Ενδιαφέρον. Για δώσε 2-3 πηγές.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ήταν το Βυζάντιο Ελληνικό;
Re: Ήταν το Βυζάντιο Ελληνικό;
… εις μικράς μεν ατυχίας ευρεθήσεται φίλος, εις μεγίστην δε και επιμένουσαν συμφοράν μηδείς σε πλανήση , φίλος ουκ έσται . ( Στρατηγικόν Κεκαυμένου )
Άσε τις ντρίπλες και δεν περνάνε.Pertinax έγραψε: 09 Αύγ 2024, 17:05 Το '21 είμαστε εμείς, οι Νεοέλληνες. Αυτό δημιούργησε τη νέα Ελλάδα. Οι επαναστάτες, όπως ακριβώς κι εμείς, έβαζαν την αρχαία Ελλάδα πάνω από το Βυζάντιο.
Κολοκοτρώνης : ...ἠθέλαμε κυριεύσει καὶ τὴν Θεσσαλία καὶ τὴν Μακεδονία, καὶ ἴσως ἐφθάναμε καὶ ἕως τὴν ΚωνσταντινούποληΜπλαμπλαμπλα Κολοκοτρώνως μπλμαμπλα Κωνσταντινούπολη μπλμπλαμπλα
Κάρπος Παπαδόπουλος : Ιδού ο Υψηλάντης διαβάς τον Δούναβιν πλησιάζει εις την Κωνσταντινούπολιν και ημείς εισέτι εις τήν Λάρισσαν δεν εφθάσαμεν ...
Τον Κωνσταντίνο Α΄ Γλύξμπουργκ ξέρεις γιατί τον έλεγαν Κωνσταντίνο ΙΒ΄ ;
H βασιλική δυναστεία ξέρεις γιατί έλεγε πως κατάγεται απ' τους Παλαιολόγους ;
Καταλαβαίνεις γιατί ασχολούμαστε με τα πατριαρχεία και την Αγιά Σοφιά ;
… εις μικράς μεν ατυχίας ευρεθήσεται φίλος, εις μεγίστην δε και επιμένουσαν συμφοράν μηδείς σε πλανήση , φίλος ουκ έσται . ( Στρατηγικόν Κεκαυμένου )
Γιατί οι ελληνόφωνοι χριστιανοί και όχι οι ελληνόφωνοι σκέτο ή γενικότερα οι ανατολικοί χριστιανοί ;
Aυτό που έχει απ' τον 8ο αι. και λέει οι Ρωμαίοι και οι Ελλάδος το είδες ; Αποδέχεσαι πως οι όροι "Γραικοί" και "οι Ελλάδος" είναι συνώνυμοι ;
Εγώ έχω άντερα. Εμείς ναι βάζουμε πάνω από όλα την αρχαία Ελλάδα. Ούτε το '21, ούτε το «Βυζάντιο» μπορεί να επισκιάσουν τον Μεγάλο Αλέξανδρο, τον Πλάτωνα, τον Περικλή, τον Αριστοτέλη και ότι «εμείς τα ανακαλύψαμε όλα» καθώς επίσης και ότι έχουμε την «καλύτερη γλώσσα του κόσμου» από την εποχή του δεν ξέρω και εγώ πότε.... Όταν μιλάς με ξένο μιλάς για τον Μεγάλο Αλέξανδρο και την Αθήνα ή την Νέα Ρώμη και τον Κωνσταντίνο (ας πούμε ότι την νεοελληνική ιστορία δεν την γνωρίζουν οι ξένοι και για αυτό δεν την αναφέρουμε);Ζαποτέκος έγραψε: 09 Αύγ 2024, 20:52Άσε τις ντρίπλες και δεν περνάνε.Pertinax έγραψε: 09 Αύγ 2024, 17:05 Το '21 είμαστε εμείς, οι Νεοέλληνες. Αυτό δημιούργησε τη νέα Ελλάδα. Οι επαναστάτες, όπως ακριβώς κι εμείς, έβαζαν την αρχαία Ελλάδα πάνω από το Βυζάντιο.Είπες πως οι Βυζαντινοί είχαν παραπάνω την ρωμαϊκή ιδέα ( Μέγας Κωνσταντίνος κ.λπ. ) απ' την αρχαία Ελλάδα. Και σε ρωτάω λοιπόν , εμείς οι Νεοέλληνες έχουμε παραπάνω το '21 ή την αρχαία Ελλάδα ; Απάντα αν έχεις τα άντερα .
![]()
Βρήκες μια αναφορά που δημιουργεί απλά οξύμωρο στο λόγο του. Αυτά είναι να ΄χαμε να λέγαμε εμείς οι εθνικιστές που προσπαθούμε με ψήγματα αναφορών να στηρίξουμε τη θέση μας όπως γίνεται και με την «βυζαντινή» ταυτότητα.Κολοκοτρώνης : ...ἠθέλαμε κυριεύσει καὶ τὴν Θεσσαλία καὶ τὴν Μακεδονία, καὶ ἴσως ἐφθάναμε καὶ ἕως τὴν ΚωνσταντινούποληΜπλαμπλαμπλα Κολοκοτρώνως μπλμαμπλα Κωνσταντινούπολη μπλμπλαμπλα
Παρομοίως με πάνω.Κάρπος Παπαδόπουλος : Ιδού ο Υψηλάντης διαβάς τον Δούναβιν πλησιάζει εις την Κωνσταντινούπολιν και ημείς εισέτι εις τήν Λάρισσαν δεν εφθάσαμεν ...
Γιατί οικειοποιήθηκε ο νεοελληνικός εθνικισμός το «Βυζάντιο» για τους δικούς του λόγους που εξήγησα ως δευτερεύον στοιχείο. Υπάρχουν Νεοέλληνες που φτύνουν το «Βυζάντιο» και τον Χριστιανισμό. Κανένας δεν φτύνει την αρχαία Ελλάδα!Τον Κωνσταντίνο Α΄ Γλύξμπουργκ ξέρεις γιατί τον έλεγαν Κωνσταντίνο ΙΒ΄ ;
H βασιλική δυναστεία ξέρεις γιατί έλεγε πως κατάγεται απ' τους Παλαιολόγους ;
Καταλαβαίνεις γιατί ασχολούμαστε με τα πατριαρχεία και την Αγιά Σοφιά ;
Και γιατί στην σχολική σου τάξη ρε γαρδουμπόμορφη σβουνιά είχες αφίσα τον Ανδρούτσο και όχι τον Περικλή ; Γιατί κάνεις παρέλαση την 25η Μαρτίου και όχι την επέτειο της Μάχης των Πλαταιών ;Σαββάτιος έγραψε: 09 Αύγ 2024, 21:09 Εγώ έχω άντερα. Εμείς ναι βάζουμε πάνω από όλα την αρχαία Ελλάδα. Ούτε το '21, ούτε το «Βυζάντιο» μπορεί να επισκιάσουν τον Μεγάλο Αλέξανδρο, τον Πλάτωνα, τον Περικλή, τον Αριστοτέλη και ότι «εμείς τα ανακαλύψαμε όλα» καθώς επίσης και ότι έχουμε την «καλύτερη γλώσσα του κόσμου» από την εποχή του δεν ξέρω και εγώ πότε.... Όταν μιλάς με ξένο μιλάς για τον Μεγάλο Αλέξανδρο και την Αθήνα ή την Νέα Ρώμη και τον Κωνσταντίνο (ας πούμε ότι την νεοελληνική ιστορία δεν την γνωρίζουν οι ξένοι και για αυτό δεν την αναφέρουμε);
Για τα υπόλοιπα πες κάτι σοβαρό ή βγάλε τον σκασμό που έλεγε και το παλαιό άσμα .
Όχι βρε δεν κατάλαβες. «Γραικοί» ήταν οι ελληνόφωνοι (ελληνίζοντες) και στις Συνόδους οι Εκκλησίες διακρίνονταν βάσει κύριας γλώσσας. Οι Ανατολικές Εκκλησίες χρησιμοποιούσαν αν όχι μόνο τα ελληνικά, και τα ελληνικά, για αυτό εμπίπτουν όλες στην κατηγορία «Γραικοί». «Οι Ελλάδος» δεν είναι «οι της Ελλάδος φωνής»; Εκτός και αν στο συγκεκριμένο χωρίο αναφέρονται ειδικά οι επίσκοποι της Ελλάδας (δεν γνωρίζω το όλο κείμενο).Ζαποτέκος έγραψε: 09 Αύγ 2024, 21:04Γιατί οι ελληνόφωνοι χριστιανοί και όχι οι ελληνόφωνοι σκέτο ή γενικότερα οι ανατολικοί χριστιανοί ;
Aυτό που έχει απ' τον 8ο αι. και λέει οι Ρωμαίοι και οι Ελλάδος το είδες ; Αποδέχεσαι πως οι όροι "Γραικοί" και "οι Ελλάδος" είναι συνώνυμοι ;
- tanipteros
είναι δυνατόν το Βυζάντιο να είναι Ελληνικό και να καταστρέφει τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό, την αρχαία Ελληνική θρησκεία, να γκρεμίζει ναούς, να απαγορεύει λατρεία σε Ελληνικούς Θεούς; Κάτι δεν πάει καλά....
δεν βγαίνουνε...δεν βγαίνουνε, τα δόλια τα κατσίκια μας...
και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!

και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!
Ποιός σου είπε ότι εγώ στη τάξη μου είχα τον Ανδρούτσο; Εμείς είχαμε αρχαίες ελληνικές φιγούρες. Οι Επαναστάτες έβγαιναν από το ντουλάπι μόνο κατά την 25η Μαρτίου. Η παρέλαση γίνεται στην 25η Μαρτίου γιατί είναι εθνική (=συνδεδεμένη με το κράτος) επέτειος. Δεν δημιουργήθηκε το Νεοελληνικό κράτος μετά τη Μάχη των Πλαταιών. Γιατί δεν κάνουμε παρέλαση την ημέρα Δημιουργίας του Κυπριακού κράτους ή τελος πάντων για τη δημιουργία του Κυπριακού κράτους; Μα βεβαίως επειδή δεν μας ενδιαφέρει η δημιουργία του Κυπριακού κράτους.Ζαποτέκος έγραψε: 09 Αύγ 2024, 21:13Και γιατί στην σχολική σου τάξη ρε γαρδουμπόμορφη σβουνιά είχες αφίσα τον Ανδρούτσο και όχι τον Περικλή ; Γιατί κάνεις παρέλαση την 25η Μαρτίου και όχι την επέτειο της Μάχης των Πλαταιών ;Σαββάτιος έγραψε: 09 Αύγ 2024, 21:09 Εγώ έχω άντερα. Εμείς ναι βάζουμε πάνω από όλα την αρχαία Ελλάδα. Ούτε το '21, ούτε το «Βυζάντιο» μπορεί να επισκιάσουν τον Μεγάλο Αλέξανδρο, τον Πλάτωνα, τον Περικλή, τον Αριστοτέλη και ότι «εμείς τα ανακαλύψαμε όλα» καθώς επίσης και ότι έχουμε την «καλύτερη γλώσσα του κόσμου» από την εποχή του δεν ξέρω και εγώ πότε.... Όταν μιλάς με ξένο μιλάς για τον Μεγάλο Αλέξανδρο και την Αθήνα ή την Νέα Ρώμη και τον Κωνσταντίνο (ας πούμε ότι την νεοελληνική ιστορία δεν την γνωρίζουν οι ξένοι και για αυτό δεν την αναφέρουμε);![]()
Για τα υπόλοιπα πες κάτι σοβαρό ή βγάλε τον σκασμό που έλεγε και το παλαιό άσμα .
Αφού "οι Ελλάδος" ( "οι εν τη Ελλάδι" που λέει και ο Επιφάνιος ) είναι "οι της Ελλάδος φωνής" , δηλαδή οι ελληνόφωνοι , παραδέχεσαι πως είναι συνώνυμο του Γραικοί και του Έλληνες. Γραικοί είναι οι Έλληνες. Χωρίς δηλαδή να αναφέρουν τον ιδιαίτερα φορτισμένο όρο Έλληνες χρησιμοποιούν δύο παρόμοια. Παρόμοιο είναι και το "Ελληνικοί" που χρησιμοποιείται αντί του Έλληνες στον Βίο του αγίου Αλεξάνδρου του Ακοιμήτου.Σαββάτιος έγραψε: 09 Αύγ 2024, 21:15Όχι βρε δεν κατάλαβες. «Γραικοί» ήταν οι ελληνόφωνοι (ελληνίζοντες) και στις Συνόδους οι Εκκλησίες διακρίνονταν βάσει κύριας γλώσσας. Οι Ανατολικές Εκκλησίες χρησιμοποιούσαν αν όχι μόνο τα ελληνικά, και τα ελληνικά, για αυτό εμπίπτουν όλες στην κατηγορία «Γραικοί». «Οι Ελλάδος» δεν είναι «οι της Ελλάδος φωνής»; Εκτός και αν στο συγκεκριμένο χωρίο αναφέρονται ειδικά οι επίσκοποι της Ελλάδας (δεν γνωρίζω το όλο κείμενο).Ζαποτέκος έγραψε: 09 Αύγ 2024, 21:04Γιατί οι ελληνόφωνοι χριστιανοί και όχι οι ελληνόφωνοι σκέτο ή γενικότερα οι ανατολικοί χριστιανοί ;
Πότε πήγες σχολείο και πού ; Σε κανένα ιδιωτικό ;Σαββάτιος έγραψε: 09 Αύγ 2024, 21:24Ποιός σου είπε ότι εγώ στη τάξη μου είχα τον Ανδρούτσο; Εμείς είχαμε αρχαίες ελληνικές φιγούρες. Οι Επαναστάτες έβγαιναν από το ντουλάπι μόνο κατά την 25η Μαρτίου. Η παρέλαση γίνεται στην 25η Μαρτίου γιατί είναι εθνική (=συνδεδεμένη με το κράτος) επέτειος. Δεν δημιουργήθηκε το Νεοελληνικό κράτος μετά τη Μάχη των Πλαταιών. Γιατί δεν κάνουμε παρέλαση την ημέρα Δημιουργίας του Κυπριακού κράτους ή τελος πάντων για τη δημιουργία του Κυπριακού κράτους; Μα βεβαίως επειδή δεν μας ενδιαφέρει η δημιουργία του Κυπριακού κράτους.Ζαποτέκος έγραψε: 09 Αύγ 2024, 21:13Και γιατί στην σχολική σου τάξη ρε γαρδουμπόμορφη σβουνιά είχες αφίσα τον Ανδρούτσο και όχι τον Περικλή ; Γιατί κάνεις παρέλαση την 25η Μαρτίου και όχι την επέτειο της Μάχης των Πλαταιών ;Σαββάτιος έγραψε: 09 Αύγ 2024, 21:09 Εγώ έχω άντερα. Εμείς ναι βάζουμε πάνω από όλα την αρχαία Ελλάδα. Ούτε το '21, ούτε το «Βυζάντιο» μπορεί να επισκιάσουν τον Μεγάλο Αλέξανδρο, τον Πλάτωνα, τον Περικλή, τον Αριστοτέλη και ότι «εμείς τα ανακαλύψαμε όλα» καθώς επίσης και ότι έχουμε την «καλύτερη γλώσσα του κόσμου» από την εποχή του δεν ξέρω και εγώ πότε.... Όταν μιλάς με ξένο μιλάς για τον Μεγάλο Αλέξανδρο και την Αθήνα ή την Νέα Ρώμη και τον Κωνσταντίνο (ας πούμε ότι την νεοελληνική ιστορία δεν την γνωρίζουν οι ξένοι και για αυτό δεν την αναφέρουμε);![]()
Στην Κύπρο δεν γιορτάζουν την 25η Μαρτίου ρε άσχετε ;
Ελληνικό δεν ήταν το «Βυζάντιο» ανεξάρτητα από αυτά που γράφεις. Το ρωμαϊκό κράτος είναι ρωμαϊκό γιατί είναι το ρωμαϊκό κράτος. Δεν είναι ελληνικό. Για αυτό όλοι το ονομάζουν «βυζαντινό»: Για να μπορούν να υπονοούν μια ελληνικότητα ή να λένε το ελληνικό «Βυζάντιο» χωρίς να εισάγεται στοιχείο παραλογισμού.tanipteros έγραψε: 09 Αύγ 2024, 21:15 είναι δυνατόν το Βυζάντιο να είναι Ελληνικό και να καταστρέφει τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό, την αρχαία Ελληνική θρησκεία, να γκρεμίζει ναούς, να απαγορεύει λατρεία σε Ελληνικούς Θεούς; Κάτι δεν πάει καλά....
Προσπάθησε να πεις: «Το ρωμαϊκό κράτος ήταν ελληνικό» ή ακόμη χειρότερα η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία ήταν ελληνική....
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Σαββάτιος την 09 Αύγ 2024, 21:32, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η αρχαία ελληνική θρησκεία ήταν ο μιθραϊσμός που πίστευαν οι περισσότεροι Έλληνες πριν την έλευση του χριστιανισμού ;tanipteros έγραψε: 09 Αύγ 2024, 21:15 είναι δυνατόν το Βυζάντιο να είναι Ελληνικό και να καταστρέφει τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό, την αρχαία Ελληνική θρησκεία, να γκρεμίζει ναούς, να απαγορεύει λατρεία σε Ελληνικούς Θεούς; Κάτι δεν πάει καλά....
Δεν έχει σχέση πότε πήγα σχολείο. Όχι δεν ήμουν σε ιδιωτικό. Σε δημόσιο ήμουν. Στη Κύπρο γιορτάζουν την 25η Μαρτίου επειδή είναι (ακόμη) εθνικά Έλληνες όπως και εμείς. Αλλά εμείς γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου όχι επειδή το '21 είναι σημαντικότερο στην ταυτότητά μας απ' ότι η αρχαία Ελλάδα (πρέπει να είσαι ηλίθιος για να το πιστεύεις αυτό) αλλά επειδή η Επανάσταση αυτή (σε αντίθεση με οποιαδήποτε αρχαία ελληνική μάχη) δημιούργησε το κράτος μας.Ζαποτέκος έγραψε: 09 Αύγ 2024, 21:27Πότε πήγες σχολείο και πού ; Σε κανένα ιδιωτικό ;Σαββάτιος έγραψε: 09 Αύγ 2024, 21:24Ποιός σου είπε ότι εγώ στη τάξη μου είχα τον Ανδρούτσο; Εμείς είχαμε αρχαίες ελληνικές φιγούρες. Οι Επαναστάτες έβγαιναν από το ντουλάπι μόνο κατά την 25η Μαρτίου. Η παρέλαση γίνεται στην 25η Μαρτίου γιατί είναι εθνική (=συνδεδεμένη με το κράτος) επέτειος. Δεν δημιουργήθηκε το Νεοελληνικό κράτος μετά τη Μάχη των Πλαταιών. Γιατί δεν κάνουμε παρέλαση την ημέρα Δημιουργίας του Κυπριακού κράτους ή τελος πάντων για τη δημιουργία του Κυπριακού κράτους; Μα βεβαίως επειδή δεν μας ενδιαφέρει η δημιουργία του Κυπριακού κράτους.Ζαποτέκος έγραψε: 09 Αύγ 2024, 21:13
Και γιατί στην σχολική σου τάξη ρε γαρδουμπόμορφη σβουνιά είχες αφίσα τον Ανδρούτσο και όχι τον Περικλή ; Γιατί κάνεις παρέλαση την 25η Μαρτίου και όχι την επέτειο της Μάχης των Πλαταιών ;![]()
Στην Κύπρο δεν γιορτάζουν την 25η Μαρτίου ρε άσχετε ;![]()
Η Κύπρος είναι διαφορετικό κράτος. Γιατί γιορτάζει την επέτειο που δημιούργησε ένα διαφορετικό από αυτήν κράτος ;Σαββάτιος έγραψε: 09 Αύγ 2024, 21:31Δεν έχει σχέση πότε πήγα σχολείο. Όχι δεν ήμουν σε ιδιωτικό. Σε δημόσιο ήμουν. Στη Κύπρο γιορτάζουν την 25η Μαρτίου επειδή είναι (ακόμη) εθνικά Έλληνες όπως και εμείς. Αλλά εμείς γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου όχι επειδή το '21 είναι σημαντικότερο στην ταυτότητά μας απ' ότι η αρχαία Ελλάδα (πρέπει να είσαι ηλίθιος για να το πιστεύεις αυτό) αλλά επειδή η Επανάσταση αυτή (σε αντίθεση με οποιαδήποτε αρχαία ελληνική μάχη) δημιούργησε το κράτος μας.Ζαποτέκος έγραψε: 09 Αύγ 2024, 21:27Πότε πήγες σχολείο και πού ; Σε κανένα ιδιωτικό ;Σαββάτιος έγραψε: 09 Αύγ 2024, 21:24
Ποιός σου είπε ότι εγώ στη τάξη μου είχα τον Ανδρούτσο; Εμείς είχαμε αρχαίες ελληνικές φιγούρες. Οι Επαναστάτες έβγαιναν από το ντουλάπι μόνο κατά την 25η Μαρτίου. Η παρέλαση γίνεται στην 25η Μαρτίου γιατί είναι εθνική (=συνδεδεμένη με το κράτος) επέτειος. Δεν δημιουργήθηκε το Νεοελληνικό κράτος μετά τη Μάχη των Πλαταιών. Γιατί δεν κάνουμε παρέλαση την ημέρα Δημιουργίας του Κυπριακού κράτους ή τελος πάντων για τη δημιουργία του Κυπριακού κράτους; Μα βεβαίως επειδή δεν μας ενδιαφέρει η δημιουργία του Κυπριακού κράτους.
Στην Κύπρο δεν γιορτάζουν την 25η Μαρτίου ρε άσχετε ;![]()
Αφού για τους Έλληνες είναι σημαντικότερη η αρχαία Ελλάδα, γιατί οι εθνικά Έλληνες του κράτους της Κύπρου δεν καθιερώνουν να γιορτάζουν τις νίκες του Κίμωνα ή τον Ευαγόρα ;
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 994 Απαντήσεις
- 20819 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από taxalata xalasa
-
- 71 Απαντήσεις