έργο χωρίς πλοκή και με εφέ που έχουν παλιώσει πολύ άσχημα.
Κοίτα...το με bold, είναι σωστό. Όντως είναι η άποψή του.
Αλλά δεν παύει το υπογραμμισμένο να είναι άλλη μία από τα ίδια...δηλαδή μία άποψη. Διαφορετική μεν, άποψη δε.
Και που δεν έχει, ούτε αυτή, κάποιο αντικειμενικό (αποδεκτό από όλους) τεκμήριο υπέρ της.
Να, ας πάρουμε το IMDb...έχει βαθμολογία 8.3/10
Η δική σου άποψη το βαθμολογεί με το χαμηλότερο βαθμό 1 ενώ του Σπίρτου με 10.
Η διαφορά είναι πως το 10 του το έχουν δώσει σχεδόν 300.000 άτομα ενώ το 1 μόλις 15.000.
Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει πως οι 300.000 έχουν δίκιο (ουκ εν το πολλώ το ευ, ε;)
Όμως σου λέει:
Ρε συ Χέλη, η άποψή σου είναι δεκτή. Αλλά ούτε αυτή διαθέτει αποδεικτικά τεκμήρια ότι είναι η μόνη ορθή. Απλή άποψη είναι.
Γιατί ποιος είπε ότι μιλάμε για επιστήμη; Δεν είναι δεδομένα, απόψεις είναι. Νομίζω ότι το λέω καθαρά ότι αυτό που γράφω είναι η δική μου
άποψη. Αν υπάρχει μια διαφορά είναι ότι εγώ την έχω αιτιολογήσει αντικειμενικά.
Ε ναι βρε...αυτό λέμε. Πως είναι άποψη.
Κατά την δική μου άποψη, δεν υπάρχει αντικειμενική αιτιολόγηση σε χαρακτηρισμούς "κενού περιεχομένου", "χωρίς πλοκή", "πομπώδες", "πριτένσιους", "υπερφίαλο", κ.λπ. Διότι είναι πολύ υποκειμενικοί οι όροι αυτοί. Εκεί που εσύ βρίσκεις κενό περιεχόμενο και χωρίς πλοκή, ο άλλος βρίσκει γεμάτο περιεχόμενο και μεστό πλοκής.
Θα μπορούσες να επικρίνεις τις σεναριακές τρύπες και τους παραλογισμούς πάνω στην πραγματικότητα. Και καθώς είναι ταινία επιστημονικής φαντασλιας, θα μπορούσες να εντάξεις και τις επιστημονικές ανακρίβειες.
Αλλά και τα εφέ ρε φίλε; Κατηγορείς για παλιακά εφέ μια ταινία του 1968;