!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Στα Καλά Καθούμενα η αλλιώς το Μουσείο βρήκε την Έδρα του.

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
Άβαταρ μέλους
Communio Sancta

Re: Στα Καλά Καθούμενα η αλλιώς το Μουσείο βρήκε την Έδρα του.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Communio Sancta »

Μπήκα στο site. Κατάλογος, στα ζυμαρικά, bolognese, με επεξήγηση, "τα γνωστά μακαρόνια με κιμά". Βρε μαλάκα, άμα το παίζεις ψαγμένος, φτιάξε ένα μενού που να λέει "bolognese, με σάλτσα ραγού από ψιλοκομμένο μοσχάρι" ό,τι δηλαδή πραγματικά είναι, ή εγώ θα έβαζα "μακαρόνια με κιμά-καμία σχέση με bolognese". Αλλά ο μπουρτζόβλαχος πού να ξέρει. Αλλά δεν πιστεύω πως είναι χαζός. Έχει target group τίποτα βλαχομοντέλα, wannabe Κωστόπουλους, κανέναν ανιψιό, κουνιάδο του τάδε... Μαγκιά του, με τα ψέμματα βγάζεις λεφτά, όχι με την αλήθεια.
ΕΙΔΟΝ ΕΓΩ ΤΑΣ ΠΑΓΙΔΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ HΠΛΩΜΕΝΑΣ ΕΠΙ ΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΑΙ ΗΡΩΤΗΘΗΝ : ΑΡΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΕΚΦΥΓΕΙΝ ΤΑΥΤΑΣ; ΚΑΙ ΗΚΟΥΣΑ ΦΩΝΗΝ ΛΕΓΟΥΣΑΝ ΜΟΙ : "Ο ΤΑΠΕΙΝΟΣ".
ΕXODUS!
Άβαταρ μέλους
Μαδουραίος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μαδουραίος »

Στύξ έγραψε: 12 Οκτ 2024, 14:36 Άκου 80 -100 ευρώ κατ' άτομο :fp:
50 σουβλάκια θα έπαιρνα και θα κερνούσα κι όλη τη γειτονιά. :g030:
:smt005: :smt005: :smt005: :smt005:

2 ευρω το σουβλακι νομιζει οτι εχει ο δασκαλακος.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Communio Sancta έγραψε: 13 Οκτ 2024, 13:49
Αγις έγραψε: 13 Οκτ 2024, 12:08ζαχαρο κ πιεση με μουσικη υποκρουση κλαψομουνικα σαντουροβιολια
Εικόνα
Άλλοι γίναν διάσημοι για τα μοιρολόγια τους.
:)

Ωχ, μετά τις γευστικές μπήκαμε και σε ακουστικές αντιπαραθέσεις. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μαδουραίος έγραψε: 13 Οκτ 2024, 14:06
Στύξ έγραψε: 12 Οκτ 2024, 14:36 Άκου 80 -100 ευρώ κατ' άτομο :fp:
50 σουβλάκια θα έπαιρνα και θα κερνούσα κι όλη τη γειτονιά. :g030:
:smt005: :smt005: :smt005: :smt005:

2 ευρω το σουβλακι νομιζει οτι εχει ο δασκαλακος.
Καλώς τον πρύτανη του φόρουμ. :e045:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
stergiosbik

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik »

Beria έγραψε: 13 Οκτ 2024, 12:46
ΓΑΛΗ έγραψε: 13 Οκτ 2024, 12:22
stergiosbik έγραψε: 13 Οκτ 2024, 11:41

Συνοδεια ναργιλε θα στον φερουν. :smt047
Στυξ, αν και ο Στέργιος τρολάρει η πικρή αλήθεια είναι ότι δεν παίζει ούτε μια πολίτικη κουζίνα της προκοπής στη Νέα Σμύρνη. :lol:

Παλιά, υπήρχε μία που κάτι έλεγε, ο Τούρκος σε υπερυψωμένο παράδρομο της Βενιζέλου. Σήμερα, τόσο σε Νέα Σμύρνη όσο και Παλιό Φάληρο (πρώην Σμυρνιοί και Πολίτες αντίστοιχα) έχει μείνει μόνον το όνομα και όχι η γευστική χάρη. :lol:
Νομίζω ότι αναφέρεται στη Νέα Σμύρνη της Λάρισας η οποία είναι καταυλισμός τσιγγάνων
:smt023
Συνοικια ειναι για την ακριβεια με αρκετο κοσμο ο οποιος υποφερει απο το γυφταριο.
Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria »

stergiosbik έγραψε: 13 Οκτ 2024, 14:23
ΓΑΛΗ έγραψε: 13 Οκτ 2024, 12:22

Στυξ, αν και ο Στέργιος τρολάρει η πικρή αλήθεια είναι ότι δεν παίζει ούτε μια πολίτικη κουζίνα της προκοπής στη Νέα Σμύρνη. :lol:

Παλιά, υπήρχε μία που κάτι έλεγε, ο Τούρκος σε υπερυψωμένο παράδρομο της Βενιζέλου. Σήμερα, τόσο σε Νέα Σμύρνη όσο και Παλιό Φάληρο (πρώην Σμυρνιοί και Πολίτες αντίστοιχα) έχει μείνει μόνον το όνομα και όχι η γευστική χάρη. :lol:
Νομίζω ότι αναφέρεται στη Νέα Σμύρνη της Λάρισας η οποία είναι καταυλισμός τσιγγάνων
Συνοικια ειναι για την ακριβεια με αρκετο κοσμο ο οποιος υποφερει απο το γυφταριο.
Και έδρα του Πανιωνίου Λάρισας που είναι ομάδα Ρομά πλέον
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
stergiosbik

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik »

Beria έγραψε: 13 Οκτ 2024, 14:24
Κοψε φατσες και βγαλε συμπερασμα. :003:

Εικόνα

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria »

Επικοινωνούμε τακτικά (η μητέρα Πανιώνιος τα απανταχού παιδιά της)
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Communio Sancta έγραψε: 13 Οκτ 2024, 14:00 Μπήκα στο site. Κατάλογος, στα ζυμαρικά, bolognese, με επεξήγηση, "τα γνωστά μακαρόνια με κιμά". Βρε μαλάκα, άμα το παίζεις ψαγμένος, φτιάξε ένα μενού που να λέει "bolognese, με σάλτσα ραγού από ψιλοκομμένο μοσχάρι" ό,τι δηλαδή πραγματικά είναι, ή εγώ θα έβαζα "μακαρόνια με κιμά-καμία σχέση με bolognese". Αλλά ο μπουρτζόβλαχος πού να ξέρει. Αλλά δεν πιστεύω πως είναι χαζός. Έχει target group τίποτα βλαχομοντέλα, wannabe Κωστόπουλους, κανέναν ανιψιό, κουνιάδο του τάδε... Μαγκιά του, με τα ψέμματα βγάζεις λεφτά, όχι με την αλήθεια.
Μια και το ανέφερες, η πιο επιτυχημένη/τίμια εφαρμογή για στριτφουντ σε ζυμαρικά είναι το Μailos pasta, που ξεκίνησε από το Κολωνάκι και μέσω φρανσάιζ άνοιξε και άλλα μαγαζιά. Στη Νέα Σμύρνη, είχε ανοίξει στην πλατεία ένα από τα πρώτα και ειλικρινά με είχε εντυπωσιάσει η οργάνωση και ο επαγγελματισμός σε ένα μαγαζί γύρω στα 25 τμ, που οι ταμίες και οι μάγειρες βρισκονται στον ίδιο χώρο. Διαλέγεις όποια συνταγή θέλεις, τα ζυμαρικά και την αλ τέντε ή πιο βρασμένη παραλλαγή τους. Ο χρόνος παραμονής είναι γύρω στο 10λεπτο, σου δίνουν έναν βομβητή αν θες να κάνεις μια βόλτα, τα παίρνεις, τέλος. Άψογη εξυπηρέτηση, ευγενέστατο προσωπικό, χορταστικές μερίδες (βασικό). Δεν έχουν τραπεζοκαθίσματα, είναι για άραγμα σε παγκάκια ή πεζούλια με την ίδια ακριβώς λογική που παίζει για καφέ για νιούς και γέρους. Και όσες φορές έπαιρνα (και συνεχίζω να παίρνω) για το σπίτι (ένα 10λεπτο απόσταση) και έβγαζα το καπάκι, είναι πάντα αχνιστά.

Και οι τιμές παίζουν από 6,5 έως 8 ευρώ. Αν βρεθείς στα πάτρια, σε κάποια περιοχή που παίζει μαγαζί, θα 'θελα τη γνώμη σου. :)

https://wolt.com/en/grc/athens/restaura ... nea-smyrni
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΑΛΗ την 13 Οκτ 2024, 15:17, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Beria έγραψε: 13 Οκτ 2024, 14:29 Επικοινωνούμε τακτικά (η μητέρα Πανιώνιος τα απανταχού παιδιά της)
Μου άρεσε αυτός ο χαρακτηρισμός. Όλως τυχαίως παραπέμπει στη Μεγάλη Μητέρα, που έχει την ίδια θρησκευτική και φυσική προσέγγιση.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Communio Sancta

ΓΑΛΗ έγραψε: 13 Οκτ 2024, 15:11Μια και το ανέφερες, η πιο επιτυχημένη/τίμια εφαρμογή για στριτφουντ σε ζυμαρικά είναι το Μailos pasta, που ξεκίνησε από το Κολωνάκι και μέσω φρανσάιζ άνοιξε και άλλα μαγαζιά. Στη Νέα Σμύρνη, είχε ανοίξει στην πλατεία ένα από τα πρώτα και ειλικρινά με είχε εντυπωσιάσει η οργάνωση και ο επαγγελματισμός σε ένα μαγαζί γύρω στα 25 τμ, που οι ταμίες και οι μάγειρες βρισκονται στον ίδιο χώρο. Διαλέγεις όποια συνταγή θέλεις, τα ζυμαρικά και την αλ τέντε ή πιο βρασμένη παραλλαγή τους. Ο χρόνος παραμονής είναι γύρω στο 10λεπτο, σου δίνουν έναν βομβητή αν θες να κάνεις μια βόλτα, τα παίρνεις, τέλος. Άψογη εξυπηρέτηση, ευγενέστατο προσωπικό, χορταστικές μερίδες (βασικό). Δεν έχουν τραπεζοκαθίσματα, είναι για άραγμα σε παγκάκια ή πεζούλια με την ίδια ακριβώς λογική που παίζει για καφέ για νιούς και γέρους. Και όσες φορές έπαιρνα (και συνεχίζω να παίρνω) για το σπίτι (ένα 10λεπτο απόσταση) και έβγαζα το καπάκι, είναι πάντα αχνιστά.

Και οι τιμές παίζουν από 6,5 έως 8 ευρώ. Αν βρεθείς στα πάτρια, σε κάποια περιοχή που παίζει μαγαζί, θα 'θελα τη γνώμη σου.
Δεν το ξέρω, τώρα που μου το είπες, μπήκα στο site του να τον δω. Θα πάρω να φάω, όταν έλθω. Μου θυμίζει πολύ έναν απέναντι από τη δουλειά μου, που κάνει μακαρονάδες to go ακριβώς στο ίδιο style. Γενικά φαίνονται πολύ creamy οι μακαρονάδες του. Τα ζυμαρικά είναι δικά του; Γιατί λέει, πήγε στην Ιταλία να μάθει πώς φτιάχνουν ζυμαρικά. Αν τα ζυμαρικά είναι φρέσκα δικά του, ανεβαίνει πολύ η ποιότητα. Και βέβαια, η τιμή που μου λές είναι τίμια, πουλάει για το χέρι, σε χορταίνει, και παίρνει 7-8 ευρώ. Ο δικός μας εδώ με την ίδια υπηρεσία παίρνει 7 και κάτι ευρώ για μακαρονάδα light και αν θες μία με κρέας, 9 και κάτι. Αλλά είναι μέτριας ποιότητας.
ΕΙΔΟΝ ΕΓΩ ΤΑΣ ΠΑΓΙΔΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ HΠΛΩΜΕΝΑΣ ΕΠΙ ΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΑΙ ΗΡΩΤΗΘΗΝ : ΑΡΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΕΚΦΥΓΕΙΝ ΤΑΥΤΑΣ; ΚΑΙ ΗΚΟΥΣΑ ΦΩΝΗΝ ΛΕΓΟΥΣΑΝ ΜΟΙ : "Ο ΤΑΠΕΙΝΟΣ".
ΕXODUS!
Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

