Ποιος θεός; του Αβραάμ;AlienWay έγραψε: 08 Σεπ 2024, 07:53Ήδη υπάρχουν εκκλησίες που λένε ότι ο θεός είναι κουηρ
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Γιατί μοναδικός Θεός κι όχι μοναδικιά Θεά;
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
- taxalata xalasa
Re: Γιατί μοναδικός Θεός κι όχι μοναδικιά Θεά;
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
- taxalata xalasa
δηλαδή η βρισιά «πούστη Θεέ» είναι πλέον προσευχή;AlienWay έγραψε: 08 Σεπ 2024, 07:53Ήδη υπάρχουν εκκλησίες που λένε ότι ο θεός είναι κουηρ
Έτσι λένε. Στις ΗΠΑ κυρρητουνtaxalata xalasa έγραψε: 08 Σεπ 2024, 08:02Ποιος θεός; του Αβραάμ;
Ζούμε σε ένα σύστημα.
- taxalata xalasa
Για να το λένε αυτοί!, κάτι ξέρουν...AlienWay έγραψε: 08 Σεπ 2024, 08:06Έτσι λένε. Στις ΗΠΑ κυρρητουν
- hellegennes
Καταρχήν ο πρώτος θεός ήταν το Χάος, που είναι ουδέτερο και ο πρώτος έμφυλος θεός ήταν η Γαία, που είναι θηλυκό.Αρίστος έγραψε: 08 Σεπ 2024, 05:32H oποια ηταν κορη του Δια, οποτε παλι σε αρσενικο θεο καταληγουμε.hellegennes έγραψε: 08 Σεπ 2024, 00:31Κάτι σαν την Αθηνά, ας πούμε.Αρίστος έγραψε: 05 Σεπ 2024, 21:40 Ο Θεος ειναι αρσενικος γιατι εξυπηρετει τον ψυχισμο και των δυο φυλων.
Ο αντρας δυσκολα θα δεχοταν μια θηλυκη θεα, ειδικα οι πολεμιστες αντρες οι οποιοι φανταζονται το θεο κατι σαν αρχιστρατηγο.
Πέρα απ' αυτό όμως, ο Αρίστος έγραψε ότι "ο άντρας δύσκολα θα δεχόταν θηλυκή θεά, ειδικά οι πολεμιστές γιατί θεός = αρχιστράτηγος" και του αντιπαράθεσα την Αθηνά, που ήταν αρχιστράτηγος και όχι απλώς την δέχονταν οι άντρες αλλά την λάτρευαν στην μεγαλύτερη πόλη της αρχαίας Ελλάδας και την είχαν για αρχηγό τους.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Ωστόσο το νήμα μάλλον αναφέρεται στον χριστιανικό θεό ή τέλος πάντων σε κάποιο θεό από τις μονοθεϊστικές θρησκείες.hellegennes έγραψε: 08 Σεπ 2024, 13:25Καταρχήν ο πρώτος θεός ήταν το Χάος, που είναι ουδέτερο και ο πρώτος έμφυλος θεός ήταν η Γαία, που είναι θηλυκό.Αρίστος έγραψε: 08 Σεπ 2024, 05:32H oποια ηταν κορη του Δια, οποτε παλι σε αρσενικο θεο καταληγουμε.
Πέρα απ' αυτό όμως, ο Αρίστος έγραψε ότι "ο άντρας δύσκολα θα δεχόταν θηλυκή θεά, ειδικά οι πολεμιστές γιατί θεός = αρχιστράτηγος" και του αντιπαράθεσα την Αθηνά, που ήταν αρχιστράτηγος και όχι απλώς την δέχονταν οι άντρες αλλά την λάτρευαν στην μεγαλύτερη πόλη της αρχαίας Ελλάδας και την είχαν για αρχηγό τους.
Οι αρχαίες κοινωνίες δεν είχαν φτάσει τον μισογυνισμό στα επίπεδα που τον έφτασε ο χριστιανισμός, το ισλάμ κτλ.
Θα προσθέσω την Κάλι σε άλλη θρησκεία.hellegennes έγραψε: 08 Σεπ 2024, 13:25Καταρχήν ο πρώτος θεός ήταν το Χάος, που είναι ουδέτερο και ο πρώτος έμφυλος θεός ήταν η Γαία, που είναι θηλυκό.Αρίστος έγραψε: 08 Σεπ 2024, 05:32H oποια ηταν κορη του Δια, οποτε παλι σε αρσενικο θεο καταληγουμε.
