!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ήταν το Βυζάντιο Ελληνικό;

Ιστορικά γεγονότα, καταστάσεις, αναδρομές
Άβαταρ μέλους
Καβαλάρης
Phorum.gr user: Doc McCoy

Re: Ήταν το Βυζάντιο Ελληνικό;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καβαλάρης »

Σαββάτιος έγραψε: 17 Αύγ 2024, 09:09 Αυτή είναι η μοναδική και σταθερή του στάση. Να σου θυμίσω ότι με την πρώτη του ανάρτηση με χαρακτήρισε «βλάκα»
Τι σημαίνει φαινόμενο δεν ξέρεις, έστω. Δεν ξέρεις ούτε τι σημαίνει βλάκας;

Σπασοκλαμπάνιας είναι ο πρήξας.
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa »

Καβαλάρης έγραψε: 17 Αύγ 2024, 09:30
Σαββάτιος έγραψε: 17 Αύγ 2024, 09:09 Αυτή είναι η μοναδική και σταθερή του στάση. Να σου θυμίσω ότι με την πρώτη του ανάρτηση με χαρακτήρισε «βλάκα»
:bravo:
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
Σαββάτιος
Phorum.gr user: Σαββάτιος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σαββάτιος »

Στη συνέχεια έγραψε:
Δες τις απαντήσεις του. Είναι βλάκας όπως έλεγες, γι' αυτό μπόρεσαν και συνεννοήθηκαν με τον άλλον ηλίθιο.
«Φαινόμενο» ξέρω τι σημαίνει. Εσύ δεν έχεις ιδέα τι σημαίνει η λέξη «φαινόμενοι»...
Άβαταρ μέλους
Καβαλάρης

Σαββάτιος έγραψε: 17 Αύγ 2024, 09:35Στη συνέχεια έγραψε:
Το έψαξα και αυτό ήταν πολύ αργότερα και όχι στην πρώτη ανάρτηση. Οπότε πάλι παραπληροφορείς.
Σαββάτιος έγραψε: 17 Αύγ 2024, 09:35«Φαινόμενο» ξέρω τι σημαίνει.
Αφού βάλαμε τόσα λεξικά, πλέον φυσικά και ξέρεις. Απλά συνεχίζεις να πουλάς τρέλα.
Σαββάτιος έγραψε: 17 Αύγ 2024, 09:35Εσύ δεν έχεις ιδέα τι σημαίνει η λέξη «φαινόμενοι»...
Πληθυντικός του φαινόμενος.
Σαββάτιος

Καβαλάρης έγραψε: 17 Αύγ 2024, 09:43
Σαββάτιος έγραψε: 17 Αύγ 2024, 09:35Στη συνέχεια έγραψε:
Το έψαξα και αυτό ήταν πολύ αργότερα και όχι στην πρώτη ανάρτηση. Οπότε πάλι παραπληροφορείς.
Σαββάτιος έγραψε: 17 Αύγ 2024, 09:35«Φαινόμενο» ξέρω τι σημαίνει.
Αφού βάλαμε τόσα λεξικά, πλέον φυσικά και ξέρεις. Απλά συνεχίζεις να πουλάς τρέλα.
Σαββάτιος έγραψε: 17 Αύγ 2024, 09:35Εσύ δεν έχεις ιδέα τι σημαίνει η λέξη «φαινόμενοι»...
Πληθυντικός του φαινόμενος.
Λες ψέματα! Έγραψε ο Chronicle απευθυνόμενος στον Ζαποτέκο για εμένα:
Όπως κατάλαβες, έχουμε... επέτειο. Σχεδόν κάθε χρόνο ένας καινούριος σπασοκλαμπάνιας μπαίνει και χωρίς να έχει διαβάσει τίποτα από όσα γράφτηκαν εδώ επί πέντε ολόκληρα χρόνια, αρχίζει να μας πρήζει λέγοντας τα ίδια και τα ίδια από τις παπαριές του σμερδαλέου μέχρι τις κουτοπονηριές του Καλδέλλη...

Λέει ότι οι "Ρωμαίοι" που σταύρωσαν τον Χριστό είναι οι Δυτικοί (Φράγκοι).
Θα μπορούσε να έλεγε ότι αυτοί οι Ρωμαίοι είναι οι πάλαι Ρωμαίοι, οι ειδωλολάτρες Ρωμαίοι κλπ!
Γιατί, μήπως ήρθες εδώ για να παραδεχτείς έστω μία ηλιθιότητα που γράφεις;
Ο Μ. Φώτιος γράφει ότι οι σταυρωτές ήταν οι Αρχαίοι Ρωμαίοι. Άρα, με τους ισχυρισμούς σου παραδέχεσαι ότι τους απαξιώνει ως σταυρωτές του Χριστού...

κλπ.
Σε αμέσως επόμενη ανάρτηση έγραψε απευθυνόμενος σε εμένα:
Έχεις ανοίξει το κουτάκι με τις κουταμάρες;
Καταρχάς, έχουμε πει εξαρχής, σταματήστε να προσδιορίζετε με γνωστούς όρους το είδος της συνέχειας που αντιλαμβάνονται. Το ζήτημα είναι τι λένε οι ίδιοι. Ούτε υπάρχει, ούτε δεν υπάρχει κάτι που λέει ο τάδε και θυμίζει τον τάδε σήμερα, χτες ή προχθές. Αποφεύγουμε τον όρο ελληνικό έθνος, ρωμαϊκό έθνος, ανόητα αναδρομικά βαφτίσια όπως το "διηνεκής Έλληνας" και κάθε τι άλλο που γίνεται με σημερινούς όρους. Κοιτάμε τι λένε οι ίδιοι στις πηγές και υπάρχουν τα στοιχεία που δείχνουν ότι αντιλαμβάνονται ιστορικοπολιτισμική σύνδεση η οποία αφήνει να φανεί και η έννοια της συνέχειας η οποία σε κάποιες περιπτώσεις φτάνει και σε επίπεδο γενεαλογικό. Παρά ταύτα, δεν παύουν ποτέ να είναι (και ) Ρωμαίοι. Αυτό είναι το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της βυζαντινής ταυτότητας, έχουμε φέρει παραδείγματα ώστε αυτή η λογική να γίνεται κατανοητή σήμερα αλλά δεν κάνουμε αναδρομικές ταυτίσεις.
κλπ
Απάντησε ο Ζαποτέκος στον Chronicle:
Δεν είναι ότι δεν έχει διαβάσει. Και να μην είχε διαβάσει, μόνο και μόνο με αυτά που του παρατέθηκαν έπρεπε να έχει καταλάβει. Όταν του λες πως αφού αποκαλώ Έλληνες τους Βυζαντινούς τους θεωρώ ομοεθνείς μου ή όταν ο Θουκυδίδης αποκαλεί Έλληνες τους κλπ
Του απάντησε ο Chronicle:
Καλά, τότε και ο γνωστός σαλτιμπάγκος γράφει για αφελληνισμένους Ρωμαίους επειδή έκανε πολύ παρέα με τους εθνικιστές της Βουλγαρίας ή τους εθνικιστές του "Ουράνιου Τόξου"... κλπ
Του απάντησα (του Chronicle) για πρώτη φορά εγώ:
Δεν χρειάζομαι τον Μεγάλο Φώτο να με ενημερώσει ότι οι αρχαίοι Ρωμαίοι σταύρωσαν τον Χριστό! Αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με αυτό που γράφει ο Ψευδο-Αθανάσιος. Ο δεύτερος υποστηρίζει (αφού είναι και πολύ Ρωμαίος) ότι οι συγχρονικοί του Φράγκοι σταύρωσαν τον Χριστό ανεξαρτήτως αν σου αρέσει ή όχι! κλπ
και απευθύνει ξανά τον λόγο στον Ζαποτέκο:
Δες τις απαντήσεις του. Είναι βλάκας όπως έλεγες, γι' αυτό μπόρεσαν και συνεννοήθηκαν με τον άλλον ηλίθιο.
Απαιτώ να απολογηθείς...

Τα λεξικά επιβεβαίωσαν εμένα... Ο Λιγαρίδης είναι ξεκάθαρος: Είμαστε Ρωμαίοι που λεγόμαστε και Γραικοί και φαινόμαστε σαν Έλληνες! Χώνεψέ το!
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Σαββάτιος έγραψε: 17 Αύγ 2024, 09:35

Στη συνέχεια έγραψε:
«Φαινόμενο» ξέρω τι σημαίνει. Εσύ δεν έχεις ιδέα τι σημαίνει η λέξη «φαινόμενοι»...
πες του ναι... να ηρεμησει... πρεπει να προσεχουμε τους ασθενεις... είναι σε σοκ!

είναι απ αυτους πουναι μεσα στην σπηλια του πλατωνα και βλεπει μονο σκιες...
Άβαταρ μέλους
Καβαλάρης

Σαββάτιος έγραψε: 17 Αύγ 2024, 10:03Λες ψέματα! Έγραψε ο Chronicle απευθυνόμενος στον Ζαποτέκο για εμένα:
Και όπως βλέπεις δεν υπάρχει πουθενά "βλάκας". Υπεστήριξες ότι στην ΠΡΩΤΗ του ανάρτηση το έγραψε αυτό.
Σαββάτιος έγραψε: 17 Αύγ 2024, 10:03και απευθύνει ξανά τον λόγο στον Ζαποτέκο:
Και τι έγραψα εγώ; Ότι το βλάκας ήταν πολύ αργότερα. Δηλαδή με επιβεβαιώνεις πλήρως και με λες ψεύτη. :lol:
Σαββάτιος έγραψε: 17 Αύγ 2024, 10:03Τα λεξικά επιβεβαίωσαν εμένα...
Εικόνα

Ψεύτη δεν σε λέω διότι ξέρω ότι είσαι ημίτρελος.
Σαββάτιος

Καβαλάρης έγραψε: 17 Αύγ 2024, 10:14
Σαββάτιος έγραψε: 17 Αύγ 2024, 10:03Λες ψέματα! Έγραψε ο Chronicle απευθυνόμενος στον Ζαποτέκο για εμένα:
Και όπως βλέπεις δεν υπάρχει πουθενά "βλάκας". Υπεστήριξες ότι στην ΠΡΩΤΗ του ανάρτηση το έγραψε αυτό.
Σαββάτιος έγραψε: 17 Αύγ 2024, 10:03και απευθύνει ξανά τον λόγο στον Ζαποτέκο:
Και τι έγραψα εγώ; Ότι το βλάκας ήταν πολύ αργότερα. Δηλαδή με επιβεβαιώνεις πλήρως και με λες ψεύτη. :lol:
Σαββάτιος έγραψε: 17 Αύγ 2024, 10:03Τα λεξικά επιβεβαίωσαν εμένα...
[img]https://i.postimg.cc/QMsckfhk/IMG- ... .jpg[/img]

Ψεύτη δεν σε λέω διότι ξέρω ότι είσαι ημίτρελος.
Στη πρώτη του ανάρτηση που μου απεύθυνε τον λόγο αφότου του μίλησα εγώ. Τώρα εκεί θα κολλήσεις υποκριτή;
φαινόμενος = φανερός/εμφανής/κατάδηλος εις τας αισθήσεις... Όχι προφανώς όντως (πραγματικά) κάτι!
Άβαταρ μέλους
Καβαλάρης

Σαββάτιος έγραψε: 17 Αύγ 2024, 10:25Στη πρώτη του ανάρτηση που μου απεύθυνε τον λόγο αφότου του μίλησα εγώ. Τώρα εκεί θα κολλήσεις υποκριτή;
Ε δεν θα διαβάσουμε και τον καφέ για να καταλάβουμε από πού αρχίζεις να μετράς εσύ. Και πάλι εκεί που λέει βλάκας απαντάει στον Ζαποτέκο.

Δεν θα κατηγορείς τους άλλους όταν τα έχεις κάνει αχταρμά.
Σαββάτιος έγραψε: 17 Αύγ 2024, 10:25φαινόμενος = φανερός/εμφανής/κατάδηλος εις τας αισθήσεις... Όχι προφανώς όντως (πραγματικά) κάτι!
Συνέχισε να πουλάς τρέλα. Είσαι για λύπηση.
Σαββάτιος

Καβαλάρης έγραψε: 17 Αύγ 2024, 10:31 Ε δεν θα διαβάσουμε και τον καφέ για να καταλάβουμε από πού αρχίζεις να μετράς εσύ. Και πάλι εκεί που λέει βλάκας απαντάει στον Ζαποτέκο.
Είσαι σοβαρός; Ποιόν αποκαλεί βλάκα; Ο Chronicle αρχικά αρνείτο συστηματικά να μου απευθύνει τον λόγο... Απαντούσε σε μένα μέσω συζήτησης με τον Ζαποτέκο.
Για λύπηση είσαι εσύ όχι εγώ...
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Καβαλάρης έγραψε: 17 Αύγ 2024, 10:31
Σαββάτιος έγραψε: 17 Αύγ 2024, 10:25Στη πρώτη του ανάρτηση που μου απεύθυνε τον λόγο αφότου του μίλησα εγώ. Τώρα εκεί θα κολλήσεις υποκριτή;
Ε δεν θα διαβάσουμε και τον καφέ για να καταλάβουμε από πού αρχίζεις να μετράς εσύ. Και πάλι εκεί που λέει βλάκας απαντάει στον Ζαποτέκο.

Δεν θα κατηγορείς τους άλλους όταν τα έχεις κάνει αχταρμά.
Σαββάτιος έγραψε: 17 Αύγ 2024, 10:25φαινόμενος = φανερός/εμφανής/κατάδηλος εις τας αισθήσεις... Όχι προφανώς όντως (πραγματικά) κάτι!
θα το χωνεψεις γραικομανε τουρκοσπορε...

η αλληγορία του σπηλαίου του πλατωνα γραφτηκε για να σε μαθει την διαφορα του φαινομένου και του όντως / τῷ ὄντι και εσύ χορευεις τσιφτετελι σαν τουρκοσπορος πουσαι...
Άβαταρ μέλους
Καβαλάρης

Σαββάτιος έγραψε: 17 Αύγ 2024, 10:35Είσαι σοβαρός; Ποιόν αποκαλεί βλάκα;
Εσένα. Αλλά ούτε η πρώτη του ανάρτηση είναι, ούτε σου απευθύνεται άμεσα.

Τέλος πάντων, μην επιμένεις. Δεν τα θυμόσουν καλά και τα μούσκεψες.
Σαββάτιος έγραψε: 17 Αύγ 2024, 10:35Για λύπηση είσαι εσύ όχι εγώ...
Άσε ρε κακομοίρη τώρα, ποιον κοροϊδεύεις; Και μόνο το γεγονός ότι ο μόνος που σε χειροκρότησε εδώ είναι ένας ημίτρελος Αλβανός θα έπρεπε να σου λέει κάτι. Αλλά φευ...
taxalata xalasa έγραψε: 17 Αύγ 2024, 10:36η αλληγορία του σπηλαίου του πλατωνα γραφτηκε για να σε μαθει την διαφορα του φαινομένου και του όντως / τῷ ὄντι και εσύ χορευεις τσιφτετελι σαν τουρκοσπορος πουσαι.
Αμόλα Αλβανέ. Έκανα μια εξαίρεση για να μην κλαις, αλλά τέλος το σοδόμισμα.
Σαββάτιος

Καβαλάρης έγραψε: 17 Αύγ 2024, 10:41
Σαββάτιος έγραψε: 17 Αύγ 2024, 10:35Είσαι σοβαρός; Ποιόν αποκαλεί βλάκα;
Εσένα. Αλλά ούτε η πρώτη του ανάρτηση είναι, ούτε σου απευθύνεται άμεσα.

Τέλος πάντων, μην επιμένεις. Δεν τα θυμόσουν καλά και τα μούσκεψες.
Με κοροϊδεύεις έτσι; Στη πρώτη ανάρτησή του που μου απηύθυνε τον λόγο έγραψε αυτό:
Έχεις ανοίξει το κουτάκι με τις κουταμάρες;
Στην απάντησή μου αντί να μου απευθύνει τον λόγο μου απάντησε έμμεσα βρίζοντας («βλάκας») με σε συζήτηση με τον Ζαποτέκο! Άλλος παίζει την πάπια. Εξάλλου εγώ στον Ζαποτέκο έγραψα:
Να σου θυμίσω ότι με την πρώτη του ανάρτηση με χαρακτήρισε «βλάκα» λες και με γνώριζε από πριν και δεν καταδεχόταν να μου απευθύνει τον λόγο; Όταν μπήκε με θράσος στη συζήτηση έγραψε:
Όπως κατάλαβες, έχουμε... επέτειο. Σχεδόν κάθε χρόνο ένας καινούριος σπασοκλαμπάνιας μπαίνει και χωρίς να έχει διαβάσει τίποτα από όσα γράφτηκαν εδώ επί πέντε ολόκληρα χρόνια, αρχίζει να μας πρήζει λέγοντας τα ίδια και τα ίδια από τις παπαριές του σμερδαλέου μέχρι τις κουτοπονηριές του Καλδέλλη...
Ισχύει και παραϊσχύει αυτό που έγραψα! Λοιπόν αν εσύ θέλεις να παίζει τον δικηγόρο του Chronicle συνέχισε να πέφτεις και εσύ στο επίπεδό του! Αγύρτη!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Σαββάτιος την 17 Αύγ 2024, 11:30, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Καβαλάρης

Σαββάτιος έγραψε: 17 Αύγ 2024, 11:01Με κοροϊδύεις έτσι; Στη πρώτη ανάρτησή του που μου απηύθυνε τον λόγο έγραψε αυτό:
Ας έβαζες αυτό λοιπόν, όχι το απόσπασμα με τον σπασοκλαμπάνια! Βάζεις άλλα αντ' άλλων και σου φταίνε οι άλλοι.

Ε δεν θα λύσουμε εμείς τα ψυχολογικά σου.
Άβαταρ μέλους
Ζαποτέκος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζαποτέκος »

Σαββάτιος έγραψε: 17 Αύγ 2024, 09:09 Δεν έφερες τρεις αρχαίες ελληνικές πηγές στις οποίες το «Γραικός» = «Έλληνας» ρίζο που όπως θέλεις τα γυρίζεις. Έφερες λίγα κείμενα της ελληνιστικής και της πρωτορωμαϊκής εποχής όπου γίνεται χρήση του «Γραικός» με δόση ειρωνείας λόγω ρωμαϊκής επίδρασης... Καμία «βυζαντινή» πηγή δεν αποκαλεί τους αρχαίους Έλληνες «Γραικούς». Όσο υπήρχαν εθνοτικοί «Λατίνοι»/«Ιταλοί» στο άμεσο προκωνσταντίνειο παρελθόν υπήρχαν και εθνοτικοί «Γραικοί». Όλες οι «αναφορές» που έφερες ουσιαστικά αποτελούν αρχαιογνωστικές αναφορές αναπαραγωγής της ψευδούς πληροφορίας ότι οι «Γραικοί» λόγω κάποιου Έλληνα στο απώτατο παρελθόν μετονομάστηκαν σε «Έλληνες».
Δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Ας βγάλει τα συμπεράσματά του όποιος διαβάζει.

Αρχαιότητα
Αριστοτέλης : …περί την Ελλάδα την αρχαίαν. Αύτη δ’ εστίν η περί την Δωδώνην και τον Αχελώον… Ώκουν γαρ οι Σελλοί ενταύθα και οι καλούμενοι τότε μεν Γραικοί νυν δ’ Έλληνες

Πάριο Χρονικό : πρώτον μεν Γραικοί νυν δε Έλληνες

Αλεξάνδρα ή Κασσάνδρα Λυκόφρονος ή Ψευδο-Λυκόφρονος : Γραικών άριστος , ω πάλαι τεύχει τάφοις

Ψευδο-Απολλόδωρος : τοὺς καλουμένους Γραικοὺς προσηγόρευσεν Ἕλληνας

Αυτά δεν έχουν δόσεις ειρωνείας. Ειρωνεία είναι αυτό του Πολύβιου ( ρωμαϊκά λόγια ) : καθήμεθα τὴν ἡμέραν ὅλην περὶ γεροντίων Γραικῶν ζητοῦντες.

Σημαίνουν τα παραπάνω πως οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν συστηματικά για τον εαυτό τους το "Γραικοί" ; Όχι. Σημαίνει όμως πως γνώριζαν πως Γραικοί=Έλληνες, όπως ονόμαζαν Έλληνες τους ομηρικούς Δαναούς.

Βυζάντιο

Ιουλιανός ( μιλάει υποτίθεται ο Μεγαλέκος για τους αρχαίους Έλληνες ) : τὰ πλεῖστα τῆς Ἰταλίας ᾤκησαν οἱ Γραικοί

Στέφανος Βυζάντιος : Γραικός, ὁ Ἕλλην, ὀξυτόνως, ὁ Θεσσαλοῦ υἱός, ἀφ᾿ οὗ Γραικοί οἱ Ἕλληνες . . .

Γεώργιος Σύγκελλος : Από δέ Έλληνος του Δευκαλίωνος Έλληνες οι Γραικοί καλούνται...

Κωνσταντίνος Πορφυρογέννητος ( 10ος αι. ) : Ἑλλὰς ἡ χώρα ἐκλήθη ἀπὸ Ἕλληνος τοῦ Δευκαλίωνος, ὃς δυναστεύσας τῆς Φθιώτιδος τοὺς ὑπηκόους ἑαυτῷ γενομένους ἀντὶ Γραικῶν Ἕλληνας ἐκάλεσε· καὶ τότε πρῶτον Ἑλλὰς ὠνομάσθη.

Σούδα : Γραικοί: οἱ Ἕλληνες. ἀπὸ κώμης τινὸς, ἢ ἀπὸ Γραικοῦ τινος. ἐκ τοῦ Γραίξ, Γραικός.

Λεξικό Ψευδο- Ζωναρά : Γραικοί. οἱ Ελληνες. ἀπὸ κώμης τινός. παρὰ τὸ ῥαῖσαι ῥαικὸς καὶ γραικός. καὶ γὰρ διὰ τὴν πολλὴν ἀνδρείαν οἱ Ελληνες ουτως ἐκαλοῦντο.

Τζέτζης : Γραικών άριστος ο Πρωτεσίλαος. Γραικοί δέ πρότερον οι της Ελλάδος εκαλούντο. Ύστερον δέ αφ' Έλληνος τινός εκλήθησαν Έλληνες.

Σημαίνουν τα παραπάνω πως οι Βυζαντινοί χρησιμοποιούσαν συστηματικά για τους αρχαίους Έλληνες το "Γραικοί" ; Όχι . Σημαίνει όμως ότι γνώριζαν πως Γραικοί = Έλληνες.

Αυτά και δεν επανέρχομαι.
… εις μικράς μεν ατυχίας ευρεθήσεται φίλος, εις μεγίστην δε και επιμένουσαν συμφοράν μηδείς σε πλανήση , φίλος ουκ έσται . ( Στρατηγικόν Κεκαυμένου )
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιστορία”