!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Σύντομα θα κληθώ να κάνω την θητεία μου. Τι να προμηθευτώ;

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Άβαταρ μέλους
nyxtovios

Re: Σύντομα θα κληθώ να κάνω την θητεία μου. Τι να προμηθευτώ;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nyxtovios »

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δεις στην πράξη πως ο στρατός είναι η κωλοτρυπίδα του ελληνικού κράτους.
Οι υπηρεσίες του δημοσίου είναι στα πρότυπα Ελβετίας σε σύγκριση με τον ΕΣ.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Ασέβαστος έγραψε: 12 Οκτ 2024, 11:10
ΓΑΛΗ έγραψε: 11 Οκτ 2024, 10:55
Ασέβαστος έγραψε: 11 Οκτ 2024, 08:26

οι περισσοτεροι, δεν παραπονιουνται για τις φυσικες κακουχιες (και οσοι το κανουν ειναι αδερφες)

παραπονουνται, δικαιως, για το χασιμο χρονου. ειναι σαν να σε βαζουν φυλακη, χωρις να εχεις κανει εγκλημα.

και, μερικως, για τις ψυχολογικες κακουχιες που φερνει αυτη η φυλακιση, επισης δικαιως.
Εγώ πάλι νομίζω ότι υπάρχει υπερβολική δραματοποίηση, τόσο για τις φυσικές κακουχίες όσο και για τις ψυχολογικές.

Ψυχολογίες κακουχίες από τη θητεία, δημιουργούνται κυρίως σε καλομαθημένους, που δεν μπορούν να αντέξουν το γεγονός ότι κάποιος "κατώτερος" μορφωτικά ή ακόμη και ταξικά, έχει το δικαίωμα να τους δίνει εντολές. Φυσικά, υπάρχουν και οι περιπτώσεις στρατευμένων που έχουν ήδη ψυχολογικά προβλήματα και πρόβλημα στην επικοινωνία και γίνονται στόχος μπούλινγκ τόσο από ανώτερους όσο και από τους πρωτάρηδες που μοιράζονται τον ίδιο θάλαμο. Όπως ακριβώς και στα σχολεία. Αυτό όμως είναι και δουλειά των γύρω τους, που αν μη τι άλλο, μπορούν να σχηματίσουν ένα στοιχειώδες πλαίσιο προστασίας για τους αδύναμους.

Αναφορικά με το χάσιμο χρόνου, θα επιμείνω ότι είναι μια κονσερβαρισμένη δικαιολογία, που ισχύει μόνον για λίγες περιπτώσεις. Ειδικώς στη χώρα των αιώνιων φοιτητών.

Σε κάθε περίπτωση, όπως και αν είναι οι συνθήκες στον στρατό, προσωπικώς βλέπω τελείως αρνητικά την αποφυγή θητείας γιατί με παραπέμπει στη νοοτροπία "αυτά είναι βρώμικες δουλειές, με τις οποίες απαξιώ ΕΓΩ να λερώσω τα χεράκια μου, ας τις κάνουν άλλοι". Και ενίοτε οι περισσότεροι από αυτούς πουλάνε παπαριές για συλλογικότητες, ταξικότητες και αγωνιστική πάλη εναντίον του συστήματος... :lol:
μενα η θητεια μου ηταν 2 μηνες ψιλοτρεξιμο, και 16 απιστευτο καθισιο.

το καθισιο, στη φυλακη, για εναν 20αρη, ειναι ψυχολογικη βια. κανεις απολυτως τιποτα, και το αιμα σου βραζει να βγεις να ζησεις. δε μιλω μονο για την πιθανη καριερα που νομιζεις οτι χανεις. μιλω για το οτι εισαι σε μια φυλακη, και εξω σε περιμενει η μηχανη να ταξιδεψεις, η γκομενα να γαμησεις, οι φιλοι να πας για ψαρεμα, η ζωη.
Ε, δεν λέω κάτι άλλο.

Έχω ήδη αναφερθεί στους "αιώνιους φοιτητές", που δεν θέλουν να χάσουν ούτε μέρα από την πραγματική ζωή. :lol:

Εγώ πάντως είτε ως γκόμενα είτε ως μάνα, δεν θα γούσταρα να είχε τρελόχαρτο ή να λουφάριζε από τη θητεία ο γκόμενος ή ο γιος μου. Ειδικώς όταν είναι τόσο χαλαρά όπως σήμερα. Το βρίσκω λίγο... γκέι. Με την καλή την έννοια.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

nyxtovios έγραψε: 12 Οκτ 2024, 11:27 Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δεις στην πράξη πως ο στρατός είναι η κωλοτρυπίδα του ελληνικού κράτους.
Καλά, από φρη ράιντερς και ανεξάρτητα πνεύματα, που έχουν ως στόχο ζωής μια θέση βολέματος στο δημόσιο, άλλο τίποτα.

Μιλάμε για τέρμα περιπετειώδεις τύπους, που δεν υποκύπτουν στη μιζέρια του κατεστημένου. Αλλά το βύσμα, βύσμα. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
nyxtovios

ΓΑΛΗ έγραψε: 12 Οκτ 2024, 11:39
nyxtovios έγραψε: 12 Οκτ 2024, 11:27 Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δεις στην πράξη πως ο στρατός είναι η κωλοτρυπίδα του ελληνικού κράτους.
Καλά, από φρη ράιντερς και ανεξάρτητα πνεύματα, που έχουν ως στόχο ζωής μια θέση βολέματος στο δημόσιο, άλλο τίποτα.

Μιλάμε για τέρμα περιπετειώδεις τύπους, που δεν υποκύπτουν στη μιζέρια του κατεστημένου. Αλλά το βύσμα, βύσμα. :lol:
Τι λες μωρέ;
Άβαταρ μέλους
Yochanan
Phorum.gr user: Yochanan

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Yochanan »

Yπομονή του είπατε του παιδιού;
Υπομονή, θα περάσει.
και πρέπει σύντομα να επεκταθεί υποχρεωτικά και στις γυναίκες
η ελλαδα θα περάσει πολύ δύσκολα στις αμέσως επόμενες δεκαετιες (ξερω οι προηγουμενες ηταν ήδη σκατα αλλα και αυτο συνεβαλε στα οσα ερχονται)
αν εχει οποιαδήποτε ελπιδα να επιβιώσει θα χρειαστει και αυτο (και πολλά άλλα αλλά τωρα συζητάμε για αυτο)
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Yochanan έγραψε: 12 Οκτ 2024, 11:41 Yπομονή του είπατε του παιδιού;
Υπομονή, θα περάσει.
και πρέπει σύντομα να επεκταθεί υποχρεωτικά και στις γυναίκες
η ελλαδα θα περάσει πολύ δύσκολα στις αμέσως επόμενες δεκαετιες (ξερω οι προηγουμενες ηταν ήδη σκατα αλλα και αυτο συνεβαλε στα οσα ερχονται)
αν εχει οποιαδήποτε ελπιδα να επιβιώσει θα χρειαστει και αυτο (και πολλά άλλα αλλά τωρα συζητάμε για αυτο)
Σιγά το δύσκολο.

Επ' ευκαιρία, αν κάποιος άντρας σήμερα δηλώσει τρανς γυναίκα, μπορεί να απαλλαχθεί χωρίς να χρειάζονται τρελόχαρτα;

Ή στον στρατό δεν περνάνε τα συμπεριληπτικά; :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

ΓΑΛΗ έγραψε: 12 Οκτ 2024, 11:32
ΓΑΛΗ έγραψε: 11 Οκτ 2024, 10:55

Εγώ πάλι νομίζω ότι υπάρχει υπερβολική δραματοποίηση, τόσο για τις φυσικές κακουχίες όσο και για τις ψυχολογικές.

