Κώδικας: Επιλογή όλων
# Τίτλος ∑ ARI CIN DRH ERA FER FLO HAM LAL MIC MOJ MOU NOM NOV OLI RIF STR VEN
1 Bettye Lavette - One More Song 121 10 12 12 3 7 4 8 # 6 12 8 5 7 8 5 2 12
2 Rodrigo Leão - Ruínas 105 8 4 6 8 10 7 1 1 # 6 10 10 10 10 2 8 4
3 String Demons - The Immortal (Ο Αθάνατος) 100 6 7 1 0 0 3 4 10 3 7 12 12 # 12 10 12 1
4 Ray Lamontagne - Be Here Now 86 0 8 8 1 6 8 10 12 7 # 0 3 12 3 1 7 0
5 Serj Tankian ft. Larisa Ryan - Ari Im Sokhag 78 3 10 4 12 12 6 0 0 4 3 5 # 5 2 0 10 2
6 The National - The Alcott 74 5 3 # 10 3 0 3 6 0 8 0 1 4 6 12 5 8
7 Andrea Bocelli - O Mare E Tu 73 1 0 0 6 5 5 6 0 12 4 7 8 8 5 0 # 6
8 2:31 / 4:25beth Gibbons - Show 70 0 # 5 0 4 10 7 7 10 10 0 0 1 0 3 6 7
9 Comets - Cocoon 64 12 6 2 7 # 1 0 4 1 5 3 6 2 1 7 4 3
9 Thelonius Monk - Round Midnight 64 0 1 10 0 0 12 12 3 8 1 6 0 0 7 4 0 #
11 Λάκης Παππάς - Μια Παναγιά 48 4 0 0 0 8 0 2 8 5 0 4 7 0 # 0 0 10
12 Les Mécanos- Sylvain Girault - La Rue Des Li… 44 7 5 0 2 2 2 5 0 2 0 # 4 0 4 6 0 5
13 Timeless - Feel 33 2 2 3 # 1 0 0 5 0 0 1 2 6 0 8 3 0
14 Melentini - Σκοτοδινη 19 0 0 7 4 0 0 0 2 0 2 0 0 3 0 # 1 0
15 Εισβολέας - Ο Πόρνος 7 # 0 0 5 0 0 0 0 0 0 2 0 0 0 0 0 0
16 FLO - DNS 0 x x x x x # x x x x x x x x x x x
16 HAM - DNS 0 x x x x x x # x x x x x x x x x x
Spoiler
Round #12 έγραψε:LAL: Ωραίο φινάλε...Ένας αρκετά καλός γύρος με μόνο ένα κομμάτι για μηδέν(στα δικά μου αφτιά τουλάχιστον). Ξεχώρισε με το πρώτο άκουσμα το 12άρι μου..
Ελπίζω πραγματικά να ξεκινήσει σύντομα νέο παιχνίδι!!
MOJ: Ότι και να γίνει στον γύρο αυτό δεν έχει σημασία . Μ άρεσε που έπαιξα αυτό το παιχνίδι και ελπίζω να ξαναπαίξουμε . έμαθα κομμάτια από σας κι εσείς από μένα, γέλασα αλλά και χάρηκα με σχόλια και πέρασε η ώρα μου ευχάριστα και δημιουργικά. Εις το επανιδείν λοιπόν ..
NOM: Πικρή γεύση μου αφήνει η λήξη αυτού του παιχνιδιού, όχι μόνον επειδή διακόπτεται βίαια μία όμορφη εποχή αλλά κι επειδή πιστεύω πως είχε τα καλύτερα τραγούδια από όλα τα άλλα παιχνίδια.
Χάρηκα πάρα πάρα πολύ που γνώρισα εσάς τους νέους συμπαίκτες! Εύχομαι και ελπίζω να γίνουμε φίλοι και να συνεχίσουμε επί μακρόν με νέες μουσικές εμπειρίες! Καλό καλοκαίρι να περάσετε όλοι και σύντομα να ξαναβρεθούμε εδώ, γιατί η μουσική θα ομορφαίνει όλες τις στιγμές μας και θα αμβλύνει τις γωνίες της καθημερινότητας.
NOV: Φαίνεται πως οι συμπαίκτες έκαναν αγγαρεία στο τέλος για να φύγουν για διακοπές και έβαλαν ότι βρήκαν μπροστά τους... ήταν και αυτές οι ζέστες των τελευταίων ημερών που τους στέρησαν από έμπνευση έτσι είχαμε έναν μετριότατο γύρο. Εμ βέβαια, γύρος μέσα στο κατακαλόκαιρο; Πάντως είχαμε και (4-5) καλές συμμετοχές
Bettye Lavette - One More Song (LAL) έγραψε:MOJ (12): Εξαιρετικό!Υπέροχη μουσική και φωνή μοναδική!ξεχώρισε άνετα στον γύρο αυτό .
NOV (7): Ένα ακόμα (καλό) τραγούδι
MIC (6): Και να φανταστείς ότι εγώ είμαι από αυτούς που τους αρέσουν τα καταθλιπτικά και μαύρα τραγούδια. Αλλά εδώ έπεσε τόση μαυρίλα που δεν βλέπουμε τη μύτη μας.
NOM (5): Βαθιά αισθαντική φωνή, όσο της Marianne Faithfull...Ρίγη θλίψης προκαλεί η ερμηνεία της...Εξαίσια και η μελωδία!
LAL (#): Η συμμετοχή μου..Φωνή κι ερμηνεία που ξεχειλίζουν από συναίσθημα. Το λάτρεψα από τη πρώτη νότα!
