Για εμπλουτισμό των επιστημονικων γνώσεων του.George_V έγραψε: 30 Σεπ 2024, 23:22Γιατι εφυγε ο Ιπποκρατης απο την Κω?zteo έγραψε: 30 Σεπ 2024, 23:16 Οι Ορφικοι ουσιαστικά άλλαξαν την λατρεία του Διονύσου σε σημείο ώστε να είναι " αίρεση " της επίσημης θρησκειας του δωδεκάθεο. Μια χαρά ήταν αποδεκτοί διότι δεν υπήρχαν όπως γράφω ιερατείο να τους κυνηγήσουν και διότι η αρχαιοελληνικος πολιτισμός πίστευε στον θρησκευτικό πλουρσλισμο
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Έλληνες θεοί - βιαστές και αιμομίκτες
Re: Έλληνες θεοί - βιαστές και αιμομίκτες
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Και εγω υπάλληλος ειμαι
- George_V
- Phorum.gr user: George_V
Σωστα.zteo έγραψε: 30 Σεπ 2024, 23:39Για εμπλουτισμό των επιστημονικων γνώσεων του.George_V έγραψε: 30 Σεπ 2024, 23:22Γιατι εφυγε ο Ιπποκρατης απο την Κω?zteo έγραψε: 30 Σεπ 2024, 23:16 Οι Ορφικοι ουσιαστικά άλλαξαν την λατρεία του Διονύσου σε σημείο ώστε να είναι " αίρεση " της επίσημης θρησκειας του δωδεκάθεο. Μια χαρά ήταν αποδεκτοί διότι δεν υπήρχαν όπως γράφω ιερατείο να τους κυνηγήσουν και διότι η αρχαιοελληνικος πολιτισμός πίστευε στον θρησκευτικό πλουρσλισμο
Αλλα ξεχασες να αναφερεις οτι αυτος ο εμπλουτισμος γνωσεων τον ειχε φερει σε κοντρα με το ιερατειο του νησιου (η Κως ειχε ενα απο τα πλεον φημισμενα Ασκληπιεια της Αρχαιας Ελλαδας) το οποιο τον κατηγορησε για αθεια καθως ο Ιπποκρατης ελεγε οτι δεν ηταν οι θεοι που προκαλουσαν τις ασθενειες, ουτε ο Ασκληπιος που τις θεραπευε.
Και φυσικα γιατι τους επαιρνε και τη δουλεια καθως ο κοσμος πηγαινε στον Ιπποκράτη και οχι πλεον στο Ασκληπιειο.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
- George_V
Η Εστια ηταν πιο πολυ στην καρακοσμάρα της αλλα οκ.hellegennes έγραψε: 30 Σεπ 2024, 23:37Εντάξει, η δεύτερη ήταν καθυστερημένη, γι' αυτό την συμπαθούσαν.George_V έγραψε: 29 Σεπ 2024, 10:28 Ναι αλλά η Ήβη και η Ειλείθυια ήταν από τις πλέον αγαπητές θεότητες στον Όλυμπο.
Εδω οταν η Ηρα, η Αθηνα, ο Απολλωνας και ο Ποσειδωνας εκαναν πραξικοπημα (πετυχημενο) κατα του Δια και μετα τσακωνονταν ολοι οι θεοι για τοποιος θα παρει το θρονο η μονη που δεν ενδιαφέρθηκε για το power struggle και συνεχισε την ρουτινα της ηταν η Εστια.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
- hellegennes
Δεν ξέρω. Κάποιον λόγο θα είχαν που την ονόμασαν Ειλείθυια.George_V έγραψε: 30 Σεπ 2024, 23:46Η Εστια ηταν πιο πολυ στην καρακοσμάρα της αλλα οκ.hellegennes έγραψε: 30 Σεπ 2024, 23:37Εντάξει, η δεύτερη ήταν καθυστερημένη, γι' αυτό την συμπαθούσαν.George_V έγραψε: 29 Σεπ 2024, 10:28 Ναι αλλά η Ήβη και η Ειλείθυια ήταν από τις πλέον αγαπητές θεότητες στον Όλυμπο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- George_V
Ολο και καποια ετυμολογια θα εχει.hellegennes έγραψε: 30 Σεπ 2024, 23:48Δεν ξέρω. Κάποιον λόγο θα είχαν που την ονόμασαν Ειλείθυια.George_V έγραψε: 30 Σεπ 2024, 23:46Η Εστια ηταν πιο πολυ στην καρακοσμάρα της αλλα οκ.hellegennes έγραψε: 30 Σεπ 2024, 23:37
Εντάξει, η δεύτερη ήταν καθυστερημένη, γι' αυτό την συμπαθούσαν.
