Καταλαβαίνω ότι το κλίμα της Ελλάδας είναι ζεστό, ειδικά τους φθινοπωρινούς μήνες, αλλά πολλοί από εμάς σχολιάζουμε τις καιρικές συνθήκες λόγω των αλλαγών που παρατηρούμε τα τελευταία χρόνια, ή απλώς γιατί είναι κάτι που μας απασχολεί. Το να εκφράζει κάποιος την απορία ή την ανησυχία του για τον καιρό δεν είναι απαραίτητα γκρίνια, αλλά μια φυσιολογική ανθρώπινη αντίδραση. Ας διατηρήσουμε τον διάλογο σε ένα επίπεδο που όλοι μπορούμε να συμμετέχουμε, χωρίς ειρωνείεςhellegennes έγραψε: 06 Οκτ 2024, 00:29Αν δεν σ' αρέσει, μπορείς να μετακομίσεις σε κάποια χώρα που δεν κάνει κάθε χρόνο υψηλές θερμοκρασίες μέχρι τέλη Οκτωβρίου, εδώ και τουλάχιστον μερικές χιλιάδες χρόνια, αφού τελείωσε η εποχή των παγετώνων. Νομίζω ότι είναι μάταιο να παραπονιέσαι λες και η γκρίνια σου θα αλλάξει το κλίμα.
Και του προπέρσινου και του αντιπροπέρσινου και των τελευταίων 5000 ετών. Έτσι είναι το Φθινόπωρο στην Ελλάδα. Τι στον πούτσο, μετανάστες από την βόρεια Ευρώπη είστε;Αλιόσα έγραψε: 05 Οκτ 2024, 17:40 Φθινόπωρο της πλάκας, 27αρια και 28αρια από βδομάδα. Βορεια Ελλάδα και εγω ακομη με σορτσακια κυκλοφορώ. Επανάληψη του περσινού σκηνικού
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ιστορικό ρεκόρ θερμοκρασιών στον κοσμο
Re: Ιστορικό ρεκόρ θερμοκρασιών στον κοσμο
Πραγματικότητα: η μέση μέγιστη θερμοκρασία στην Αττική με τα δεδομένα των τελευταίων 50κάτι ετών είναι 23 βαθμοί. Σήμερα είχαμε 32
http://www.emy.gr/emy/el/climatology/cl ... h?minas=10
Εγώ θυμάμαι πάρα πολύ καθαρά ότι στη γιορτή του παππού μου (26 Οκτωβρίου) η γιαγιά μου έβαζε τα γλυκά που έφερνε ο κόσμος στο μπαλκόνι γιατί δε χώραγαν στο ψυγείο. Είχε δηλαδή 5-10 βαθμούς το βράδυ. Μάλλον τα πρώτα 15 χρόνια της ζωής μου δεν περιλαμβάνονται στα "τελευταία 5.000".
http://www.emy.gr/emy/el/climatology/cl ... h?minas=10
Εγώ θυμάμαι πάρα πολύ καθαρά ότι στη γιορτή του παππού μου (26 Οκτωβρίου) η γιαγιά μου έβαζε τα γλυκά που έφερνε ο κόσμος στο μπαλκόνι γιατί δε χώραγαν στο ψυγείο. Είχε δηλαδή 5-10 βαθμούς το βράδυ. Μάλλον τα πρώτα 15 χρόνια της ζωής μου δεν περιλαμβάνονται στα "τελευταία 5.000".
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος foscilis την 06 Οκτ 2024, 00:41, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ο φίλος Χελληγενής πάει την άρνηση στο εντελώς άλλο άκρο, δεν αρνείται απλά την κλιματική αλλαγή (που είναι ας πούμε συζητήσιμο) αλλά έστω ότι ο τελευταίος χρόνος είναι ασυνήθιστα ζεστός (που δεν αρνείται κυριολεκτικά κανένας εκτός από αυτόν τον κολλημένο μαλάκα).
