Σε μισή ώρα θα έχει φτάσει 666
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ
Re: ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ
1.Εσύ που έκανες την προσομοίωση δεν μας είπες τι επιτάχυνση και τι διάρκεια είχε. Ο κάθε ένας που ξέρει μπορεί να καταλάβει ότι λες μπούρδες αν δεν μας δώσεις στην προσομοίωση την επιτάχυνση και την διάρκεια. Και τι υλικά τι διαστάσεις τι οπλισμό έβαλες? Πλήρη προσομοίωση δείξε.Νταγκλης έγραψε: 21 Σεπ 2024, 11:29Φιλαράκι....κανείς δεν μπλοκάρει την πατέντα σου. Απλά δεν ασχολείται κανείς γιατί είναι εμφανέστατα μια βλακεία. Ας θυμηθούμε πάλι τους λόγους.seismic1 έγραψε: 20 Σεπ 2024, 14:46 Όλα αυτά έχουν γίνει αλλά οι αρμόδιοι τα σταματούν να προχωρίσουν
Υπάρχει μεγάλο μπλοκάρισμα στην πατέντα μου από καθηγητές. Τους ξέρω και ονομαστικά.
Θα με προγκάρεις? Θα μου κλάσεις τα αρχίδια.
1) Έιναι παντελώς άχρηστη.
Όπως σου απέδειξα με προσοαμοίωση τα, σωστά θεμελιωμένα, τοιχώματα είναι αδύνατον να ανατραπούν μεμονωμένα. Ας το δούμε με μια εικόνα που ο καθένας μπορεί να καταλάβει...
Οι υψίκορμες συνδετήριες δοκοί παρέχουν επαρκέστατη πάκτωση και από τις δύο πλευρές του τοιχώματος. Έχουν υπερδιπλάσια ροπή ανατοχής. Είναι αδύνατον να αστοχήσουν καμπτικά ώστε να επέλθει ανατροπή. Είναι βέβαιο ότι σε κάποιο μεγάλο σεισμό θα προηγηθεί αστοχία του τοιχώματος την οποία η βλακώδη πατέντα σου επιταχύνει δραματικά!!!![]()
2) Είναι επικίνδυνη.
Όπως σου απέδειξα με προσομοίωση, η θλίψη που θέλεις να ασκήσεις μειώνει δραματικά τη ροπή αντοχής του τοιχώματος και οδηγεί στη δημιουργία μαλακού ορόφου στο ισόγειο.
Αυτό είναι πλήρη συμφωνία με τη βιβλιογραφία των τελευταίων 50 χρόνων που καταλήγει ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείται αξονικό μεγαλύτερο από ν=0.2.
....και για να μη ξεχνιόμαστε....ο ίδιος ο Ευρωκώδικας λαμβάνει υπόψη την καταστροφική δράση του μεγάλου αξονικού στα τοιχώματα και απαγορεύει την εφαρμογή μεγαλύτερου από 0.4.
Λοιπόν....κανείς δεν σε κυνηγάει φιλαράκι.....απλά δεν σου δίνουν σημασία γιατί λες ΒΛΑΚΕΙΕΣ.
Σε επιτάχυνση 2,41g η ροπή είναι 17.733 τόνοι και όλη η κατασκευή των 6 ορόφων έχει μάζα 817 τόνους κομπλέ
Και οι συνδετήριοι δοκοί να αντέχουν η κατασκευή με τέτοια ροπή θα κάνει κωλοτούμπες.
Πόσο χαζοί είσαστε θεέ μου.
Spoiler
Παράδειγμα:
Ας εξετάσουμε ένα εξαώροφο κτίριο με συνολική επιφάνεια 100 m² ανά όροφο, όπου κάθε όροφος αποτελείται από 35 m³ σκυροδέματος. Το συνολικό ποσό σκυροδέματος είναι 210 m³ για τους ορόφους και 50 m³ για τη βάση. Με το ειδικό βάρος του σκυροδέματος στα 2450 kg/m³, το συνολικό βάρος για τους ορόφους ανέρχεται σε:
Βάρος ορόφων=210 m3×2450 kg/m3=514.500 kg=514,5 τόνοι.
Για τη βάση:
Βάρος βάσης=50 m3×2450 kg/m3=122.500 kg=122,5 τόνοι.
Το συνολικό βάρος της κατασκευής (όροφοι + βάση) είναι:
Συνολικό βάρος=514,5 τόνοι+122,5 τόνοι=637 τόνοι.
Προσθέτοντας τα πατώματα, τα ωφέλιμα φορτία και τους τοίχους, το συνολικό βάρος ανέρχεται στους 817 τόνους.
Υπολογισμός δύναμης αδράνειας:
Έστω ότι η κατασκευή υποβάλλεται σε σεισμική επιτάχυνση 2,41g (23,6631 m/s²), η οποία προσεγγίζει ένα σενάριο ισχυρού σεισμού. Η δύναμη αδράνειας υπολογίζεται ως εξής:
Δύναμη αδράνειας = Mάζα × Επιτάχυνση
Δύναμη αδράνειας=817.000 kg×23,6631 m/s2=19.322.622,7 N.
Μετατρέπουμε τη δύναμη σε kN:
Δύναμη αδράνειας=19.322,6 kN (ή 1.970 τόνοι).
Υπολογισμός κέντρου βάρους:
Το ύψος κάθε ορόφου είναι 3m, άρα το συνολικό ύψος του κτιρίου είναι:
Συνολικό ύψος =6×3 m=18 m.
Το κέντρο βάρους βρίσκεται στο μισό του συνολικού ύψους, δηλαδή:
h κέντρου βάρους = 18/2 = 9 m.
Υπολογισμός ροπής ανατροπής:
Η συνολική ροπή ανατροπής, M είναι το γινόμενο της συνολικής δύναμης αδράνειας και του ύψους του κέντρου βάρους:
M= F × h του κέντρου βάρους
M=19.322,6 kN ×9 m=173.903,4 kN\cdotpm.
Κατανομή δύναμης σε υποστυλώματα:
Αν το κτίριο στηρίζεται σε 10 υποστυλώματα, η τέμνουσα δύναμη που αναλαμβάνει κάθε υποστύλωμα είναι:
Τέμνουσα βάσης ανά υποστύλωμα=1.970 τόνοι / 10 υποστυλώματα =197 τόνοι.
Κάθε υποστύλωμα πρέπει να παραλάβει επίσης το αναλογικό μερίδιο της ροπής ανατροπής. Αν η ροπή ανατροπής κατανέμεται ισομερώς στα 10 υποστυλώματα, η ροπή ανά υποστύλωμα είναι:
Ροπή ανά υποστύλωμα = 173.903,4 kN\cdotpm/10 = 17.390,3 kN\cdotpm. ή 1773,3 τόνοι
Συμπέρασμα:
Αυτές οι τιμές υποδηλώνουν ότι η δομή θα αντιμετωπίσει εξαιρετικά υψηλές σεισμικές δυνάμεις και ροπές, που πιθανόν υπερβαίνουν τις προδιαγραφές του υφιστάμενου αντισεισμικού κανονισμού. Αν δεν ληφθούν μέτρα για ενίσχυση της δομής, θα υπάρχει σοβαρός κίνδυνος κατάρρευσης. Η προσθήκη αντισεισμικών μέτρων, όπως τοιχώματα με μεγαλύτερη διατμητική αντοχή ή συστήματα απορρόφησης σεισμικής ενέργειας, είναι κρίσιμη.
Ας εξετάσουμε ένα εξαώροφο κτίριο με συνολική επιφάνεια 100 m² ανά όροφο, όπου κάθε όροφος αποτελείται από 35 m³ σκυροδέματος. Το συνολικό ποσό σκυροδέματος είναι 210 m³ για τους ορόφους και 50 m³ για τη βάση. Με το ειδικό βάρος του σκυροδέματος στα 2450 kg/m³, το συνολικό βάρος για τους ορόφους ανέρχεται σε:
Βάρος ορόφων=210 m3×2450 kg/m3=514.500 kg=514,5 τόνοι.
Για τη βάση:
Βάρος βάσης=50 m3×2450 kg/m3=122.500 kg=122,5 τόνοι.
Το συνολικό βάρος της κατασκευής (όροφοι + βάση) είναι:
Συνολικό βάρος=514,5 τόνοι+122,5 τόνοι=637 τόνοι.
Προσθέτοντας τα πατώματα, τα ωφέλιμα φορτία και τους τοίχους, το συνολικό βάρος ανέρχεται στους 817 τόνους.
Υπολογισμός δύναμης αδράνειας:
Έστω ότι η κατασκευή υποβάλλεται σε σεισμική επιτάχυνση 2,41g (23,6631 m/s²), η οποία προσεγγίζει ένα σενάριο ισχυρού σεισμού. Η δύναμη αδράνειας υπολογίζεται ως εξής:
Δύναμη αδράνειας = Mάζα × Επιτάχυνση
Δύναμη αδράνειας=817.000 kg×23,6631 m/s2=19.322.622,7 N.
Μετατρέπουμε τη δύναμη σε kN:
Δύναμη αδράνειας=19.322,6 kN (ή 1.970 τόνοι).
Υπολογισμός κέντρου βάρους:
Το ύψος κάθε ορόφου είναι 3m, άρα το συνολικό ύψος του κτιρίου είναι:
Συνολικό ύψος =6×3 m=18 m.
