Οι φιλελεύθεροι πάντως και οι αναρχικοί κατηγορούν την ΕΣΣΔ γι 'αυτά ακριβώς τα πράγματα. Να κάνω μια μικρή παρένθεση ότι ο αναρχικοί έχουν αρκετά κοινά με τους φιλελεύθερους. Κλείνει η παρένθεση.Golden Age έγραψε: 11 Σεπ 2024, 21:12Σε λίγο θα μου πεις ότι θα κατηγορούσα την ΕΣΣΔ επειδή δεν γινόντουσαν γάμοι ΛΟΤΑΚΙ. Όχι κύριε, την ΕΣΣΔ την κατηγορώ για τα κακώς κείμενά της. Όχι για...το οτιδήποτε.pylothess έγραψε: 11 Σεπ 2024, 21:11Ίακχος έγραψε: 11 Σεπ 2024, 21:03 Αν και δεν είμαι ψηφοφόρος του το βρίσκω ενδιαφέρουσα ιδέα
Βέβαια λέει και μερικά φαιδρα όπως το φακέλωμα με την κάρτα του πολίτη κλπ.
https://filoitexnisfilosofias.com/%ce%b ... b1-%cf%83/Maspoli έγραψε: 11 Σεπ 2024, 21:04 Ειμαι υπερ της σχολικής ενδυμασίας. Απλη και λιτή ασφαλώς.
Πχ φουτερ, τζάκετ ή λινό πουκάμισο για τη θερμότερη περιοδο
Αν όμως μαθαίνατε ότι κάτι αντίστοιχο γινόταν στην Ε.Σ.Σ.Δ. , με σχολικές στολές , έπαρση σημαιας και εθνικό ύμνο αμέσως θα λέγατε ότι οι Σοβιετικοί ήταν φασιστες.
Πάντως αυτά τα θέματα με στολές κ.τ.λ. είναι θέματα ήσσονος σημασίας. Κοινώς εδώ ο κόσμος καίγεται και αυτός χτενίζεται. Για ένα τέτοιο θέμα εξαρτάται τι κοινωνικές συνθήκες επικρατούν. Η κοινωνία θα μας δείξει τον δρόμο.
Πάντως οι αναρχικοί και οι φιλελεύθεροι δεν θεωρώ ότι είναι λάθος τουλάχιστον σε αυτό το κομμάτι. Τα σχολεία δεν είναι στρατός. Τα σχολεία θα πρέπει να είναι χώρος ελεύθερης έκφρασης.