!!! DEVELOPMENT MODE !!!

ληγμένη ταυτότητα (αεροπορικό ταξίδι)

Ταξίδια, εκδρομές, περιγραφές, αναμνήσεις, πληροφορίες και νέες οργανώσεις!
Casp
Phorum.gr user: Casper

Re: ληγμένη ταυτότητα (αεροπορικό ταξίδι)

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Casp »

Ανδροπαραδίνομαι έγραψε: 05 Οκτ 2024, 13:43
Casp έγραψε: 05 Οκτ 2024, 13:32Δεν ξερω τι ελεγχος γινεται στην Ελλαδα γενικα
Λογικό :giggle:
Επειδη γενικα ειστε πιο χαλια απο εμας σε θεμα οργανωσης και ελεγχων, βεβαιως βεβαιως.

Εμεις ειμαστε πιο της ταξης και ηθικης.

Σορρυ αλλα ηθελες να τα ακουσεις.
Αν μοιάζει με την αίσθηση του "είμαι σπίτι" τότε να μείνεις. Όλοι έχουν ένα σπίτι, μωρό μου. Και αυτά τα σπίτια, αξίζουν πάντα τον κόπο ακόμη και αν κάποια στιγμή γκρεμιστούν.
Άβαταρ μέλους
SeaHawk
Phorum.gr user: ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SeaHawk »

Casp έγραψε: 05 Οκτ 2024, 13:38

Με αεροπλανο;
Οχι. Δεν ειναι επισημο εγγραφο. Στα αεροδρομιο δεχονται ΕΠΙΣΗΜΑ εγγραφα.

Λεω τις διαδικασιες που ακολουθουσαμε στο αεροδρομιο Λαρνακας. Αν υπαρχουν ξεχωριστες εξαιρεσεις για τα αεροδρομια της Ελλαδας για εντος χωρας ταξιδια, πρεπει να ρωτησει.

Συμπερασμα: μην λες κατι χωρις να εχεις ιδεα.
Στην Λαρνακα να κανετε οτι θελετε.Μπορειτε να ζητατε απ[ο τους Ελληνες της Παναγιας τα ματια και οταν περνανε Αγγλοι να κανετε και υποκλιση.
Συμπερασμα
Αν ημουν προισταμενος σου θα σε ειχα απολυσει αμεσα
Οντως δεν εχεις ιδεα και δεν μπορεσες να κατανοησει ενα κειμενο τριων σειρων.
Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο σε ισχύ, αναλόγως τη χώρα προορισμού σας. Μόνο για πτήσεις εντός της Ελληνικής Επικράτειας, σε περίπτωση απώλειας της αστυνομικής ταυτότητας, έχετε τη δυνατότητα να ταξιδέψετε με άλλο επίσημο έγγραφο που φέρει τη φωτογραφία σας (π.χ. Δίπλωμα Οδήγησης). Η χρήση του gov.gr wallet γίνεται δεκτή μόνο σε πτήσης εσωτερικού.
https://www.skyexpress.gr/el/sky-experi ... -documents
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος SeaHawk την 05 Οκτ 2024, 13:57, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Casp

SeaHawk έγραψε: 05 Οκτ 2024, 13:54
Casp έγραψε: 05 Οκτ 2024, 13:38

Με αεροπλανο;
Οχι. Δεν ειναι επισημο εγγραφο. Στα αεροδρομιο δεχονται ΕΠΙΣΗΜΑ εγγραφα.

Λεω τις διαδικασιες που ακολουθουσαμε στο αεροδρομιο Λαρνακας. Αν υπαρχουν ξεχωριστες εξαιρεσεις για τα αεροδρομια της Ελλαδας για εντος χωρας ταξιδια, πρεπει να ρωτησει.

Συμπερασμα: μην λες κατι χωρις να εχεις ιδεα.
Στην Λαρνακα να κανετε οτι θελετε
Συμπερασμα
Αν ημουν προισταμενος σου θα σε ειχα απολυσει αμεσα
Οντως δεν εχεις ιδεα και δεν μπορεσες να κατανοησει ενα κειμενο τριων σειρων
Ποιο ειναι το κειμενο που δεν εχω κατανοησει;

Η sky express σου γραφει ΞΕΚΑΘΑΡΑ πως μπορεις να δειξεις αδεια οδηγησης μονο για πτησεις εσωτερικου και ΜΟΝΟ αν εχεις χασει την ταυτοτητα σου! Η νυχτα ΔΕΝ την εχασε. Γι' αυτο εγραψα πως ισως θα συμφερε να δηλωνε απωλεια αφου το ψαξει περισσοτερο με την αεροπορικη που ταξιδευει.