stergiosbik έγραψε: 13 Οκτ 2024, 14:28
Beria έγραψε: 13 Οκτ 2024, 14:24

Κοψε φατσες και βγαλε συμπερασμα. :003:

[img]https://i.postimg.cc/8C0cNngB/1060 ... .jpg[/img]

Εικόνα
θα εχουν φερει κ συνταγη Σκατζοχοιρο βραστο σε 10 κιλα βουτυρο γεμιστος με βουτυρωμενο ρυζι - πετιμεζι (αυτο χωρις βουτυρο - περιεργο αλλα δεν θα βρηκαν τροπο να το αναμιξουν χωρις να κανουν εμετο ) 55 διαφορετικα μπαχαρικα κ
συνοδευμενος απο σαλτσα βουτυρου
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Communio Sancta έγραψε: 13 Οκτ 2024, 15:21
ΓΑΛΗ έγραψε: 13 Οκτ 2024, 15:11Μια και το ανέφερες, η πιο επιτυχημένη/τίμια εφαρμογή για στριτφουντ σε ζυμαρικά είναι το Μailos pasta, που ξεκίνησε από το Κολωνάκι και μέσω φρανσάιζ άνοιξε και άλλα μαγαζιά. Στη Νέα Σμύρνη, είχε ανοίξει στην πλατεία ένα από τα πρώτα και ειλικρινά με είχε εντυπωσιάσει η οργάνωση και ο επαγγελματισμός σε ένα μαγαζί γύρω στα 25 τμ, που οι ταμίες και οι μάγειρες βρισκονται στον ίδιο χώρο. Διαλέγεις όποια συνταγή θέλεις, τα ζυμαρικά και την αλ τέντε ή πιο βρασμένη παραλλαγή τους. Ο χρόνος παραμονής είναι γύρω στο 10λεπτο, σου δίνουν έναν βομβητή αν θες να κάνεις μια βόλτα, τα παίρνεις, τέλος. Άψογη εξυπηρέτηση, ευγενέστατο προσωπικό, χορταστικές μερίδες (βασικό). Δεν έχουν τραπεζοκαθίσματα, είναι για άραγμα σε παγκάκια ή πεζούλια με την ίδια ακριβώς λογική που παίζει για καφέ για νιούς και γέρους. Και όσες φορές έπαιρνα (και συνεχίζω να παίρνω) για το σπίτι (ένα 10λεπτο απόσταση) και έβγαζα το καπάκι, είναι πάντα αχνιστά.

Και οι τιμές παίζουν από 6,5 έως 8 ευρώ. Αν βρεθείς στα πάτρια, σε κάποια περιοχή που παίζει μαγαζί, θα 'θελα τη γνώμη σου.
Δεν το ξέρω, τώρα που μου το είπες, μπήκα στο site του να τον δω. Θα πάρω να φάω, όταν έλθω. Μου θυμίζει πολύ έναν απέναντι από τη δουλειά μου, που κάνει μακαρονάδες to go ακριβώς στο ίδιο style. Γενικά φαίνονται πολύ creamy οι μακαρονάδες του. Τα ζυμαρικά είναι δικά του; Γιατί λέει, πήγε στην Ιταλία να μάθει πώς φτιάχνουν ζυμαρικά. Αν τα ζυμαρικά είναι φρέσκα δικά του, ανεβαίνει πολύ η ποιότητα. Και βέβαια, η τιμή που μου λές είναι τίμια, πουλάει για το χέρι, σε χορταίνει, και παίρνει 7-8 ευρώ. Ο δικός μας εδώ με την ίδια υπηρεσία παίρνει 7 και κάτι ευρώ για μακαρονάδα light και αν θες μία με κρέας, 9 και κάτι. Αλλά είναι μέτριας ποιότητας.
Τα ζυμαρικά είναι σίγουρα φρέσκα, βράζονται εκείνη την ώρα για το χρόνο που θέλεις. Το αν είναι δικιά τους παραγωγή, δεν το ξέρω, υποθέτω ότι παραπάνω πληροφορίες θα υπάρχουν σε κάποιο σάιτ. Το ίδιο γίνεται και με τις σάλτσες που βλέπεις να τηγανίζονται μπροστά σου. Οκ, στη συνταγή με ραγού ή κιμά στην παραλλαγή "παστίτσιο", που είναι μακαρόνια με κιμά και μπεσαμέλ, φρεσκοφτιαγμένη θα είναι η μπεσαμέλ, το ραγού και ο κιμάς δεν γίνονται στο δεκάλεπτο. Αλλά σε ό,τι είναι γρήγορο στη παρασκευή όπως η καρμπονάρα πχ, τα πάντα είναι φρέσκα.

Και ναι, είναι creamy όλες οι μακαρονάδες του. Ενιγουέι, δοκίμασε και πες μου τη γνώμη σου. Έχοντας ως βάση φυσικά το πεδίο σύγκρισης, με βάση την τιμή, έτσι; Για τίμιο στριτφούντ και όχι πάστα σε κάποιο κυριλέ στέκι, μιλάμε. Αν και μεταξύ μας, όταν είχαν ανοίξει τα πρώτα κυριλοπαστάδικα μαγαζιά πριν αρκετά χρόνια σε "καλές περιοχές", περισσότερο ιστορία παρά τεχνική και σπέσιαλ υλικά πούλαγαν. Τα παστάδικα και τα κρεπετζίδικα γενικώς, έγιναν "ιν" επειδή απλώς ο κόσμος δεν ήταν συνηθισμένος σε τέρμα απλές παρασκευές. Η ίδια φάση έπαιξε και με τα κινέζικα, που προσωπικώς ποτέ δεν μου είπαν κάτι. Με λίγα λόγια, γι' αυτό που ο αμερικάνος έπαιρνε σε στριτφουντ βέρσιον σε χάρτινα κουπάκια και κουτάκια, ο Έλληνας πλήρωνε τα τετραπλάσσια για να φάει το ίδιο σε κινέζικο περιβάλλον με κόκκινους τοίχους και αναρίθμητα τεράστια βάζα αντίκες-κειμήλια :lol: από τις παλιές δυναστείες. Έιτις-νάιντις, αξέχαστες, αρχοντικές φάσεις.

Καλύτερη ποιότητα είχαν τα "παλιακά" Ιντεάλ στην Αθήνα και το "Όλυμπος-Νάουσσα" στη Θεσσαλονίκη παρά τα πάστα-φλώροι κλπ στο Π. Φάληρο και την Κηφισιά, τότενες.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Communio Sancta

Μου άνοιξε η όρεξη για φαΐ του δρόμου, θα έτρωγα ευχαρίστως μια noodles με πάπια, αλλά η Σύζυγος ετοιμάζει χοιρινό με σέλινο, και είναι θέμα διακρίσεως,.
ΕXODUS!
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Communio Sancta έγραψε: 13 Οκτ 2024, 16:14 Μου άνοιξε η όρεξη για φαΐ του δρόμου, θα έτρωγα ευχαρίστως μια noodles με πάπια, αλλά η Σύζυγος ετοιμάζει χοιρινό με σέλινο, και είναι θέμα διακρίσεως,.
Μια και το ανέφερες, εγώ έχω πεθυμήσει καφτερό χοιρινό με λάχανο σε κάτι κόκκινο και αρνάκι φρικασέ σε κάτι άσπρο.

Και άσε τον Άγι να φωνάζει για φουαγκρά και έγχρωμες τρούφες.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”