Rodrigo Leão - Ruínas (MIC) έγραψε:NOM (10): Με ταξίδεψε σε μέρη μαγικά κι ονειρεμένα!
NOV (10): Μιλάμε μ'άρεσε... Πολύ μ'άρεσε!
MOJ (6): καλό αλλά επαναλαμβανόμενο .του λείπει λίγη τσαχπινιά να ανέβει πιο ψηλά.
String Demons - The Immortal (Ο Αθάνατος) (NOV) έγραψε:NOM (12): Καταπληκτική μουσική! Μπράβο!
LAL (10): Πολύ πολύ ωραιό κομμάτι
MOJ (7): Ενδιαφέρον για Ελληνικό σχήμα . Ας του δώκω κάτι .
MIC (3): Στυλ έχετε, μελωδία της προκοπής δεν έχετε. Αλλά δοθείσης της ποιότητας του γύρου, θα το παραβλέψουμε. Επίσης μπορούσατε να βρείτε καλύτερο μέρος για το βιντεοκλίπ. Να παίζουμε το όργανό μας ξέρουμε, να πάμε μια βολτίτσα σε κάνα μέρος με πιο πολύ πράσινο δεν ξέρουμε;
NOV (#): Μας πιάσαν τα δαιμόνια... όχι των Καρβέλα - Βίσση... αυτών μπαγιάτεψαν τα καρβέλια και έτσι καταλήξαμε στα δαιμονστρινγκ(ακια) ...χάριν της αιωνιότητας![]()
Ray Lamontagne - Be Here Now (MOJ) έγραψε:LAL (12): Υπέροχο κομμάτι...Φωνή, μουσική, στίχοι, συναίσθημα ..Μπράβο!!!!
NOV (12): Μπράβο! Πολύ ωραίο!
HAM (10): σε ανάμνηση των εφηβικών χρόνων, αντιπροτείνω το Within You.
MIC (7): Πολύ καλά το ξεκινάει αλλά μετά βαλτώνει λιγάκι. Μου ήθελες και 6,5 λεπτά τραγούδι. Κόψτο στη μέση να πάρεις κάνα βαθμουλάκι παραπάνω!
NOM (3): Γλυκύτατο!
Serj Tankian ft. Larisa Ryan - Ari Im Sokhag (NOM) έγραψε:NOV (5): Κανονικά ο Serj Tankian και κυρίως με τους System Of A Down μου ταράζει το νευρικό σύστημα και με ρίχνει κάτω, οπότε είναι για κάτω του μηδενός, αλλά εδώ με τη Larisa έχουμε τελικά μια αρκετά συμπαθητική μελωδία και θα δείξω κατανόηση
MIC (4): Άλλο ένα τραγούδι σ'αυτόν τον γύρο που το παρατράβηξαν. Κι ας μην ήταν ούτε 3 λεπτά.
MOJ (3): χμμ.. ο κύριος system of a down δεν με ενθουσιάζει ούτε σόλο .
LAL (0): Ούτε αυτό ήταν για μηδέν..
NOM (#): Η συμμετοχή μου.
The National - The Alcott (DRH) έγραψε:MOJ (8): Ωραίος ο Εθνικός μπροστά στα άλλα κομμάτια του γύρου .
NOV (4): Χαλαρά και χλιαρά
NOM (1): Δεν είναι πρωτότυπο, δεν σε εκπλήσσει κανένα σημείο του αλλά ακούγεται ευχάριστα.
MIC (0): To 'Άπαπαπα -πάπαπα - εγώ δεν κάνω τέτοια πράγματα" έχει απείρως πιο πολύπλοκη μελωδία.
Andrea Bocelli - O Mare E Tu (STR) έγραψε:MIC (12): Εντάξει, καλούτσικοι είναι. Βέβαια το Λα δίεση τους ξεφεύγει κατά 1/8 του ημιτονίου, αλλά θα το παραβλέψω. Έχω ακούσει και χειρότερα. 8 πόντοι για την Dulce Pontes και 4 για τον Bocelli.
NOM (8): Τί να λέμε τώρα...τραγουδάρα με συγκλονιστική ενορχήστρωση και φωνές κορυφαίες κι αν δεν το γνώριζα, θα έπαιρνε δαγκωτό 12άρι.
NOV (8): Πολύ καλό!Εξαιρετικός ο Andrea Bocelli μαζί του και η Dulce Pontes (που είχα βάλει κομμάτι της παλαιότερα)
HAM (6): προτιμότερη η εκδοχή Μαρινέλας-Νταλάρα.
MOJ (4): Ωραίος ο τενόρος αλλά ο συνδυασμός ποπ μουσικής όχι και τόσο εμπνευσμένης και φωνητικών όπερας δεν με τράβηξε .
LAL (0): Ούτε αυτό ήταν για μηδέν...![]()
2:31 / 4:25beth Gibbons - Show (CIN) έγραψε:MIC (10): Έπεσα σε κατάθλιψη που αυτά στα οποία έδωσα τους μεγαλύτερους βαθμούς είναι τόσο γνωστά, αλλά τί να κάνω... Με αυτά που βάζετε είναι άθλος ακόμα και το ότι βρίσκω την ψυχική δύναμη να βαθμολογήσω.
MOJ (10): Δεν έβρισκα 10αρι οπότε πάρτο εσύ Beth κι ας μας έπιασε κατάθλιψη . Είναι που τελειώνει το παιχνίδι .
LAL (7): Ωραίο!!