Το κέντρο βάρους βρίσκεται στο μισό του συνολικού ύψους, δηλαδή:
h κέντρου βάρους = 18/2 = 9 m.
Υπολογισμός ροπής ανατροπής:
Η συνολική ροπή ανατροπής, M είναι το γινόμενο της συνολικής δύναμης αδράνειας και του ύψους του κέντρου βάρους:
M= F × h του κέντρου βάρους
M=19.322,6 kN ×9 m=173.903,4 kN\cdotpm.
Κατανομή δύναμης σε υποστυλώματα:
Αν το κτίριο στηρίζεται σε 10 υποστυλώματα, η τέμνουσα δύναμη που αναλαμβάνει κάθε υποστύλωμα είναι:
Τέμνουσα βάσης ανά υποστύλωμα=1.970 τόνοι / 10 υποστυλώματα =197 τόνοι.
Κάθε υποστύλωμα πρέπει να παραλάβει επίσης το αναλογικό μερίδιο της ροπής ανατροπής. Αν η ροπή ανατροπής κατανέμεται ισομερώς στα 10 υποστυλώματα, η ροπή ανά υποστύλωμα είναι:
Ροπή ανά υποστύλωμα = 173.903,4 kN\cdotpm/10 = 17.390,3 kN\cdotpm. ή 1773,3 τόνοι
Συμπέρασμα:
Αυτές οι τιμές υποδηλώνουν ότι η δομή θα αντιμετωπίσει εξαιρετικά υψηλές σεισμικές δυνάμεις και ροπές, που πιθανόν υπερβαίνουν τις προδιαγραφές του υφιστάμενου αντισεισμικού κανονισμού. Αν δεν ληφθούν μέτρα για ενίσχυση της δομής, θα υπάρχει σοβαρός κίνδυνος κατάρρευσης. Η προσθήκη αντισεισμικών μέτρων, όπως τοιχώματα με μεγαλύτερη διατμητική αντοχή ή συστήματα απορρόφησης σεισμικής ενέργειας, είναι κρίσιμη.
Σε ερευνητή μιλάς όχι σε ανίδεο.
Πάρε την απάντηση και απέδωσε τιμές.
3. Εδώ οι παπάρες δεν μου δίνουν σημασία Στο εξωτερικό δίνουν σημασία σε εμένα και γράψουν στα παπάκια τους τους Έλληνες.
4. Ο Ικανοτiκός σχεδιασμός στα 2g δούλεψε. Τα κτίρια στην Τουρκία έπεσαν κατά προτεραιότητα

Του διαόλου πράγματα.
Τα έχω γράψει σε βιβλίο. https://www.researchgate.net/publicatio ... l_Approach
ειμαι 30 χρονια στην οικοδομη, ακι ποτε δεν ειδα οικοδομη χωρις μηχανικο.seismic1 έγραψε: 21 Σεπ 2024, 06:29Το θέμα δεν είναι του μηχανικού αν πέσει ή όχι το σπίτι.
Από τύχη δεν πέφτει γιατί δεν το ακούμπησε αρκετά η επιτάχυνση η συχνότητα και η διάρκεια.
Δεύτερον τα σπίτια δεν τα κατασκευάζουν οι μηχανικοί αλλά οι μάστορες.
Είμαι 54 χρόνια στις κατασκευές και ποτέ μου δεν είδα πολιτικό μηχανικό στην οικοδομή.
Οι μηχανικοί εισπράττουν χρήμα για το κράτος.
ποτε δεν ειδα οικοδομη να την κατασκευαζει μαστορας χωρις σχεδια και επιβλεψη απο μηχανικο.
παλι μαλακιες λες.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
δεν εισαι ερευνητης, εισαι ανιδεος, και ανοητος. α, και ψωναρα.seismic1 έγραψε: 21 Σεπ 2024, 15:08
3. Εδώ οι παπάρες δεν μου δίνουν σημασία Στο εξωτερικό δίνουν σημασία σε εμένα και γράψουν στα παπάκια τους τους Έλληνες.
κανεις δε σου δινει σημασια, σε κανενα μερος του πλανητη.
εκτος απο εμας που σπαμε πλακα, και κατι αλλους που σε κοροιδευουν για το συμφερον τους.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
Μου θυμίζεις τα ζώα που τσιρίζουν όταν καταλαβαίνουν ότι θα πεθάνουν.Ασέβαστος έγραψε: 21 Σεπ 2024, 20:53δεν εισαι ερευνητης, εισαι ανιδεος, και ανοητος. α, και ψωναρα.seismic1 έγραψε: 21 Σεπ 2024, 15:08
κανεις δε σου δινει σημασια, σε κανενα μερος του πλανητη.
εκτος απο εμας που σπαμε πλακα, και κατι αλλους που σε κοροιδευουν για το συμφερον τους.
Αυτό που κατορθώσατε ήταν να γράψω την έρευνά μου και να γίνει γνωστή παντού.
Αποτύχατε.
Καλά τραγούδα.Ασέβαστος έγραψε: 21 Σεπ 2024, 20:47ειμαι 30 χρονια στην οικοδομη, ακι ποτε δεν ειδα οικοδομη χωρις μηχανικο.seismic1 έγραψε: 21 Σεπ 2024, 06:29Το θέμα δεν είναι του μηχανικού αν πέσει ή όχι το σπίτι.Ασέβαστος έγραψε: 20 Σεπ 2024, 21:00
δεν εχω βλει την πατεντα σου, και το εχει φτιαξει μηχανικος, κανονικος, οχι νουμερο σαν κι εσενα.
οποτε δεν πεφτει.
δεν βρωμιζω τον τοπο, απλως λεω την αληθεια.
Από τύχη δεν πέφτει γιατί δεν το ακούμπησε αρκετά η επιτάχυνση η συχνότητα και η διάρκεια.
Είμαι 54 χρόνια στις κατασκευές και ποτέ μου δεν είδα πολιτικό μηχανικό στην οικοδομή.
ποτε δεν ειδα οικοδομη να την κατασκευαζει μαστορας χωρις σχεδια και επιβλεψη απο μηχανικο.
παλι μαλακιες λες.
Πάρε έναν μάστορα να σου κατασκευάσει σπίτι χωρίς μηχανικό. Θα το κάνει.
Πάρε έναν μηχανικό να σου κατασκευάσει σπίτι χωρίς μάστορα. Δεν μπορεί.
Υπάρχουν 300 ειδικότητες στην κατασκευή. Ο μηχανικός έχει μια από αυτές.
Πως μπορεί να ελέγξει 300 ειδικότητες όταν και αυτή η μία που έχει την έχει μάθει λάθος?
Βάζουν υπογραφές και όταν πέσει ένα σπίτι κανένας δεν πάει στην φυλακή.
Γιατί δεν πάνε αφού υπογράφουν ότι η κατασκευή είναι ασφαλή?
Υπογράφουν στα τυφλά.
Δεν ξέρουν τι υπογράφουν.
Και να σου πω εγώ ο μάστορας γιατί δεν ξέρουν τι υπογράφουν.
Η επίτευξη της τέλειας ισορροπίας σε μια κατασκευή στον σεισμό παραμένει μια σύνθετη και δύσκολη πρόκληση για τη μηχανική, καθώς η πολυπλοκότητα των συντελεστών που καθορίζουν τη σεισμική συμπεριφορά των κατασκευών είναι πολυάριθμοι, πιθανού χαρακτήρα, συχνά απρόβλεπτοι, και κάθε ένας παράγοντας από αυτούς επηρεάζει διαφορετικά τις διαφορετικές δομές των κατασκευών, με αποτέλεσμα να αυξάνονται τα σεισμικά φορτία πέρα από το όριο σχεδιασμού με καταστροφικά αποτελέσματα. Αυτό συμβαίνει επειδή η κατεύθυνση του σεισμού, το ακριβές περιεχόμενο των συχνοτήτων της σεισμικής διέγερσης η διάρκειά της και η επιτάχυνση εδάφους παραμένουν άγνωστοι συντελεστές που επηρεάζουν τον σωστό σχεδιασμό. Ο συσχετισμός των παραμέτρων όπως οι "αδρανειακές εντάσεις – δυνάμεις απόσβεσης – ελαστικές δυνάμεις – δυναμικά χαρακτηριστικά κατασκευής – αλληλεπίδραση εδάφους και κατασκευής – επιβαλλόμενη κίνηση εδάφους" είναι μη γραμμικές και διαφέρουν από κατασκευή σε κατασκευή.
Ούτε τους αστάθμητους παράγοντες δεν ξέρουν πως να σχεδιάσουν μια σωστή κατασκευή?
Και να θέλουν να σχεδιάσουν δεν μπορούν γιατί...
Αυξάνοντας την μάζα για να έχουν δυναμική απόκριση στον σεισμό, αυξάνουν και τα φορτία σεισμού Δηλαδή δώρον άδωρον
Με την προένταση και την πάκτωση στο έδαφος αυξάνουμε την δυναμική της μάζας και αποτρέπουμε την ροπή χωρίς να αυξάνουμε την μάζα και βάζουμε το έδαφος να συμμετέχει στον παραλαβή των σεισμικών εντάσεων. Γκέγκε.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος seismic1 την 22 Σεπ 2024, 10:09, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Πάλι φαντασιώσεις και καυχησιολογίες ρε συ Γιάννη;seismic1 έγραψε: 22 Σεπ 2024, 09:17Καλά τραγούδα.Ασέβαστος έγραψε: 21 Σεπ 2024, 20:47ειμαι 30 χρονια στην οικοδομη, ακι ποτε δεν ειδα οικοδομη χωρις μηχανικο.seismic1 έγραψε: 21 Σεπ 2024, 06:29 Το θέμα δεν είναι του μηχανικού αν πέσει ή όχι το σπίτι.
παλι μαλακιες λες.
Ναι, ε; δηλαδή ένας μαστορας θα χτίσει μια πολυκατοικία 10 ορόφων χωρίς οδηγίες/εντολές από μηχανικό και αρχιτέκτονα, ε;
Μήπως είναι ο μάστορας που όταν ήταν 14 χρονών, έχτισε μια πολυκατοικία στο Πασαλιμάνι αλλά δεν θυμάται που είναι;
ΚΟΨΕ τις ψαματούρες Γιάννη, σε εκθέτουν.
Σίγουρα δεν μπορεί. Διότι η δουλειά του δεν είναι να βάζει τα τούβλα στην σειρά, αλλά να δίνει εντολές στον μάστορα πως να το κάνει.
Πως μπορεί να ελέγξει 300 ειδικότητες όταν και αυτή η μία που έχει την έχει μάθει λάθος?
Υπογράφουν στα τυφλά.
Είσαι τελείως άσχετος και η ζήλεια σου σε οδηγεί να λες χοντρομαλακίες.
Ποιος έχει μάθει λάθος την ειδικότητά του ρε ψω΄νιο; ο μηχανικός; και ποιος το λέει αυτό; εσύ η μαστοράτζα που η μόνη φορά που μπήκες στο πολυτεχνείο ήταν αυτή που σου έφαγαν λεφτά (κατά την δική σου δήλωση) και σου έκαναν μισή προσομοίωση;
Άντε φτύσ' τα μπούτια σου ρε φαντασιόπληκτε καυχηισολόγε...
Αν ήταν η ζήλεια ψώρα, θα είχες γεμίσει φουκαρά μου...
Ποιες φαντασιώσεις ρε βλήμα τα έχω δημοσιεύσει αυτά και όλοι κάνουν τουμπεκί.Λοξίας έγραψε: 22 Σεπ 2024, 09:47Πάλι φαντασιώσεις και καυχησιολογίες ρε συ Γιάννη;seismic1 έγραψε: 22 Σεπ 2024, 09:17Καλά τραγούδα.Ασέβαστος έγραψε: 21 Σεπ 2024, 20:47
ειμαι 30 χρονια στην οικοδομη, ακι ποτε δεν ειδα οικοδομη χωρις μηχανικο.
παλι μαλακιες λες.
Ναι, ε; δηλαδή ένας μαστορας θα χτίσει μια πολυκατοικία 10 ορόφων χωρίς οδηγίες/εντολές από μηχανικό και αρχιτέκτονα, ε;
Μήπως είναι ο μάστορας που όταν ήταν 14 χρονών, έχτισε μια πολυκατοικία στο Πασαλιμάνι αλλά δεν θυμάται που είναι;
Σίγουρα δεν μπορεί. Διότι η δουλειά του δεν είναι να βάζει τα τούβλα στην σειρά, αλλά να δίνει εντολές στον μάστορα πως να το κάνει.
Υπογράφουν στα τυφλά.
Ποιος έχει μάθει λάθος την ειδικότητά του ρε ψω΄νιο; ο μηχανικός; και ποιος το λέει αυτό; εσύ η μαστοράτζα που η μόνη φορά που μπήκες στο πολυτεχνείο ήταν αυτή που σου έφαγαν λεφτά (κατά την δική σου δήλωση) και σου έκαναν μισή προσομοίωση;
Απάντησε εσύ ή οι ιδικοί και ας με διαψεύσουν αν μπορούν Αρχίδια μπορούν.
Μόνο λάσπη στον ανεμιστήρα μπορείτε να ρίχνεται απέναντί μου γιατί είσαστε λίγοι.
Η επιστήμη δεν γράφεται με λάσπες ή με τίτλους σπουδών αλλά με τεκμηριωμένες αποδείξεις πειραμάτων προσομοιώσεων και θεωρίας.
Και ναι μπορεί να γραφτεί και από εμπειροτέχνη μάστορα. Αφού με θέλετε μάστορα και όχι σαν βαθμολογημένος ερευνητής που είμαι, τότε πάρτε την στο κώλο από τον μάστορα. Δικός σας είναι ο κώλος βάλτε ότι γουστάρετε.
Spoiler
seismic1
Επικοινωνία: Επικοινωνία seismic1
Δημοσίευση από seismic1 » 51 λεπτά πριν
Ασέβαστος έγραψε: ↑
Χθες, 20:47
seismic1 έγραψε: ↑
Χθες, 06:29
Ασέβαστος έγραψε: ↑
20 Σεπ 2024, 21:00
δεν εχω βλει την πατεντα σου, και το εχει φτιαξει μηχανικος, κανονικος, οχι νουμερο σαν κι εσενα.
οποτε δεν πεφτει.
δεν βρωμιζω τον τοπο, απλως λεω την αληθεια.
Το θέμα δεν είναι του μηχανικού αν πέσει ή όχι το σπίτι.
ειμαι 30 χρονια στην οικοδομη, ακι ποτε δεν ειδα οικοδομη χωρις μηχανικο.
παλι μαλακιες λες.
Καλά τραγούδα.
Υπογράφουν στα τυφλά.
Και να σου πω εγώ ο μάστορας γιατί δεν ξέρουν τι υπογράφουν.
Η επίτευξη της τέλειας ισορροπίας σε μια κατασκευή στον σεισμό παραμένει μια σύνθετη και δύσκολη πρόκληση για τη μηχανική, καθώς η πολυπλοκότητα των συντελεστών που καθορίζουν τη σεισμική συμπεριφορά των κατασκευών είναι πολυάριθμοι, πιθανού χαρακτήρα, συχνά απρόβλεπτοι, και κάθε ένας παράγοντας από αυτούς επηρεάζει διαφορετικά τις διαφορετικές δομές των κατασκευών, με αποτέλεσμα να αυξάνονται τα σεισμικά φορτία πέρα από το όριο σχεδιασμού με καταστροφικά αποτελέσματα. Αυτό συμβαίνει επειδή η κατεύθυνση του σεισμού, το ακριβές περιεχόμενο των συχνοτήτων της σεισμικής διέγερσης η διάρκειά της και η επιτάχυνση εδάφους παραμένουν άγνωστοι συντελεστές που επηρεάζουν τον σωστό σχεδιασμό. Ο συσχετισμός των παραμέτρων όπως οι "αδρανειακές εντάσεις – δυνάμεις απόσβεσης – ελαστικές δυνάμεις – δυναμικά χαρακτηριστικά κατασκευής – αλληλεπίδραση εδάφους και κατασκευής – επιβαλλόμενη κίνηση εδάφους" είναι μη γραμμικές και διαφέρουν από κατασκευή σε κατασκευή.
Ούτε τους αστάθμητους παράγοντες δεν ξέρουν πως να σχεδιάσουν μια σωστή κατασκευή?
Και να θέλουν να σχεδιάσουν δεν μπορούν γιατί...
Αυξάνοντας την μάζα για να έχουν δυναμική απόκριση στον σεισμό, αυξάνουν και τα φορτία σεισμού Δηλαδή δώρον άδωρον
Με την προένταση και την πάκτωση στο έδαφος αυξάνουμε την δυναμική της μάζας και αποτρέπουμε την ροπή χωρίς να αυξάνουμε την μάζα και βάζουμε το έδαφος να συμμετέχει στον παραλαβή των σεισμικών εντάσεων. Γκέγκε.
Δυστυχώς για εσένα, Γιάννη μικρομάστορα, η επιστήμη έχει γραφτεί και γράφεται από επιστήμονες κατόχους πανεπιστημιακών τίτλων. Αυτοί που χωρίς τις ανάλογες σπουδές, έχουν συνεισφέρει στην επιστήμη, μετριούνται στα δάχτυλα. Εσύ, ΔΕΝ είσαι ένας από αυτούς!seismic1 έγραψε: 22 Σεπ 2024, 10:13Ποιες φαντασιώσεις ρε βλήμα τα έχω δημοσιεύσει αυτά και όλοι κάνουν τουμπεκί.Spoiler
Λοξίας έγραψε: 22 Σεπ 2024, 09:47Πάλι φαντασιώσεις και καυχησιολογίες ρε συ Γιάννη;seismic1 έγραψε: 22 Σεπ 2024, 09:17 Καλά τραγούδα.
Υπογράφουν στα τυφλά.
Κανείς δεν κάνει τουμπεκί. Απλώς σε έχουν γραμμένο, διότι έχουν διαβάσει τι γράφεις και δεν σου δίνουν σημασία.
Σε έχουν γραμμένο, διότι έχουν διαβάσει τι γράφεις και δεν σου δίνουν σημασία.
Μόνο λάσπη στον ανεμιστήρα μπορείτε να ρίχνεται απέναντί μου γιατί είσαστε λίγοι.
Κανείς δεν σου ρίχνει λάσπη. Την πραγματικότητα γράφουμε που εσύ την διαστρεβλώνεις...όταν λες μαλακίες πως ένας μάστορας θα κατασκευάσει μία πολυκατοικία 10 ορόφων χωρίς την επίβλεψη του μηχανικού, λογικό είναι να σε γιουχάρουν σαν εντελώς άσχετο.
Η επιστήμη δεν γράφεται με λάσπες ή με τίτλους σπουδών αλλά με τεκμηριωμένες αποδείξεις πειραμάτων προσομοιώσεων και θεωρίας.
Και ναι μπορεί να γραφτεί και από εμπειροτέχνη μάστορα. Αφού με θέλετε μάστορα και όχι σαν βαθμολογημένος ερευνητής που είμαι, τότε πάρτε την στο κώλο από τον μάστορα.
Η επιστήμη γράφεται με τίτλους σπουδών, Γιάννη μικρομάστορα...
Διότι τα 15 χρόνια της ζητιανιάς σου στα φόρα και της πλήρους στασιμότητας της πατέντας σου, λένε πολύ αρνητικά πράγματα για την ιδέα σου, Γιάννη.
Ωραία Ας μου απαντήσουν οι επιστήμονες.Λοξίας έγραψε: 22 Σεπ 2024, 10:55Δυστυχώς για εσένα, Γιάννη μικρομάστορα, η επιστήμη έχει γραφτεί και γράφεται από επιστήμονες κατόχους πανεπιστημιακών τίτλων. Αυτοί που χωρίς τις ανάλογες σπουδές, έχουν συνεισφέρει στην επιστήμη, μετριούνται στα δάχτυλα. Εσύ, ΔΕΝ είσαι ένας από αυτούς!seismic1 έγραψε: 22 Σεπ 2024, 10:13Ποιες φαντασιώσεις ρε βλήμα τα έχω δημοσιεύσει αυτά και όλοι κάνουν τουμπεκί.Spoiler
Λοξίας έγραψε: 22 Σεπ 2024, 09:47
Πάλι φαντασιώσεις και καυχησιολογίες ρε συ Γιάννη;
Κανείς δεν κάνει τουμπεκί. Απλώς σε έχουν γραμμένο, διότι έχουν διαβάσει τι γράφεις και δεν σου δίνουν σημασία.
Κανείς δεν σου ρίχνει λάσπη. Την πραγματικότητα γράφουμε που εσύ την διαστρεβλώνεις...όταν λες μαλακίες πως ένας μάστορας θα κατασκευάσει μία πολυκατοικία 10 ορόφων χωρίς την επίβλεψη του μηχανικού, λογικό είναι να σε γιουχάρουν σαν εντελώς άσχετο.
Και ναι μπορεί να γραφτεί και από εμπειροτέχνη μάστορα. Αφού με θέλετε μάστορα και όχι σαν βαθμολογημένος ερευνητής που είμαι, τότε πάρτε την στο κώλο από τον μάστορα.
Διότι τα 15 χρόνια της ζητιανιάς σου στα φόρα και της πλήρους στασιμότητας της πατέντας σου, λένε πολύ αρνητικά πράγματα για την ιδέα σου, Γιάννη.
Αν σχεδιάζουν για επιτάχυνση εδάφους 0,16g και ο σεισμός έχει επιτάχυνση 2g και διάρκεια 1 λεπτού τότε θα πέσει το σπίτι ναι ή όχι?
Σου ανέφερα μόνο δύο αστάθμητους παράγοντες. Το σπίτι φυσικά θα πέσει και οι μηχανικοί θα πουν ότι δεν φταίνε αυτοί γιατί ο σεισμός ήταν μεγάλος και με διάρκεια. Δηλαδή είναι ψεύτες όταν λένε και υπογράφουν ότι τα σπίτια μας είναι ασφαλέστατα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος seismic1 την 22 Σεπ 2024, 11:05, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Όχι, το έχουν λύσει το πρόβλημα της διαρκείας.seismic1 έγραψε: 22 Σεπ 2024, 10:59Ωραία Ας μου απαντήσουν οι επιστήμονες.Λοξίας έγραψε: 22 Σεπ 2024, 10:55Δυστυχώς για εσένα, Γιάννη μικρομάστορα, η επιστήμη έχει γραφτεί και γράφεται από επιστήμονες κατόχους πανεπιστημιακών τίτλων. Αυτοί που χωρίς τις ανάλογες σπουδές, έχουν συνεισφέρει στην επιστήμη, μετριούνται στα δάχτυλα. Εσύ, ΔΕΝ είσαι ένας από αυτούς!seismic1 έγραψε: 22 Σεπ 2024, 10:13Ποιες φαντασιώσεις ρε βλήμα τα έχω δημοσιεύσει αυτά και όλοι κάνουν τουμπεκί.Spoiler
Αν σχεδιάζουν για επιτάχυνση εδάφους 0,16g και ο σεισμός έχει επιτάχυνση 2g και διάρκεια 1 λεπτού τότε θα πέσει το σπίτι ναι ή όχι?
Σου ανέφερα μόνο δύο αστάθμητους παράγοντες.
Αυτό με την πατέντα σου όμως δεν νομιζω να αντέξει.
Τι να σου απαντήσουν ρε συ Γιάννη; Επί 15 χρόνια δεν σου απαντάει κανείς!seismic1 έγραψε: 22 Σεπ 2024, 10:59Ωραία Ας μου απαντήσουν οι επιστήμονες.Λοξίας έγραψε: 22 Σεπ 2024, 10:55Δυστυχώς για εσένα, Γιάννη μικρομάστορα, η επιστήμη έχει γραφτεί και γράφεται από επιστήμονες κατόχους πανεπιστημιακών τίτλων. Αυτοί που χωρίς τις ανάλογες σπουδές, έχουν συνεισφέρει στην επιστήμη, μετριούνται στα δάχτυλα. Εσύ, ΔΕΝ είσαι ένας από αυτούς!seismic1 έγραψε: 22 Σεπ 2024, 10:13Ποιες φαντασιώσεις ρε βλήμα τα έχω δημοσιεύσει αυτά και όλοι κάνουν τουμπεκί.Spoiler
Και οι ελάχιστοι που σου έχουν απαντήσει, σου έχουν αποδείξει και με βάση τους καννισμούς και με βάση την θεωρία και με βάση την πράξη και με βάση την βιβλιογραφία, ότι κάνεις λάθος!
Και εσύ το παίζεις τρελίτσα και ξαναποστάρεις πως είσαι αρχηγός και κανείς δεν μπορεί να σου απαντήσει!
Ε, μείνε με την φαντασίωσή σου για άλλα 15 χρόνια...
Δεν έχουν λύσει τίποτα. Ένα σπίτι αντέχει μεγάλη επιτάχυνση για μικρή διάρκεια ή μικρή επιτάχυνση για μεγάλη διάρκεια.nick έγραψε: 22 Σεπ 2024, 11:05Όχι, το έχουν λύσει το πρόβλημα της διαρκείας.seismic1 έγραψε: 22 Σεπ 2024, 10:59Ωραία Ας μου απαντήσουν οι επιστήμονες.Λοξίας έγραψε: 22 Σεπ 2024, 10:55
Δυστυχώς για εσένα, Γιάννη μικρομάστορα, η επιστήμη έχει γραφτεί και γράφεται από επιστήμονες κατόχους πανεπιστημιακών τίτλων. Αυτοί που χωρίς τις ανάλογες σπουδές, έχουν συνεισφέρει στην επιστήμη, μετριούνται στα δάχτυλα. Εσύ, ΔΕΝ είσαι ένας από αυτούς!
Δεν αντέχει όμως μεγάλη επιτάχυνση για μεγάλη διάρκεια.
Το να μην δέχεστε μια μέθοδος που αυξάνει την δυναμική των τοιχωμάτων χωρίς να αυξάνει την μάζα η οποία παρεμπίπτοντος αυξάνει τα φορτία σεισμού και το κόστος, και μία έξτρα εξωτερική δύναμη εδάφους που βοηθάει τις διατομές να παραλάβουν τα σεισμικά φορτία, τότε ή βαλτοί είσαστε ή ανίδεοι.
Καταπονούνται πιο πολύ τα τοιχώματα με τη μέθοδο σου και το σπίτι καταρρέει.seismic1 έγραψε: 22 Σεπ 2024, 11:12Δεν έχουν λύσει τίποτα. Ένα σπίτι αντέχει μεγάλη επιτάχυνση για μικρή διάρκεια ή μικρή επιτάχυνση για μεγάλη διάρκεια.nick έγραψε: 22 Σεπ 2024, 11:05Όχι, το έχουν λύσει το πρόβλημα της διαρκείας.seismic1 έγραψε: 22 Σεπ 2024, 10:59 Ωραία Ας μου απαντήσουν οι επιστήμονες.
Δεν αντέχει όμως μεγάλη επιτάχυνση για μεγάλη διάρκεια.
Το να μην δέχεστε μια μέθοδος που αυξάνει την δυναμική των τοιχωμάτων χωρίς να αυξάνει την μάζα η οποία παρεμπίπτοντος αυξάνει τα φορτία σεισμού και το κόστος, και μία έξτρα εξωτερική δύναμη εδάφους που βοηθάει τις διατομές να παραλάβουν τα σεισμικά φορτία, τότε ή βαλτοί είσαστε ή ανίδεοι.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση