Η φράση κλειδί εδώ είναι "χιλιάδες κόσμοι". Εδώ όμως μας ενδιαφέρει ο δικός μας κόσμος.hellegennes έγραψε: 23 Αύγ 2024, 22:28 Αν πρόσεξες, στο αρχικό μου ποστ έγραψα ότι το ύψος είναι ψευδοτυχαίο χαρακτηριστικό. Σε έναν γεωλογικό σχηματισμό το ύψος κορυφών υψωμάτων που μοιάζουν με βουνά ή κτίσματα δεν είναι τελείως τυχαίο. Το ύψος καταρχήν μπορεί να είναι ίδιο, με μικρή απόκλιση ή μπορεί να είναι κλιμακωτό. Η πιθανότητα να είναι ακέραια νούμερα σε υποδιαιρέσεις ή πολλαπλάσια δεν είναι μικρή, εφόσον μιλάς για τον ίδιο γεωλογικό σχηματισμό. Υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορεί να συμβεί αυτό. Γι' αυτό είπα εξαρτάται για τι μιλάς.
Ακόμη όμως κι αν είναι σχετικά απίθανο να συμβεί αυτό με βάση την φύση του σχηματισμού, δεν είναι αρκετό για να καταλήξεις αν είναι φυσικός ή τεχνητός σχηματισμός. Μπορεί να είναι ένας εξαιρετικά απίθανος σχηματισμός. Πολλά εξαιρετικά απίθανα πράγματα μπορεί να βρεις αν εξερευνήσεις χιλιάδες κόσμους.
Θα παραθέσω τα αποτελέσματα εφαρμογής της ίδιας μονάδας μέτρησης που χρησιμοποιώ στο υψόμετρο των έξι βουνών(δύο τριάδες) της Αιγύπτου που μπορούν να είναι πρότυπα των τριών πυραμίδων της Γκίζα όπως τα έχω στοιχειοθετήσει στο δεύτερο βιβλίο μου που είναι στην Amazοn.
όρος 1 Αφρικανικής Αιγύπτου = 4.182 ορεινοί πήχεις
όρος 2 Αφρικανικής Αιγύπτου = 3.754 ορεινοί πήχεις
όρος 3 Αφρικανικής Αιγύπτου = 3.261 ορεινοί πήχεις
όρος 1 Ασιατικής Αιγύπτου = 4.370 ορεινοί πήχεις
όρος 2 Ασιατικής Αιγύπτου = 4.863 ορεινοί πήχεις
όρος 3 Ασιατικής Αιγύπτου = 4.930 ορεινοί πήχεις
Το 1 είναι του Χέοπος, το 2 του Χεφρήνος, και το 3 του Μυκερίνου.
Κανένα από τα 6 δεν είναι στρογγυλός αριθμός εκφρασμένος σε εκατοντάδες(έστω με συν πλην δύο πήχεις).
Αν πάρουμε τα 20 ψηλότερα όρη της Ελλάδος έχουμε τα εξής που πληρούν την παραπάνω συνθήκη:
5 ύψος = 4.800 ορεινοί πήχεις (Στερεά Ελλάδα)
8 ύψος = 4.699 ορεινοί πήχεις (Στερεά Ελλάδα)
12 ύψος = 4.599 ορεινοί πήχεις (Πελοπόννησος)
18 ύψος = 4.301 ορεινοί πήχεις (Μακεδονία)
Έτσι δεν βλέπουμε να εκπροσωπείται κανένα βουνό από τα γεωγραφικά διαμερίσματα Κρήτη, Νησιά Αιγίου, Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Θεσσαλία, και Θράκη. Με απόκλιση όμως συν πλην 3 μονάδες έχουμε:
9 ύψος = 4.697 ορεινοί πήχεις (Κρήτη)
Εντελώς χοντρικά έχουμε -2, -1, 0, +1, +2, πήχεις άρα 5 τιμές, 100/5 = 20
Κατά μέσον όρο λοιπόν στα 20 ψηλότερα βουνά της Ελλάδος θα περιμένουμε να βρούμε 1 βουνό στρογγυλό σε εκατοντάδες.