DRH (5): μμμμμ....έβαλα κι εγώ Beth Gibbons σε αυτό το παιχνίδι.....ζηλιάρηδες
NOV (1): Πολύ πρωτότυπο όνομα έχει! 2:31 / 4:25beth Gibbons... Αλφαριθμητικό!!!
NOM (0): Λυπάμαι που δεν περισσεύουν βαθμοί, γιατί σίγουρα δεν αξίζει για μηδέν.
Comets - Cocoon (FER) έγραψε:NOM (6): Το ξέρω και μου αρέσει πάρα πάρα πολύ! Με γαληνεύει!
MOJ (5): καλούλι ...
NOV (2): Comets - Cocoon ή Cocoon - Comets? ... Cocoon - Comets ή Comets - Cocoon ιδού η απορία... Πάντως η Μπάντα είναι Cocoon και σε αυτό τον μετριότατο γύρο όλο και κάτι θα τσιμπήσει
MIC (1): 17 ώρες με το ρολόι κοίταζα έναν τοίχο προσπαθώντας να σκεφτώ τί να γράψω γι'αυτό το κομμάτι, και τελικά δεν βρήκα τίποτα.
Thelonius Monk - Round Midnight (VEN) έγραψε:HAM (12): μπράβο για την επιλογή - αν και δεν αναμένεται να πάει καλά.
MIC (8): Δεν είναι και η καλύτερη εκτέλεση του Round Midnight αλλά πού να δώσω τους βαθμούς; Στον Πόρνο;
MOJ (1): Αυτή η τζαζ δεν είναι για μένα ... sorry
NOM (0): Μέχρι κι αυτός που παίζει σαξόφωνο κοιμάται. Εγώ πώς να μην κοιμηθώ!
NOV (0): Μπααα, ούτε Τελόνιους ούτε Φαρισαίιους
Λάκης Παππάς - Μια Παναγιά (OLI) έγραψε:LAL (8): Δεν το ήξερα και μ"άρεσε πολύ!!
NOM (7): Αν δεν το γνώριζα τόσο όσο κάποιον που κοιμάσαι μαζί του, θα του έβαζα ασυζητητί 12, καθώς η φωνή του Λάκη Παππά, με μαγεύει πάντα με αμείωτη ένταση και η μελωδία είναι απίστευτα και διαχρονικά υπέροχη!
MIC (5): Μέχρι και η Παναγιά θα πάρει καλό βαθμό σ'αυτόν τον γύρο. Καληνύχτα Κεμάλ
MOJ (0): Εδώ τώρα τι να γράψω ..πάλι Χατζηδάκις; παίξτε και τον Μίκη λίγο.
NOV (0): ΑπαπαπαπαΠαναγιαΜου![]()
Les Mécanos- Sylvain Girault - La Rue Des Lilas (Ο Δρόμος Με Τις Πασχαλιές) (MOU) έγραψε:NOM (4): Εξαιρετικοί! Δεν γνωρίζω τίποτα γι' αυτούς! Το τραγούδι υπέροχο!
MIC (2): Όπως έβλεπα το βίντεο περίμενα ότι ανά πάσα στιγμή θα πλακωθούνε στα φιλιά μεταξύ τους, αλλά τελικά απλώς τραγούδησαν. Δεν ξέρω τί έγινε μετά το τέλος του βίντεο. Πάντως τόσοι μουσάτοι είχαν να μαζευτούν στο ίδιο δωμάτιο από τo 22nd International Convention of Closet Homosexuals (μη με ρωτήσετε πώς το ξέρω).
MOJ (0): ? 10 άτομα να μαζευτούμε τους έχουμε .Προτιμώ το you 'll never walk alone απο 60.000 κόσμο . μηδέν από δω ως το Λίβερπουλ .
NOV (0): Λαλαλα λαλαλα, la rue des Lilas, τραλαλά και τραλαλά... Μπα, εκτός εποχής
MOU (#): Αγαπημένες/οι μου φίλες/φίλοι!
Μια που το παιχνίδι μας φτάνει στο τέλος του θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους/ες για τις όμορφες μουσικές που μοιραστήκαμε, για τη φιλική ατμόσφαιρα με το απαραίτητο χιούμορ που υπήρξε και μια που δυστυχώς δεν είχα τη δυνατότητα να γράψω νωρίτερα, θέλω να σας εκφράσω τη χαρά μου γι' αυτό το συμπλησίασμα και να στείλω σε παλιούς και νέους φίλους την αγάπη μου!
Στον τελευταίο μας γύρο σας έστειλα ένα εξαιρετικό αντιπολεμικό τραγούδι "La rue des lilas" Ο Δρόμος με τις Πασχαλιές σε στίχους και μουσική του Sylvain Girault γραμμένο το 2015 και με έναυσμα αιματηρά γεγονότα στη Συρία.
Το ερμηνεύει ένα σχετικά νεοεμφανιζόμενο πολυφωνικό α καπέλα συγκρότημα Les Mecanos, που είχα την τύχη να παρακολουθήσω μια εμφάνισή του εδώ στη Λυών.
Για να μπορέσετε να το εκτιμήσετε όπως του αξίζει σας το μεταφράζω.
Εύχομαι σε όλες και όλους ένα χαρούμενο, όμορφο καλοκαίρι!
Moucca.
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΣΧΑΛΙΈΣ (2015)
Απόψε πεθαίνω στον πόλεμο
σήμερα για μένα χτυπά η καμπάνα,
το πρόσωπό μου άσπρισε και το αίμα μου κυλά
στο δάπεδο του δρόμου με τις Πασχαλιές.
