!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Προχωράμε

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
βοθρατζης

Re: Προχωράμε

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από βοθρατζης »

τι λέμε τώρα;
υπάρχει ακόμα αυτό το είδος του έλληνα χειροκροτητή και κομματόσκυλο βλαχοαράπη;

ευγονική ρε σεις
ευγονική να ξεμπλέξουμε
:romance-hearteyes:
“Success is not about winning every battle, but about having the strength to keep fighting”?
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Bill Hicks έγραψε: 27 Σεπ 2024, 07:23 hellegennes loading Viva Wallet be like

Εικόνα

:smt005:

Γελάς, αλλά π.χ. στην δική μου επιχείρηση έχουν αυξηθεί περίπου 30% τα ηλεκτρονικά αποθεματικά της εταιρείας μου χωρίς να έχουν αυξηθεί συνολικά. Αυτό δείχνει σαν να αυξήθηκε η αποταμίευση της εταιρείας μου 30% ενώ δεν αυξήθηκε καθόλου (διατηρώ ένα σταθερό επίπεδο κεφαλαίου κίνησης).
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

hellegennes έγραψε: 26 Σεπ 2024, 17:41
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 26 Σεπ 2024, 17:04 Να βγει ο πανύβλαξ γιουτιούμπερ γκρικονόμικς να μας εξηγήσει γτ δεν ισχύει
Δεν ισχύει γιατί το διάγραμμα περιλαμβάνει ηλεκτρονικό χρήμα, το οποίο διαρκώς αυξάνεται και φυσικά δεν εμφανιζόταν στον ίδιο βαθμό σε προηγούμενα έτη γιατί ήταν σε φυσική μορφή.
Μέχρι το 2009 πάντως μια χαρά αυξανόταν παρ' όλο που πλήρωνες με μετρητά ακόμα και μισθούς.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

foscilis έγραψε: 27 Σεπ 2024, 09:47
hellegennes έγραψε: 26 Σεπ 2024, 17:41
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 26 Σεπ 2024, 17:04 Να βγει ο πανύβλαξ γιουτιούμπερ γκρικονόμικς να μας εξηγήσει γτ δεν ισχύει
Δεν ισχύει γιατί το διάγραμμα περιλαμβάνει ηλεκτρονικό χρήμα, το οποίο διαρκώς αυξάνεται και φυσικά δεν εμφανιζόταν στον ίδιο βαθμό σε προηγούμενα έτη γιατί ήταν σε φυσική μορφή.
Μέχρι το 2009 πάντως μια χαρά αυξανόταν παρ' όλο που πλήρωνες με μετρητά ακόμα και μισθούς.
Ναι, γιατί αυξανόταν στ' αλήθεια οι καταθέσεις. Δεν λέω ότι δεν αυξήθηκαν καθόλου οι καταθέσεις τα τελευταία 10 χρόνια, αλλά σημαντικό μέρος αυτής της αύξησης οφείλεται στον καλπάζοντα πληθωρισμό και στην μετατροπή του χρηματικού διαθέσιμου των ιδιωτών σε ηλεκτρονική μορφή.

Αν δεις στο διάγραμμα, η αύξηση ξεκινά το 2017, οπότε έγινε υποχρεωτική η τραπεζική καταβολή όλων των μισθών. Το 2019 έγινε υποχρεωτική η καταβολή επαγγελματικών ενοικίων και το 2020 έγιναν ηλεκτρονικά όλα τα παράβολα.

Έχω ξαναπεί ότι μια πιο καθαρή εικόνα θα είχαμε αν η ΤτΕ δημοσίευε ημερήσια στοιχεία καταθέσεων. Πάλι θα εμφανιζόταν αύξηση λόγω αύξησης της πλαστικοποίησης του χρήματος αλλά δεν θα υπήρχε αυτό το illusion ότι οι καταθέσεις είναι ψηλά γιατί θα φαινόταν σε τι πάτο φτάνουν στα μέσα του μήνα σε σχέση με παρελθόντα έτη.

Αυτό αν μας ενδιαφέρει να δούμε τις αληθινές και όχι πλασματικές αποταμιεύσεις.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

hellegennes έγραψε: 27 Σεπ 2024, 10:24.

Αν δεις στο διάγραμμα, η αύξηση ξεκινά το 2017, οπότε έγινε υποχρεωτική η τραπεζική καταβολή όλων των μισθών. Το 2019 έγινε υποχρεωτική η καταβολή επαγγελματικών ενοικίων και το 2020 έγιναν ηλεκτρονικά όλα τα παράβολα.
Δεν είναι το μόνο πράγμα που συνέβη το 2017. Ουσιαστικά τότε ξεκίνησαν να φαίνονται τα αποτελέσματα της σταθεροποίησης της οικονομίας μετά το τέλος του αντιμνημονιακού kicking and screaming το 2015. Αυτό φαίνεται και στους δείκτες ανάπτυξης για αυτά τα χρόνια που πρώτα σταθεροποιούνται και μετά γυρνάνε ανοδικά.

Υπάρχει όντως η διάσταση της αύξησης χρήσης του τραπεζικού συστήματος, όμως αυτά τα λεφτά είναι ταυτόχρονα εισροές και εκροές. Όταν πληρώνει η επιχείρηση έναν μισθό, τα λεφτά εμφανίζονται στον λογαριασμό του μισθωτού αλλά το ισόποσο εξαφανίζεται από το λογαριασμό της επιχείρησης. Συνολικά οι καταθέσεις παραμένουν εντελώς αμετάβλητες από αυτήν την κίνηση.
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

Green Dragon έγραψε: 27 Σεπ 2024, 07:40
Orion22 έγραψε: 23 Σεπ 2024, 13:10 "πακτ φορ δε φιουτσερ"
"ρεστορεησιον οφ τραστ του κλομπαλ γκοβερνανς"
«Οι παγκόσμιες απειλές που αντιμετωπίζουμε από κοινού ως διεθνής κοινότητα υπερβαίνουν κατά πολύ τα επιμέρους συμφέροντα περιοχών, χωρών ή κυβερνήσεων»

αχαστος ο μπλε γαπ
Για όσους αναρωτιούνται γιατί τόση πρεμούρα για πουστρονομοσχέδια και queer parties.
Έχεις καταλάβει ότι κάποιος χτίζει σπίτι, ασχολείται με τα θεμέλια, την μόνωση κλπ και εσείς σπάτε πούτσες κάθε μέρα με το χρώμα που θα έχουν τα πόμολα στις πόρτες;

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
georgebi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από georgebi »

Εικόνα
Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

:g030: :g030: :g030:
看起来和闻起来像狗屎的东西,您无需舔以确保它是狗屎..... :102:
Spoiler
Ότι φαίνεται σκατά και μυρίζει σαν σκατά δεν χρειάζεται να το γλείψεις για να βεβαιωθείς ότι είναι σκατά..
Άβαταρ μέλους
hellegennes

foscilis έγραψε: 27 Σεπ 2024, 10:54 Υπάρχει όντως η διάσταση της αύξησης χρήσης του τραπεζικού συστήματος, όμως αυτά τα λεφτά είναι ταυτόχρονα εισροές και εκροές. Όταν πληρώνει η επιχείρηση έναν μισθό, τα λεφτά εμφανίζονται στον λογαριασμό του μισθωτού αλλά το ισόποσο εξαφανίζεται από το λογαριασμό της επιχείρησης. Συνολικά οι καταθέσεις παραμένουν εντελώς αμετάβλητες από αυτήν την κίνηση.
Αν γίνονται με τραπεζική μεταφορά ήδη υπαρχόντων κεφαλαίων, ναι, αν γίνονται με κατάθεση και μεταφορά, όχι. Όπως είπα στην δική μου επιχείρηση η συναλλαγή ήταν μετρητά σε μετρητά και κατόπιν έγινε μετρητά σε κατάθεση και μεταφορά. Το αποθεματικό της επιχειρήσής μου ήταν πάντα Χ στο τέλος κάθε περιόδου αλλά πλέον μεγαλύτερο μέρος αυτού είναι σε τραπεζικές καταθέσεις γιατί αυτά τα έξοδα πρέπει να πληρώνονται ηλεκτρονικά.

Δεν είναι μόνο αυτό όμως. Το όριο 500 ευρώ για φυσικές συναλλαγές επίσης επηρέασε τις καταθέσεις. Προσωπικά φέτος έβαλα Viva και πληρώνω ακόμη μεγαλύτερο μέρος του εμπορεύματος με ηλεκτρονικό χρήμα. Πλέον σχεδόν το σύνολο των ταμειακών διαθέσιμων της εταιρείας μου είναι ηλεκτρονικό, με μικρές αυξομειώσεις στην διάρκεια του μήνα λόγω κινήσεων, ενώ όταν ξεκίνησα το 90% ήταν μη ηλεκτρονικό. Δεν το αναφέρω σαν κάτι αρνητικό. Προτιμώ να μην έχω πολύ φυσικό χρήμα σε κυκλοφορία γιατί είναι liability. Ωστόσο δείχνει τις καταθέσεις να αυξάνονται και πράγματι οι τραπεζικές καταθέσεις αυξάνονται, αλλά αυξάνονται κυρίως για αυτόν τον λόγο, όχι γιατί αυξάνεται το διαθέσιμο ιδιωτικό χρήμα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Otto Weininger έγραψε: 27 Σεπ 2024, 10:59 Έχεις καταλάβει ότι κάποιος χτίζει σπίτι, ασχολείται με τα θεμέλια, την μόνωση κλπ και εσείς σπάτε πούτσες κάθε μέρα με το χρώμα που θα έχουν τα πόμολα στις πόρτες;
Ναι και στα θεμέλια βάζει σακούλες με χρήματα από την Νιγηρία.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Σας έχω πει πολλές φορές: Δείτε ποιοι σκούζουν και γιατί σκούζουν και θα καταλαβαίνετε αμέσως αν η κυβέρνηση πάει καλά ή όχι.

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

hellegennes έγραψε: 27 Σεπ 2024, 11:50
Otto Weininger έγραψε: 27 Σεπ 2024, 10:59 Έχεις καταλάβει ότι κάποιος χτίζει σπίτι, ασχολείται με τα θεμέλια, την μόνωση κλπ και εσείς σπάτε πούτσες κάθε μέρα με το χρώμα που θα έχουν τα πόμολα στις πόρτες;
Ναι και στα θεμέλια βάζει σακούλες με χρήματα από την Νιγηρία.
Ο,τι και να βάζει (παρότι εντελώς άκυρο αυτό που λες) καλό είναι.
Εσείς να κλαίγεστε με το αν είναι τετράγωνη ή στρογγυλή η χέστρα, όταν πριν λίγα χρόνια παραλίγο να χεζετε σε γούβες.

Άβαταρ μέλους
Isildur
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur »

hellegennes έγραψε: 27 Σεπ 2024, 11:48
foscilis έγραψε: 27 Σεπ 2024, 10:54 Υπάρχει όντως η διάσταση της αύξησης χρήσης του τραπεζικού συστήματος, όμως αυτά τα λεφτά είναι ταυτόχρονα εισροές και εκροές. Όταν πληρώνει η επιχείρηση έναν μισθό, τα λεφτά εμφανίζονται στον λογαριασμό του μισθωτού αλλά το ισόποσο εξαφανίζεται από το λογαριασμό της επιχείρησης. Συνολικά οι καταθέσεις παραμένουν εντελώς αμετάβλητες από αυτήν την κίνηση.
Αν γίνονται με τραπεζική μεταφορά ήδη υπαρχόντων κεφαλαίων, ναι, αν γίνονται με κατάθεση και μεταφορά, όχι. Όπως είπα στην δική μου επιχείρηση η συναλλαγή ήταν μετρητά σε μετρητά και κατόπιν έγινε μετρητά σε κατάθεση και μεταφορά. Το αποθεματικό της επιχειρήσής μου ήταν πάντα Χ στο τέλος κάθε περιόδου αλλά πλέον μεγαλύτερο μέρος αυτού είναι σε τραπεζικές καταθέσεις γιατί αυτά τα έξοδα πρέπει να πληρώνονται ηλεκτρονικά.
Αυτό δεν το 'πιασα. Τι εννοείς, πριν λίγα χρόνια το Χ αποθεματικό σου πού το είχες, σε στρώματα; :smt017
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... :p2:
Άβαταρ μέλους
gassim

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από gassim »

hellegennes έγραψε: 27 Σεπ 2024, 11:48

Δεν είναι μόνο αυτό όμως. Το όριο 500 ευρώ για φυσικές συναλλαγές επίσης επηρέασε τις καταθέσεις. Προσωπικά φέτος έβαλα Viva και πληρώνω ακόμη μεγαλύτερο μέρος του εμπορεύματος με ηλεκτρονικό χρήμα. Πλέον σχεδόν το σύνολο των ταμειακών διαθέσιμων της εταιρείας μου είναι ηλεκτρονικό, με μικρές αυξομειώσεις στην διάρκεια του μήνα λόγω κινήσεων, ενώ όταν ξεκίνησα το 90% ήταν μη ηλεκτρονικό. Δεν το αναφέρω σαν κάτι αρνητικό. Προτιμώ να μην έχω πολύ φυσικό χρήμα σε κυκλοφορία γιατί είναι liability. Ωστόσο δείχνει τις καταθέσεις να αυξάνονται και πράγματι οι τραπεζικές καταθέσεις αυξάνονται, αλλά αυξάνονται κυρίως για αυτόν τον λόγο, όχι γιατί αυξάνεται το διαθέσιμο ιδιωτικό χρήμα.
Κάτσε πριν επεκταθεί το ηλεκτρονικό χρήμα τα μετρητά που είχες, δεν πήγαινες να τα καταθέσεις σε τράπεζα;
Άβαταρ μέλους
hellegennes

gassim έγραψε: 27 Σεπ 2024, 12:08 Κάτσε πριν επεκταθεί το ηλεκτρονικό χρήμα τα μετρητά που είχες, δεν πήγαινες να τα καταθέσεις σε τράπεζα;
Όχι απαραίτητα. Μεγάλο μέρος των συναλλαγών μου ήταν σε μετρητά. Έπαιρνα μετρητά από πελάτες και πλήρωνα μετρητά προμηθευτές. Εννοείται πως ένα μέρος των χρημάτων ήταν τραπεζικό από την αρχή, αλλά όπως είπα ήταν μικρό ποσοστό.
Isildur έγραψε: 27 Σεπ 2024, 12:06 Αυτό δεν το 'πιασα. Τι εννοείς, πριν λίγα χρόνια το Χ αποθεματικό σου πού το είχες, σε στρώματα; :smt017
Ποτέ δεν ήταν μαύρο για να το έχω σε στρώματα. Ασφαλισμένα ήταν πάντα, απλά το μεγαλύτερο μέρος ήταν μετρητά.

Παιδιά, απλά είναι τα πράγματα. Αν το 2015 κυκλοφορούσαν στην αγορά 200 δις και τα 150 ήταν σε μετρητά, τώρα μπορεί να είναι τα 50 μόνο σε μετρητά. Τα νούμερα είναι τυχαία, μη πεταχτεί κανείς να πει καμμιά μαλακία.

Βέβαια, η αρχική μου τοποθέτηση ήταν ότι η ΤτΕ λέει πώς περιλαμβάνεται και το ηλεκτρονικό χρήμα στις καταθέσεις, που είναι άλλο πράγμα και αυξάνεται χρόνο με τον χρόνο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”