- hellegennes
Τράβα γαμήσου, ρε ψεύτη. Είσαι τεράστιος μαλάκας γιατί ξέρεις πολύ καλά ότι για την κλιματική αλλαγή έχω μιλήσει όσο κανένας σ' αυτό το φόρουμ, όταν εσύ περιορίζεσαι σε αρχιδιές της μιας γραμμής από ράντομ γκουγκλιές για πράγματα που έμαθες χθες και για τα οποία δεν έχεις ιδέα.foscilis έγραψε: 06 Οκτ 2024, 00:39 Ο φίλος Χελληγενής πάει την άρνηση στο εντελώς άλλο άκρο, δεν αρνείται απλά την κλιματική αλλαγή (που είναι ας πούμε συζητήσιμο) αλλά έστω ότι ο τελευταίος χρόνος είναι ασυνήθιστα ζεστός (που δεν αρνείται κυριολεκτικά κανένας εκτός από αυτόν τον κολλημένο μαλάκα).
Η πραγματικότητα είναι αυτή και είναι σε δεδομένα, που ο άλλος λέει ότι είναι παράξενο που φοράει σορτσάκια Φθινόπωρο, εποχή που κάνει σε όλην την Ελλάδα υψηλές θερμοκρασίες. Με κόκκινο είναι το 1987, που δεν φορούσε σορτσάκια ο Αλιόσα. Με μπλε είναι ο φετινός Σεπτέμβριος:

Το θράσος έχει και κάποια όρια και τα έχεις ξεπεράσει κατά πολύ.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Από τον Ιούνιο του 2023 κάθε μήνας που έχει περάσει ήταν ο θερμότερος μήνας από τότε που υπάρχουν αρχεία (δλδ ο θερμότερος Ιούνιος, ο θερμότερος Ιούλιος κλπ) με την εξαίρεση του Σεπτεμβρίου 2024 που ήταν απλά ο 2ος θερμότερος Σεπτέμβριος.Σπίρτο έγραψε: 06 Οκτ 2024, 00:38 Καταλαβαίνω ότι το κλίμα της Ελλάδας είναι ζεστό, ειδικά τους φθινοπωρινούς μήνες, αλλά πολλοί από εμάς σχολιάζουμε τις καιρικές συνθήκες λόγω των αλλαγών που παρατηρούμε τα τελευταία χρόνια, ή απλώς γιατί είναι κάτι που μας απασχολεί. Το να εκφράζει κάποιος την απορία ή την ανησυχία του για τον καιρό δεν είναι απαραίτητα γκρίνια, αλλά μια φυσιολογική ανθρώπινη αντίδραση. Ας διατηρήσουμε τον διάλογο σε ένα επίπεδο που όλοι μπορούμε να συμμετέχουμε, χωρίς ειρωνείες

Προφανώς υπάρχει μια παροδική διάσταση για τον πολύ απλό λόγο ότι κανένα μοντέλο κλιματικής αλλαγής δεν προβλέπει τόσο τεράστια και απότομη αύξηση. Πιθανόν η ήδη υπαρκτή τάση αύξησης της θερμοκρασίας συνεπικουρήθηκε από ένα αρκετά βαρύ Ελ Νίνιο ή κάτι παρόμοιο. Αλλά το να αρνούμαστε ότι έχουμε ξεσκιστεί στη ζέστη (και την ξηρασία) εδώ και πάνω από 1 χρόνο και να κοροϊδεύουμε όσους παραπονιούνται για αυτό με υφάκι "έχετε τρελαθεί", εμπίπτει στην ψυχοπαθολογία. Κοινώς μη χάνεις τον χρόνο σου απαντώντας στον φίλο Χελληγενή. Δεν ενδιαφέρεται να κάνει λογική συζήτηση.
