Κάτσε, γιατί είναι παλιά συζήτηση αυτή. Να επαναφέρουμε το αρχικό πόιντ. Οι Γερμανοί δεν έχουν εξειδικευμένο κινηματογράφο. Όλα αυτά που λες είναι εξαιρετικά χαμηλού κόστους παραγωγές, που μπορείς να γυρίσεις κι εσύ, απολύτως κυριολεκτικά (όχι δεν υπερβάλλω). Είναι glorified stage play. Κινηματογραφημένα θεατρικά. Κινηματογράφος είναι αυτό:masterridley έγραψε: 29 Σεπ 2024, 14:08 Νομίζω κάνεις overstate your point.
Άνετα σου λέω Φασμπίντερ (Μαρία Μπράουν) που το είδα μικρός όταν το έδιναν οι εφημερίδες (άρα το είδαν και χιλιάδες άλλοι Έλληνες)
Χέρτσογκ, έχω δει μόνο το Grizzly Man.
Χάνεκε, The Piano Teacher (με την γαμάτη Υπέρ!), το οποίο πήρε και χρυσό Φοίνικα, άρα την έχουν δει άπειροι. Επίσης, Funny Games που είναι wtf. -- Το Amour που δεν είδα πήρε και Όσκαρ.
Για να μην αναφέρουμε τις Ζωές των Άλλων, την Πτώση, το Κύμα που τα είδαν ουυύλοι.
Γι' αυτό και έκανε τζίρο πάνω από 3 δισεκατομμύρια δολάρια (σε σημερινή αξία).
Θα μου πεις, διάλεξα ένα εξτρήμ παράδειγμα, αλλά ήθελα να δείξω την αντίθεση του τι είναι κινηματογράφος και τι απαιτεί με το τι είναι κινηματογραφημένη ιστορία. Το focus του ευρωπαϊκού κινηματογράφου είναι στην πλοκή και στον διάλογο, όχι στην ίδια την εικόνα. Είναι ταινίες που μπορεί να παρακολουθήσει κάποιος τυφλός χωρίς να χάσει τρελά πράγματα.
Πέρα απ' αυτό όμως, καμμιά 10αριά ταινίες σε χώρα με πληθυσμό 80 εκατομμύρια, την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη και 130 χρόνια κινηματογράφου, σόρι, δεν το λες και κατόρθωμα. Δεν δικαιολογεί τον χαρακτηρισμό "χώρα με κινηματογραφική κουλτούρα".