Scouser
Μένω στις ΗΠΑ εδώ και κάμποσα χρόνια, έχοντας περάσει από ΝΥ, Τέξας και Καλιφόρνια. Έχω φίλους τραμπικούς και άλλους φίλους πιστούς στους Δημοκρατικούς και μιλάω απευθείας με κόσμο από διάφορα μέρη της χώρας. Προφανώς δεν ενημερώνομαι από ευρωπαϊκά μέσα για την πολιτική κατάσταση εδώ, αφού κάτι τέτοιο δε θα είχε νόημα. Τα περί παραδείσου επί Τραμπ και κόλασης επί Μπάιντεν είναι προπαγάνδα (η οικονομία ήταν ελάχιστα καλύτερη επί Τραμπ, ενώ και επί Ομπάμα πήγαινε αρκετά καλά μετά το 2011). Κρατάω ότι εμμέσως παραδέχεσαι πως δεν ξέρεις από πού προήλθαν οι αριθμοί που είχες ανεβάσει, οι οποίοι έκαναν την τρίχα τριχιά.
Με τις εκτρώσεις στο τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης; Τα ανοιχτά σύνορα; Τις sanctuary cities; Το defund the police; Το χαϊδολόγημα των πλιατσικολόγων BLM; Το CHAZ; Την πληρωμή αποζημιώσεων στους Αφροαμερικανούς για τη δουλεία των προγόνων τους; Την ψήφο χωρίς την ανάγκη επίδειξης ταυτότητας; Τη συμμετοχή τρανς σε αγώνες με άτομα του άλλου φύλου;
Σου είπα να εξαιρέσεις τη "woke" κουλτούρα, π.χ. τρανς στα σπορ... Αφήνω έξω και τις εκτρώσεις, γιατί κατά την άποψή μου έχουν λιγότερη σημασία από άλλα θέματα και επειδή μετά την πρόσφατη απόφαση του ΑΔ να γυρίσει την αρμοδιότητα στις Πολιτείες το θέμα έχει γίνει ακόμα πιο περίπλοκο.
Για να αντιμετωπιστεί το πρόσφατο μεταναστευτικό/προσφυγικό κύμα υπήρχε πολύ αυστηρός νόμος έτοιμος για να ψηφιστεί και τον σταμάτησαν οι Ρεπ για να μπορεί ο Τραμπ να προπαγανδίζει ως τις εκλογές. Δεν ξέρω γιατί μιλάς για ανοιχτά σύνορα, τη στιγμή που π.χ. επί Ομπάμα οι απελάσεις είχαν σπάσει ρεκόρ. Από την άλλη δε νομίζω να σε εκφράζει αυτό που είχε γίνει επί Τραμπ, όταν σταμάτησαν κόσμο στα αεροδρόμια (με έγκυρες βίζες σε ισχύ και με δουλειές και οικογένειες να τους περιμένουν μέσα στην Αμερική) λόγω καταγωγής. Επιπλέον μην αναπαράγεις την προπαγάνδα του Τραμπ περί εκλογικής απάτης, γιατί δεν μπορεί να σταθεί πουθενά. Τα περισσότερα από τα υπόλοιπα που ανέφερες σχετίζονται με τοπικού επιπέδου θέματα, ενώ εδώ μιλάμε για τις προεδρικές εκλογές, και έτσι κι αλλιώς υποστηρίζονται από μικρές μειοψηφίες εντός του κόμματος (που απλώς κάνουν παραπάνω θόρυβο) και δεν εκφράζουν το κόμμα συνολικά.