!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Οριστικό: Χαράτσι στα παλιά αυτοκίνητα (άνω της δεκαετίας) και νέα Τέλη Κυκλοφορίας

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Re: Οριστικό: Χαράτσι στα παλιά αυτοκίνητα (άνω της δεκαετίας) και νέα Τέλη Κυκλοφορίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

Νετο Γκουερινο έγραψε: 12 Οκτ 2024, 13:15
Ασέβαστος έγραψε: 12 Οκτ 2024, 11:27
Otto Weininger έγραψε: 11 Οκτ 2024, 10:04 Τελικά δε θα το πάρουν πίσω.
Μιλάμε για καμιά 100 άρια ευρώ το χρόνο οπότε nothing to see here.
ξερεις, υπαρχουν εκει εξω τιμια, λειτουργικα αυτοκινητα, που η αξια τους ειναι 1000 ευρω.

10% της αξιας καθε χρονο, τιποτα;

επισης, ο μεσος μισθος ειναι κανα χιλιαρικο.

10% του μισθου, τιποτα;
Χαρά στο κουράγιο σου
Ναι, χαρά σου κουράγιο του να βγάζει ποσοστά συγκρίνοντας ετήσιο με μηνιαίο.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
Αλιόσα
Phorum.gr user: Αλιόσα

Re: Οριστικό: Χαράτσι στα παλιά αυτοκίνητα (άνω της δεκαετίας) και νέα Τέλη Κυκλοφορίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αλιόσα »

btw ένα κωλοχανείο κράτος που έχει ελικόπτερα και πλοία 40 και 50 ετών απαιτεί από τους πολίτες του να αλλάζουνε αυτοκίνητο κάθε δέκα χρόνια λες και υπάρχει κάποια πολύ μεγάλη οικονομική ευμάρεια την οποία καρπώνονται οι πάντες. Επιπλέον επιβαρύνει με μεγαλύτερο φόρο τα παλαιότερα αυτοκίνητα ενώ σε μεγάλο μέρος της επαρχίας, ειδικά το χειμώνα, δεν υπάρχει ούτε για δείγμα συγκοινωνία.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Otto Weininger έγραψε: 12 Οκτ 2024, 09:18
hellegennes έγραψε: 12 Οκτ 2024, 02:05
Otto Weininger έγραψε: 11 Οκτ 2024, 10:25

Βάλε μας μια σειρά από φόρους που αύξησε η ΝΔ καλέ μου παραμυθατζή.
Καταρχήν φόροι έμμεσοι και άμεσοι από αύξηση των τιμών στα πάντα και ειδικά σε ενέργεια, τρόφιμα, καύσιμα και καταναλωτικά αγαθά.

Ακόμη και η υποχρέωση να γίνονται πρακτικά όλες οι συναλλαγές τραπεζικά είναι ουσιαστικά φόρος.
Λυπήσου μας.
Χτες ένεκα αμερικανικών εκλογών έλεγε ο Τραμπ πως ήταν με αυτόν και πως είναι τώρα.
Δεν με ενδιαφέρει τι γίνεται στην Αμερική ούτε ξέρω τι συμβαίνει στ' αλήθεια, τι μέτρα πήραν, κτλ. Ξέρω όμως τι γίνεται εδώ.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Mike Bassett

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Mike Bassett »

Πραγματικά όποιος δεν μπορεί να αποταμιεύσει μέσα σε 10 χρόνια αρκετά για νέο αυτοκίνητο, τότε πραγματικά κάνει κάτι τελείως λάθος με τη διαχείριση των οικονομικών του και θα πρέπει άμεσα να αναθεώρησει τον τρόπο διαχείρισης των οικονομικών του. Κανονικά το κράτος θα έπρεπε να επιβάλλει υποχρεωτική δια νόμου απόσυρση σε όλα τα μη ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεκαετίας και πάνω.
Άβαταρ μέλους
Αλιόσα
Phorum.gr user: Αλιόσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αλιόσα »

Mike Bassett έγραψε: 12 Οκτ 2024, 14:01 Πραγματικά όποιος δεν μπορεί να αποταμιεύσει μέσα σε 10 χρόνια αρκετά για νέο αυτοκίνητο, τότε πραγματικά κάνει κάτι τελείως λάθος με τη διαχείριση των οικονομικών του και θα πρέπει άμεσα να αναθεώρησει τον τρόπο διαχείρισης των οικονομικών του. Κανονικά το κράτος θα έπρεπε να επιβάλλει υποχρεωτική δια νόμου απόσυρση σε όλα τα μη ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεκαετίας και πάνω.
:fp:

καλά εσύ περίμενε να βγάλει το κράτος νόμο και για το πότε θα κλάνεις.
Στύξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύξ »

Αλιόσα έγραψε: 12 Οκτ 2024, 13:16 btw ένα κωλοχανείο κράτος που έχει ελικόπτερα και πλοία 40 και 50 ετών απαιτεί από τους πολίτες του να αλλάζουνε αυτοκίνητο κάθε δέκα χρόνια λες και υπάρχει κάποια πολύ μεγάλη οικονομική ευμάρεια την οποία καρπώνονται οι πάντες. Επιπλέον επιβαρύνει με μεγαλύτερο φόρο τα παλαιότερα αυτοκίνητα ενώ σε μεγάλο μέρος της επαρχίας, ειδικά το χειμώνα, δεν υπάρχει ούτε για δείγμα συγκοινωνία.
Eπίσης τα παλιότερα F-16 block 30 είναι πλέον 30-35 ετών .
Εν συγκρίσει, το δικό μου Άστρα 25 ετών μαμεί και δέρνει. :lol:
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

hellegennes έγραψε: 12 Οκτ 2024, 13:59
hellegennes έγραψε: 12 Οκτ 2024, 02:05

Καταρχήν φόροι έμμεσοι και άμεσοι από αύξηση των τιμών στα πάντα και ειδικά σε ενέργεια, τρόφιμα, καύσιμα και καταναλωτικά αγαθά.

Ακόμη και η υποχρέωση να γίνονται πρακτικά όλες οι συναλλαγές τραπεζικά είναι ουσιαστικά φόρος.
Λυπήσου μας.
Χτες ένεκα αμερικανικών εκλογών έλεγε ο Τραμπ πως ήταν με αυτόν και πως είναι τώρα.
Δεν με ενδιαφέρει τι γίνεται στην Αμερική ούτε ξέρω τι συμβαίνει στ' αλήθεια, τι μέτρα πήραν, κτλ. Ξέρω όμως τι γίνεται εδώ.
Δε σε ενδιαφέρει τι γίνεται στην Αμερική, τι γίνεται στην Ευρώπη κλπ.

Πάλι καλά που δεν έχεις γράψει ακόμα ότι η πανδημία ήταν τοπικό φαινόμενο λόγω ΝΔ.

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Mike Bassett έγραψε: 12 Οκτ 2024, 14:01 Κανονικά το κράτος θα έπρεπε να επιβάλλει υποχρεωτική δια νόμου απόσυρση σε όλα τα μη ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεκαετίας και πάνω.
Τι λες μωρέ;
Πήρε ο άλλος Πόρσε το 2012 και θα την αποσύρει για να κυκλοφορεί η κάθε φτωχάτζα με ηλεκτρικό KIA ;

Imperium

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Imperium »

Αλιόσα έγραψε: 12 Οκτ 2024, 14:02
Mike Bassett έγραψε: 12 Οκτ 2024, 14:01 Πραγματικά όποιος δεν μπορεί να αποταμιεύσει μέσα σε 10 χρόνια αρκετά για νέο αυτοκίνητο, τότε πραγματικά κάνει κάτι τελείως λάθος με τη διαχείριση των οικονομικών του και θα πρέπει άμεσα να αναθεώρησει τον τρόπο διαχείρισης των οικονομικών του. Κανονικά το κράτος θα έπρεπε να επιβάλλει υποχρεωτική δια νόμου απόσυρση σε όλα τα μη ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεκαετίας και πάνω.
:fp:

καλά εσύ περίμενε να βγάλει το κράτος νόμο και για το πότε θα κλάνεις.
Σωστά λέει ο άνθρωπός, όλους τους φτωχούς φυλακή πρέπει να τους βάλουμε, ωσπού να μάθουν να διαχειρίζονται σωστά τα οικονομικά τους!
Τουλάχιστον στην τούφα μπορεί να μάθουν τίποτα για πρεζεμπορία, νταβατζιλίκι, ληστείες και άλλες μεθόδους "ορθής" οικονομικής διαχείρισης, να μπορούν χαλαρά να αποτασμιεύουν 3-4 χιλιάρικα κάθε χρόνο. Ημαρτον! Σιγα μην είναι κανα δύσκολο.
Imperium

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Imperium »

GoBzi έγραψε: 12 Οκτ 2024, 06:41
Imperium έγραψε: 12 Οκτ 2024, 01:31 Πού να δεις τι γίνεται όταν καίγονται οι μπαταρίες λιθίου!

Εδώ Αγγλία η φάση πάει πια ότι οι ασφαλιστικές ούτε να ακούσουν δεν θέλουν· και τα ασφάλιστρα φυσικά έχουν πάει στον θεό.
Άσε που τα δημόσια φορτηστικά σημεία είναι πλέον ληστεία - πιο ακριβά και από την (ακριβή) βενζίνη.
Σύντομα τελειώνει το πάρτι με τα "πράσινα" ηλεκτρικά.
Καλό παραμυθάκι ήταν.

Θα παρακαλάει να πληρώνει το κατοστάρικο ο κοσμάκης αν είναι να μην μπλέξει με τα μονδέρνα.

Και όπως έλεγε και ο Καβάφης:
"Γιατί ενύχτωσε κ’ οι μπαταρίες δεν ήλθαν.
Και μερικοί έφθασαν απ’ τα σύνορα,
και είπανε πως μπαταρίες πια δεν υπάρχουν.

Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς τες μπαταρίας λιθίου;
Οι καριόλες αυτες ήταν η μόνη λύση που είχαμε..."
Κάτσε να δεις τώρα που θα τους βάλουν να πληρώνουν τέλη βάσει τα μίλια που θα κάνουν μέσα στον χρονο. Θα λένε βενζίνη και θα κλαίνε.
Δεν μου διέφυγε η ειρωνεία της υπόθεσης! :D

Έπεται πολύ γέλιο. Κρέμασμα Σαντίκ και Μίλιμπαντ στο Τραφάλγκαρ Σκουέρ.
Άβαταρ μέλους
OANNHSEA

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από OANNHSEA »

Πρώτα μας λένε ότι κόβοντας τον καφέ και το φαγητό έξω θα γίνουμε πλούσιοι και θα αγοράσουμε και σπίτια...
Και τώρα μας βάζουν χαράτσι στα αυτοκίνητα, γιατί προφανώς έχουμε ακούσει τις παραινέσεις τους και έχουμε γίνει πλούσιοι!!!

Τελικά είναι πολύ μεγάλα σκατά εκεί στην ΝΔ

.
Bellum omnium contra omnes
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Otto Weininger έγραψε: 12 Οκτ 2024, 14:21
hellegennes έγραψε: 12 Οκτ 2024, 13:59

Λυπήσου μας.
Δε σε ενδιαφέρει τι γίνεται στην Αμερική, τι γίνεται στην Ευρώπη κλπ.

Πάλι καλά που δεν έχεις γράψει ακόμα ότι η πανδημία ήταν τοπικό φαινόμενο λόγω ΝΔ.
Ρε, μην λες βλακείες. Η άνοδος των τιμών δεν είναι φυσικό φαινόμενο ούτε κάτι που δεν μπορείς να σταματήσεις αν θέλεις. Δεν με ενδιαφέρει τι γίνεται σε άλλες χώρες γιατί είναι σαν να μου λες "κι εκεί μαλάκες κυβερνούν". Ε, στα παπάρια μου, ρε φίλε. Εμένα με ενδιαφέρει εδώ ποιος κυβερνά και τι κάνει, όχι στο Τζιμπουτί. Άσε δηλαδή που έχω φίλους και συγγενείς σε 4 ευρωπαϊκές χώρες και πουθενά δεν είναι τόσο άθλια η κατάσταση όσο εδώ, γιατί έρχονται και στην Ελλάδα και βλέπουν τις διαφορές.

Μια χαρά μπορούσε η κυβέρνηση να διαπραγματευτεί ενιαία τιμή αγοράς για ενέργεια και να ορίσει πλαφόν στην τιμή πώλησης. Δεν με νοιάζει αν δεν το έκαναν άλλες κυβερνήσεις. Εσύ μπορεί να είσαι ήσυχος στην παραδοχή ότι οι κυβερνώντες είναι πίθηκοι και αντιγράφουν μόνο ό,τι κάνουν άλλοι, εγώ δεν είμαι.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

Όλα αυτά όταν προηγήθηκε μια ντουζίνα χρόνια μεγάλης οικονομικής κρίσης με εκτόξευση της ανεργίας και ένα σωρό κόσμο να καταστρέφεται οικονομικά; Μήπως θυμάσαι η γενιά των 700 Ευρώ; Για δες που 20 χρόνια μετά κάποιοι αμείβονται με 700 ευρώ ενώ ένα μικρό σχετικά όχημα μπορεί να κοστίζει μιάμιση ή δύο φορές περισσότερο;

Θα μπορούσαμε να συζητήσουμε την άποψή σου σε συνθήκες ομαλές ή τουλάχιστον για εκείνους που δεν ταλαιπωρήθηκαν επαγγελματικά. Όχι στο σύνολο και όχι όταν προηγήθηκαν πανδημίες και εκτόξευση των τιμών τροφίμων και ενέργειας ενώ οι μισθοί είναι ακόμα καθηλωμένοι.
Άβαταρ μέλους
micmic
Phorum.gr user: micmic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από micmic »

Το έγραψα και παραπάνω, δεν παίζει κανένα ρόλο το περιβάλλον και τα αυτοκίνητα και οι ρύποι. Όλα αυτά είναι ΜΑΛΑΚΙΕΣ. Απλά κοιτάνε να αρπάξουν φράγκα από όπου μπορούν επειδή η οικονομία πάει ΚΑΤΑ ΔΙΑΟΛΟΥ. Το ΑΕΠ προβλέπεται σε 2 χρόνια να είναι εντελώς καθηλωμένο. Αν δεν βρουν αυτή τη μαλακία θα βρουν άλλη. Το χειμώνα θα χαρατσώνουν τα άσπρα αυτοκίνητα επειδή ανάβουν πολύ τη θέρμανση και το καλοκαίρι τα μαύρα επειδή ανάβουν πολύ την ψύξη. Θα αρπάξουν από οπουδήποτε μπορούν μέχρι να πάνε κι οι ίδιοι στα τσακίδια.
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
Άβαταρ μέλους
georgebi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από georgebi »

micmic έγραψε: 12 Οκτ 2024, 22:25 Το χειμώνα θα χαρατσώνουν τα άσπρα αυτοκίνητα επειδή ανάβουν πολύ τη θέρμανση και το καλοκαίρι τα μαύρα επειδή ανάβουν πολύ την ψύξη.
Χμμμμ.... ενδιαφέρουσα ιδέα

:ne5: :_: :_: :ne5:
看起来和闻起来像狗屎的东西,您无需舔以确保它是狗屎..... :102:
Spoiler
Ότι φαίνεται σκατά και μυρίζει σαν σκατά δεν χρειάζεται να το γλείψεις για να βεβαιωθείς ότι είναι σκατά..
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”