Ερώτηση α) Τι θεωρείς ότι πρεσβεύω;Befaios έγραψε: 28 Ιούλ 2024, 17:14Άκου να δεις αν δεν είναι θέμα υποκρισίας υπάρχει θέμα ερμηνείας στο μυαλό του καθενός. Αν για σένα η μεταφορά της πρωτεύουσας και ο χριστιανικός χαρακτήρας από εκεί και έπειτα είναι λεπτομέρεια άνευ ουσίας και όχι κομβικό γεγονός κοσμοϊστορικής σημασίας, πρόβλημά σου.Σαββάτιος έγραψε: 28 Ιούλ 2024, 16:35 Το κράτος της Ρώμης είναι η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Πολύ απλό. Από εκεί και πέρα μάθε ότι η Ρωμανία τόσο σε επίσημα έγγραφα όσο και από το λαό λεγόταν και ΡΩΜΗ.
Που είδες την υποκρισία; Νομίζω μάχεσαι με φανταστικούς εχθρούς επειδή τα έχεις λίγο μπερδεμένα στο μυαλό σου.
Η πλευρά του κράτους της Ρώμης τελειώνει επίσημα με τον Ρωμύλο Αυγουστύλο, μετά τα ονόματα που υπάρχουν είναι Βασίλειο των Οστρογότθων ή επίσημα Βασίλειο της Ιταλίας.
Η Κωνσταντινούπολη ΔΕΝ λεγόταν Ρώμη, αλλά Νέα Ρώμη, αλλά εσύ θα το έχεις για λεπτομέρεια και αυτό.
Τώρα αν επίσημα η Ρωμανία ονομαζόταν και Ρώμη, δεν το ξέρω, δεν το έχω διαβάσει κάπου και δεν έχει σημασία αφού θα ήταν τυπικός τίτλος αν υπήρχε.
Ένα άλλο πρόβλημα που υπάρχει με σένα είναι ότι δογματίζεις σε θεωρίες σου που ουσιαστικά κανένας δεν έχει βγάλει απόφαση. Και αυτό το λέω φιλικά για να το κοιτάξεις.
Ερώτηση β) Τι υποστηρίζεις εσύ;
Όπως είπα και επίσημα και από το λαό λεγόταν Ρώμη. Πραγματικά άλλα γράφω, άλλα καταλαβαίνεις, άλλα σχολιάζεις και άλλα υποστηρίζω.