Απόψε πεθαίνω κάτω απ' τις βόμβες σας
όμως σε τίποτα δεν έχω φταίξει,
μονάχα περιπλανιέμαι στην πόλη
Σας το λέω, σας το λέω, σας το λέω,
καταραμένος να 'ναι ο πόλεμος!
Καταραμένα τα άρματα, τα όπλα, οι μάχες,
σβήνω στον δρόμο με τις Πασχαλιές.
Ποτέ δεν θα ξαναδώ τους αμμόλοφους
το πρωινό όταν σβήνονται τα χνάρια μου,
ποτέ τις κορφές με το αιώνιο χιόνι,
και το γαλάζιο πουλί το γεμάτο λάμψη.
Ποτέ δεν θα ξαναδώ το φεγγάρι
που φωτίζει τα βήματά μου στη νύχτα.
Ποτέ τη θάλασσα, τ' αστέρια, τα δάση
και τη γαλάζια λίμνη στο βάθος του δάσους.
Σας το λέω, σας το λέω, σας το λέω...
Θα 'θελα τόσο να ξαναδώ τ' αδέρφια μου,
τα παιδιά μου, τους γονείς μου, τους φίλους,
να χορεύουν το dabkeh* για να διώξουν τον θάνατο,
και να τσουγκρίζουν με arak** ως το τέλος της ζωής.
Θα 'θελα ένα τελευταίο τραγούδι
για να απαλύνω τη νύχτα,
σαν νανούρισμα του φευγιού μου για την άλλη όχθη
να πω στους αίτιους του θανάτου ότι επιζούμε!
Ο πόλεμος είναι μια σφαγή
ανθρώπων άγνωστων μεταξύ τους,
προς όφελος αυτών που πάντα γνωρίζονται
αλλά που δεν αλληλοσκοτώνονται.
*dabkeh: παραδοσιακός χορός της Συρίας, Λιβάνου, Παλαιστίνης και Ιορδανίας.
**arak: παραδοσιακό ρακί που κατασκευάζεται και πίνεται στις παραπάνω χώρες.
Η τελευταία στροφή (Ο πόλεμος είναι μια σφαγή) προέρχεται από ποίημα του Γάλλου ποιητή Paul Valery.
Timeless - Feel (ERA) έγραψε:NOV (6): Εντάξει, καλό, δε λέω, αλλά βρε παιδί μου χάσαμε την αίσθηση του χώρου με αυτά που βλέπαμε στο βίντεο... που είναι το πάνω, που είναι το κάτω, που είναι τα αριστερά, που είναι τα δεξιά...
NOM (2): ΄Εχει δύναμη, έχει ένταση, είναι πολύ ωραίο!
MIC (0): Δεν θέλω καν να ξέρω τί βλέπουμε και τί ακούμε.
MOJ (0): Γυμναστική με την Ελένη ?![]()
Melentini - Σκοτοδινη (RIF) έγραψε:DRH (7): Το είχα ακούσει πριν από λίγες μέρες στο ραδιόφωνο. Θα ήταν άνετο 12άρι αν δεν ήταν ντιπ για ντιπ αντιγραφή της ανισόπεδης ντίσκος
NOV (3): Γράφει η άλλη στα σχόλια ''Τυχαία το βρήκα και μου αρέσει πολύ'' ... κοίτα... και εγώ τυχαία το άκουσα, δεν μπορώ να πω ότι ξετρλάθηκα κίολας, αλλά με χαρούμενο ρυθμό, σε αντίθεση με τους ''στίχοι'' ...πάντως, παίρνει και ένα ''μπόνους''
LAL (2): Πολύ όμορφο!
MOJ (2): παν παν νο2 ? μουσική για τσόγλανους
MIC (0): Από το αρχικό drum machine κλείδωσε το μηδέν, μετά απλώς επικυρώθηκε. Ωστόσο, ως soundtrack σε ταινία των 80ς του Πάνου Μιχαλόπουλου το άκουγα ευχάριστα.
NOM (0): Χαζούλα φωνή, χαζούλι τραγούδι.
Εισβολέας - Ο Πόρνος (ARI) έγραψε:LAL (0): Μ'άρεσε..δεν ήταν για 0 αλλά τι να κάνω..🫠
MIC (0): Αρχίζω να σκέφτομαι ότι μέχρι και ο Sinboy είναι προτιμότερος.
MOJ (0): Μετά απά προγκρέσιβ κλάσικ σαικεντέλικ αλτέρνατιβ ροκ, ορχηστρικά, μπλουζ, συνθ ποπ, μέινστριμ ποπ,σουγκέιζ, νταρκ γουέιβ, νιου γουέιβ, τριπ χοπ, φάντο(μ), όπερα, κλασική, έντεχνο, τζαζ, αναγεννησιακή,παραδοσιακή, ρεμπέτικο,τσιφτετελοπόπ, ίντι, έθνικ/γουόρλντ όλων των ειδών και φυλών, έχουμε και ψευδοράπ από τα βάθη της Ανατολής με Ελληνικό στίχο .Πως μας διέφυγε ?
NOM (0): Δεν ξέρω τί να πρωτοκράξω. Τον τίτλο ή το ίδιο το τραγούδι;
NOV (0): Πσσσστ, πιπέρι στη γλώσσα, πιπέρι! Αποβολή στους εισβολείς![]()
Σχόλια ανά παίκτη
Spoiler
DRH έγραψε:Melentini - Σκοτοδινη (7): Το είχα ακούσει πριν από λίγες μέρες στο ραδιόφωνο. Θα ήταν άνετο 12άρι αν δεν ήταν ντιπ για ντιπ αντιγραφή της ανισόπεδης ντίσκος
2:31 / 4:25beth Gibbons - Show (5): μμμμμ....έβαλα κι εγώ Beth Gibbons σε αυτό το παιχνίδι.....ζηλιάρηδες
HAM έγραψε:Thelonius Monk - Round Midnight (12): μπράβο για την επιλογή - αν και δεν αναμένεται να πάει καλά.
Ray Lamontagne - Be Here Now (10): σε ανάμνηση των εφηβικών χρόνων, αντιπροτείνω το Within You.
Andrea Bocelli - O Mare E Tu (6): προτιμότερη η εκδοχή Μαρινέλας-Νταλάρα.
LAL έγραψε:Round #12: Ωραίο φινάλε...Ένας αρκετά καλός γύρος με μόνο ένα κομμάτι για μηδέν(στα δικά μου αφτιά τουλάχιστον). Ξεχώρισε με το πρώτο άκουσμα το 12άρι μου..
Ελπίζω πραγματικά να ξεκινήσει σύντομα νέο παιχνίδι!!
Ray Lamontagne - Be Here Now (12): Υπέροχο κομμάτι...Φωνή, μουσική, στίχοι, συναίσθημα ..Μπράβο!!!!
String Demons - The Immortal (Ο Αθάνατος) (10): Πολύ πολύ ωραιό κομμάτι
Λάκης Παππάς - Μια Παναγιά (8): Δεν το ήξερα και μ"άρεσε πολύ!!
2:31 / 4:25beth Gibbons - Show (7): Ωραίο!!
Melentini - Σκοτοδινη (2): Πολύ όμορφο!
Serj Tankian ft. Larisa Ryan - Ari Im Sokhag (0): Ούτε αυτό ήταν για μηδέν..
Andrea Bocelli - O Mare E Tu (0): Ούτε αυτό ήταν για μηδέν...
Εισβολέας - Ο Πόρνος (0): Μ'άρεσε..δεν ήταν για 0 αλλά τι να κάνω..🫠
Bettye Lavette - One More Song (#): Η συμμετοχή μου..Φωνή κι ερμηνεία που ξεχειλίζουν από συναίσθημα. Το λάτρεψα από τη πρώτη νότα!
MIC έγραψε:Andrea Bocelli - O Mare E Tu (12): Εντάξει, καλούτσικοι είναι. Βέβαια το Λα δίεση τους ξεφεύγει κατά 1/8 του ημιτονίου, αλλά θα το παραβλέψω. Έχω ακούσει και χειρότερα. 8 πόντοι για την Dulce Pontes και 4 για τον Bocelli.
2:31 / 4:25beth Gibbons - Show (10): Έπεσα σε κατάθλιψη που αυτά στα οποία έδωσα τους μεγαλύτερους βαθμούς είναι τόσο γνωστά, αλλά τί να κάνω... Με αυτά που βάζετε είναι άθλος ακόμα και το ότι βρίσκω την ψυχική δύναμη να βαθμολογήσω.
Thelonius Monk - Round Midnight (8): Δεν είναι και η καλύτερη εκτέλεση του Round Midnight αλλά πού να δώσω τους βαθμούς; Στον Πόρνο;
Ray Lamontagne - Be Here Now (7): Πολύ καλά το ξεκινάει αλλά μετά βαλτώνει λιγάκι. Μου ήθελες και 6,5 λεπτά τραγούδι. Κόψτο στη μέση να πάρεις κάνα βαθμουλάκι παραπάνω!
Bettye Lavette - One More Song (6): Και να φανταστείς ότι εγώ είμαι από αυτούς που τους αρέσουν τα καταθλιπτικά και μαύρα τραγούδια. Αλλά εδώ έπεσε τόση μαυρίλα που δεν βλέπουμε τη μύτη μας.
Λάκης Παππάς - Μια Παναγιά (5): Μέχρι και η Παναγιά θα πάρει καλό βαθμό σ'αυτόν τον γύρο. Καληνύχτα Κεμάλ
Serj Tankian ft. Larisa Ryan - Ari Im Sokhag (4): Άλλο ένα τραγούδι σ'αυτόν τον γύρο που το παρατράβηξαν. Κι ας μην ήταν ούτε 3 λεπτά.
String Demons - The Immortal (Ο Αθάνατος) (3): Στυλ έχετε, μελωδία της προκοπής δεν έχετε. Αλλά δοθείσης της ποιότητας του γύρου, θα το παραβλέψουμε. Επίσης μπορούσατε να βρείτε καλύτερο μέρος για το βιντεοκλίπ. Να παίζουμε το όργανό μας ξέρουμε, να πάμε μια βολτίτσα σε κάνα μέρος με πιο πολύ πράσινο δεν ξέρουμε;
Les Mécanos- Sylvain Girault - La Rue Des Lilas (Ο Δρόμος Με Τις Πασχαλιές) (2): Όπως έβλεπα το βίντεο περίμενα ότι ανά πάσα στιγμή θα πλακωθούνε στα φιλιά μεταξύ τους, αλλά τελικά απλώς τραγούδησαν. Δεν ξέρω τί έγινε μετά το τέλος του βίντεο. Πάντως τόσοι μουσάτοι είχαν να μαζευτούν στο ίδιο δωμάτιο από τo 22nd International Convention of Closet Homosexuals (μη με ρωτήσετε πώς το ξέρω).
Comets - Cocoon (1): 17 ώρες με το ρολόι κοίταζα έναν τοίχο προσπαθώντας να σκεφτώ τί να γράψω γι'αυτό το κομμάτι, και τελικά δεν βρήκα τίποτα.
The National - The Alcott (0): To 'Άπαπαπα -πάπαπα - εγώ δεν κάνω τέτοια πράγματα" έχει απείρως πιο πολύπλοκη μελωδία.
Timeless - Feel (0): Δεν θέλω καν να ξέρω τί βλέπουμε και τί ακούμε.
Melentini - Σκοτοδινη (0): Από το αρχικό drum machine κλείδωσε το μηδέν, μετά απλώς επικυρώθηκε. Ωστόσο, ως soundtrack σε ταινία των 80ς του Πάνου Μιχαλόπουλου το άκουγα ευχάριστα.
Εισβολέας - Ο Πόρνος (0): Αρχίζω να σκέφτομαι ότι μέχρι και ο Sinboy είναι προτιμότερος.
MOJ έγραψε:Round #12: Ότι και να γίνει στον γύρο αυτό δεν έχει σημασία . Μ άρεσε που έπαιξα αυτό το παιχνίδι και ελπίζω να ξαναπαίξουμε . έμαθα κομμάτια από σας κι εσείς από μένα, γέλασα αλλά και χάρηκα με σχόλια και πέρασε η ώρα μου ευχάριστα και δημιουργικά. Εις το επανιδείν λοιπόν ..
Bettye Lavette - One More Song (12): Εξαιρετικό!Υπέροχη μουσική και φωνή μοναδική!ξεχώρισε άνετα στον γύρο αυτό .
2:31 / 4:25beth Gibbons - Show (10): Δεν έβρισκα 10αρι οπότε πάρτο εσύ Beth κι ας μας έπιασε κατάθλιψη . Είναι που τελειώνει το παιχνίδι .
The National - The Alcott (8): Ωραίος ο Εθνικός μπροστά στα άλλα κομμάτια του γύρου .
String Demons - The Immortal (Ο Αθάνατος) (7): Ενδιαφέρον για Ελληνικό σχήμα . Ας του δώκω κάτι .
Rodrigo Leão - Ruínas (6): καλό αλλά επαναλαμβανόμενο .του λείπει λίγη τσαχπινιά να ανέβει πιο ψηλά.
Comets - Cocoon (5): καλούλι ...
Andrea Bocelli - O Mare E Tu (4): Ωραίος ο τενόρος αλλά ο συνδυασμός ποπ μουσικής όχι και τόσο εμπνευσμένης και φωνητικών όπερας δεν με τράβηξε .
Serj Tankian ft. Larisa Ryan - Ari Im Sokhag (3): χμμ.. ο κύριος system of a down δεν με ενθουσιάζει ούτε σόλο .
Melentini - Σκοτοδινη (2): παν παν νο2 ? μουσική για τσόγλανους
Thelonius Monk - Round Midnight (1): Αυτή η τζαζ δεν είναι για μένα ... sorry
Λάκης Παππάς - Μια Παναγιά (0): Εδώ τώρα τι να γράψω ..πάλι Χατζηδάκις; παίξτε και τον Μίκη λίγο.
Les Mécanos- Sylvain Girault - La Rue Des Lilas (Ο Δρόμος Με Τις Πασχαλιές) (0): ? 10 άτομα να μαζευτούμε τους έχουμε .Προτιμώ το you 'll never walk alone απο 60.000 κόσμο . μηδέν από δω ως το Λίβερπουλ .
Timeless - Feel (0): Γυμναστική με την Ελένη ?
Εισβολέας - Ο Πόρνος (0): Μετά απά προγκρέσιβ κλάσικ σαικεντέλικ αλτέρνατιβ ροκ, ορχηστρικά, μπλουζ, συνθ ποπ, μέινστριμ ποπ,σουγκέιζ, νταρκ γουέιβ, νιου γουέιβ, τριπ χοπ, φάντο(μ), όπερα, κλασική, έντεχνο, τζαζ, αναγεννησιακή,παραδοσιακή, ρεμπέτικο,τσιφτετελοπόπ, ίντι, έθνικ/γουόρλντ όλων των ειδών και φυλών, έχουμε και ψευδοράπ από τα βάθη της Ανατολής με Ελληνικό στίχο .Πως μας διέφυγε ?
MOU έγραψε:Les Mécanos- Sylvain Girault - La Rue Des Lilas (Ο Δρόμος Με Τις Πασχαλιές) (#): Αγαπημένες/οι μου φίλες/φίλοι!
Μια που το παιχνίδι μας φτάνει στο τέλος του θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους/ες για τις όμορφες μουσικές που μοιραστήκαμε, για τη φιλική ατμόσφαιρα με το απαραίτητο χιούμορ που υπήρξε και μια που δυστυχώς δεν είχα τη δυνατότητα να γράψω νωρίτερα, θέλω να σας εκφράσω τη χαρά μου γι' αυτό το συμπλησίασμα και να στείλω σε παλιούς και νέους φίλους την αγάπη μου!
Στον τελευταίο μας γύρο σας έστειλα ένα εξαιρετικό αντιπολεμικό τραγούδι "La rue des lilas" Ο Δρόμος με τις Πασχαλιές σε στίχους και μουσική του Sylvain Girault γραμμένο το 2015 και με έναυσμα αιματηρά γεγονότα στη Συρία.
Το ερμηνεύει ένα σχετικά νεοεμφανιζόμενο πολυφωνικό α καπέλα συγκρότημα Les Mecanos, που είχα την τύχη να παρακολουθήσω μια εμφάνισή του εδώ στη Λυών.
