χαμηλώτερες , ένα πραγμα που λεγεται ορογένεση το ξές; δίπλα απο τα σαλαμια το χεις.hellegennes έγραψε: 28 Αύγ 2024, 10:51Καταρχήν, με βάση την τιμή που δίνεις εγώ βρίσκω άλλα υψόμετρα. Ακόμη όμως και αν ήταν αυτά που λες, το υψόμετρο των βουνών δεν είναι σταθερά, μεταβάλλεται διαρκώς. Στην Ελλάδα συγκεκριμένα, οι οροσειρές που αναφέρεις ήταν όλες ψηλότερες μερικές χιλιάδες χρόνια πριν, κατά μερικά μέτρα, το οποίο καταστρέφει τελείως τους υπολογισμούς σου.Σπύρος έγραψε: 27 Αύγ 2024, 17:54 Σχετικά με την επιλογή των βουνών. Όπως έγραψα δεν έψαξα το ύψος των βουνών για να διαλέξω τριάδα με στρογγυλή τιμή σε κάποια αρχαία ή μη μονάδα μήκους. Έψαξα τα βουνά για να δω αν οι 3 πυραμίδες της Γκίζα σχεδιάστηκαν για να κωδικοποιήσουν τριάδα βουνών. Έτσι κατέληξα σε τρία βουνά της Στερεάς Ελλάδος. Υπάρχουν πολλά στοιχεία που επιβεβαιώνουν αυτήν την ταύτιση. Δεν γίνεται λοιπόν να πάρουμε οποιοδήποτε βουνό, για παράδειγμα το όρος Όρβηλος ή το όρος Βόρας. Ο λόγος είναι ότι η αρχαία Ελληνική μυθολογία είναι συγκεκριμένη. Εκεί βρίσκουμε αναφορά στον Παρνασσό.
Spoiler
Αφού λοιπόν βρήκα αυτά τα βουνά κοίταξα να δω που θα προβληθεί η μεγάλη Σφίγγα. Το αποτέλεσμα είναι μέσα στον Κορινθιακό Κόλπο. Η κωδικοποίηση είναι τέτοια που οι τρεις ναοί της Κοιλάδος στην Γκίζα προσγειώνονται σε ακρογιαλιές. Η σχέση της Σφίγγας με το υγρό στοιχείο είναι δεδομένη. Με βάση λοιπόν αυτήν θεώρηση δεν έχουμε ταύτιση με άλλο βουνό έτσι έχουμε 3 βουνά για την Γκίζα και τις τέσσερις αυτές σημαντικές κατασκευές.
Έπειτα όμως κοίταξα να εξηγήσω ένα άλλο μυστήριο. Πρόκειται για την πυραμίδα του πρωτότοκου υιού του Χέοπα, Τζέδεφρε. Έτσι πρόσεξα ότι η πυραμίδα αυτή είναι ένα είδος φακού που προβάλλει τις τρεις πυραμίδες στον Ελληνικό χώρο. Με αυτά τα δεδομένα εξήγαγα άλλα δύο βουνά. Τα δύο αυτά βουνά σχημάτισαν μία τριάδα με ένα από τα προηγούμενα βουνά που σχηματίζει λίγο ως πολύ όμοιο τρίγωνο με τις τρεις πυραμίδες της Γκίζα. Με αυτήν νέα θεώρηση, η Σφίγγα προσγειώνεται σε συγκεκριμένο βουνό. Έτσι έχουμε 6 βουνά συνολικά. Ποια είναι λοιπόν η πιθανότητα να έχουμε στρογγυλές τιμές για τα υψόμετρα, όχι ενός η δύο αλλά και των 6 εκφρασμένα σε αυτό-συνεπή με την θεώρηση, μονάδα μέτρησης, μονάδα μέτρησης που χρησιμοποίησαν αποδεδειγμένα οι αρχιτέκτονες των μεγαλιθικών μνημείων της Γκίζα;
Εδώ απλώς για σύγκριση θα παραθέσω τα υψόμετρα των βουνών εκφρασμένα σε Σουμέριους πήχεις. Δεν περιμένουμε συσχέτιση και πράγματι δεν βρίσκουμε.
όρος 1 = 4,738 πήχεις
όρος 2 = 4,840 πήχεις
όρος 3 = 3,531 πήχεις
όρος 4 = 4,637 πήχεις
όρος 5 = 3,731 πήχεις
όρος 6 = 2,725 πήχεις
Επιβεβαιώνετε ότι υποψιαστήκαμε. Τέτοιες ευθυγραμμίσεις δεν συμβαίνουν κάθε μέρα.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
ποια η πιθανότητα
-
Machine ghost
Re: ποια η πιθανότητα
Χασκογελάνε τα δάσα.
- hellegennes
Ορογένεση συμβαίνει κατά την σύγκρουση τεκτονικών πλακών, ημιμαθές εξυπνοπούλι. Το Έβερεστ ας πούμε ανεβαίνει μερικά χιλιοστά τον χρόνο. Στην Ελλάδα η κυρίαρχη μεταβολή στο ύψος οφείλεται στην διάβρωση. Η ορογένεση στην ηπειρωτική Ελλάδα τελείωσε ουσιαστικά εκατομμύρια χρόνια πριν.Machine ghost έγραψε: 28 Αύγ 2024, 11:14χαμηλώτερες , ένα πραγμα που λεγεται ορογένεση το ξές; δίπλα απο τα σαλαμια το χεις.hellegennes έγραψε: 28 Αύγ 2024, 10:51Καταρχήν, με βάση την τιμή που δίνεις εγώ βρίσκω άλλα υψόμετρα. Ακόμη όμως και αν ήταν αυτά που λες, το υψόμετρο των βουνών δεν είναι σταθερά, μεταβάλλεται διαρκώς. Στην Ελλάδα συγκεκριμένα, οι οροσειρές που αναφέρεις ήταν όλες ψηλότερες μερικές χιλιάδες χρόνια πριν, κατά μερικά μέτρα, το οποίο καταστρέφει τελείως τους υπολογισμούς σου.Σπύρος έγραψε: 27 Αύγ 2024, 17:54 Σχετικά με την επιλογή των βουνών. Όπως έγραψα δεν έψαξα το ύψος των βουνών για να διαλέξω τριάδα με στρογγυλή τιμή σε κάποια αρχαία ή μη μονάδα μήκους. Έψαξα τα βουνά για να δω αν οι 3 πυραμίδες της Γκίζα σχεδιάστηκαν για να κωδικοποιήσουν τριάδα βουνών. Έτσι κατέληξα σε τρία βουνά της Στερεάς Ελλάδος. Υπάρχουν πολλά στοιχεία που επιβεβαιώνουν αυτήν την ταύτιση. Δεν γίνεται λοιπόν να πάρουμε οποιοδήποτε βουνό, για παράδειγμα το όρος Όρβηλος ή το όρος Βόρας. Ο λόγος είναι ότι η αρχαία Ελληνική μυθολογία είναι συγκεκριμένη. Εκεί βρίσκουμε αναφορά στον Παρνασσό.
Spoiler
Αφού λοιπόν βρήκα αυτά τα βουνά κοίταξα να δω που θα προβληθεί η μεγάλη Σφίγγα. Το αποτέλεσμα είναι μέσα στον Κορινθιακό Κόλπο. Η κωδικοποίηση είναι τέτοια που οι τρεις ναοί της Κοιλάδος στην Γκίζα προσγειώνονται σε ακρογιαλιές. Η σχέση της Σφίγγας με το υγρό στοιχείο είναι δεδομένη. Με βάση λοιπόν αυτήν θεώρηση δεν έχουμε ταύτιση με άλλο βουνό έτσι έχουμε 3 βουνά για την Γκίζα και τις τέσσερις αυτές σημαντικές κατασκευές.
Έπειτα όμως κοίταξα να εξηγήσω ένα άλλο μυστήριο. Πρόκειται για την πυραμίδα του πρωτότοκου υιού του Χέοπα, Τζέδεφρε. Έτσι πρόσεξα ότι η πυραμίδα αυτή είναι ένα είδος φακού που προβάλλει τις τρεις πυραμίδες στον Ελληνικό χώρο. Με αυτά τα δεδομένα εξήγαγα άλλα δύο βουνά. Τα δύο αυτά βουνά σχημάτισαν μία τριάδα με ένα από τα προηγούμενα βουνά που σχηματίζει λίγο ως πολύ όμοιο τρίγωνο με τις τρεις πυραμίδες της Γκίζα. Με αυτήν νέα θεώρηση, η Σφίγγα προσγειώνεται σε συγκεκριμένο βουνό. Έτσι έχουμε 6 βουνά συνολικά. Ποια είναι λοιπόν η πιθανότητα να έχουμε στρογγυλές τιμές για τα υψόμετρα, όχι ενός η δύο αλλά και των 6 εκφρασμένα σε αυτό-συνεπή με την θεώρηση, μονάδα μέτρησης, μονάδα μέτρησης που χρησιμοποίησαν αποδεδειγμένα οι αρχιτέκτονες των μεγαλιθικών μνημείων της Γκίζα;
Εδώ απλώς για σύγκριση θα παραθέσω τα υψόμετρα των βουνών εκφρασμένα σε Σουμέριους πήχεις. Δεν περιμένουμε συσχέτιση και πράγματι δεν βρίσκουμε.
όρος 1 = 4,738 πήχεις
όρος 2 = 4,840 πήχεις
όρος 3 = 3,531 πήχεις
όρος 4 = 4,637 πήχεις
όρος 5 = 3,731 πήχεις
όρος 6 = 2,725 πήχεις
Επιβεβαιώνετε ότι υποψιαστήκαμε. Τέτοιες ευθυγραμμίσεις δεν συμβαίνουν κάθε μέρα.
Το επίπεδο των γνώσεών σου είναι στην ίδια στάθμη με το επίπεδο της καλλιέργειάς σου.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
Machine ghost
πες το ρε στους σεισμολόγους να γελάσει το χειλάκι τουςhellegennes έγραψε: 28 Αύγ 2024, 11:25Ορογένεση συμβαίνει κατά την σύγκρουση τεκτονικών πλακών, ημιμαθές εξυπνοπούλι. Το Έβερεστ ας πούμε ανεβαίνει μερικά χιλιοστά τον χρόνο. Στην Ελλάδα η κυρίαρχη μεταβολή στο ύψος οφείλεται στην διάβρωση. Η ορογένεση στην ηπειρωτική Ελλάδα τελείωσε ουσιαστικά εκατομμύρια χρόνια πριν.Machine ghost έγραψε: 28 Αύγ 2024, 11:14χαμηλώτερες , ένα πραγμα που λεγεται ορογένεση το ξές; δίπλα απο τα σαλαμια το χεις.hellegennes έγραψε: 28 Αύγ 2024, 10:51
Καταρχήν, με βάση την τιμή που δίνεις εγώ βρίσκω άλλα υψόμετρα. Ακόμη όμως και αν ήταν αυτά που λες, το υψόμετρο των βουνών δεν είναι σταθερά, μεταβάλλεται διαρκώς. Στην Ελλάδα συγκεκριμένα, οι οροσειρές που αναφέρεις ήταν όλες ψηλότερες μερικές χιλιάδες χρόνια πριν, κατά μερικά μέτρα, το οποίο καταστρέφει τελείως τους υπολογισμούς σου.
Το επίπεδο των γνώσεών σου είναι στην ίδια στάθμη με το επίπεδο της καλλιέργειάς σου.
μόνο η μαλακία δεν τελειώνει ποτέ
Χασκογελάνε τα δάσα.
- hellegennes
Μίλα λιγότερο και διάβαζε περισσότερο. Τράβα διάβασε για την ιστορία ορογένεσης στην Ελλάδα, δες χάρτες και μετά έλα ξανά για να μου πεις πόσο μαλάκας ήσουν που νόμιζες ότι ράντομ ιδέες που σου έρχονται στο μυαλό έχουν σχέση με την πραγματικότητα και είναι υποκατάστατο αληθινών γνώσεων που λαμβάνεις με την ανάγνωση και την μελέτη.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
Machine ghost
ξέχωρα που με τις γνώσεις σου γράφεις σε νήμα χειρότερου απο τον ιντε φιξ σεισμίκουλα, ρε τι ειναι τουτος ο ζήκοςhellegennes έγραψε: 28 Αύγ 2024, 11:38 Μίλα λιγότερο και διάβαζε περισσότερο. Τράβα διάβασε για την ιστορία ορογένεσης στην Ελλάδα, δες χάρτες και μετά έλα ξανά για να μου πεις πόσο μαλάκας ήσουν που νόμιζες ότι ράντομ ιδέες που σου έρχονται στο μυαλό έχουν σχέση με την πραγματικότητα και είναι υποκατάστατο αληθινών γνώσεων που λαμβάνεις με την ανάγνωση και την μελέτη.
Χασκογελάνε τα δάσα.
Ασφαλώς δεν τελείωσε ο ορογένεση στην Ελλάδα, αφού η τελευταία ορογένεση που επηρεάζει τον ελλαδικό χώρο είναι η Αλπική ορογένεση που συνεχίζεται (παρεπιπτόντως είναι η ίδια ορογένεση που δημιούργησε τα Ιμαλάϊα). Φυσικά, δεν έχει την ίδια ένταση παντού. Ομως, ο παρακάτω χάρτης δείχνει ότι στα δυτικά τής Ελλάδος υπάρχουν δύο ωστικά ρήγματα που είναι αυτά που τείνουν να ανυψώσουν τον ηπειρωτικό φλοιό:hellegennes έγραψε: 28 Αύγ 2024, 11:25Ορογένεση συμβαίνει κατά την σύγκρουση τεκτονικών πλακών, ημιμαθές εξυπνοπούλι. Το Έβερεστ ας πούμε ανεβαίνει μερικά χιλιοστά τον χρόνο. Στην Ελλάδα η κυρίαρχη μεταβολή στο ύψος οφείλεται στην διάβρωση. Η ορογένεση στην ηπειρωτική Ελλάδα τελείωσε ουσιαστικά εκατομμύρια χρόνια πριν.Machine ghost έγραψε: 28 Αύγ 2024, 11:14χαμηλώτερες , ένα πραγμα που λεγεται ορογένεση το ξές; δίπλα απο τα σαλαμια το χεις.hellegennes έγραψε: 28 Αύγ 2024, 10:51
Καταρχήν, με βάση την τιμή που δίνεις εγώ βρίσκω άλλα υψόμετρα. Ακόμη όμως και αν ήταν αυτά που λες, το υψόμετρο των βουνών δεν είναι σταθερά, μεταβάλλεται διαρκώς. Στην Ελλάδα συγκεκριμένα, οι οροσειρές που αναφέρεις ήταν όλες ψηλότερες μερικές χιλιάδες χρόνια πριν, κατά μερικά μέτρα, το οποίο καταστρέφει τελείως τους υπολογισμούς σου.
Ομως γιά το κατά πόσον το καθαρό αποτέλεσμα ορογένεσης/διάβρωσης είναι θετικό όσον αφορά την Πίνδο, δεν ξέρω, δεν παίρνω θέση.
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
-
Machine ghost
τι θέση να πάρεις , αστεία πραγματα τα γραφώμενα εδω.Leporello έγραψε: 28 Αύγ 2024, 11:54Ασφαλώς δεν τελείωσε ο ορογένεση στην Ελλάδα, αφού η τελευταία ορογένεση που επηρεάζει τον ελλαδικό χώρο είναι η Αλπική ορογένεση που συνεχίζεται (παρεπιπτόντως είναι η ίδια ορογένεση που δημιούργησε τα Ιμαλάϊα). Φυσικά, δεν έχει την ίδια ένταση παντού. Ομως, ο παρακάτω χάρτης δείχνει ότι στα δυτικά τής Ελλάδος υπάρχουν δύο ωστικά ρήγματα που είναι αυτά που τείνουν να ανυψώσουν τον ηπειρωτικό φλοιό:hellegennes έγραψε: 28 Αύγ 2024, 11:25Ορογένεση συμβαίνει κατά την σύγκρουση τεκτονικών πλακών, ημιμαθές εξυπνοπούλι. Το Έβερεστ ας πούμε ανεβαίνει μερικά χιλιοστά τον χρόνο. Στην Ελλάδα η κυρίαρχη μεταβολή στο ύψος οφείλεται στην διάβρωση. Η ορογένεση στην ηπειρωτική Ελλάδα τελείωσε ουσιαστικά εκατομμύρια χρόνια πριν.Machine ghost έγραψε: 28 Αύγ 2024, 11:14
χαμηλώτερες , ένα πραγμα που λεγεται ορογένεση το ξές; δίπλα απο τα σαλαμια το χεις.
Ομως γιά το κατά πόσον το καθαρό αποτέλεσμα ορογένεσης/διάβρωσης είναι θετικό όσον αφορά την Πίνδο, δεν ξέρω, δεν παίρνω θέση.
Χασκογελάνε τα δάσα.
- hellegennes
Παντού είναι θεωρητικά ενεργή η ορογένεση γιατί όλες οι τεκτονικές πλάκες κινούνται. Αν όμως μιλάς για εκατοστά σε βάθος αιώνων, ουσιαστικά έχεις αρνητικό αποτέλεσμα λόγω διάβρωσης.Leporello έγραψε: 28 Αύγ 2024, 11:54Ασφαλώς δεν τελείωσε ο ορογένεση στην Ελλάδα, αφού η τελευταία ορογένεση που επηρεάζει τον ελλαδικό χώρο είναι η Αλπική ορογένεση που συνεχίζεται (παρεπιπτόντως είναι η ίδια ορογένεση που δημιούργησε τα Ιμαλάϊα). Φυσικά, δεν έχει την ίδια ένταση παντού. Ομως, ο παρακάτω χάρτης δείχνει ότι στα δυτικά τής Ελλάδος υπάρχουν δύο ωστικά ρήγματα που είναι αυτά που τείνουν να ανυψώσουν τον ηπειρωτικό φλοιό:hellegennes έγραψε: 28 Αύγ 2024, 11:25Ορογένεση συμβαίνει κατά την σύγκρουση τεκτονικών πλακών, ημιμαθές εξυπνοπούλι. Το Έβερεστ ας πούμε ανεβαίνει μερικά χιλιοστά τον χρόνο. Στην Ελλάδα η κυρίαρχη μεταβολή στο ύψος οφείλεται στην διάβρωση. Η ορογένεση στην ηπειρωτική Ελλάδα τελείωσε ουσιαστικά εκατομμύρια χρόνια πριν.Machine ghost έγραψε: 28 Αύγ 2024, 11:14
χαμηλώτερες , ένα πραγμα που λεγεται ορογένεση το ξές; δίπλα απο τα σαλαμια το χεις.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
Machine ghost
πρακτικά ενεργη είναι η μαλακία σου έπαρμα!hellegennes έγραψε: 28 Αύγ 2024, 13:23Παντού είναι θεωρητικά ενεργή η ορογένεση γιατί όλες οι τεκτονικές πλάκες κινούνται. Αν όμως μιλάς για εκατοστά σε βάθος αιώνων, ουσιαστικά έχεις αρνητικό αποτέλεσμα λόγω διάβρωσης.Leporello έγραψε: 28 Αύγ 2024, 11:54Ασφαλώς δεν τελείωσε ο ορογένεση στην Ελλάδα, αφού η τελευταία ορογένεση που επηρεάζει τον ελλαδικό χώρο είναι η Αλπική ορογένεση που συνεχίζεται (παρεπιπτόντως είναι η ίδια ορογένεση που δημιούργησε τα Ιμαλάϊα). Φυσικά, δεν έχει την ίδια ένταση παντού. Ομως, ο παρακάτω χάρτης δείχνει ότι στα δυτικά τής Ελλάδος υπάρχουν δύο ωστικά ρήγματα που είναι αυτά που τείνουν να ανυψώσουν τον ηπειρωτικό φλοιό:hellegennes έγραψε: 28 Αύγ 2024, 11:25
Ορογένεση συμβαίνει κατά την σύγκρουση τεκτονικών πλακών, ημιμαθές εξυπνοπούλι. Το Έβερεστ ας πούμε ανεβαίνει μερικά χιλιοστά τον χρόνο. Στην Ελλάδα η κυρίαρχη μεταβολή στο ύψος οφείλεται στην διάβρωση. Η ορογένεση στην ηπειρωτική Ελλάδα τελείωσε ουσιαστικά εκατομμύρια χρόνια πριν.
Χασκογελάνε τα δάσα.
1. Δεν έχεις ορογενετικές κινήσεις παντού, έχεις σε μικρό ποσοστό τής γής. Οι τεκτονικές πλάκες κινούνται, αλλά δεν δημιουργούν παντού τάσεις. Οι λεγόμενες ασπίδες και οι κρατώνες είναι πρακτικά χωρίς τάσεις. (Βαλτική, Δυτική Αφρική, Αραβία, Καναδάς, Αμαζόνιος, Ανταρκτική κ.λ.π.hellegennes έγραψε: 28 Αύγ 2024, 13:23Παντού είναι θεωρητικά ενεργή η ορογένεση γιατί όλες οι τεκτονικές πλάκες κινούνται. Αν όμως μιλάς για εκατοστά σε βάθος αιώνων, ουσιαστικά έχεις αρνητικό αποτέλεσμα λόγω διάβρωσης.Leporello έγραψε: 28 Αύγ 2024, 11:54Ασφαλώς δεν τελείωσε ο ορογένεση στην Ελλάδα, αφού η τελευταία ορογένεση που επηρεάζει τον ελλαδικό χώρο είναι η Αλπική ορογένεση που συνεχίζεται (παρεπιπτόντως είναι η ίδια ορογένεση που δημιούργησε τα Ιμαλάϊα). Φυσικά, δεν έχει την ίδια ένταση παντού. Ομως, ο παρακάτω χάρτης δείχνει ότι στα δυτικά τής Ελλάδος υπάρχουν δύο ωστικά ρήγματα που είναι αυτά που τείνουν να ανυψώσουν τον ηπειρωτικό φλοιό:hellegennes έγραψε: 28 Αύγ 2024, 11:25
Ορογένεση συμβαίνει κατά την σύγκρουση τεκτονικών πλακών, ημιμαθές εξυπνοπούλι. Το Έβερεστ ας πούμε ανεβαίνει μερικά χιλιοστά τον χρόνο. Στην Ελλάδα η κυρίαρχη μεταβολή στο ύψος οφείλεται στην διάβρωση. Η ορογένεση στην ηπειρωτική Ελλάδα τελείωσε ουσιαστικά εκατομμύρια χρόνια πριν.
2. Το μέτρησες το αποτέλεσμα; Το είδες μήπως σε κάποια μελέτη;
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
- hellegennes
Δεν το μέτρησα εγώ, φυσικά, από μελέτες είναι.Leporello έγραψε: 28 Αύγ 2024, 15:171. Δεν έχεις ορογενετικές κινήσεις παντού, έχεις σε μικρό ποσοστό τής γής. Οι τεκτονικές πλάκες κινούνται, αλλά δεν δημιουργούν παντού τάσεις. Οι λεγόμενες ασπίδες και οι κρατώνες είναι πρακτικά χωρίς τάσεις. (Βαλτική, Δυτική Αφρική, Αραβία, Καναδάς, Αμαζόνιος, Ανταρκτική κ.λ.π.hellegennes έγραψε: 28 Αύγ 2024, 13:23Παντού είναι θεωρητικά ενεργή η ορογένεση γιατί όλες οι τεκτονικές πλάκες κινούνται. Αν όμως μιλάς για εκατοστά σε βάθος αιώνων, ουσιαστικά έχεις αρνητικό αποτέλεσμα λόγω διάβρωσης.Leporello έγραψε: 28 Αύγ 2024, 11:54 Ασφαλώς δεν τελείωσε ο ορογένεση στην Ελλάδα, αφού η τελευταία ορογένεση που επηρεάζει τον ελλαδικό χώρο είναι η Αλπική ορογένεση που συνεχίζεται (παρεπιπτόντως είναι η ίδια ορογένεση που δημιούργησε τα Ιμαλάϊα). Φυσικά, δεν έχει την ίδια ένταση παντού. Ομως, ο παρακάτω χάρτης δείχνει ότι στα δυτικά τής Ελλάδος υπάρχουν δύο ωστικά ρήγματα που είναι αυτά που τείνουν να ανυψώσουν τον ηπειρωτικό φλοιό:
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
Machine ghost
ποια μελέτη , της έδρας σου; μελετη γενικα και αόριστα!hellegennes έγραψε: 28 Αύγ 2024, 16:50Δεν το μέτρησα εγώ, φυσικά, από μελέτες είναι.Leporello έγραψε: 28 Αύγ 2024, 15:171. Δεν έχεις ορογενετικές κινήσεις παντού, έχεις σε μικρό ποσοστό τής γής. Οι τεκτονικές πλάκες κινούνται, αλλά δεν δημιουργούν παντού τάσεις. Οι λεγόμενες ασπίδες και οι κρατώνες είναι πρακτικά χωρίς τάσεις. (Βαλτική, Δυτική Αφρική, Αραβία, Καναδάς, Αμαζόνιος, Ανταρκτική κ.λ.π.hellegennes έγραψε: 28 Αύγ 2024, 13:23 Παντού είναι θεωρητικά ενεργή η ορογένεση γιατί όλες οι τεκτονικές πλάκες κινούνται. Αν όμως μιλάς για εκατοστά σε βάθος αιώνων, ουσιαστικά έχεις αρνητικό αποτέλεσμα λόγω διάβρωσης.
Χασκογελάνε τα δάσα.
- Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
Machine Ghost τι σε έχει πιάσει;
- Σπύρος
- Phorum.gr user: Σπυρος1
- Επικοινωνία:
Κάπου στο ίντερνετ διάβασα έναν Έλληνα καθηγητή να λέει ότι ο Ψηλορείτης ανυψώνεται περισσότερο από τα άλλα Ελληνικά βουνά 1,5 εκατοστά το χρόνο.
[/α]
ΕΙΜΙ Η ΖΩΗ = ΙΗΣΟΥΣ = 888
ΕΙΜΙ Η ΖΩΗ = ΙΗΣΟΥΣ = 888
-
Machine ghost
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 17 Απαντήσεις