Ψυχολογίες κακουχίες από τη θητεία, δημιουργούνται κυρίως σε καλομαθημένους, που δεν μπορούν να αντέξουν το γεγονός ότι κάποιος "κατώτερος" μορφωτικά ή ακόμη και ταξικά, έχει το δικαίωμα να τους δίνει εντολές. Φυσικά, υπάρχουν και οι περιπτώσεις στρατευμένων που έχουν ήδη ψυχολογικά προβλήματα και πρόβλημα στην επικοινωνία και γίνονται στόχος μπούλινγκ τόσο από ανώτερους όσο και από τους πρωτάρηδες που μοιράζονται τον ίδιο θάλαμο. Όπως ακριβώς και στα σχολεία. Αυτό όμως είναι και δουλειά των γύρω τους, που αν μη τι άλλο, μπορούν να σχηματίσουν ένα στοιχειώδες πλαίσιο προστασίας για τους αδύναμους.

Αναφορικά με το χάσιμο χρόνου, θα επιμείνω ότι είναι μια κονσερβαρισμένη δικαιολογία, που ισχύει μόνον για λίγες περιπτώσεις. Ειδικώς στη χώρα των αιώνιων φοιτητών.

Σε κάθε περίπτωση, όπως και αν είναι οι συνθήκες στον στρατό, προσωπικώς βλέπω τελείως αρνητικά την αποφυγή θητείας γιατί με παραπέμπει στη νοοτροπία "αυτά είναι βρώμικες δουλειές, με τις οποίες απαξιώ ΕΓΩ να λερώσω τα χεράκια μου, ας τις κάνουν άλλοι". Και ενίοτε οι περισσότεροι από αυτούς πουλάνε παπαριές για συλλογικότητες, ταξικότητες και αγωνιστική πάλη εναντίον του συστήματος... :lol:

το καθισιο, στη φυλακη, για εναν 20αρη, ειναι ψυχολογικη βια. κανεις απολυτως τιποτα, και το αιμα σου βραζει να βγεις να ζησεις. δε μιλω μονο για την πιθανη καριερα που νομιζεις οτι χανεις. μιλω για το οτι εισαι σε μια φυλακη, και εξω σε περιμενει η μηχανη να ταξιδεψεις, η γκομενα να γαμησεις, οι φιλοι να πας για ψαρεμα, η ζωη.
Ε, δεν λέω κάτι άλλο.

Έχω ήδη αναφερθεί στους "αιώνιους φοιτητές", που δεν θέλουν να χάσουν ούτε μέρα από την πραγματική ζωή. :lol:

Εγώ πάντως είτε ως γκόμενα είτε ως μάνα, δεν θα γούσταρα να είχε τρελόχαρτο ή να λουφάριζε από τη θητεία ο γκόμενος ή ο γιος μου. Ειδικώς όταν είναι τόσο χαλαρά όπως σήμερα. Το βρίσκω λίγο... γκέι. Με την καλή την έννοια.
πως θα σου φαινοταν να χωσουν εσενα 1-2 χρονια φυλακη, γιατι ετσι;

και οι απεξω, να σχολιαζουν οτι εισαι λιγο γκει αμα σε χαλαει να κατσεις μεσα;
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

nyxtovios έγραψε: 12 Οκτ 2024, 11:40

Τι λες μωρέ;
Την πικρή για τις επαναστατικές ψυχές αλήθεια, τί άλλο;

Αλλά είπαμε, οι συσχετισμοί δεν είναι πάντα το καλύτερο σας. :e045:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής »

Ασέβαστος έγραψε: 12 Οκτ 2024, 11:46

Ε, δεν λέω κάτι άλλο.

Σωστά. Διότι το να κοιμάσαι με άλλους 20 μαντράχαλους είναι πολύ στρέιτ.
Άβαταρ μέλους
nyxtovios

ΓΑΛΗ έγραψε: 12 Οκτ 2024, 11:49
nyxtovios έγραψε: 12 Οκτ 2024, 11:40

Τι λες μωρέ;
Την πικρή για τις επαναστατικές ψυχές αλήθεια, τί άλλο;

Αλλά είπαμε, οι συσχετισμοί δεν είναι πάντα το καλύτερο σας. :e045:
Γράφω κάτι για τον ΕΣ, χωρίς να βάζω εσένα (ούτε καν remotely) στη μέση λέγοντας

"Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δεις στην πράξη πως ο στρατός είναι η κωλοτρυπίδα του ελληνικού κράτους.
Οι υπηρεσίες του δημοσίου είναι στα πρότυπα Ελβετίας σε σύγκριση με τον ΕΣ."

Νιώθεις την ανάγκη να απαντήσεις, βάζοντας και σχόλια προσωπικά για εμένα.

Πραγματικά τα έχεις χαμένα.
Εντελώς φιλικά, κλείσε το πισι/κινητό και πάνε έξω
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nyxtovios την 12 Οκτ 2024, 12:00, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
Zundapp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Zundapp »

μαλακα αυτηνα εκανε φακη στο υπαιθρο και σκουπισε την σουφρα της με βοτσαλο και την ειδε Συμεων Στυλιτης λολ
ΓΑΛΗ έγραψε: 27 Ιουν 2024, 00:37

Ως αλμυρόγλυκο τόσο όσο, θα το χαρακτήριζα. Δεν είναι μόνον θέμα γεύσης αλλά και μυρωδιάς. Ακριβώς το ίδιο που ισχύει για τη γεύση και μυρωδιά των όρχεων και του σπέρματος. Αν δεν, δεν.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Ασέβαστος έγραψε: 12 Οκτ 2024, 11:46

Ε, δεν λέω κάτι άλλο.

Ρε Ασέβαστε, άσε τις υπερβολές.

Πώς πρέπει δηλαδή να βλέπουν όλοι οι υπόλοιποι τους τρελόχαρτους μέσω... βυσμάτων και κυρίως το πλήρες φτύσιμο τους σε όσους κάνουν τη θητεία τους, επειδή απλώς το θεωρούν στοιχειώδη συλλογική υποχρέωση;

Ως την επιτομή του αρσενικού πολίτη; :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Aφιερωμένο.

Αλάνια Θεές κάνουν έξαλλους τους στρατόκ@υλους. Τρολάρουν την παρέλαση χορεύοντας Monty Python.

Αλάνι αρνητής στράτευσης

Εικόνα
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
enterprise-psi
Υπερσυντονιστής
Phorum.gr user: enterprise-psi
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enterprise-psi »

Τι , δύο παραλλαγές δίνουν πλέον ; Εμείς είχαμε τρεις .
jason0 έγραψε: 11 Οκτ 2024, 11:08 Εγώ ήμουν με τον Βαλάντη τον τραγουδιστή
Τον είδαμε πρώτη μέρα που παρουσιάστηκε, τον ξαναείδαμε τα Χριστουγεννα που ήρθε να μας τραγουδήσει
Εγώ με Γιούρκα , δεν τον είδαμε ποτέ :lol:
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.
Zundapp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Zundapp »

ΓΑΛΗ έγραψε: 12 Οκτ 2024, 12:07 Aφιερωμένο.

Αλάνι αρνητής στράτευσης

Εικόνα
βρε μπουνταλου, κι εσυ ως μανουλα του ΦΒ μας ποσταρες τον γιοκα σου στην πυλη
με το που περασε του πετουσες κεφτεδακια και ταπερακια με γιομοστα :smt005: :smt005: :smt005: :smt005: :smt005:
ΓΑΛΗ έγραψε: 27 Ιουν 2024, 00:37

Ως αλμυρόγλυκο τόσο όσο, θα το χαρακτήριζα. Δεν είναι μόνον θέμα γεύσης αλλά και μυρωδιάς. Ακριβώς το ίδιο που ισχύει για τη γεύση και μυρωδιά των όρχεων και του σπέρματος. Αν δεν, δεν.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”