Καβαλάρης έγραψε: 17 Αύγ 2024, 09:43
Σαββάτιος έγραψε: 17 Αύγ 2024, 09:35Στη συνέχεια έγραψε:
Το έψαξα και αυτό ήταν πολύ αργότερα και όχι στην πρώτη ανάρτηση. Οπότε πάλι παραπληροφορείς.
Σαββάτιος έγραψε: 17 Αύγ 2024, 09:35«Φαινόμενο» ξέρω τι σημαίνει.
Αφού βάλαμε τόσα λεξικά, πλέον φυσικά και ξέρεις. Απλά συνεχίζεις να πουλάς τρέλα.
Σαββάτιος έγραψε: 17 Αύγ 2024, 09:35Εσύ δεν έχεις ιδέα τι σημαίνει η λέξη «φαινόμενοι»...
Πληθυντικός του φαινόμενος.
Λες ψέματα! Έγραψε ο Chronicle απευθυνόμενος στον Ζαποτέκο για εμένα:
Όπως κατάλαβες, έχουμε... επέτειο. Σχεδόν κάθε χρόνο ένας καινούριος σπασοκλαμπάνιας μπαίνει και χωρίς να έχει διαβάσει τίποτα από όσα γράφτηκαν εδώ επί πέντε ολόκληρα χρόνια, αρχίζει να μας πρήζει λέγοντας τα ίδια και τα ίδια από τις παπαριές του σμερδαλέου μέχρι τις κουτοπονηριές του Καλδέλλη...
Λέει ότι οι "Ρωμαίοι" που σταύρωσαν τον Χριστό είναι οι Δυτικοί (Φράγκοι).
Θα μπορούσε να έλεγε ότι αυτοί οι Ρωμαίοι είναι οι πάλαι Ρωμαίοι, οι ειδωλολάτρες Ρωμαίοι κλπ!
Γιατί, μήπως ήρθες εδώ για να παραδεχτείς έστω μία ηλιθιότητα που γράφεις;
Ο Μ. Φώτιος γράφει ότι οι σταυρωτές ήταν οι Αρχαίοι Ρωμαίοι. Άρα, με τους ισχυρισμούς σου παραδέχεσαι ότι τους απαξιώνει ως σταυρωτές του Χριστού...
κλπ.
Σε αμέσως επόμενη ανάρτηση έγραψε απευθυνόμενος σε εμένα:
Έχεις ανοίξει το κουτάκι με τις κουταμάρες;
Καταρχάς, έχουμε πει εξαρχής, σταματήστε να προσδιορίζετε με γνωστούς όρους το είδος της συνέχειας που αντιλαμβάνονται. Το ζήτημα είναι τι λένε οι ίδιοι. Ούτε υπάρχει, ούτε δεν υπάρχει κάτι που λέει ο τάδε και θυμίζει τον τάδε σήμερα, χτες ή προχθές. Αποφεύγουμε τον όρο ελληνικό έθνος, ρωμαϊκό έθνος, ανόητα αναδρομικά βαφτίσια όπως το "διηνεκής Έλληνας" και κάθε τι άλλο που γίνεται με σημερινούς όρους. Κοιτάμε τι λένε οι ίδιοι στις πηγές και υπάρχουν τα στοιχεία που δείχνουν ότι αντιλαμβάνονται ιστορικοπολιτισμική σύνδεση η οποία αφήνει να φανεί και η έννοια της συνέχειας η οποία σε κάποιες περιπτώσεις φτάνει και σε επίπεδο γενεαλογικό. Παρά ταύτα, δεν παύουν ποτέ να είναι (και ) Ρωμαίοι. Αυτό είναι το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της βυζαντινής ταυτότητας, έχουμε φέρει παραδείγματα ώστε αυτή η λογική να γίνεται κατανοητή σήμερα αλλά δεν κάνουμε αναδρομικές ταυτίσεις.
κλπ
Απάντησε ο Ζαποτέκος στον Chronicle:
Δεν είναι ότι δεν έχει διαβάσει. Και να μην είχε διαβάσει, μόνο και μόνο με αυτά που του παρατέθηκαν έπρεπε να έχει καταλάβει. Όταν του λες πως αφού αποκαλώ Έλληνες τους Βυζαντινούς τους θεωρώ ομοεθνείς μου ή όταν ο Θουκυδίδης αποκαλεί Έλληνες τους κλπ
Του απάντησε ο Chronicle:
Καλά, τότε και ο γνωστός σαλτιμπάγκος γράφει για αφελληνισμένους Ρωμαίους επειδή έκανε πολύ παρέα με τους εθνικιστές της Βουλγαρίας ή τους εθνικιστές του "Ουράνιου Τόξου"... κλπ
Του απάντησα (του Chronicle)
για πρώτη φορά εγώ:
Δεν χρειάζομαι τον Μεγάλο Φώτο να με ενημερώσει ότι οι αρχαίοι Ρωμαίοι σταύρωσαν τον Χριστό! Αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με αυτό που γράφει ο Ψευδο-Αθανάσιος. Ο δεύτερος υποστηρίζει (αφού είναι και πολύ Ρωμαίος) ότι οι συγχρονικοί του Φράγκοι σταύρωσαν τον Χριστό ανεξαρτήτως αν σου αρέσει ή όχι! κλπ
και απευθύνει ξανά τον λόγο στον Ζαποτέκο:
Δες τις απαντήσεις του. Είναι βλάκας όπως έλεγες, γι' αυτό μπόρεσαν και συνεννοήθηκαν με τον άλλον ηλίθιο.
Απαιτώ να απολογηθείς...
Τα λεξικά επιβεβαίωσαν εμένα... Ο Λιγαρίδης είναι ξεκάθαρος:
Είμαστε Ρωμαίοι που
λεγόμαστε και Γραικοί και
φαινόμαστε σαν Έλληνες! Χώνεψέ το!