Το κεφάλι του αποκεφαλισμένου είναι του αρχηγού των δαιμόνων Ραχμαντίζα και ο θεός που ποδοπατά στον πανηγυρισμό για τη νίκη της είναι ο Σίβα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- hellegennes
Ναι, ο Αρίστος δικαιολογεί το φύλο του χριστιανικού θεού με αυτήν την γενική θέση που φυσικά δεν ισχύει. Κανένας αρχαίος λαός δεν είχε πρόβλημα με το να είναι ο αρχηγός τους θεά για τον λόγο που αναφέρει.gassim έγραψε: 08 Σεπ 2024, 15:00Ωστόσο το νήμα μάλλον αναφέρεται στον χριστιανικό θεό ή τέλος πάντων σε κάποιο θεό από τις μονοθεϊστικές θρησκείες.hellegennes έγραψε: 08 Σεπ 2024, 13:25Καταρχήν ο πρώτος θεός ήταν το Χάος, που είναι ουδέτερο και ο πρώτος έμφυλος θεός ήταν η Γαία, που είναι θηλυκό.Αρίστος έγραψε: 08 Σεπ 2024, 05:32
H oποια ηταν κορη του Δια, οποτε παλι σε αρσενικο θεο καταληγουμε.
Οι αρχαίες κοινωνίες δεν είχαν φτάσει τον μισογυνισμό στα επίπεδα που τον έφτασε ο χριστιανισμός, το ισλάμ κτλ.
Οι Βαβυλώνιοι είχαν την Θαλάττη, οι Μεσοποτάμιοι την Ναμού, οι Έλληνες την Γαία. Όλες είναι θηλυκές οντότητες, όλες πρωταρχικές θεές που δημιούργησαν την επόμενη γενιά θεών.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Allah
- Phorum.gr user: Άγιος Παπάριος, Άγιος, Έσχατόγερος
- Επικοινωνία:
Ναι, ο. Αρίστος δεν ξέρει πού παν τα τέσσερα, τι πρωτότυπο...
Υποψιάζομαι ότι ο Αρίστος τρολάρει.hellegennes έγραψε: 08 Σεπ 2024, 22:35Ναι, ο Αρίστος δικαιολογεί το φύλο του χριστιανικού θεού με αυτήν την γενική θέση που φυσικά δεν ισχύει. Κανένας αρχαίος λαός δεν είχε πρόβλημα με το να είναι ο αρχηγός τους θεά για τον λόγο που αναφέρει.gassim έγραψε: 08 Σεπ 2024, 15:00Ωστόσο το νήμα μάλλον αναφέρεται στον χριστιανικό θεό ή τέλος πάντων σε κάποιο θεό από τις μονοθεϊστικές θρησκείες.hellegennes έγραψε: 08 Σεπ 2024, 13:25
Καταρχήν ο πρώτος θεός ήταν το Χάος, που είναι ουδέτερο και ο πρώτος έμφυλος θεός ήταν η Γαία, που είναι θηλυκό.
Οι Βαβυλώνιοι είχαν την Θαλάττη, οι Μεσοποτάμιοι την Ναμού, οι Έλληνες την Γαία. Όλες είναι θηλυκές οντότητες, όλες πρωταρχικές θεές που δημιούργησαν την επόμενη γενιά θεών.
Θα επαναλάβω το πρώτο μου σχόλιο.
Τα θεϊκά φύλα είναι μια ανθρώπινη προσέγγιση κατανόησης/ανθρωπομορφισμού των πραγμάτων αλλά ακόμη και σε αυτό το πλαίσιο χρειάζεται εξισορρόπηση για να λειτουργήσει το οτιδήποτε.
Εννοώ ότι μπορεί να λέμε "άντρας γεννά, γυναίκα τίκτει" και να το θεωρούμε ως κάτι φυσικό αλλά κακά τα ψέμματα, από άντρα που σπέρνει σε κάτι κατώτερο, μόνον κατώτερη συνέχεια του αντρός μπορεί να προκύψει. Και σε γυναίκα που εγκυμονεί σπέρμα ανόητου αντρός, προκύπτει ανεμογκάστρι.
Οπότε, σαφώς και δεν τίθεται θέμα αντιπαλότητας στις κοσμικές δυνάμεις.ΓΑΛΗ έγραψε: 05 Σεπ 2024, 21:56 Αυτά είναι ψευτοδιλήμματα τύπου "η κότα έκανε το κοσμικό αυγό ή το αυγό την κότα".
Τα θεϊκά φύλα είναι μια ανθρώπινη προσέγγιση κατανόησης/ανθρωπομορφισμού των πραγμάτων αλλά ακόμη και σε αυτό το πλαίσιο χρειάζεται εξισορρόπηση για να λειτουργήσει το οτιδήποτε.
Εννοώ ότι μπορεί να λέμε "άντρας γεννά, γυναίκα τίκτει" και να το θεωρούμε ως κάτι φυσικό αλλά κακά τα ψέμματα, από άντρα που σπέρνει σε κάτι κατώτερο, μόνον κατώτερη συνέχεια του αντρός μπορεί να προκύψει. Και σε γυναίκα που εγκυμονεί σπέρμα ανόητου αντρός, προκύπτει ανεμογκάστρι.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- hellegennes
Πότε τρολάρει ο Αρίστος σε τέτοια θέματα;
Για να είμαι ειλικρινής, έριξα μια ματιά στην μυθολογία σχετικά με την Αθήνα, επειδή δεν θυμόμουν γιατί διάλεξαν το όνομα της Αθηνάς για να ονομάσουν την πόλη τους. Σύμφωνα με την μυθολογία, λοιπόν, ο Κέκροπας, πρώτος μυθικός βασιλιάς της Αθήνας, διάλεξε να ονομάσει την πόλη Αθήνη, μετά από διαγωνισμό του Ποσειδώνα και της Αθηνάς για το ποιος θα κάνει το καλύτερο δώρο στην πόλη. Με λίγα λόγια μεταξύ ενός άντρα θεού-προστάτη και μιας γυναίκας επέλεξε την γυναίκα (έκανε δώρο ένα ελαιόδεντρο).
Ο δε Ποσειδώνας, επειδή ήταν μαλάκας και δεν ήξερε να χάνει, καταράστηκε την Αθήνα να μην έχει ποτέ αρκετό νερό. Και παρότι το νερό είναι πολύτιμο, οι Αθηναίοι τον έγραψαν στα καραπαπάρια τους και προτίμησαν να κρατήσουν την Αθηνά για προστάτρια.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Ο Ποσειδώνας έφερε μια κουκουβάγια ή μπερδεύω τις ιστορίες;hellegennes έγραψε: 08 Σεπ 2024, 23:26Πότε τρολάρει ο Αρίστος σε τέτοια θέματα;
Για να είμαι ειλικρινής, έριξα μια ματιά στην μυθολογία σχετικά με την Αθήνα, επειδή δεν θυμόμουν γιατί διάλεξαν το όνομα της Αθηνάς για να ονομάσουν την πόλη τους. Σύμφωνα με την μυθολογία, λοιπόν, ο Κέκροπας, πρώτος μυθικός βασιλιάς της Αθήνας, διάλεξε να ονομάσει την πόλη Αθήνη, μετά από διαγωνισμό του Ποσειδώνα και της Αθηνάς για το ποιος θα κάνει το καλύτερο δώρο στην πόλη. Με λίγα λόγια μεταξύ ενός άντρα θεού-προστάτη και μιας γυναίκας επέλεξε την γυναίκα (έκανε δώρο ένα ελαιόδεντρο).
Ο δε Ποσειδώνας, επειδή ήταν μαλάκας και δεν ήξερε να χάνει, καταράστηκε την Αθήνα να μην έχει ποτέ αρκετό νερό. Και παρότι το νερό είναι πολύτιμο, οι Αθηναίοι τον έγραψαν στα καραπαπάρια τους και προτίμησαν να κρατήσουν την Αθηνά για προστάτρια.
Υπάρχουν και πολλές άλλες ενδιαφέρουσες μυθολογικές αναφορές για την Αθηνά, που φυσικά δεν συμφωνούν πάντα μεταξύ τους, πράγμα που ισχύει και για άλλους θεούς.hellegennes έγραψε: 08 Σεπ 2024, 23:26Πότε τρολάρει ο Αρίστος σε τέτοια θέματα;
Μία από αυτές είναι ότι ήταν κι αυτή διφυής (όπως ο Κέκροπας) και ακριβώς γι' αυτό, αν και πολεμική θεά παρουσιάζεται συνήθως με μακρύ ένδυμα.
Ήταν επίσης ιδιαίτερα ανταγωνιστική και εκδικητική, όπως οι περισσότεροι θεοί. Ο μύθος της Αράχνης είναι γνωστός αλλά περισσότερο ενδιαφέρον έχει ο μύθος της ανταγωνιστικής σχέσης της με τη Μέδουσα, στην οποία έπαιξε ρόλο και ο Ποσειδώνας με τον οποίο υπήρχε μια συνεχής κόντρα.
Είναι πραγματικά συναρπαστική η ελληνική μυθολογία.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- hellegennes
Όχι, χτύπησε το έδαφος με την τρίαινα και ανάβλυσε νερό.gassim έγραψε: 08 Σεπ 2024, 23:46Ο Ποσειδώνας έφερε μια κουκουβάγια ή μπερδεύω τις ιστορίες;hellegennes έγραψε: 08 Σεπ 2024, 23:26Πότε τρολάρει ο Αρίστος σε τέτοια θέματα;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 1 Απαντήσεις
- 337 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από taxalata xalasa
-
- 5 Απαντήσεις