Για να μπορέσετε να το εκτιμήσετε όπως του αξίζει σας το μεταφράζω.
Εύχομαι σε όλες και όλους ένα χαρούμενο, όμορφο καλοκαίρι!
Moucca.
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΣΧΑΛΙΈΣ (2015)
Απόψε πεθαίνω στον πόλεμο
σήμερα για μένα χτυπά η καμπάνα,
το πρόσωπό μου άσπρισε και το αίμα μου κυλά
Απόψε πεθαίνω κάτω απ' τις βόμβες σας
όμως σε τίποτα δεν έχω φταίξει,
μονάχα περιπλανιέμαι στην πόλη
Σας το λέω, σας το λέω, σας το λέω,
καταραμένος να 'ναι ο πόλεμος!
Καταραμένα τα άρματα, τα όπλα, οι μάχες,
σβήνω στον δρόμο με τις Πασχαλιές.
Ποτέ δεν θα ξαναδώ τους αμμόλοφους
το πρωινό όταν σβήνονται τα χνάρια μου,
ποτέ τις κορφές με το αιώνιο χιόνι,
και το γαλάζιο πουλί το γεμάτο λάμψη.
Ποτέ δεν θα ξαναδώ το φεγγάρι
που φωτίζει τα βήματά μου στη νύχτα.
Ποτέ τη θάλασσα, τ' αστέρια, τα δάση
και τη γαλάζια λίμνη στο βάθος του δάσους.
Θα 'θελα τόσο να ξαναδώ τ' αδέρφια μου,
τα παιδιά μου, τους γονείς μου, τους φίλους,
να χορεύουν το dabkeh* για να διώξουν τον θάνατο,
και να τσουγκρίζουν με arak** ως το τέλος της ζωής.
Θα 'θελα ένα τελευταίο τραγούδι
για να απαλύνω τη νύχτα,
σαν νανούρισμα του φευγιού μου για την άλλη όχθη
να πω στους αίτιους του θανάτου ότι επιζούμε!
Ο πόλεμος είναι μια σφαγή
ανθρώπων άγνωστων μεταξύ τους,
προς όφελος αυτών που πάντα γνωρίζονται
αλλά που δεν αλληλοσκοτώνονται.
*dabkeh: παραδοσιακός χορός της Συρίας, Λιβάνου, Παλαιστίνης και Ιορδανίας.
**arak: παραδοσιακό ρακί που κατασκευάζεται και πίνεται στις παραπάνω χώρες.
Η τελευταία στροφή (Ο πόλεμος είναι μια σφαγή) προέρχεται από ποίημα του Γάλλου ποιητή Paul Valery.
NOM έγραψε:Round #12: Πικρή γεύση μου αφήνει η λήξη αυτού του παιχνιδιού, όχι μόνον επειδή διακόπτεται βίαια μία όμορφη εποχή αλλά κι επειδή πιστεύω πως είχε τα καλύτερα τραγούδια από όλα τα άλλα παιχνίδια.
Χάρηκα πάρα πάρα πολύ που γνώρισα εσάς τους νέους συμπαίκτες! Εύχομαι και ελπίζω να γίνουμε φίλοι και να συνεχίσουμε επί μακρόν με νέες μουσικές εμπειρίες! Καλό καλοκαίρι να περάσετε όλοι και σύντομα να ξαναβρεθούμε εδώ, γιατί η μουσική θα ομορφαίνει όλες τις στιγμές μας και θα αμβλύνει τις γωνίες της καθημερινότητας.
String Demons - The Immortal (Ο Αθάνατος) (12): Καταπληκτική μουσική! Μπράβο!
Rodrigo Leão - Ruínas (10): Με ταξίδεψε σε μέρη μαγικά κι ονειρεμένα!
Andrea Bocelli - O Mare E Tu (8): Τί να λέμε τώρα...τραγουδάρα με συγκλονιστική ενορχήστρωση και φωνές κορυφαίες κι αν δεν το γνώριζα, θα έπαιρνε δαγκωτό 12άρι.
Λάκης Παππάς - Μια Παναγιά (7): Αν δεν το γνώριζα τόσο όσο κάποιον που κοιμάσαι μαζί του, θα του έβαζα ασυζητητί 12, καθώς η φωνή του Λάκη Παππά, με μαγεύει πάντα με αμείωτη ένταση και η μελωδία είναι απίστευτα και διαχρονικά υπέροχη!
Comets - Cocoon (6): Το ξέρω και μου αρέσει πάρα πάρα πολύ! Με γαληνεύει!
Bettye Lavette - One More Song (5): Βαθιά αισθαντική φωνή, όσο της Marianne Faithfull...Ρίγη θλίψης προκαλεί η ερμηνεία της...Εξαίσια και η μελωδία!
Les Mécanos- Sylvain Girault - La Rue Des Lilas (Ο Δρόμος Με Τις Πασχαλιές) (4): Εξαιρετικοί! Δεν γνωρίζω τίποτα γι' αυτούς! Το τραγούδι υπέροχο!
Ray Lamontagne - Be Here Now (3): Γλυκύτατο!
Timeless - Feel (2): ΄Εχει δύναμη, έχει ένταση, είναι πολύ ωραίο!
The National - The Alcott (1): Δεν είναι πρωτότυπο, δεν σε εκπλήσσει κανένα σημείο του αλλά ακούγεται ευχάριστα.
2:31 / 4:25beth Gibbons - Show (0): Λυπάμαι που δεν περισσεύουν βαθμοί, γιατί σίγουρα δεν αξίζει για μηδέν.
Thelonius Monk - Round Midnight (0): Μέχρι κι αυτός που παίζει σαξόφωνο κοιμάται. Εγώ πώς να μην κοιμηθώ!
Melentini - Σκοτοδινη (0): Χαζούλα φωνή, χαζούλι τραγούδι.
Εισβολέας - Ο Πόρνος (0): Δεν ξέρω τί να πρωτοκράξω. Τον τίτλο ή το ίδιο το τραγούδι;
Serj Tankian ft. Larisa Ryan - Ari Im Sokhag (#): Η συμμετοχή μου.
NOV έγραψε:Round #12: Φαίνεται πως οι συμπαίκτες έκαναν αγγαρεία στο τέλος για να φύγουν για διακοπές και έβαλαν ότι βρήκαν μπροστά τους... ήταν και αυτές οι ζέστες των τελευταίων ημερών που τους στέρησαν από έμπνευση έτσι είχαμε έναν μετριότατο γύρο. Εμ βέβαια, γύρος μέσα στο κατακαλόκαιρο; Πάντως είχαμε και (4-5) καλές συμμετοχές
Ray Lamontagne - Be Here Now (12): Μπράβο! Πολύ ωραίο!
Rodrigo Leão - Ruínas (10): Μιλάμε μ'άρεσε... Πολύ μ'άρεσε!
Andrea Bocelli - O Mare E Tu (8): Πολύ καλό!Εξαιρετικός ο Andrea Bocelli μαζί του και η Dulce Pontes (που είχα βάλει κομμάτι της παλαιότερα)
Bettye Lavette - One More Song (7): Ένα ακόμα (καλό) τραγούδι
Timeless - Feel (6): Εντάξει, καλό, δε λέω, αλλά βρε παιδί μου χάσαμε την αίσθηση του χώρου με αυτά που βλέπαμε στο βίντεο... που είναι το πάνω, που είναι το κάτω, που είναι τα αριστερά, που είναι τα δεξιά...
Serj Tankian ft. Larisa Ryan - Ari Im Sokhag (5): Κανονικά ο Serj Tankian και κυρίως με τους System Of A Down μου ταράζει το νευρικό σύστημα και με ρίχνει κάτω, οπότε είναι για κάτω του μηδενός, αλλά εδώ με τη Larisa έχουμε τελικά μια αρκετά συμπαθητική μελωδία και θα δείξω κατανόηση
The National - The Alcott (4): Χαλαρά και χλιαρά
Melentini - Σκοτοδινη (3): Γράφει η άλλη στα σχόλια ''Τυχαία το βρήκα και μου αρέσει πολύ'' ... κοίτα... και εγώ τυχαία το άκουσα, δεν μπορώ να πω ότι ξετρλάθηκα κίολας, αλλά με χαρούμενο ρυθμό, σε αντίθεση με τους ''στίχοι'' ...πάντως, παίρνει και ένα ''μπόνους''
Comets - Cocoon (2): Comets - Cocoon ή Cocoon - Comets? ... Cocoon - Comets ή Comets - Cocoon ιδού η απορία... Πάντως η Μπάντα είναι Cocoon και σε αυτό τον μετριότατο γύρο όλο και κάτι θα τσιμπήσει
2:31 / 4:25beth Gibbons - Show (1): Πολύ πρωτότυπο όνομα έχει! 2:31 / 4:25beth Gibbons... Αλφαριθμητικό!!!
Thelonius Monk - Round Midnight (0): Μπααα, ούτε Τελόνιους ούτε Φαρισαίιους
Λάκης Παππάς - Μια Παναγιά (0): ΑπαπαπαπαΠαναγιαΜου
Les Mécanos- Sylvain Girault - La Rue Des Lilas (Ο Δρόμος Με Τις Πασχαλιές) (0): Λαλαλα λαλαλα, la rue des Lilas, τραλαλά και τραλαλά... Μπα, εκτός εποχής
Εισβολέας - Ο Πόρνος (0): Πσσσστ, πιπέρι στη γλώσσα, πιπέρι! Αποβολή στους εισβολείς
String Demons - The Immortal (Ο Αθάνατος) (#): Μας πιάσαν τα δαιμόνια... όχι των Καρβέλα - Βίσση... αυτών μπαγιάτεψαν τα καρβέλια και έτσι καταλήξαμε στα δαιμονστρινγκ(ακια) ...χάριν της αιωνιότητας![]()
Κώδικας: Επιλογή όλων
# +/- ∑ Γ01 Γ02 Γ03 Γ04 Γ05 Γ06 Γ07 Γ08 Γ09 Γ10 Γ11 Γ12
1 +1 MIC 901 83 57 83 56 71 85 52 86 91 39 93 105
2 -1 MOJ 890 98 107 68 70 54 105 63 83 58 64 34 86
3 LAL 884 60 55 27 88 76 76 96 67 56 96 66 121
4 +1 NOM 774 56 41 53 68 77 92 18 67 76 71 77 78
5 +3 NOV 770 93 40 49 24 61 37 77 80 70 70 69 100
6 VEN 755 55 87 108 76 76 70 49 49 61 40 20 64
7 FER 744 26 50 70 56 58 76 52 95 68 66 63 64
8 -4 HAM 739 94 41 72 72 72 98 63 56 39 35 97 x
9 MOU 711 21 73 42 56 74 63 45 86 66 83 58 44
10 CIN 693 18 36 110 34 45 50 86 75 32 67 70 70