-
Δημοκράτης
Το θέμα δεν είναι αν τα τελευταία 2 χρόνια ήταν λίγο πιο ζεστά και σε ποιες περιοχές της γης ήξαι σε όλη τη γη
Το θέμα είναι αν για αυτό φτιάξει η κλαδιά της αγελάδας και αν μπορεί να υο αλλάξει το να πληρώσεις "πρασινους" φόρους
Btw ακούμε για το πως το κλίμα γινετια όλο και πιο ζεστό λογο των υδρογονανθρακων από την 10ετια του 80. Ακούμε 40 χρόνια θεωρίες τρόμου και είχες απλά 2 ζεστά καλοκαίρια
Το θέμα είναι αν για αυτό φτιάξει η κλαδιά της αγελάδας και αν μπορεί να υο αλλάξει το να πληρώσεις "πρασινους" φόρους
Btw ακούμε για το πως το κλίμα γινετια όλο και πιο ζεστό λογο των υδρογονανθρακων από την 10ετια του 80. Ακούμε 40 χρόνια θεωρίες τρόμου και είχες απλά 2 ζεστά καλοκαίρια
- hellegennes
Στο συγκεκριμένο νήμα κάποιοι παραπονιούνται για τελείως φυσιολογικές θερμοκρασίες εποχής και διαβάζουμε θεόκουλα πράγματα, όπως ότι τον Οκτώβριο κάνει 5-10 βαθμούς και κυκλοφορούμε με μακρυμάνικα. Παραδοσιακά η εποχή που αρχίζει να ξεκινάει το κρύο και οι βροχές είναι η 28η (που συχνά βρέχει και πέφτει η θερμοκρασία) αλλά πάλι ανάλογα το έτος μπορεί να κάνει ηλιοφάνεια και καιρό για κοντομάνικα ακόμη και μέσα στον Δεκέμβριο. Έτσι είναι το κλίμα της Ελλάδας.Δημοκράτης έγραψε: 06 Οκτ 2024, 01:01 Το θέμα δεν είναι αν τα τελευταία 2 χρόνια ήταν λίγο πιο ζεστά και σε ποιες περιοχές της γης ήξαι σε όλη τη γη
Άλλο η σταδιακή αύξηση της θερμοκρασίας και άλλο οι υστερίες τύπου "έκανε 27 βαθμούς χθες, πώς τόλμησε; Εγώ θυμάμαι ότι τέτοια εποχή κάνει 10 βαθμούς", όταν στην πραγματικότητα το φετινό Φθινόπωρο μέχρι τώρα είναι ψυχρό. Για την Ελλάδα μιλάμε πάντα.
Ο άλλος ο καραγκιόζης νομίζει ότι είναι πονηρός και βάζει γράφημα με την παγκόσμια θερμοκρασία για να δείξει ότι κάνει ζέστη στην Ελλάδα φέτος το Φθινόπωρο. Δεν αμφιβάλλει κανείς για αυτές τις μετρήσεις αλλά δεν μεταφράζονται σε "κάνει ζέστη φέτος το Φθινόπωρο στην Ελλάδα". Πρέπει να είσαι επιστημονικά τελείως αναλφάβητος για να θεωρείς ότι η θερμοκρασία στον πλανήτη είναι ομοιογενής.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Η αντίδρασή σου είναι απόλυτα κατανοητή, ειδικά όταν διαπιστώνεις ότι σε μια συζήτηση για το κλίμα μπερδεύονται οι έννοιες και οι παρανοήσεις γίνονται κανόνας. Ειδικά σε ένα περιβάλλον όπως το ελληνικό, το οποίο χαρακτηρίζεται από μεγάλη ποικιλομορφία στις καιρικές συνθήκες, το να ακούγονται υπερβολές για τον καιρό μπορεί να είναι εκνευριστικό.hellegennes έγραψε: 06 Οκτ 2024, 01:08Στο συγκεκριμένο νήμα κάποιοι παραπονιούνται για τελείως φυσιολογικές θερμοκρασίες εποχής και διαβάζουμε θεόκουλα πράγματα, όπως ότι τον Οκτώβριο κάνει 5-10 βαθμούς και κυκλοφορούμε με μακρυμάνικα. Παραδοσιακά η εποχή που αρχίζει να ξεκινάει το κρύο και οι βροχές είναι η 28η (που συχνά βρέχει και πέφτει η θερμοκρασία) αλλά πάλι ανάλογα το έτος μπορεί να κάνει ηλιοφάνεια και καιρό για κοντομάνικα ακόμη και μέσα στον Δεκέμβριο. Έτσι είναι το κλίμα της Ελλάδας.Δημοκράτης έγραψε: 06 Οκτ 2024, 01:01 Το θέμα δεν είναι αν τα τελευταία 2 χρόνια ήταν λίγο πιο ζεστά και σε ποιες περιοχές της γης ήξαι σε όλη τη γη
Άλλο η σταδιακή αύξηση της θερμοκρασίας και άλλο οι υστερίες τύπου "έκανε 27 βαθμούς χθες, πώς τόλμησε; Εγώ θυμάμαι ότι τέτοια εποχή κάνει 10 βαθμούς", όταν στην πραγματικότητα το φετινό Φθινόπωρο μέχρι τώρα είναι ψυχρό. Για την Ελλάδα μιλάμε πάντα.
