!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Αλλαγή στις κληρονομιές

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
20---

Αλλαγή στις κληρονομιές

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από 20--- »

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ευαγγελάτου. 1) Καταργούνται όλες οι ιδιόχειρες διαθήκες. Δηλαδή αν ο παππούς, ο προπάππους κτλ είχανε κάνει μια διαθήκη με μολύβι και την είχε αφήσει στο συρτάρι στο χωριό, αυτές δεν ισχύουν πια. Μόνο σε συμβολαιογράφο. 2) Για να κληρονομήσεις υπάρχει χρονικό όριο. Πρέπει να ενημερωθείς εγκαίρως και να ενημερώσεις για μια κληρονομιά που ενδιαφέρεσαι. Εγώ περιμένω κάτι λεφτά ~500.000 e και δεν ξέρω αν θα τα πάρω τελικά...η αλλαγή στο κληρονομικό δίκαιο έρχεται μετά από 60 χρόνια!
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Re: Αλλαγή στις κληρονομιές

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

20--- έγραψε: 11 Οκτ 2024, 13:39 Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ευαγγελάτου. 1) Καταργούνται όλες οι ιδιόχειρες διαθήκες. Δηλαδή αν ο παππούς, ο προπάππους κτλ είχανε κάνει μια διαθήκη με μολύβι και την είχε αφήσει στο συρτάρι στο χωριό, αυτές δεν ισχύουν πια. Μόνο σε συμβολαιογράφο. 2) Για να κληρονομήσεις υπάρχει χρονικό όριο. Πρέπει να ενημερωθείς εγκαίρως και να ενημερώσεις για μια κληρονομιά που ενδιαφέρεσαι. Εγώ περιμένω κάτι λεφτά ~500.000 e και δεν ξέρω αν θα τα πάρω τελικά...η αλλαγή στο κληρονομικό δίκαιο έρχεται μετά από 60 χρόνια!
Αν πρόκειται για ακίνητη περιουσία του παππού ή προπάππου, θα έχει ήδη καταγραφεί στο κτηματολόγιο. Και για όλες τις περιουσίες εδώ και χρόνια, είναι απαραίτητη η συμβολή του συμβολαιογράφου. Στο συμβολαιογράφο πήγαινες την ιδιόχειρη για να την επικαιροποιήσει. Και ναι, σαφώς υπήρχαν και πριν χρονικά όρια, που αφορούν ακόμα και στο δικαίωμα της χρησικτησίας/καταπάτησης ακόμη και αν δεν υπήρχε κληρονομική σχέση.

Το αν η ιδιόχειρη διαθήκη του παππού/προπάππου είναι χάρτης κρυμμένου θησαυρού, είναι άλλο θέμα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος »

20--- έγραψε: 11 Οκτ 2024, 13:39 Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ευαγγελάτου. 1) Καταργούνται όλες οι ιδιόχειρες διαθήκες. Δηλαδή αν ο παππούς, ο προπάππους κτλ είχανε κάνει μια διαθήκη με μολύβι και την είχε αφήσει στο συρτάρι στο χωριό, αυτές δεν ισχύουν πια. Μόνο σε συμβολαιογράφο. 2) Για να κληρονομήσεις υπάρχει χρονικό όριο. Πρέπει να ενημερωθείς εγκαίρως και να ενημερώσεις για μια κληρονομιά που ενδιαφέρεσαι. Εγώ περιμένω κάτι λεφτά ~500.000 e και δεν ξέρω αν θα τα πάρω τελικά...η αλλαγή στο κληρονομικό δίκαιο έρχεται μετά από 60 χρόνια!

Φανταζομαι ισχυει για τις νεες διαθηκες, οχι και για τις παλιες.

.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Αρίστος έγραψε: 11 Οκτ 2024, 14:08
.
Μα αναφέρεται σε παππούδες και προπαππούδες, με διαθήκες που δεν έχουν συμβολαιογραφική πιστοποίηση, πόσο πιο παλιά να είναι μια διαθήκη;

Το αν αυτό είναι απλώς υπόθεση του 20κάτι, δεν το ξέρω.

Ή θεωρεί κάποιος ότι οι συμβολαιογράφοι ήταν κάτι άγνωστο σε παππούδες και προπαππούδες;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
20---

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από 20--- »

ΓΑΛΗ έγραψε: 11 Οκτ 2024, 14:21
Αρίστος έγραψε: 11 Οκτ 2024, 14:08
.
Μα αναφέρεται σε παππούδες και προπαππούδες, με διαθήκες που δεν έχουν συμβολαιογραφική πιστοποίηση, πόσο πιο παλιά να είναι μια διαθήκη;

Το αν αυτό είναι απλώς υπόθεση του 20κάτι, δεν το ξέρω.

Ή θεωρεί κάποιος ότι οι συμβολαιογράφοι ήταν κάτι άγνωστο σε παππούδες και προπαππούδες;
Κάποιοι πήγαιναν σε συμβολαιογράφο κάποιοι όχι...πιο απλοί άνθρωποι. Το σημαντικότερο όμως είναι το άλλο. Για κάθε κληροδότημα πρέπει να εκδηλώνεις ενδιαφέρον και να το κυνηγάς. Νομίζω το ρεπορτάζ...της Μαριάννας Πυργιώτη είναι έγκυρο!
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”