- hellegennes
Αν ρωτούσες τον Μπικς θα σου έλεγε ότι είναι προελληνική (μεγάλη έκπληξη). Η ορθογραφία της λέξης κάνει την ετυμολόγησή της πολύ δύσκολη. Προσωπικά δεν με πείθει καμμιά, οπότε θα μείνω στην ομόηχή της προσβολή.George_V έγραψε: 30 Σεπ 2024, 23:50Ολο και καποια ετυμολογια θα εχει.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Φυσικά τέτοιες αντιπαραθεσεις αποτελούν την βάση του Αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού. Δεν θα μπορούσαν ποτέ να υπάρξουν στην Ανατολίτικη δεσπόζει διότι εκεί τα ιερατεια είχαν την δύναμη να επιβάλλουν πρόγραμμα αντιρρησιών από μόνα τους.George_V έγραψε: 30 Σεπ 2024, 23:44Σωστα.
Αλλα ξεχασες να αναφερεις οτι αυτος ο εμπλουτισμος γνωσεων τον ειχε φερει σε κοντρα με το ιερατειο του νησιου (η Κως ειχε ενα απο τα πλεον φημισμενα Ασκληπιεια της Αρχαιας Ελλαδας) το οποιο τον κατηγορησε για αθεια καθως ο Ιπποκρατης ελεγε οτι δεν ηταν οι θεοι που προκαλουσαν τις ασθενειες, ουτε ο Ασκληπιος που τις θεραπευε.
Και φυσικα γιατι τους επαιρνε και τη δουλεια καθως ο κοσμος πηγαινε στον Ιπποκράτη και οχι πλεον στο Ασκληπιειο.
Ενώ πχ στην Κω έπρεπε το ιερατείο να κάνει καταγγελία σε πολιτικά όργανα και σε πολιτικά δικαστήρια και αυτά να αποφασίσουν.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Και εγω υπάλληλος ειμαι
- ksk
- Phorum.gr user: ksk
Για ποιον Διονυσο απ όλους μιλάς; Τι σχέση έχει ο Ορφισμος με το Δωδεκαθεισμο;zteo έγραψε: 30 Σεπ 2024, 23:16 Οι Ορφικοι ουσιαστικά άλλαξαν την λατρεία του Διονύσου σε σημείο ώστε να είναι " αίρεση " της επίσημης θρησκειας του δωδεκάθεο. Μια χαρά ήταν αποδεκτοί διότι δεν υπήρχαν όπως γράφω ιερατείο να τους κυνηγήσουν και διότι η αρχαιοελληνικος πολιτισμός πίστευε στον θρησκευτικό πλουρσλισμο
Έχεις μπερδέψει τις λάτρειες του Ηλίου με της Σεληνης ήτοι της Ζωής με του θανάτου...
Παρατηρητής...
Ληστοσυμμορίτης έγραψε: 29 Σεπ 2024, 09:40 Η ηθική των αρχαίων ελληνικών θεών ήταν η κατάπτυστη, ο Δίας βίαζε γυναίκες, παντρεύτηκε ο σιχαμένος την αδερφή του Ήρα και έκαναν άλλους θεοις μιάσματα. Τα χειρότερα Σόδομα και Γόμορρα από τις ελληνικές θεότητες.
Αυτά ήταν τα ήθη της εποχής μπορεί να πει κάποιος αλλά να λατρευονται τέτοια ποταπα οντα;

- George_V
Oι Magi στην Περσια παροτι καστα απο μονοι τους δεν ειχαν την δυναμη να επιβάλλουν τιποτα χωρις την επικυρωση του Μεγάλου Βασιλεως.zteo έγραψε: 01 Οκτ 2024, 08:18Φυσικά τέτοιες αντιπαραθεσεις αποτελούν την βάση του Αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού. Δεν θα μπορούσαν ποτέ να υπάρξουν στην Ανατολίτικη δεσπόζει διότι εκεί τα ιερατεια είχαν την δύναμη να επιβάλλουν πρόγραμμα αντιρρησιών από μόνα τους.George_V έγραψε: 30 Σεπ 2024, 23:44Σωστα.
Ενώ πχ στην Κω έπρεπε το ιερατείο να κάνει καταγγελία σε πολιτικά όργανα και σε πολιτικά δικαστήρια και αυτά να αποφασίσουν.
Οι καταγγελιες θρησκευτικων παραβάσεων δεν δικαζονταν απο αυτους ουτε ειχαν καποια εξουσια να επιβαλλουν κατι.
Αντιστοιχως λοιπον οι Magi θα επρεπε να καταγγειλουν καποιον στις πολιτικες αρχες και να επιληφθει του θεματος ο βασιλικος δικαστης.
- Ληστοσυμμορίτης
Δυστυχώς έτσι έχει! Λατρευονται ως μέγιστος θεός ο βιαστής και αιμομίκτης. Αρχαία ελληνικά ήθη.foscilis έγραψε: 01 Οκτ 2024, 16:31Ληστοσυμμορίτης έγραψε: 29 Σεπ 2024, 09:40 Η ηθική των αρχαίων ελληνικών θεών ήταν η κατάπτυστη, ο Δίας βίαζε γυναίκες, παντρεύτηκε ο σιχαμένος την αδερφή του Ήρα και έκαναν άλλους θεοις μιάσματα. Τα χειρότερα Σόδομα και Γόμορρα από τις ελληνικές θεότητες.
Αυτά ήταν τα ήθη της εποχής μπορεί να πει κάποιος αλλά να λατρευονται τέτοια ποταπα οντα;
![]()
Καπιταλισμός ένα σύστημα που σαπίζει
Έγκλημα της Πύλου: ο θάνατος διακοπές στη μεσόγειο πάει.
Έγκλημα της Πύλου: ο θάνατος διακοπές στη μεσόγειο πάει.
- George_V
Ληστοσυμμορίτης έγραψε: 01 Οκτ 2024, 16:59Δυστυχώς έτσι έχει! Λατρευονται ως μέγιστος θεός ο βιαστής και αιμομίκτης. Αρχαία ελληνικά ήθη.foscilis έγραψε: 01 Οκτ 2024, 16:31Ληστοσυμμορίτης έγραψε: 29 Σεπ 2024, 09:40 Η ηθική των αρχαίων ελληνικών θεών ήταν η κατάπτυστη, ο Δίας βίαζε γυναίκες, παντρεύτηκε ο σιχαμένος την αδερφή του Ήρα και έκαναν άλλους θεοις μιάσματα. Τα χειρότερα Σόδομα και Γόμορρα από τις ελληνικές θεότητες.
![]()

Οι Πέρσες Ζωροαστρισμο δεν είχαν τότε? Διότι είναι μια διαφορετική κατάσταση.George_V έγραψε: 01 Οκτ 2024, 16:34Oι Magi στην Περσια παροτι καστα απο μονοι τους δεν ειχαν την δυναμη να επιβάλλουν τιποτα χωρις την επικυρωση του Μεγάλου Βασιλεως.zteo έγραψε: 01 Οκτ 2024, 08:18Φυσικά τέτοιες αντιπαραθεσεις αποτελούν την βάση του Αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού. Δεν θα μπορούσαν ποτέ να υπάρξουν στην Ανατολίτικη δεσπόζει διότι εκεί τα ιερατεια είχαν την δύναμη να επιβάλλουν πρόγραμμα αντιρρησιών από μόνα τους.George_V έγραψε: 30 Σεπ 2024, 23:44
Σωστα.
Οι καταγγελιες θρησκευτικων παραβάσεων δεν δικαζονταν απο αυτους ουτε ειχαν καποια εξουσια να επιβαλλουν κατι.
Αντιστοιχως λοιπον οι Magi θα επρεπε να καταγγειλουν καποιον στις πολιτικες αρχες και να επιληφθει του θεματος ο βασιλικος δικαστης.
Μιλάω κυρίως για Αίγυπτο όπου το ιερατείο ήταν πανίσχυρο αλλά φυσικά κάτω από τον Φαραω, για τους Μεσοποταμιους, Αμερικανικους Προκολομβιανους πολιτισμούς καθώς και για Κέλτες.
Το παράδοξο με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό είναι ότι η θρησκεία πήρε έναν φιλοσοφικό χαρακτήρα οδηγώντας την δημιουργία του ιδεαλισμού. Αλλά η έλλειψη δύναμης των ιερατείο ώθησε στην ανάπτυξη του αντιπάλου δέους του υλισμου.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Αυτό που γράφω είναι ότι ο Ορφισμος είναι κάτι παραπλήσιο και ταυτόχρονα κάτι διαφορετικό από τον Δωδεκαθεισμο.ksk έγραψε: 01 Οκτ 2024, 16:26Για ποιον Διονυσο απ όλους μιλάς; Τι σχέση έχει ο Ορφισμος με το Δωδεκαθεισμο;zteo έγραψε: 30 Σεπ 2024, 23:16 Οι Ορφικοι ουσιαστικά άλλαξαν την λατρεία του Διονύσου σε σημείο ώστε να είναι " αίρεση " της επίσημης θρησκειας του δωδεκάθεο. Μια χαρά ήταν αποδεκτοί διότι δεν υπήρχαν όπως γράφω ιερατείο να τους κυνηγήσουν και διότι η αρχαιοελληνικος πολιτισμός πίστευε στον θρησκευτικό πλουρσλισμο
Έχεις μπερδέψει τις λάτρειες του Ηλίου με της Σεληνης ήτοι της Ζωής με του θανάτου...
Θεωρώ την ύπαρξη του απόδειξη ότι τα ιερατεια στην αρχαία Ελλάδα δεν είχαν την δύναμη να επιβάλλουν το δογμα του Δωδεκαθεισμου.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Και εγω υπάλληλος ειμαι
- George_V
Kαι η Αιγυπτος ειναι διαφορετικη περιπτωση.zteo έγραψε: 01 Οκτ 2024, 17:34Οι Πέρσες Ζωροαστρισμο δεν είχαν τότε? Διότι είναι μια διαφορετική κατάσταση.George_V έγραψε: 01 Οκτ 2024, 16:34Oι Magi στην Περσια παροτι καστα απο μονοι τους δεν ειχαν την δυναμη να επιβάλλουν τιποτα χωρις την επικυρωση του Μεγάλου Βασιλεως.zteo έγραψε: 01 Οκτ 2024, 08:18
Φυσικά τέτοιες αντιπαραθεσεις αποτελούν την βάση του Αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού. Δεν θα μπορούσαν ποτέ να υπάρξουν στην Ανατολίτικη δεσπόζει διότι εκεί τα ιερατεια είχαν την δύναμη να επιβάλλουν πρόγραμμα αντιρρησιών από μόνα τους.
Μιλάω κυρίως για Αίγυπτο όπου το ιερατείο ήταν πανίσχυρο αλλά φυσικά κάτω από τον Φαραω, για τους Μεσοποταμιους, Αμερικανικους Προκολομβιανους πολιτισμούς καθώς και για Κέλτες.
Το παράδοξο με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό είναι ότι η θρησκεία πήρε έναν φιλοσοφικό χαρακτήρα οδηγώντας την δημιουργία του ιδεαλισμού. Αλλά η έλλειψη δύναμης των ιερατείο ώθησε στην ανάπτυξη του αντιπάλου δέους του υλισμου.
Σε αυτη την περιπτωση η εξουσια τους δεν πηγαζε απο το religious authority αλλα απο το γεγονος οτι οι ναοι της Αιγυπτου κατειχαν τα 2/3 της ευφορης γης εκατερωθεν του Νειλου.
Κατι που τους καθιστουσε βασικα φεουδάρχες.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 279 Απαντήσεις
- 6122 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Space_Passenger
-
- 40 Απαντήσεις