Για πες ομως. Ποιες 3 σειρες δεν εχω κατανοησει; :smt005:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Casp την 05 Οκτ 2024, 13:58, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Αν μοιάζει με την αίσθηση του "είμαι σπίτι" τότε να μείνεις. Όλοι έχουν ένα σπίτι, μωρό μου. Και αυτά τα σπίτια, αξίζουν πάντα τον κόπο ακόμη και αν κάποια στιγμή γκρεμιστούν.
Άβαταρ μέλους
SeaHawk
Phorum.gr user: ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SeaHawk »

Για ταυτοτητα μεσω gov εγραψα τι αδεια οδηγησης γραφεις

Μπορει να χρησιμοποιησει την τραυτοτητα μεσω gov σε πτησεις εσωτερικου
Άβαταρ μέλους
Αλιόσα
Phorum.gr user: Αλιόσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αλιόσα »

Leporello έγραψε: 05 Οκτ 2024, 13:44
mao mao έγραψε: 05 Οκτ 2024, 12:59Το διαβατήριο βγαίνει σε καμιά βδομάδα.
Μόνο αν δεν έχει λήξει η ταυτότητα. Αν υπάρχει κάποιο μέρος όπου είναι σίγουρο πως θα ελέγξουν αν η ταυτότητα έχει ισχύ, είναι το τμήμα διαβατηρίων.

Θα έλεγα ότι γιά μέσα στην Ελλάδα πρέπει να το διακινδυνεύσει. Γιά το εξωτερικό, με ταυτότητα από το 2009 και χωρίς διαβατήριο, δεν περνάς.
Εγώ με ταυτότητα του 2001, δηλαδή τυπικά ληγμένη, πήγα και έβγαλα διαβατήριο το 2019, 30 Δεκεμβριου του 19 πηγα και στις 9 Ιανουαρίου του 20 είχα το διαβατήριο στα χέρια μου.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Αλιόσα την 05 Οκτ 2024, 14:04, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Casp έγραψε: 05 Οκτ 2024, 13:32

Αν δεν προλαβαινεις και δεν μπορεις να κανεις κατι, θα προτεινα να το ρισκαρεις. Η μονη επιπτωση που θα εχεις, στην ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ των περιπτωσεων, ειναι να μην σε αφησουν να ταξιδεψεις.
Μα αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα της, δεν φοβάται μήπως τη συλλάβουν για κακούργημα. :lol:

Σε κάθε περίπτωση, όλα αυτά είναι παπαριές από τη στιγμή που κυκλοφορούν καθημερινά συνεχείς ανανεώσεις άδειών παραμονής με διαφορετικά ονόματα για τύπους που δεν έχει γίνει δεκτή η αίτηση τους για παραμονή στη χώρα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
νύχτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από νύχτα »

σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις

ξέρω (διάβασα) τον σχετικό κανονισμό, απλά ήθελα να δω
στατιστικά τί παίζει, αν σας έχει τύχει κάτι σχετικό πρόσφατα
και αν ταξιδέψατε κανονικά

την Τετάρτη πετάω, ας ελπίσουμε να μην αντιμετωπίσω θέμα,
γιατί δυστυχώς δεν προλαβαίνω να κάνω τίποτε

ωστόσο τη ταυτότητά μου την έχω στην εφαρμογή του Gov
αλλά θεωρώ πως είναι το ίδιο πράγμα

στο δίπλωμά μου η φωτογραφία έχει καταστραφεί και είναι
κι αυτό ακατάλληλο (είμαι η ανυπόμονα αναβλητική αν θυμάστε :102: )

διαβατήριο δεν έχω γιατί δεν είχε χρειαστεί μέχρι στιγμής
δώστε μου να πεθάνω όλους τους θανάτους
Casp

SeaHawk έγραψε: 05 Οκτ 2024, 13:58 Για ταυτοτητα μεσω gov εγραψα τι αδεια οδηγησης γραφεις

Μπορει να χρησιμοποιησει την τραυτοτητα μεσω gov σε πτησεις εσωτερικου
Μπορει, αν ΔΕΝ ειναι ληγμενη.

Η ληγμενη ταυτοτητα ειναι το προβλημα της!

Ο,τι στοιχεια θα δει ο υπαλληλος στην κανονικη ταυτοτητα, θα τα δει και στην εφαρμογη!

Αν την εχανε και ειχε αδεια οδηγησης, παλι θα μπορουσε να ταξιδεψει εντος χωρας.
Άβαταρ μέλους
νύχτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από νύχτα »

ναι, αφορά πτήση εξωτερικού, είμαι γκούφης
δώστε μου να πεθάνω όλους τους θανάτους
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Ενιγουέι νύχτα, για να μην αγχώνεσαι για την περίπτωση που θα πέσεις στη στραβή μέρα, υπάρχει μόνον ένας τρόπος. Πάρε το αστυνομικό τμήμα της περιοχής σου ζήτα ραντεβού για έκδοση νέας ταυτότητας (ακόμη και αν είναι σε ένα τρίμηνο) και μετά πάρε κρατικά έγγραφα ταυτοποίησης και πήγαινε χωρίς ραντεβού στο ίδιο αστυνομικό τμήμα, πες ότι πρέπει να ταξιδέψεις και ζήτα μια προσωρινή ταυτότητα. Και αν σου πει κάποια παπαριά ο αστυνομικός, ζήτησε έγγραφη επιβεβαίωση και υπογραφή του για την άρνηση του αιτήματος σου.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΑΛΗ την 05 Οκτ 2024, 14:12, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Casp

ΓΑΛΗ έγραψε: 05 Οκτ 2024, 14:03

Αν δεν προλαβαινεις και δεν μπορεις να κανεις κατι, θα προτεινα να το ρισκαρεις. Η μονη επιπτωση που θα εχεις, στην ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ των περιπτωσεων, ειναι να μην σε αφησουν να ταξιδεψεις.
Μα αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα της, δεν φοβάται μήπως τη συλλάβουν για κακούργημα. :lol:

Σε κάθε περίπτωση, όλα αυτά είναι παπαριές από τη στιγμή που κυκλοφορούν καθημερινά συνεχείς ανανεώσεις άδειών παραμονής με διαφορετικά ονόματα για τύπους που δεν έχει γίνει δεκτή η αίτηση τους για παραμονή στη χώρα.
Τα προστιματα πανε και ερχονται γενικα λογω απροσεξιας ή παραβλεψεις των υπαλληλων, οποτε γι αυτο της προτεινα κι' εγω να το ρισκαρει.

Δεν νομιζω να το παρουνε χαμπαρι και η αστυνομια επειδη δεν θα εχει επιπτωση, συνηθως και αυτοι κανουν τα στραβα ματια.
Casp

νύχτα έγραψε: 05 Οκτ 2024, 14:09 ναι, αφορά πτήση εξωτερικού, είμαι γκούφης
Εξωτερικου;

Ωχ..

Οκ, ξεχνα τις εφαρμογες και αδειες οδηγησης.
Πηγαινε κατευθειαν στην εξοδο επιβιβασης αν δεν εχεις αποσκευη να στειλεις και φροντισε να πας απο τους τελευταιους στο αεροπλανο επειδη θα βιαζονται περισσοτερο και δεν θα ειναι τοσο προσεκτικοι με λεπτομερειες :smt005:
Άβαταρ μέλους
Ανδροπαραδίνομαι
Phorum.gr user: Λατ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ανδροπαραδίνομαι »

SeaHawk έγραψε: 05 Οκτ 2024, 13:54 Στην Λαρνακα να κανετε οτι θελετε.Μπορειτε να ζητατε απ[ο τους Ελληνες της Παναγιας τα ματια και οταν περνανε Αγγλοι να κανετε και υποκλιση.
:popc:
Casp έγραψε: 05 Οκτ 2024, 14:10
Τα προστιματα πανε και ερχονται

Εικόνα
Casp έγραψε: 29 Νοέμ 2024, 01:17Ερωτας ειναι να ερωτευεσαι το οτι μπορεις να τον κανεις ο,τι θελεις
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Casp έγραψε: 05 Οκτ 2024, 14:10
ΓΑΛΗ έγραψε: 05 Οκτ 2024, 14:03

Τα προστιματα πανε και ερχονται γενικα λογω απροσεξιας ή παραβλεψεις των υπαλληλων, οποτε γι αυτο της προτεινα κι' εγω να το ρισκαρει.

Δεν νομιζω να το παρουνε χαμπαρι και η αστυνομια επειδη δεν θα εχει επιπτωση, συνηθως και αυτοι κανουν τα στραβα ματια.
Όχι δεν πάει έτσι. Στις γραφειοκρατικές παπαριές που επικαλούνται κάποιοι επειδή μπορούν να λύσουν το πρόβλημα αλλά απλώς βαριούνται να ασχοληθούν, πρέπει να αντιδράς επίσης γραφειοκρατικά απαιτώντας υπογραφή από κάποιον υπεύθυνο για το συγκεκριμένο αίτημα, τη συγκεκριμένη μέρα.

Και για να το πάμε σε επίσης γραφειοκρατικό επίπεδο, υπήρξε κάποια προσωπική ενημέρωση για τον οποιονδήποτε ότι είχε λήξει η ισχύς της παλιάς ταυτότητας του αν θέλει να ταξιδέψει στο εξωτερικό;

Γιατί η ενημέρωση για τη λήξη της προθεσμίας των παλιών που παίζει στα μμε αφορά στον Αύγουστο του 2026, χωρίς την παραμικρή αναφορά για τις εξαιρέσεις που αφορούν ταξίδια στο εξωτερικό.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΑΛΗ την 05 Οκτ 2024, 14:31, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Lestat
Phorum.gr user: Lestat

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lestat »

νύχτα έγραψε: 05 Οκτ 2024, 14:09 ναι, αφορά πτήση εξωτερικού
Εντός ΕΕ;
Winter is coming
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ταξίδια”