Ο άλλος ο καραγκιόζης νομίζει ότι είναι πονηρός και βάζει γράφημα με την παγκόσμια θερμοκρασία για να δείξει ότι κάνει ζέστη στην Ελλάδα φέτος το Φθινόπωρο. Δεν αμφιβάλλει κανείς για αυτές τις μετρήσεις αλλά δεν μεταφράζονται σε "κάνει ζέστη φέτος το Φθινόπωρο στην Ελλάδα". Πρέπει να είσαι επιστημονικά τελείως αναλφάβητος για να θεωρείς ότι η θερμοκρασία στον πλανήτη είναι ομοιογενής.
Όντως, το κλίμα της Ελλάδας το φθινόπωρο είναι αρκετά ευμετάβλητο και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Έχουμε δει χρονιές που οι θερμοκρασίες παρέμειναν υψηλές μέχρι και τον Νοέμβριο, ενώ άλλες φορές, οι βροχές και η πτώση της θερμοκρασίας ήρθαν νωρίτερα. Αυτό το μοτίβο είναι σύμφωνο με το μεσογειακό κλίμα που χαρακτηρίζει τη χώρα.
Όσο για τα παγκόσμια γραφήματα, έχεις δίκιο να επισημαίνεις ότι η παγκόσμια μέση θερμοκρασία δεν μπορεί να αποδοθεί άμεσα σε τοπικό επίπεδο. Το κλίμα της Ελλάδας μπορεί να επηρεάζεται από παγκόσμιες κλιματικές αλλαγές, αλλά οι τοπικές καιρικές συνθήκες είναι θέμα τοπικών φαινομένων και εποχιακών μεταβολών.
Ίσως μια ήρεμη προσέγγιση και η χρήση τεκμηριωμένων επιχειρημάτων να βοηθούσε στον διάλογο, ώστε να αποσαφηνιστούν αυτές οι παρερμηνείες χωρίς να οδηγηθεί η συζήτηση σε ακραίες θέσεις ή αντιπαραθέσεις.
- vantono
- Phorum.gr user: vantono
Πάλι κλαψομουνιλίκι στο νημα? Δεν τους εφτασε των χειμωνακηδων που σημερα και αυριο θα ειμαστε Λονδινο, με ενα βροχαλάκι να κατουράει μονιμως και να προκαλεί και υγρασία?
Μακάρι ηλιος ξανα απο βδομαδα.
Μακάρι ηλιος ξανα απο βδομαδα.
Σηκωθείτε παιδιά. Ανεβαίνει το επίπεδο στο νήμα.
- hellegennes
Πολύ ωραία και νηφάλια τα γράφεις. Απλά υπάρχει προϊστορία που προφανώς δεν γνωρίζεις. Δεν μου ήρθε έτσι ξαφνικά και χωρίς λόγο να πω αυτά που είπα. Αυτή η τακτική από συγκεκριμένα άτομα να διαστρεβλώνουν τι έχω πει και τι υποστηρίζω για να δημιουργήσουν εντυπώσεις δεν είναι καινούργια. Ούτε πρόκειται για παρεξήγηση. Είναι ξεκάθαρη ψευτιά. Το συγκεκριμένο άτομο σε συζήτησή μας στο φόρουμ πριν χρόνια δεν ήταν σίγουρο για την ανθρωπογενή διάσταση της κλιματικής αλλαγής και τώρα με περισσό θράσος λέει εμένα αρνητή επειδή δεν του αρέσουν αυτά που γράφω.Σπίρτο έγραψε: 06 Οκτ 2024, 01:17Η αντίδρασή σου είναι απόλυτα κατανοητή, ειδικά όταν διαπιστώνεις ότι σε μια συζήτηση για το κλίμα μπερδεύονται οι έννοιες και οι παρανοήσεις γίνονται κανόνας. Ειδικά σε ένα περιβάλλον όπως το ελληνικό, το οποίο χαρακτηρίζεται από μεγάλη ποικιλομορφία στις καιρικές συνθήκες, το να ακούγονται υπερβολές για τον καιρό μπορεί να είναι εκνευριστικό.hellegennes έγραψε: 06 Οκτ 2024, 01:08Στο συγκεκριμένο νήμα κάποιοι παραπονιούνται για τελείως φυσιολογικές θερμοκρασίες εποχής και διαβάζουμε θεόκουλα πράγματα, όπως ότι τον Οκτώβριο κάνει 5-10 βαθμούς και κυκλοφορούμε με μακρυμάνικα. Παραδοσιακά η εποχή που αρχίζει να ξεκινάει το κρύο και οι βροχές είναι η 28η (που συχνά βρέχει και πέφτει η θερμοκρασία) αλλά πάλι ανάλογα το έτος μπορεί να κάνει ηλιοφάνεια και καιρό για κοντομάνικα ακόμη και μέσα στον Δεκέμβριο. Έτσι είναι το κλίμα της Ελλάδας.Δημοκράτης έγραψε: 06 Οκτ 2024, 01:01 Το θέμα δεν είναι αν τα τελευταία 2 χρόνια ήταν λίγο πιο ζεστά και σε ποιες περιοχές της γης ήξαι σε όλη τη γη
Όντως, το κλίμα της Ελλάδας το φθινόπωρο είναι αρκετά ευμετάβλητο και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Έχουμε δει χρονιές που οι θερμοκρασίες παρέμειναν υψηλές μέχρι και τον Νοέμβριο, ενώ άλλες φορές, οι βροχές και η πτώση της θερμοκρασίας ήρθαν νωρίτερα. Αυτό το μοτίβο είναι σύμφωνο με το μεσογειακό κλίμα που χαρακτηρίζει τη χώρα.
Όσο για τα παγκόσμια γραφήματα, έχεις δίκιο να επισημαίνεις ότι η παγκόσμια μέση θερμοκρασία δεν μπορεί να αποδοθεί άμεσα σε τοπικό επίπεδο. Το κλίμα της Ελλάδας μπορεί να επηρεάζεται από παγκόσμιες κλιματικές αλλαγές, αλλά οι τοπικές καιρικές συνθήκες είναι θέμα τοπικών φαινομένων και εποχιακών μεταβολών.
Ίσως μια ήρεμη προσέγγιση και η χρήση τεκμηριωμένων επιχειρημάτων να βοηθούσε στον διάλογο, ώστε να αποσαφηνιστούν αυτές οι παρερμηνείες χωρίς να οδηγηθεί η συζήτηση σε ακραίες θέσεις ή αντιπαραθέσεις.
Στο μεταξύ, ο απατεώνας αυτός έχει βρει το συγκεκριμένο γράφημα από δική μου αναφορά σε άλλο νήμα:
viewtopic.php?p=3087774#p3087774
Δεν έχω βέβαια πρόθεση να ασχοληθώ περαιτέρω. Υπάρχουν άλλα νήματα για αληθινή, επιστημονική συζήτηση στο συγκεκριμένο θέμα. Εν προκειμένω βρίσκω σουρεαλισμό αυτό που γίνεται σ' αυτό το νήμα και έχω σχολιάσει πολλές φορές ότι δημιουργεί σκεπτικισμό για την κλιματική αλλαγή. Η υπερβολή προς την άλλην πλευρά κάνει ζημιά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Είναι ενδιαφέρον πώς κάποιοι αλλάζουν στάση με τον καιρό και μετά προσπαθούν να ξαναγράψουν την ιστορία. Δεν είμαι ξένος σε τέτοιες τακτικές, αλλά η αλήθεια παραμένει εκεί για όποιον ενδιαφέρεται. Έχω αναφερθεί πολλές φορές στην ανθρωπογενή διάσταση της κλιματικής αλλαγής και δεν σκοπεύω να ασχοληθώ με διαστρεβλώσεις ή ψευδείς ερμηνείες. Ας αφήσουμε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς στην άκρη και ας επικεντρωθούμε σε ουσιαστική, επιστημονική συζήτηση. Άλλωστε, οι υπερβολές απλώς κάνουν ζημιά και δημιουργούν σύγχυσηhellegennes έγραψε: 06 Οκτ 2024, 02:00Πολύ ωραία και νηφάλια τα γράφεις. Απλά υπάρχει προϊστορία που προφανώς δεν γνωρίζεις. Δεν μου ήρθε έτσι ξαφνικά και χωρίς λόγο να πω αυτά που είπα. Αυτή η τακτική από συγκεκριμένα άτομα να διαστρεβλώνουν τι έχω πει και τι υποστηρίζω για να δημιουργήσουν εντυπώσεις δεν είναι καινούργια. Ούτε πρόκειται για παρεξήγηση. Είναι ξεκάθαρη ψευτιά. Το συγκεκριμένο άτομο σε συζήτησή μας στο φόρουμ πριν χρόνια δεν ήταν σίγουρο για την ανθρωπογενή διάσταση της κλιματικής αλλαγής και τώρα με περισσό θράσος λέει εμένα αρνητή επειδή δεν του αρέσουν αυτά που γράφω.Σπίρτο έγραψε: 06 Οκτ 2024, 01:17Η αντίδρασή σου είναι απόλυτα κατανοητή, ειδικά όταν διαπιστώνεις ότι σε μια συζήτηση για το κλίμα μπερδεύονται οι έννοιες και οι παρανοήσεις γίνονται κανόνας. Ειδικά σε ένα περιβάλλον όπως το ελληνικό, το οποίο χαρακτηρίζεται από μεγάλη ποικιλομορφία στις καιρικές συνθήκες, το να ακούγονται υπερβολές για τον καιρό μπορεί να είναι εκνευριστικό.hellegennes έγραψε: 06 Οκτ 2024, 01:08
Στο συγκεκριμένο νήμα κάποιοι παραπονιούνται για τελείως φυσιολογικές θερμοκρασίες εποχής και διαβάζουμε θεόκουλα πράγματα, όπως ότι τον Οκτώβριο κάνει 5-10 βαθμούς και κυκλοφορούμε με μακρυμάνικα. Παραδοσιακά η εποχή που αρχίζει να ξεκινάει το κρύο και οι βροχές είναι η 28η (που συχνά βρέχει και πέφτει η θερμοκρασία) αλλά πάλι ανάλογα το έτος μπορεί να κάνει ηλιοφάνεια και καιρό για κοντομάνικα ακόμη και μέσα στον Δεκέμβριο. Έτσι είναι το κλίμα της Ελλάδας.
Στο μεταξύ, ο απατεώνας αυτός έχει βρει το συγκεκριμένο γράφημα από δική μου αναφορά σε άλλο νήμα:
viewtopic.php?p=3087774#p3087774
Δεν έχω βέβαια πρόθεση να ασχοληθώ περαιτέρω. Υπάρχουν άλλα νήματα για αληθινή, επιστημονική συζήτηση στο συγκεκριμένο θέμα. Εν προκειμένω βρίσκω σουρεαλισμό αυτό που γίνεται σ' αυτό το νήμα και έχω σχολιάσει πολλές φορές ότι δημιουργεί σκεπτικισμό για την κλιματική αλλαγή. Η υπερβολή προς την άλλην πλευρά κάνει ζημιά.
- Libre arbitre
- Phorum.gr user: Βασίλης
Ετοιμαστείτε για άλλο ένα 30αρι στα μέσα του Οκτώβρη.Σπίρτο έγραψε: 06 Οκτ 2024, 00:38Καταλαβαίνω ότι το κλίμα της Ελλάδας είναι ζεστό, ειδικά τους φθινοπωρινούς μήνες, αλλά πολλοί από εμάς σχολιάζουμε τις καιρικές συνθήκες λόγω των αλλαγών που παρατηρούμε τα τελευταία χρόνια, ή απλώς γιατί είναι κάτι που μας απασχολεί. Το να εκφράζει κάποιος την απορία ή την ανησυχία του για τον καιρό δεν είναι απαραίτητα γκρίνια, αλλά μια φυσιολογική ανθρώπινη αντίδραση. Ας διατηρήσουμε τον διάλογο σε ένα επίπεδο που όλοι μπορούμε να συμμετέχουμε, χωρίς ειρωνείεςhellegennes έγραψε: 06 Οκτ 2024, 00:29Αν δεν σ' αρέσει, μπορείς να μετακομίσεις σε κάποια χώρα που δεν κάνει κάθε χρόνο υψηλές θερμοκρασίες μέχρι τέλη Οκτωβρίου, εδώ και τουλάχιστον μερικές χιλιάδες χρόνια, αφού τελείωσε η εποχή των παγετώνων. Νομίζω ότι είναι μάταιο να παραπονιέσαι λες και η γκρίνια σου θα αλλάξει το κλίμα.
Και του προπέρσινου και του αντιπροπέρσινου και των τελευταίων 5000 ετών. Έτσι είναι το Φθινόπωρο στην Ελλάδα. Τι στον πούτσο, μετανάστες από την βόρεια Ευρώπη είστε;Αλιόσα έγραψε: 05 Οκτ 2024, 17:40 Φθινόπωρο της πλάκας, 27αρια και 28αρια από βδομάδα. Βορεια Ελλάδα και εγω ακομη με σορτσακια κυκλοφορώ. Επανάληψη του περσινού σκηνικού

- Κάνουν τέτοια πράγματα οι ρωSSιστές; Είναι απλά γενοκτόνοι, οικοκτόνοι και αντιγκέι...
https://fr.m.wikipedia.org/wiki/Sp%C3%A ... l/newusers
- Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
Μα όχι, ο φετινός Οκτώβριος είναι ψυχρόςLibre arbitre έγραψε: 06 Οκτ 2024, 05:41Ετοιμαστείτε για άλλο ένα 30αρι στα μέσα του Οκτώβρη.Σπίρτο έγραψε: 06 Οκτ 2024, 00:38Καταλαβαίνω ότι το κλίμα της Ελλάδας είναι ζεστό, ειδικά τους φθινοπωρινούς μήνες, αλλά πολλοί από εμάς σχολιάζουμε τις καιρικές συνθήκες λόγω των αλλαγών που παρατηρούμε τα τελευταία χρόνια, ή απλώς γιατί είναι κάτι που μας απασχολεί. Το να εκφράζει κάποιος την απορία ή την ανησυχία του για τον καιρό δεν είναι απαραίτητα γκρίνια, αλλά μια φυσιολογική ανθρώπινη αντίδραση. Ας διατηρήσουμε τον διάλογο σε ένα επίπεδο που όλοι μπορούμε να συμμετέχουμε, χωρίς ειρωνείεςhellegennes έγραψε: 06 Οκτ 2024, 00:29
Αν δεν σ' αρέσει, μπορείς να μετακομίσεις σε κάποια χώρα που δεν κάνει κάθε χρόνο υψηλές θερμοκρασίες μέχρι τέλη Οκτωβρίου, εδώ και τουλάχιστον μερικές χιλιάδες χρόνια, αφού τελείωσε η εποχή των παγετώνων. Νομίζω ότι είναι μάταιο να παραπονιέσαι λες και η γκρίνια σου θα αλλάξει το κλίμα.
Και του προπέρσινου και του αντιπροπέρσινου και των τελευταίων 5000 ετών. Έτσι είναι το Φθινόπωρο στην Ελλάδα. Τι στον πούτσο, μετανάστες από την βόρεια Ευρώπη είστε;
![]()
Ἀπὸ ποῦ κι ὡς ποῦ ὁ τυπάκος ἀξιώνει τέτοιο σχόλιο;taliban έγραψε: 26 Σεπ 2024, 22:43 Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα αναπτύχθηκαν βαρομετρικά χαμηλά στη δυτική και κεντρική Μεσόγειο καθώς και στην ευρύτερη περιοχή της Αδριατικής και του κόλπου της Γένοβας. Δύο από τις πιο σημαντικές κακοκαιρίες ήταν η ATENA και ο BORIS που μάλιστα εισήλθαν και στο εσωτερικό της ανατολικής Ευρώπης δημιουργώντας μεγάλες πλημμύρες σε κάποιες περιπτώσεις και ακραίες. Είναι πραγματικά τραγικό αλλά και αστείο επαγγελματίες μετεωρολόγοι της χώρας μας να προσπαθούν συστηματικά να υποβαθμίζουν τις τρομερές αλλαγές που έχει παρουσιάσει το κλίμα τα τελευταία χρόνια!! Δυστυχώς αυτή είναι η νοοτροπία τον σκεπτικιστών σε οποιοδήποτε θέμα καιρικό η κοινωνικό απασχολεί τον πλανήτη μας. Πάντα η μειοψηφία προσπαθεί να κάνει θόρυβο για να παρασύρει πολίτες που δεν έχουν τη μόρφωση που απαιτείται για να καταλάβουν την αλήθεια.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση