!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ήταν το Βυζάντιο Εβραϊκό;
Re: Ήταν το Βυζάντιο Εβραϊκό;
λοιπον εγω θα βασιστω στα λογια του ταχαλα οταν παντρευτω θελω την γυναικα μου
ομορφη ξανθια με πρασινα ματια 1,80 στο υψος με θεσπεσιο σωμα να γνωριζει καλα την μεγειρικη
να ειναι τρελα ερωτευμενη μαζι μου και να κανει καλο κρεββατι οπως το θελω εγω
αν ξεχασα κατι να το συμπληρωσει ο ιδιος ....αλλιως δεν θα παντρευτω και ουτε για μενα θα υπαρχουν γυναικες
ομορφη ξανθια με πρασινα ματια 1,80 στο υψος με θεσπεσιο σωμα να γνωριζει καλα την μεγειρικη
αν ξεχασα κατι να το συμπληρωσει ο ιδιος ....αλλιως δεν θα παντρευτω και ουτε για μενα θα υπαρχουν γυναικες
ενας μεγαλος σκεπτικιστης ο λιαντινης δεν καταφερε να ενωσει και να συγχρονισει τον χριστιανισμο
με τον ελληνισμο ..ενας ανθρωπος που εμεινε αυπνος να σκεφτεται πανω σε αυτα τα θεματα
ενας ανθρωπος που αυτοβασανιζοταν για να ανακαλυψει περισσοτερα απο αυτα ηθελε
και τι καταφερε στο τελος; ο χριστιανισμος ηταν το τελος των ελληνων ειπε και πεθανε
γιατι στην ουσια ολο το εργο του λιαντινη ηταν αυτο μια μονο φραση
πανε στραφι τοσες σπουδες και σκεψη και χρονια ερευνων
αναφερω τον λιαντινη γιατι ειναι συγχρονος
με τον ελληνισμο ..ενας ανθρωπος που εμεινε αυπνος να σκεφτεται πανω σε αυτα τα θεματα
ενας ανθρωπος που αυτοβασανιζοταν για να ανακαλυψει περισσοτερα απο αυτα ηθελε
και τι καταφερε στο τελος; ο χριστιανισμος ηταν το τελος των ελληνων ειπε και πεθανε
γιατι στην ουσια ολο το εργο του λιαντινη ηταν αυτο μια μονο φραση
πανε στραφι τοσες σπουδες και σκεψη και χρονια ερευνων
αναφερω τον λιαντινη γιατι ειναι συγχρονος
και ελαχιστοι σκεπτικιστες μπορεσαν να φτασουν στην ουσια του ας πουμε προβληματος
- taxalata xalasa
να μην έχεις κουμπάρο... μόνο κουμπάρα πουνάναι σαν την γυναίκα σου....nemo έγραψε: 28 Ιούλ 2024, 10:19 λοιπον εγω θα βασιστω στα λογια του ταχαλα οταν παντρευτω θελω την γυναικα μου
μην κάμεις το λάθος... σε προειδοποίησα...
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
η σημειωση που επρεπε να κρατησεις ηταν οτι δεν υπαρχει αυτη η γυναικα σε ολοκληρο τον κοσμο και βρίσκεται μονο στο μυαλο μουtaxalata xalasa έγραψε: 28 Ιούλ 2024, 11:19να μην έχεις κουμπάρο... μόνο κουμπάρα πουνάναι σαν την γυναίκα σου....nemo έγραψε: 28 Ιούλ 2024, 10:19 λοιπον εγω θα βασιστω στα λογια του ταχαλα οταν παντρευτω θελω την γυναικα μου
μην κάμεις το λάθος... σε προειδοποίησα...![]()
- taxalata xalasa
υπάρχει αλλά δεν έχεις συνχωροχρονιστεί μαζί της ακόμα ή πέρασε και δεν ακούμπησες...nemo έγραψε: 28 Ιούλ 2024, 11:33η σημειωση που επρεπε να κρατησεις ηταν οτι δεν υπαρχει αυτη η γυναικα σε ολοκληρο τον κοσμο και βρίσκεται μονο στο μυαλο μουtaxalata xalasa έγραψε: 28 Ιούλ 2024, 11:19να μην έχεις κουμπάρο... μόνο κουμπάρα πουνάναι σαν την γυναίκα σου....nemo έγραψε: 28 Ιούλ 2024, 10:19 λοιπον εγω θα βασιστω στα λογια του ταχαλα οταν παντρευτω θελω την γυναικα μου
μην κάμεις το λάθος... σε προειδοποίησα...![]()
Η σχιζοφρένεια του Νεοελληνικού εθνικισμού στο (ανόητο) μεγαλείο της.Στρακαστρουκας έγραψε: 28 Ιούλ 2024, 01:26 Βασικος λογος που παρα το γεγονος οτι για 2000 χρονια δεν ειχαμε δικο μας κρατος αλλα παραμειναμε Ελληνες ηταν το γεγονος οτι η Βιβλος ηταν γραμμενη στα αρχαια ελληνικα. Μπορεις να πυξεις ελευθερα.
Μπορεί η Βίβλος να κυκλοφορούσε και στα ελληνικά αλλά η Βίβλος παρήγαγε και την έννοια της λέξης "Έλληνας": ειδωλολάτρης. Άρα δεν μπορούσαν οι ελληνόφωνοι Χριστιανοί της «Βυζαντινής» περιόδου και της Τουρκοκρατίας να ήταν Έλληνες τα τελευταία 2000 χρόνια
σταματα τις μπουρδες εσυ περι ανοητου εθνικισμου για να μην αρχισω να στα χωνω και εγωΣαββάτιος έγραψε: 28 Ιούλ 2024, 12:01Η σχιζοφρένεια του Νεοελληνικού εθνικισμού στο (ανόητο) μεγαλείο της.Στρακαστρουκας έγραψε: 28 Ιούλ 2024, 01:26 Βασικος λογος που παρα το γεγονος οτι για 2000 χρονια δεν ειχαμε δικο μας κρατος αλλα παραμειναμε Ελληνες ηταν το γεγονος οτι η Βιβλος ηταν γραμμενη στα αρχαια ελληνικα. Μπορεις να πυξεις ελευθερα.![]()
Μπορεί η Βίβλος να κυκλοφορούσε και στα ελληνικά αλλά η Βίβλος παρήγαγε και την έννοια της λέξης "Έλληνας": ειδωλολάτρης. Άρα δεν μπορούσαν οι ελληνόφωνοι Χριστιανοί της «Βυζαντινής» περιόδου και της Τουρκοκρατίας να ήταν Έλληνες τα τελευταία 2000 χρόνια![]()
![]()
Σαββάτιε δεν γελοιοποιήται κανένας όταν απλώς έχει μια άποψη. Γελοιποιήται όταν αυτή η άποψη αποδεικνύεται λάθος και αυτός συνεχίζει στα ίδια χωρίς να παραδέχεται ότι είναι λάθος.
Από εκεί και πέρα ο ίδιος έγραψες ότι «ο ενδιαφερόμενος σχηματίζει άποψη από τα βιβλία των ειδικών». Οι ειδικοί σε αυτή τη περίπτωση μοιάζουν με τους «αθάνατους» της επιτροπής των ολυμπιακών αγώνων. Κανένας δεν μπορεί να το παίξει παντογνώστης, ούτε ποτέ έχει αποσαφηνιστεί κάτι τόσο πολύ που δεν παίρνει αμφισβήτηση. Με λίγα λόγια κανείς δεν μπορεί να το παίξει Θεός και να ορίσει πράγματα που εσύ ορίζεις επειδή σου αρέσουν.
Γράφεις ότι οι Ρωμαίοι επινόησαν τον μύθο του Αινεία. Μα ο Αινείας δεν είχε σχέση μόνο με την ρωμαϊκή μυθολογία είχε και με την ελληνική. Και δεν ήταν μόνο ο Αινείας που μαρτυρείται ότι είχε κάνει αποικίες.
Η ίδια η μυθολογία έχει τόσα στοιχεία που δείχνουν ότι οι Τρώες ήταν ίδιος λαός με τους Αχαιούς, ώστε οι όποιοι «φιλέλληνες» δεν μπορούν να ισχυριστούν το αντίθετο παρά μόνο αυθαίρετα.
Οι Ρωμαίοι αν θέλανε να φαίνονται άλλος λαός από τους Έλληνες, τότε δεν θα είχαν την ίδια μυθολογία και τους ίδιους θεούς, ήθη και έθιμα.
Και δεν είναι μόνο η ίδρυση της Ρώμης, ο μύθος λέει για το λόφο του Κρόνου (λόφος Καπιτωλίου) πολύ πριν την ίδρυση της Ρώμης. Ο μύθος του Ιανού που αποίκησε από τη γη της Θεσσαλίας επίσης τοποθετείται στα χρόνια του χαλκού.
Οι ίδιοι οι Ρωμαίοι ζήτησαν να παίρνουν και αυτοί μέρος στους ολυμπιακούς αγώνες επειδή ισχυρίζονταν καταγωγή από την Ελλάδα.
Όσο για τους Τρώες ο μύθος πάλι μας λέει ότι ήταν άποικοι από την Κρήτη, εξού και το όνομα Μυσία από τα ποντίκια του μύθου, εξού και το όρος Ίδη ομώνυμο με της Κρήτης. Οι θεοί και εκεί ήταν ίδιοι με των Αχαιών, τα ονόματα ελληνικά επίσης.
Ακόμα και το όνομα «Μυσία» είναι ελληνικό (μυς = ποντίκι) και αν υπήρχε ξένη ορολογία θα μαρτυρούταν έστω και λίγο.
Ο Βιργίλιος στην Αινειάδα, στο 3ο βιβλίο περίγράφει τον Αγχίση, πατέρα του Αινεία να θυμίζει την κρητική καταγωγή τους, φέρνοντας και το στοιχείο ότι η Ίδη στην Τρωάδα ονομαζόυταν έτσι όπως και στη Κρήτη. Παίρνουν χρησμό που τους λέει να ιδρύσουν πόλη στην «αρχαία μητέρα» τους και ξεκινούν να ιδρύσουν πόλη στην Κρήτη. Η συνέχεια αλλάζει, αλλά τα στοιχεία έχουν προλάβει να δοθούν.
Η έννοια «Έλληνας» δεν είχε μόνο μία σημασία. Όπως εδώ τώρα υπάρχουν εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις και άλλη ορολογία κατανόησης, έτσι και τότε δεν ήταν ανίκανοι να καταλάβουν ότι η ορολογία «Έλληνες» πήγαινε και στην εθνική καταγωγή.Σαββάτιος έγραψε: 28 Ιούλ 2024, 12:01 Μπορεί η Βίβλος να κυκλοφορούσε και στα ελληνικά αλλά η Βίβλος παρήγαγε και την έννοια της λέξης "Έλληνας": ειδωλολάτρης. Άρα δεν μπορούσαν οι ελληνόφωνοι Χριστιανοί της «Βυζαντινής» περιόδου και της Τουρκοκρατίας να ήταν Έλληνες τα τελευταία 2000 χρόνια
Κανένας δεν ήταν φαντασιόπληκτος και έτσι ξαφνικά όρισε τον όρο Έλληνες έτσι ξαφνικά.
Απλώς η γλώσσα και το γεγονός ότι η αυτοκρατορία μίκρυνε τόσο ώστε να καταλαμβάνει τα ιστορικά μέρη των αρχαίων Ελλήνων, τους έκανε να ορίσουν αυτό που όρισαν. Επίσης έπαιξε ρόλο και το γεγονός πάλι ότι ειδωλολάτρες δεν υπήρχαν πλέον.
Αυτό λέει η λογική.
- taxalata xalasa
αν αυτά ειναι γεγονοτα τοτε γιατι ο νεοέλληνας θεωρεί του λατίνους ως βαρβαρους ενω ειναι ομόεθνος (ομογενής);Befaios έγραψε: 28 Ιούλ 2024, 12:15Σαββάτιε δεν γελοιοποιήται κανένας όταν απλώς έχει μια άποψη. Γελοιποιήται όταν αυτή η άποψη αποδεικνύεται λάθος και αυτός συνεχίζει στα ίδια χωρίς να παραδέχεται ότι είναι λάθος.
Από εκεί και πέρα ο ίδιος έγραψες ότι «ο ενδιαφερόμενος σχηματίζει άποψη από τα βιβλία των ειδικών». Οι ειδικοί σε αυτή τη περίπτωση μοιάζουν με τους «αθάνατους» της επιτροπής των ολυμπιακών αγώνων. Κανένας δεν μπορεί να το παίξει παντογνώστης, ούτε ποτέ έχει αποσαφηνιστεί κάτι τόσο πολύ που δεν παίρνει αμφισβήτηση. Με λίγα λόγια κανείς δεν μπορεί να το παίξει Θεός και να ορίσει πράγματα που εσύ ορίζεις επειδή σου αρέσουν.
Γράφεις ότι οι Ρωμαίοι επινόησαν τον μύθο του Αινεία. Μα ο Αινείας δεν είχε σχέση μόνο με την ρωμαϊκή μυθολογία είχε και με την ελληνική. Και δεν ήταν μόνο ο Αινείας που μαρτυρείται ότι είχε κάνει αποικίες.
Η ίδια η μυθολογία έχει τόσα στοιχεία που δείχνουν ότι οι Τρώες ήταν ίδιος λαός με τους Αχαιούς, ώστε οι όποιοι «φιλέλληνες» δεν μπορούν να ισχυριστούν το αντίθετο παρά μόνο αυθαίρετα.
Οι Ρωμαίοι αν θέλανε να φαίνονται άλλος λαός από τους Έλληνες, τότε δεν θα είχαν την ίδια μυθολογία και τους ίδιους θεούς, ήθη και έθιμα.
Και δεν είναι μόνο η ίδρυση της Ρώμης, ο μύθος λέει για το λόφο του Κρόνου (λόφος Καπιτωλίου) πολύ πριν την ίδρυση της Ρώμης. Ο μύθος του Ιανού που αποίκησε από τη γη της Θεσσαλίας επίσης τοποθετείται στα χρόνια του χαλκού.
Οι ίδιοι οι Ρωμαίοι ζήτησαν να παίρνουν και αυτοί μέρος στους ολυμπιακούς αγώνες επειδή ισχυρίζονταν καταγωγή από την Ελλάδα.
Όσο για τους Τρώες ο μύθος πάλι μας λέει ότι ήταν άποικοι από την Κρήτη, εξού και το όνομα Μυσία από τα ποντίκια του μύθου, εξού και το όρος Ίδη ομώνυμο με της Κρήτης. Οι θεοί και εκεί ήταν ίδιοι με των Αχαιών, τα ονόματα ελληνικά επίσης.
Ακόμα και το όνομα «Μυσία» είναι ελληνικό (μυς = ποντίκι) και αν υπήρχε ξένη ορολογία θα μαρτυρούταν έστω και λίγο.
Ο Βιργίλιος στην Αινειάδα, στο 3ο βιβλίο περίγράφει τον Αγχίση, πατέρα του Αινεία να θυμίζει την κρητική καταγωγή τους, φέρνοντας και το στοιχείο ότι η Ίδη στην Τρωάδα ονομαζόυταν έτσι όπως και στη Κρήτη. Παίρνουν χρησμό που τους λέει να ιδρύσουν πόλη στην «αρχαία μητέρα» τους και ξεκινούν να ιδρύσουν πόλη στην Κρήτη. Η συνέχεια αλλάζει, αλλά τα στοιχεία έχουν προλάβει να δοθούν.
αυτό ειναι το ερωτημα που πρεπει να απαντησει ο καθενας...
ποιος και ποιοι θεωρουν τους λατινους βαρβαρους και σε ποιον αιωνα;taxalata xalasa έγραψε: 28 Ιούλ 2024, 12:27
αν αυτά ειναι γεγονοτα τοτε γιατι ο νεοέλληνας θεωρεί του λατίνους ως βαρβαρους ενω ειναι ομόεθνος (ομογενής);
- taxalata xalasa
ρώτα τον Σέλευκα τον παραπονιάρη... που το παίζει θύμα...nemo έγραψε: 28 Ιούλ 2024, 12:32ποιος και ποιοι θεωρουν τους λατινους βαρβαρους και σε ποιον αιωνα;taxalata xalasa έγραψε: 28 Ιούλ 2024, 12:27
αν αυτά ειναι γεγονοτα τοτε γιατι ο νεοέλληνας θεωρεί του λατίνους ως βαρβαρους ενω ειναι ομόεθνος (ομογενής);
κατι αλλο θα εννοουσε ή καπου αλλου θα κολλαγε ...αποκλειεται να το εθεσε με αυτον τον τροποtaxalata xalasa έγραψε: 28 Ιούλ 2024, 12:40ρώτα τον Σέλευκα τον παραπονιάρη... που το παίζει θύμα...nemo έγραψε: 28 Ιούλ 2024, 12:32ποιος και ποιοι θεωρουν τους λατινους βαρβαρους και σε ποιον αιωνα;taxalata xalasa έγραψε: 28 Ιούλ 2024, 12:27
αυτό ειναι το ερωτημα που πρεπει να απαντησει ο καθενας...![]()
- taxalata xalasa
viewtopic.php?p=3599854#p3599854nemo έγραψε: 28 Ιούλ 2024, 12:46κατι αλλο θα εννοουσε ή καπου αλλου θα κολλαγε ...αποκλειεται να το εθεσε με αυτον τον τροποtaxalata xalasa έγραψε: 28 Ιούλ 2024, 12:40ρώτα τον Σέλευκα τον παραπονιάρη... που το παίζει θύμα...nemo έγραψε: 28 Ιούλ 2024, 12:32
ποιος και ποιοι θεωρουν τους λατινους βαρβαρους και σε ποιον αιωνα;![]()
το παίζει θύμα για να πάρει αποζημίωση...
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 71 Απαντήσεις
- 2635 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από taxalata xalasa
-
- 5 Απαντήσεις