Όχι (Γραικοι Έλληνες) = «Βυζαντινοί» όπως λέμε (άνδρες γυναίκες) = όλοι μέσα στο κτήριο. Ο Τζέτζης γράφει:taxalata xalasa έγραψε: 15 Αύγ 2024, 21:29δεν θυμαμαι την θεση σου...Σαββάτιος έγραψε: 15 Αύγ 2024, 21:23
Αφήνω τα υπόλοιπα. Δεν υποστήριξα ότι ήταν Ελλαδίτες. Ο Τζέτζης όμως λέει επί λέξει: Ο χ και ψ είναι «καθαρός απόγονος της Ελλάδας» όχι «ήταν Έλληνες». Κατάλαβέ το! Το Βυζάντιο ως αρχαία ελληνική αποικία δεν ήταν η «Ελλάδα»!
Πάλι δεν απάντησες στην ερώτησή μου. Στο χωρίο γράφει ανώμαλα «Γραικοί Έλληνες». Γιατί δεν διαλέγει ένα μόνο εθνώνυμο; Όταν ο Τζέτζης έγραφε το χωρίο είχε κάτι κατά νουν. Δεν έγραφε λέξεις ασυνάρτητα. Τι θέλει να πει με το «Γραικοί Έλληνες» σύμφωνα με εσένα (την θέση μου την έχω εκφράσει); Σίγουρα δεν θα έγραφε αποκαλούν εμάς τους (Έλληνες Έλληνες) Αύσονες. Αν δεν θέλεις να μου απαντήσεις δεν μπορώ να σε αναγκάσω να απαντήσεις...
Γραικοί Έλληνες = γραικόφωνοι ελλαδιτες ;![]()
Κάποιοι από τους αυλικούς ρήτορες ονομάζουν εμάς τους {Γραικούς (απλοί ελληνόφωνοι) [και] Έλληνες (σοφολογιώτατους)} (= δηλαδή όλους τους «Βυζαντινούς») Αύσονες για τους γνωστούς λόγους εκδηλώνοντας τον τυπικό ελληνικό ελιτισμό της Κομνηνειας περιόδου...