!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Τι φοβάται ένας άθεος;

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

parafrwn
Μέλη που αποχώρησαν

Re: Τι φοβάται ένας άθεος;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από parafrwn »

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 01 Δεκ 2018, 11:12
parafrwn έγραψε: 01 Δεκ 2018, 00:05
Όχι, φίλοι μου, υπάρχει κάτι που οι άθεοι φοβούνται ακόμη περισσότερο!

Και αυτό είναι ο ίδιος ο Θεός! Και ας λένε ότι δεν τον πιστεύουν...
:smt005: :smt005: :smt005:
Με τέτοιο νικ, θα έπρεπε να συμφωνήσεις
Όχι.
Σας σιχάθηκε η ψυχή μου.
Άβαταρ μέλους
1451
Phorum.gr user: Nikos1451

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από 1451 »

Ο μεγαλύτερος φόβος μου είναι να χάσω τον εαυτό μου, να γίνω κάποιος άλλος για να επιβιώσω. Δεν θα το άντεχα.
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk »

Εμένα ο μεγαλύτερος μου φόβος είναι μην αναγκαστώ να γίνω πιστή για να επιβιώσω. Να έρθει στην εξουσία κάποια μυστήρια δικτατορία η οποία θα επιβάλλει την πίστη ή τον θάνατο.

Κάτι τέτοιο.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
User_601

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από User_601 »

Gherschaagk έγραψε: 01 Δεκ 2018, 18:09 Εμένα ο μεγαλύτερος μου φόβος είναι μην αναγκαστώ να γίνω πιστή για να επιβιώσω. Να έρθει στην εξουσία κάποια μυστήρια δικτατορία η οποία θα επιβάλλει την πίστη ή τον θάνατο.

Κάτι τέτοιο.
Η πιστη δεν μπορει να επιβληθει,εννοω στην ουσια της,οταν εισαι πλεον μεγαλος και σιγουρος οτι δεν θες να πιστευεις σε θρησκειες.Τυπικα ναι μπορει,αλλα θα ηταν καθαρα τυπικο.
Εξαλλου και τωρα η πιστη εχει επιβληθει σε ολους τους πιστους.Δεν διαλλεξαν να πιστευουν,ουτε καν την πιστη που θελουν,εκτος απο ελαχιστες εξαιρεσεις.Οι περισσοτεροι γεννηθηκαν σε χωρες που τους επεβαλλαν την πιστη. :D
Οσοι δεν ψαχτηκαν καθολου και ακολουθησαν αυτο που τους ορισαν αλλοι,πιστευουν σε αυτο που τους εμαθαν.
Αυτοι που εδω ειναι φανατικοι χριστιανοι,αν ειχαν γεννηθει στο πακισταν θα ηταν φανατικοι μουσουλμανοι.Τι..οχι;
ΥΓ.Καποιος παραπανω,ειπε οτι ειναι με τους πιστους,επειδη τους γινεται μπουλνγκ.Δεν ανοιξαν αθεοι το νημα,ουτε το ξεκινησαν αυτοι,ουτε κανουν μπουλινγκ,την αποψη τους λενε,σε θεμα που αλλος ανοιξε,εκτος και αν πρεπει να το βουλωνουμε,επειδη δεν αρεσει σε καποιους.
Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros »

Εσθήρ έγραψε: 01 Δεκ 2018, 19:39
Gherschaagk έγραψε: 01 Δεκ 2018, 18:09 Εμένα ο μεγαλύτερος μου φόβος είναι μην αναγκαστώ να γίνω πιστή για να επιβιώσω. Να έρθει στην εξουσία κάποια μυστήρια δικτατορία η οποία θα επιβάλλει την πίστη ή τον θάνατο.

Κάτι τέτοιο.
Η πιστη δεν μπορει να επιβληθει,εννοω στην ουσια της,οταν εισαι πλεον μεγαλος και σιγουρος οτι δεν θες να πιστευεις σε θρησκειες.Τυπικα ναι μπορει,αλλα θα ηταν καθαρα τυπικο.
Εξαλλου και τωρα η πιστη εχει επιβληθει σε ολους τους πιστους.Δεν διαλλεξαν να πιστευουν,ουτε καν την πιστη που θελουν,εκτος απο ελαχιστες εξαιρεσεις.Οι περισσοτεροι γεννηθηκαν σε χωρες που τους επεβαλλαν την πιστη. :D
Οσοι δεν ψαχτηκαν καθολου και ακολουθησαν αυτο που τους ορισαν αλλοι,πιστευουν σε αυτο που τους εμαθαν.
Αυτοι που εδω ειναι φανατικοι χριστιανοι,αν ειχαν γεννηθει στο πακισταν θα ηταν φανατικοι μουσουλμανοι.Τι..οχι;
ΥΓ.Καποιος παραπανω,ειπε οτι ειναι με τους πιστους,επειδη τους γινεται μπουλνγκ.Δεν ανοιξαν αθεοι το νημα,ουτε το ξεκινησαν αυτοι,ουτε κανουν μπουλινγκ,την αποψη τους λενε,σε θεμα που αλλος ανοιξε,εκτος και αν πρεπει να το βουλωνουμε,επειδη δεν αρεσει σε καποιους.
Ο Πάνας το έγραψε και του απάντησα ανάλογα.
Στο μεταξύ πού είναι ο νηματοθέτης; Αμόλησε την παπαριά του και την κοπάνισε, αφού δεν τον ενδιαφέρουν οι απαντήσεις.
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Άβαταρ μέλους
Πάνας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάνας »

Και τις θες να σου πω δηλαδή; Ό,τι και να πω θα το αρνηθείς, οπότε γιατί να μπω στην συζήτηση;

Ένα νήμα άνοιξαν έναντι εκατό που έχετε ανοίξει εσείς και βρήκατε πάτημα.
the end
Άβαταρ μέλους
Ίφιδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ίφιδα »

Πάνας έγραψε: 01 Δεκ 2018, 14:29
Ίφιδα έγραψε: 01 Δεκ 2018, 14:24
'Ελεος! Δεν μας ενδιαφέρει αν πιστεύετε, να μην μας το επιβάλλετε μας ενδιαφέρει.
θα μας βάλεις και κερατα στο τέλος;
Ποιος σου το επέβαλε καλέ; Όσο για την δικιά μου πίστη άστο, το ότι παίρνω την θέση των πιστών είναι γιατί αυτό που κάνετε εδώ μέσα δεν μου αρέσει.
Μιλάμε για τους ένθεους γενικά. Η πίστη εκτός ορισμένων περιπτώσεων επιβάλλεται. Ο νηπιοβαπτισμός ας.πούμε ειναι επιβολή, το "πίστευε στον Αλλάχ ή πλήρωσε φόρο ή ψόφα" είναι επιβολή, το να.ζεις σ ενα κράτος που δεν εχει πολιτικό παρα μονο θρησκευτικό γάμο είναι επιβολή. Ασχέτος αν σε κάποιες κοινωνίες μπορείς να πεις "όχι ευχαριστώ" και σε άλλες όχι.

Μπούλινγκ οι άθεοι στους ένθεους; Σοβαρά; .Σ ενα νημα που ένθεος ρωτάει για άθεους και απαντάει ο.ίδιος υποτιμητικά; Στο άλλο του γιαννόπουλου;
Η ένταση σε μια συζήτηση δεν ειναι απαραίτητα μπούλινγκ κι αν το θεωρείς έτσι, τοτε εχεις πολύ επιλεκτική όραση αφού αντιστοίχως συμπεριφέρονται και οι ένθεοι
Άβαταρ μέλους
Nandros

Πάνας έγραψε: 01 Δεκ 2018, 20:02 Και τις θες να σου πω δηλαδή; Ό,τι και να πω θα το αρνηθείς, οπότε γιατί να μπω στην συζήτηση;
Ένα νήμα άνοιξαν έναντι εκατό που έχετε ανοίξει εσείς και βρήκατε πάτημα.
Ναι, είναι όλοι τους λελούδια για να τα μυρίσουμε!
Βάλε 2 νήματα που άνοιξε πρόσφατα ο ΓΓ, που δεν είχε ασχοληθεί ποτέ, βάλε και τον Ουΐσκη Τζίμη, που αυτός κάνει για 10, και δένει το σιρόπι! :g030:
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
opsimasmenos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από opsimasmenos »

Κάτι τέτοιο.
δηλ. με άλλα λόγια το αντίθετο από το τώρα.
απέναντι στη δικτατορία του χρήματος που υπάρχει και σου επιβάλλει την πίστη στο χρήμα, να δημιουργηθεί μία κοινωνία ελεύθερων ανθρώπων που θα επιβιώνει ενώ οι άλλοι θα καταρρέουν. Ναι, είναι πιθανό. απλά αν γίνει θα γίνει με ελεύθερη επιλογή
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

opsimasmenos έγραψε: 01 Δεκ 2018, 21:06

Κάτι τέτοιο.
απέναντι στη δικτατορία του χρήματος που υπάρχει και σου επιβάλλει την πίστη στο χρήμα, να δημιουργηθεί μία κοινωνία ελεύθερων ανθρώπων που θα επιβιώνει ενώ οι άλλοι θα καταρρέουν. Ναι, είναι πιθανό. απλά αν γίνει θα γίνει με ελεύθερη επιλογή
Θες να πεις πως η παρούσα θρησκεία επιβλήθηκε με άλλο τρόπο απ' αυτόν που περιγράφω;
Άβαταρ μέλους
Nandros

Κάτι τέτοιο.
Το χρήμα δεν είναι πίστη, άσχετο αν κάποιοι το έχουν κάνει θρησκεία.
Αυτό που εννοεί η Gherschaagk είναι μην στραβώσει ο διάολος το ποδάρι του (μέρος του λόγου από έναν άθεο) και μας αναγκάσουν να διαλέξουμε θρησκεία ή λεπίδι, όπως γινόταν κάποτε.
.
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Εν πχορουμ αδελφέ..... Με πιάνεις.
User_601

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από User_601 »

Nandros έγραψε: 01 Δεκ 2018, 21:14

Κάτι τέτοιο.
Το χρήμα δεν είναι πίστη, άσχετο αν κάποιοι το έχουν κάνει θρησκεία.
Αυτό που εννοεί η Gherschaagk είναι μην στραβώσει ο διάολος το ποδάρι του (μέρος του λόγου από έναν άθεο) και μας αναγκάσουν να διαλέξουμε θρησκεία ή λεπίδι, όπως γινόταν κάποτε.
.
:smt023
opsimasmenos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από opsimasmenos »

δεν υπάρχει φόβος για φανερή δικτατορία στις μέρες μας.
θα υπάρχουν δύο επιλογές, δύο κοινωνίες που η ανικανότητα επιβίωσης της μιας θα σε αναγκάσει να αλλάξεις τρόπο ζωής και μάλλον η πίστη δεν θα επιβάλλεται αλλά θα είναι και χωρίς την αξία που έχει σήμερα
Άβαταρ μέλους
Πάνας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάνας »

Nandros έγραψε: 01 Δεκ 2018, 21:14 Αυτό που εννοεί η Gherschaagk είναι μην στραβώσει ο διάολος το ποδάρι του (μέρος του λόγου από έναν άθεο) και μας αναγκάσουν να διαλέξουμε θρησκεία ή λεπίδι, όπως γινόταν κάποτε.
.
Ε, ας σοβαρευτούμε τώρα... αυτές οι εποχές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Ποιο τίμιος θα ήσουν αν έλεγες εσύ και τη Τσερ ότι θέλω να κάνω χάζι και χαβαλέ.
the end
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”