!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Gold Standard θα βοηθουσε αν γινοταν reestablished?

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
sharp

Re: Gold Standard θα βοηθουσε αν γινοταν reestablished?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

George_V έγραψε: 30 Ιούλ 2024, 23:56
sharp έγραψε: 30 Ιούλ 2024, 23:54 Τελικά George_V τι κατάλαβες;
Gold Standard no good.
:smt023

Mission accomplished :003:
Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello »

hellegennes έγραψε: 31 Ιούλ 2024, 01:26
sharp έγραψε: 28 Ιούλ 2024, 18:51 Ο πληθωρισμός έχει πολλά αίτια και κατά τη γνώμη μου το βασικότερο συνοψίζεται στο ότι όλοι οι άνθρωποι θέλουν να κερδίζουν όλο και περισσότερο. Γι' αυτό όπου μπορούμε ανεβάζουμε τις τιμές.
Ευτυχώς που ξεκίνησες γράφοντας:
sharp έγραψε: 28 Ιούλ 2024, 18:40 Δεν νομίζω ότι μπορεί να εξηγηθεί σε κάποιον που δεν ξέρει απ' αυτά, ακόμη λιγώτερο σε εκείνους που νομίζουν ότι ξέρουν.
Μιλάμε πέτυχες διάνα. Οι τιμές ανεβαίνουν όποτε μπορούμε γιατί θέλουμε να βγάλουμε περισσότερα. Είναι μια εξαιρετικά εμπνευσμένη θεωρία από άτομο που είναι γερός γνώστης οικονομικών, με τεράστια εμπειρία στο εμπόριο.
Ολος ο κόσμος ξέρει ότι οι τιμές ανεβαίνουν όταν πέφτει η ζήτηση.
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Leporello έγραψε: 31 Ιούλ 2024, 12:46
hellegennes έγραψε: 31 Ιούλ 2024, 01:26
sharp έγραψε: 28 Ιούλ 2024, 18:51 Ο πληθωρισμός έχει πολλά αίτια και κατά τη γνώμη μου το βασικότερο συνοψίζεται στο ότι όλοι οι άνθρωποι θέλουν να κερδίζουν όλο και περισσότερο. Γι' αυτό όπου μπορούμε ανεβάζουμε τις τιμές.
Ευτυχώς που ξεκίνησες γράφοντας:
sharp έγραψε: 28 Ιούλ 2024, 18:40 Δεν νομίζω ότι μπορεί να εξηγηθεί σε κάποιον που δεν ξέρει απ' αυτά, ακόμη λιγώτερο σε εκείνους που νομίζουν ότι ξέρουν.
Μιλάμε πέτυχες διάνα. Οι τιμές ανεβαίνουν όποτε μπορούμε γιατί θέλουμε να βγάλουμε περισσότερα. Είναι μια εξαιρετικά εμπνευσμένη θεωρία από άτομο που είναι γερός γνώστης οικονομικών, με τεράστια εμπειρία στο εμπόριο.
Όντως το ξέρει όλος ο κόσμος εκτός από σένα, που μάλλον βλέπεις διαφορετικές τιμές από τον υπόλοιπο κόσμο στα ράφια. :lol:

Και άντε, δεν έχεις ιδέα από τις τιμές, γιατί μάλλον δεν κάνεις εσύ ψώνια για το σπίτι σου, τα κάνει άλλο μέλος της οικογένειας. Σε έχω καραταπώσει με έναν πακτωλό από στοιχεία ανόδου τιμών με κατακόρυφη πτώση της ζήτησης αλλά συνεχίζεις, ρε μπαγάσα, να βρίσκεσαι σε άρνηση. :lol:
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
sharp

George_V έγραψε: 28 Ιούλ 2024, 20:53
sharp έγραψε: 28 Ιούλ 2024, 20:50 Κάτι μού λέει ότι θα συναλλάσονται σε άλλα νομίσματα. Κάτι που πιθανόν να έκαναν και πιο πριν.
E κατι το Gold Standard κατι το νεο currency εχουν πληθωρισμο 55.3%

Το λες και βελτιωση οταν προηγουμενως ειχαν 505%
Δες όμως τι λέει εδώ.
However, the US dollar, which accounts for 85% of transactions, will remain legal tender and most people are likely to continue to prefer this.
https://www.bbc.com/news/world-africa-68736155
Άβαταρ μέλους
Leporello

hellegennes έγραψε: 31 Ιούλ 2024, 12:53
Leporello έγραψε: 31 Ιούλ 2024, 12:46
hellegennes έγραψε: 31 Ιούλ 2024, 01:26 Ευτυχώς που ξεκίνησες γράφοντας:

Όντως το ξέρει όλος ο κόσμος εκτός από σένα, που μάλλον βλέπεις διαφορετικές τιμές από τον υπόλοιπο κόσμο στα ράφια. :lol:

Και άντε, δεν έχεις ιδέα από τις τιμές, γιατί μάλλον δεν κάνεις εσύ ψώνια για το σπίτι σου, τα κάνει άλλο μέλος της οικογένειας. Σε έχω καραταπώσει με έναν πακτωλό από στοιχεία ανόδου τιμών με κατακόρυφη πτώση της ζήτησης αλλά συνεχίζεις, ρε μπαγάσα, να βρίσκεσαι σε άρνηση. :lol:
:smt005: :smt005: :smt005:
Ναι, όπως με το πετρέλαιο.
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Leporello έγραψε: 31 Ιούλ 2024, 13:15
Leporello έγραψε: 31 Ιούλ 2024, 12:46 Ολος ο κόσμος ξέρει ότι οι τιμές ανεβαίνουν όταν πέφτει η ζήτηση.

Κι εκεί τον ήπιες θηριωδώς. Σοβαρά τώρα, έχεις μούτρα και το αναφέρεις; Εκτός κι αν είναι αποτυχημένη απόπειρα αυτοσαρκασμού.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Leporello

hellegennes έγραψε: 31 Ιούλ 2024, 13:58
Leporello έγραψε: 31 Ιούλ 2024, 13:15

Κι εκεί τον ήπιες θηριωδώς. Σοβαρά τώρα, έχεις μούτρα και το αναφέρεις; Εκτός κι αν είναι αποτυχημένη απόπειρα αυτοσαρκασμού.
Αφού το ξέρω ότι έχεις στρεβλή αντίληψη τής πραγματικότητας, γιατί κι'εγώ περίμενα άραγε να καταλάβεις τι έγινε σε εκείνο το νήμα; :102:
1.
sharp

Leporello έγραψε: 31 Ιούλ 2024, 14:00
Leporello έγραψε: 31 Ιούλ 2024, 13:15 :smt005: :smt005: :smt005:
Αφού το ξέρω ότι έχεις στρεβλή αντίληψη τής πραγματικότητας, γιατί κι'εγώ περίμενα άραγε να καταλάβεις τι έγινε σε εκείνο το νήμα; :102:
Βασικά αντίδραση έχει και τελευταία έχει πιάσει ανησυχητικά επίπεδα. Ξέρεις όσο μεγαλώνουμε αυτά διογκώνονται.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Leporello έγραψε: 31 Ιούλ 2024, 13:15 :smt005: :smt005: :smt005:
Έχεις πολλή πλάκα. 'Εφερες σαν παράδειγμα το πετρέλαιο, που είναι ελεγχόμενο commodity, που ακόμα κι εκεί τον ήπιες γιατί τα γραφήματα τιμής και ζήτησης δεν έχουν καμμιά απολύτως συσχέτιση μεταξύ τους, όπως έδειξα, και έχεις τα κότσια να το επαναφέρεις; Δεν έχεις καμμία αξιοπρέπεια;

Αλλά αφού δεν έχεις πρόβλημα να γίνεσαι διαρκώς ρεζίλι, ορίστε άλλη μια φορά η ζήτηση και η τιμή του πετρελαίου, που βλέπουμε ότι η τιμή το 2008 διπλασιάζεται ενώ μειώνεται η ζήτηση, κατόπιν να πέφτει κάτω από το μισό χωρίς να αυξάνεται ο ρυθμός μείωσης της ζήτησης, κατόπιν να εκτοξεύεται πάλι χωρίς κάποιον λόγο, μετά να μένει σταθερή ενώ η ζήτηση αυξάνεται, μετά να καταποντίζεται πάλι ενώ αυξάνεται η ζήτηση, κτλ. Γενικά δηλαδή καμμιά απολύτως συνάφεια:

Εικόνα

Θέλεις να φέρω ξανά και τα στοιχεία που δείχνουν αύξηση των τιμών στην καρδιά της κρίσης, που ρώτησες με περισσή ειρωνεία αν ανέβαιναν οι τιμές και το 2012-2013 που έπεφτε η ζήτηση; Αναφέρομαι σ' αυτό το ποστ σου:
Leporello έγραψε: 09 Οκτ 2023, 16:11 Αλήθεια; Ανέβαιναν και το 2012-13;
Όπου η απάντηση που πήρες ήταν πάλι πούτσα, που πάλι δεν απάντησες:
hellegennes έγραψε: 09 Οκτ 2023, 23:22 Ναι, αλήθεια, ανέβαιναν και το 2012-2013. Τράβα άνοιξε τους δείκτες της ΕΛΣΤΑΤ και γύρνα να μας πεις πόσο βλακώδες είναι να επιχειρηματολογείς με θεωρίες της πούτσας χωρίς να κοιτάξεις τι λένε τα στοιχεία.

Εικόνα
Αλλά αυτή είναι η πάγια τακτική σου. Τον πίνεις, δεν απαντάς και μετά με τεράστιο θράσος έρχεσαι καιρό αργότερα, που πιστεύεις ότι θα έχει ξεχαστεί, και επαναλαμβάνεις τις ίδιες μαλακίες.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Γαληνός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γαληνός »

sharp έγραψε: 31 Ιούλ 2024, 11:03
sharp έγραψε: 30 Ιούλ 2024, 23:54 Τελικά George_V τι κατάλαβες;
Gold Standard no good.

Sharp, με βάση τα δεδομένα τελ. 100 ετών...
Αν έχεις κάποιο κεφάλαιο, δεν είναι φρόνιμο να το επενδύσεις σε αγορές , χρυσό και κρυπτο
Αφού είναι δεδομένο λόγω κοπής χρήματος και πληθωρισμού, οι τιμές, μακροχρόνια, θα ανεβαίνουν πάντα;

Και τα χρήματα στην τράπεζα, απλά θα χάνουν αξία κάθε χρόνο.
Ενώ στην χειρότερη, οι αγορές , θα σου δώσουν πίσω την πληθωριστική αύξηση συν , πολύ πιθανα κέρδη , αφού μαζεύουν κεφάλαια, γρηγορότερα, του πληθωριστικου χρήματος.

Κάνω κάποιο λάθος;

Υγ. Αρκεί να μην βρεθείς στο σημείο της πτώσης ή να μην χρειάζεσαι τα χρήματα
Αν τα δώσεις ως μετοχικά αμοιβαια, κρυπτο ή χρυσό, στα δισέγγονα...
Αυτά θα δουν με βεβαιότητα 99.9% αύξηση 3000% του κεφαλαίου
Σε σχέση με απλό χρήμα στην τράπεζα (ή έστω, όσο η πληθωριστικη αύξηση στις μελλοντικές γενιές σε σχέση με σένα)

Υγ2. Με τα ομόλογα, νομίζω δεν είναι να παίζεις, ίσως χάνεις, λόγω επιτοκίων και φθηνού δανεισμού των κρατών
Να μια αλλαγή σε σχέση με παλιά

Υγ3.κσππιο οικονομικό σχόλιο στα ερασιτεχνικά μου συμπεράσματα;;;
“A bird doesn’t sing because it has an answer, it sings because it has a song.”—Joan Walsh Anglund
sharp

Γαληνός έγραψε: 31 Ιούλ 2024, 19:18
Spoiler
sharp έγραψε: 31 Ιούλ 2024, 11:03

Gold Standard no good.

Sharp, με βάση τα δεδομένα τελ. 100 ετών...
Αν έχεις κάποιο κεφάλαιο, δεν είναι φρόνιμο να το επενδύσεις σε αγορές , χρυσό και κρυπτο
Αφού είναι δεδομένο λόγω κοπής χρήματος και πληθωρισμού, οι τιμές, μακροχρόνια, θα ανεβαίνουν πάντα;

Ενώ στην χειρότερη, οι αγορές , θα σου δώσουν πίσω την πληθωριστική αύξηση συν , πολύ πιθανα κέρδη , αφού μαζεύουν κεφάλαια, γρηγορότερα, του πληθωριστικου χρήματος.

Κάνω κάποιο λάθος;

Υγ. Αρκεί να μην βρεθείς στο σημείο της πτώσης ή να μην χρειάζεσαι τα χρήματα
Αν τα δώσεις ως μετοχικά αμοιβαια, κρυπτο ή χρυσό, στα δισέγγονα...
Αυτά θα δουν με βεβαιότητα 99.9% αύξηση 3000% του κεφαλαίου
Σε σχέση με απλό χρήμα στην τράπεζα (ή έστω, όσο η πληθωριστικη αύξηση στις μελλοντικές γενιές σε σχέση με σένα)

Υγ2. Με τα ομόλογα, νομίζω δεν είναι να παίζεις, ίσως χάνεις, λόγω επιτοκίων και φθηνού δανεισμού των κρατών
Να μια αλλαγή σε σχέση με παλιά

Υγ3.κσππιο οικονομικό σχόλιο στα ερασιτεχνικά μου συμπεράσματα;;;
Αυτά που έγραψες δεν έχουν σχέση με την ρήτρα χρυσού, που είναι η υπόσχεση της τράπεζας που εκδίδει το νόμισμα, να σου πληρώσει το αντίτιμο σε χρυσάφι μόλις το προσκομίσεις.

Επίσης δεν είμαι ο κατάλληλος για επενδυτικές συμβουλές, αλλά μια κουβέντα μπορούμε να την κάνουμε
με βάση τα δεδομένα τελ. 100 ετών...
Δεν ξέρω... πόση αξία είχαν όλα αυτά το 1924 και πόση 6 χρόνια μετά;
Ίσως, αν και η Ελλάδα πριν κάτι χρόνια το διέψευσε.

Γενικώς δεν υπάρχει σίγουρη επένδυση και το ποια θα επιλέξει κανείς εξαρτάται από το ποσό που θέλει να διαθέσει, από το βάθος χρόνου που τον ενδιαφέρει (5 χρόνια, για τη σύνταξη ή για τα δισέγγονα...) και φυσικά από το ρίσκο που είναι διατεθειμένος να πάρει.

Επίσης νομίζω ισχύει ο κανόνας, αν έχεις 1 εκατομμ. μπορείς να παίξεις, αν έχεις 50.000 ευρώ απαγορεύεται να παίξεις κι αν έχεις 500 ευρώ επιβάλλεται να παίξεις... :lol: Ή κάπως έτσι ήταν, δεν θυμάμαι σίγουρα, αλλά κι αυτό αστείο είναι, μην το πάρεις τοις μετρητοίς.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

sharp έγραψε: 31 Ιούλ 2024, 22:01 Επίσης δεν είμαι ο κατάλληλος για επενδυτικές συμβουλές, αλλά μια κουβέντα μπορούμε να την κάνουμε
Μόνο μην τον συμβουλέψεις να ανοίξει επιχείρηση και να αυξάνει τις τιμές του όποτε μπορεί. :lol:
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
sharp

hellegennes έγραψε: 31 Ιούλ 2024, 22:59
sharp έγραψε: 31 Ιούλ 2024, 22:01 Επίσης δεν είμαι ο κατάλληλος για επενδυτικές συμβουλές, αλλά μια κουβέντα μπορούμε να την κάνουμε
Μόνο μην τον συμβουλέψεις να ανοίξει επιχείρηση και να αυξάνει τις τιμές του όποτε μπορεί. :lol:
Όπου μπορεί εννοούσα όπου σε παίρνει. Προφανώς μπορείς να 10πλασιάσεις τις τιμές σου αύριο, οπότε σύντομα θα φαληρίσεις, άρα δεν σε παίρνει. Η ουσία αυτού που είπα είναι ότι είναι στη φύση μας να θέλουμε ολοένα να αυξάνουμε το εισόδημα μας, γι' αυτό όπου μπορούμε (μάς παίρνει) το κάνουμε. Αυτό φιλοσοφικά είναι το αίτιο του πληθωρισμού. Πώς τεχνικά ευνοείται είναι άλλο θέμα.
Άβαταρ μέλους
Leporello

hellegennes έγραψε: 31 Ιούλ 2024, 14:24
hellegennes έγραψε: 31 Ιούλ 2024, 13:58 Κι εκεί τον ήπιες θηριωδώς. Σοβαρά τώρα, έχεις μούτρα και το αναφέρεις; Εκτός κι αν είναι αποτυχημένη απόπειρα αυτοσαρκασμού.
Έχεις πολλή πλάκα. 'Εφερες σαν παράδειγμα το πετρέλαιο, που είναι ελεγχόμενο commodity, που ακόμα κι εκεί τον ήπιες γιατί τα γραφήματα τιμής και ζήτησης δεν έχουν καμμιά απολύτως συσχέτιση μεταξύ τους, όπως έδειξα, και έχεις τα κότσια να το επαναφέρεις; Δεν έχεις καμμία αξιοπρέπεια;

Αλλά αφού δεν έχεις πρόβλημα να γίνεσαι διαρκώς ρεζίλι, ορίστε άλλη μια φορά η ζήτηση και η τιμή του πετρελαίου, που βλέπουμε ότι η τιμή το 2008 διπλασιάζεται ενώ μειώνεται η ζήτηση, κατόπιν να πέφτει κάτω από το μισό χωρίς να αυξάνεται ο ρυθμός μείωσης της ζήτησης, κατόπιν να εκτοξεύεται πάλι χωρίς κάποιον λόγο, μετά να μένει σταθερή ενώ η ζήτηση αυξάνεται, μετά να καταποντίζεται πάλι ενώ αυξάνεται η ζήτηση, κτλ. Γενικά δηλαδή καμμιά απολύτως συνάφεια:

Εικόνα
Τής πλάκας όσα γράφεις. Κατ' αρχάς, μιλάς γιά αξιοπρέπεια και ανεβάζεις τις παπαριές που έγραψες, μήπως και πιστέψει κάποιος ανίδεος ότι αυτά ήταν η τελευταία λέξη στο νήμα εκείνο. Δηλαδή ότι δεν υπήρξε αντίλογος, αυτός:

Κανένας δεν είπε ότι η τιμή του πετρελαίου καθορίζεται από την ζήτηση και μόνο. Υπάρχει και η προσφορά, η οποία είναι αυτή:
Εικόνα
Εδώ βλέπουμε ότι η προσφορά βρίσκεται γενικά σε ισορροπία με την ζήτηση. Οταν η ισορροπία αυτή διαταράσσεται, ακόμη και ένας παπάρας σαν κ'εσένα θα μπορούσε να δεί ότι ότι στα δύο σημεία που ανέφερα και που η τιμή κατέρρευσε
(Σημ: 2008-2009), υπήρξε τοπικό ελάχιστο τής ζήτησης που έφερε την πτώση τής τιμής, παρότι στο ίδιο σημείο υπήρξε τοπικό ελάχιστο και στην παραγωγή. Σύμφωνα με την θεωρία σου :smt005: θα έπρεπε τότε η τιμή να εκτοξευθεί! Αντ'αυτού, βλέπουμε ότι μικρή πτώση τής ζήτησης είναι ικανή να ρίξει πολύ την τιμή, που δεν διορθώνεται με μείωση τής προσφοράς.
1.
Άβαταρ μέλους
Leporello

hellegennes έγραψε: 31 Ιούλ 2024, 14:24Έχεις πολλή πλάκα. 'Εφερες σαν παράδειγμα το πετρέλαιο, που είναι ελεγχόμενο commodity
Και πάλι ... υπενθυμίζω ότι τα καρτέλ σκοπό έχουν να κρατούν τις τιμές ψηλά, όχι να τις ρίχνουν :smt005: :smt005: :smt005:
hellegennes έγραψε: 31 Ιούλ 2024, 14:24Αλλά αφού δεν έχεις πρόβλημα να γίνεσαι διαρκώς ρεζίλι, ορίστε άλλη μια φορά η ζήτηση και η τιμή του πετρελαίου, που βλέπουμε ότι η τιμή το 2008 διπλασιάζεται ενώ μειώνεται η ζήτηση, κατόπιν να πέφτει κάτω από το μισό χωρίς να αυξάνεται ο ρυθμός μείωσης της ζήτησης, κατόπιν να εκτοξεύεται πάλι χωρίς κάποιον λόγο, μετά να μένει σταθερή ενώ η ζήτηση αυξάνεται, μετά να καταποντίζεται πάλι ενώ αυξάνεται η ζήτηση, κτλ. Γενικά δηλαδή καμμιά απολύτως συνάφεια:
Αυτά συμβαίνουν επειδή συγκρίνεις ετήσια ζήτηση με spot τιμές. Αν π.χ. χρησιμοποιούσες αυτό το διάγραμμα θα έβλεπες άλλα πράγματα:
Εικόνα
Θα έβλεπες ότι δεν υπάρχει διπλασιασμός τής τιμής το 2008 αλλά αύξηση κατά 36,3% η οποία ήλθε μετά από σειρά ετών με αύξηση (από το 2001). Αυτό συνέβη επειδή δεν ήταν όλη η χρονιά 2008 σε κρίση αλλά χονδρικά το δεύτερο μισό της. Το 2009 η τιμή κατέρρευσε, ακριβώς λόγω μικρής μείωσης στην ζήτηση.

Πάντως, με αυτά που λες, παρατηρώ μία διαφοροποίηση στην θεωρία σου. Δεν βλέπω να υποστηρίζεις πιά ότι η μείωση τής ζήτησης ΠΡΟΚΑΛΕΙ αύξηση τιμών. Αναλώθηκες στο να με αμφισβητείς όταν λέω ότι η πτώση τής ζήτησης προκαλεί πτώση των τιμών, δεν βρήκες όμως ούτε μία περίπτωση που υπήρξε αύξηση τιμών ΕΠΕΙΔΗ μειώθηκε η ζήτηση.
1.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικονομία”