!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Έντονες αντιδράσεις για την παράσταση του Μάρκου Σεφερλή - Σατιρίζει το Nemo από την Eurovision

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Έντονες αντιδράσεις για την παράσταση του Μάρκου Σεφερλή - Σατιρίζει το Nemo από την Eurovision

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay »

Το τραγούδι που ενόχλησε πολλούς

Εικόνα

Εν μέσω έντονων κριτικών βρίσκεται για ακόμα μια φορά ο Μάρκος Σεφερλής, αυτή την φορά για ένα απόσπασμα από την νέα του παράσταση, το οποίο αφορά το non binary άτομο που κέρδισε στη Eurovision 2024, το Nemo. Μάλιστα, το νούμερο αυτό έγινε σε επετειακή παράσταση του γνωστού κωμικού, ο οποίος κλείνει τα 20 χρόνια της καριέρας του ως κωμικός.

Η επετειακή παράσταση έλαβε χώρα στο Δελφινάριο το βράδυ της Κυριακής 1 Σεπτεμβρίου και βίντεο - αποσπάσματα από το show άρχισαν να κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήδη από το ίδιο βράδυ.

Αυτό που τράβηξε, ωστόσο, την περισσότερη προσοχή ήταν ένα νούμερο μέσα από το οποίο ο Μάρκος Σεφερλής σατίριζε όχι μόνο το Nemo, αλλά και γενικότερα τα άτομα που δηλώνουν πως είναι μη δυαδικού φύλου (non binary). Όπως ήταν αναμενόμενο, η εμφάνιση αυτή συζητήθηκε πολύ.

Συγκεκριμένα, ο κωμικός αποφάσισε να παρουσιάσει μια παραλλαγή του πολυσυζυτημένου τραγουδιού «Europapa» του Ολλανδού καλλιτέχνη Joost Klein –που αποκλείστηκε από τον τελικό της Eurovision έχοντας κατηγορηθεί για βίαια συμπεριφορά-, μεταμφιεσμένος, όμως, σαν... Nemo. Μέσα από το τραγούδι αυτό ο Μάρκος Σεφερλής έδωσε τη δική του οπτική όσον αφορά το θέμα των μη δυαδικών ατόμων, που τα τελευταία χρόνια έχει απασχολήσει περισσότερο τα μέσα.

https://twitter.com/i/status/1830456714245623865

Οι στίχοι του τραγουδιού:

«Πάλιωσε το gay, τώρα πια δε λέει

αυτό papa, αυτό papa

έλα χαμογέλα, είναι η νέα τρέλα,

αυτό papa, αυτό papa

εξαρτάται από το πώς θα ξυπνήσω το πρωί,

θα νιώθω κόρη ή γιος, ίσως και τα δυο μαζί

αν θα βάλω μπλε, αν θα βάλω ροζ, δεν έχω εγώ να δώσω λόγο κανενός

δεν είμαι αγόρι πλέον με το ζόρι

εγώ papa, εγώ papa

σήμερα τον Τέλη αύριο την Κέλλυ

θέλω papa, θέλω papa

πια δηλώνω εγώ non binary

μη διάδικο, να διαλέξω φύλο κρίμα κι άδικο»

Σημειώνουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιο νούμερο του Μάρκου Σεφερλή έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις, καθώς πολλές είναι οι φωνές που υποστηρίζουν ότι ορισμένα από τα αστεία του είναι προσβλητικά για τα άτομα που ανήκουν στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και σε άλλες ομάδες.

https://www.youweekly.gr/article/news/7 ... eurovision
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Άβαταρ μέλους
OANNHSEA

Re: Έντονες αντιδράσεις για την παράσταση του Μάρκου Σεφερλή - Σατιρίζει το Nemo από την Eurovision

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από OANNHSEA »

Αντιδράσεις από ανώμαλους και μόνο...
Οι λογικοί άνθρωποι ξέρουν ότι αυτό είναι σάτιρα.

.
Bellum omnium contra omnes
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...
Άβαταρ μέλους
AlienWay

Re: Έντονες αντιδράσεις για την παράσταση του Μάρκου Σεφερλή - Σατιρίζει το Nemo από την Eurovision

Εγώ είμαι υποστηρικτής του Νέμο.

Αλλά γιατί να μπορεί κάποιος να σατιρίσει τον οποιονδήποτε αλλά όχι τα Νέμο;
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Άβαταρ μέλους
AlienWay

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 04 Σεπ 2024, 19:32 Πολύ σημαντική είδηση
:smt005:
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Άβαταρ μέλους
Lord Brum
Phorum.gr user: coriander

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lord Brum »

Δεν καταλαβαίνω το νόημα του να σατιρίζει πράγματα που εθνικά μόνα τους γελοία καιβαρρωστα ατομα
Σκότωσε τον ζαίο που κρύβεις μέσα σου!
Άβαταρ μέλους
Jimmy81
Phorum.gr user: Jimmy81

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Jimmy81 »

Εγώ γελάω που ακόμα υπάρχουν άτομα που γελάνε με Σεφερλή. Μπουμεροαστεία τελών 90s/early 00s για ανθρώπους-relics μιας άλλης, παρωχημένης εποχής. :giggle:
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

AlienWay έγραψε: 04 Σεπ 2024, 19:25 Εγώ είμαι υποστηρικτής του Νέμο.

Γιατί είναι προχωπαπαράκι όποιος βάζει όρια στη σάτιρα, τί άλλο; :)
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
alekhine
Phorum.gr user: alekhine

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από alekhine »

Lord Brum έγραψε: 04 Σεπ 2024, 19:34 Δεν καταλαβαίνω το νόημα του να σατιρίζει πράγματα που εθνικά μόνα τους γελοία καιβαρρωστα ατομα
μπορει να θελει να δει αν θα υπαρξουν χιονονιφαδες που θα το θεωρησουν αυτο σαν μπουλινγκ εναντια στο non binary ατομα :102: :102: :102:
πατησιωτης έγραψε: 10 Μαρ 2021, 20:59 Ο Σημίτης είναι η συνέχεια του Κωνσταντίνου Καραμανλή,στην Ευρώπη,στα ελληνοτουρκικά,στο ανήκομεν εις την Δύσιν,στην οικονομία,παντού.
Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria »

ΓΑΛΗ έγραψε: 04 Σεπ 2024, 19:47

Όρια βάζεις όταν πολιορκείται ένα θέατρο και κατεβαίνει η παράσταση, η όταν ο εισαγγελέας κάνει δίωξη και ο Τζίμης σέρνεται σε δίκες.
Όταν γράφει ένα καραβοτσακισμα στα σοσιαλ ότι πληγώθηκε ή όταν η Κατερίνα Καινούργιου κάνει συγκινητικό ρεπορτάζ στα μεσημερινάδικα είναι Πέμπτη απόγευμα

Για να έχουμε ένα μέτρημα στους όρους
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης »

Σαχλαμάρες, βλακεία που ασχολείται κανείς. Πάντως θυμάμαι την εποχή που ο Σεφερλής έκανε την αδερφή που πολεμαει για την επανάσταση του 21 και κανείς δεν έδινε σημασία
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Beria έγραψε: 05 Σεπ 2024, 12:06

Όρια βάζεις όταν πολιορκείται ένα θέατρο και κατεβαίνει η παράσταση, η όταν ο εισαγγελέας κάνει δίωξη και ο Τζίμης σέρνεται σε δίκες.
Όταν γράφει ένα καραβοτσακισμα στα σοσιαλ ότι πληγώθηκε ή όταν η Κατερίνα Καινούργιου κάνει συγκινητικό ρεπορτάζ στα μεσημερινάδικα είναι Πέμπτη απόγευμα

Για να έχουμε ένα μέτρο στους όρους, καλό είναι να διευκρινισθεί ποια ακριβώς είναι η διαφορά του Τζίμη από τον Σεφερλή.

Σάτιρα έκαναν/κάνουν και οι δύο.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

ΓΑΛΗ έγραψε: 05 Σεπ 2024, 12:25
Beria έγραψε: 05 Σεπ 2024, 12:06

Για να έχουμε ένα μέτρο στους όρους, καλό είναι να διευκρινισθεί ποια ακριβώς είναι η διαφορά του Τζίμη από τον Σεφερλή.

Σάτιρα έκαναν/κάνουν και οι δύο.
Ναι
Απλώς συζητάμε ότι στον έναν προσπάθησαν να του βάλουν όρια, ενώ στον άλλον απλώς έγραψαν μια γκρίνια
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ »

τελικά υπάρχουν θέματα ή πρόσωπα που απαγορεύεται να σατιρίζονται;
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 05 Σεπ 2024, 12:28 τελικά υπάρχουν θέματα ή πρόσωπα που απαγορεύεται να σατιρίζονται;
Το ΚΚΕ είναι ένα από αυτά, γι'αυτό δεν συγχώρεσαν ποτέ τον Πανούση.
Και τα θεολογικά ζητήματα εν γένει

Και όχι δεν υπάρχει όριο στη σάτιρα
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”