Scouser έγραψε: 27 Ιούλ 2024, 19:28
vantono έγραψε: 27 Ιούλ 2024, 19:22
Scouser έγραψε: 27 Ιούλ 2024, 19:18
Ναι για αυτό δε δηλώνουν, φοβήθηκαν από το θέατρο (σκιών) που παίχτηκε το 2020.
Εμμ ναι, ακριβώς αυτο!
Θέατρο-ξεθέατρο, φοβήθηκαν. Αν εβγαινε η κυβέρνησή μας με την κυβέρνηση των τούρκων και εκαναν μια κοινή δηλωση τυπου
μην ανησυχείτε, μια πλακίτσα ηταν εκεινο τοτε, μια φαρσούλα σας καναμε βρε χαχα, μα όντως το χάψατε τωρα?, τότε οκ, μπορεί και να ξεφοβόντουσαν
Στην ουσία το είπαν όταν ο Γεραπετριτης δήλωσε στη Βουλή ότι η κόκκινη γραμμή μας είναι αυτονοήτως τα έξι ν.μ. Εκεί αποδείχτηκε ότι όλη η κινητοποίηση ήταν για το θεαθήναι. Ο Ερντογαν γιατί να δηλώσει το οτιδήποτε; Για έρευνες είχε βγάλει το παπορι. Τις ολοκλήρωσε και έφυγε.

Το 2006 είχε καταρριφθεί ελληνικό αεροσκάφος και είχε σκοτωθεί μάλιστα ο πιλότος. Δεν είδα κανένα αντίκτυπο στις βάσεις των σχολών το 2007 και το 2008. Μην το ψάχνεις, το ζητούμενο είναι τα λεφτά.
Σίγουρα είναι και τα λεφτά, εννοείται. Αλλά πότε πληρώνονταν και τόσο τέλεια για να αξίζει το συνεχές οικογενειακό ξεσπίτωμα κάθε 3 χρόνια, και ξαφνικά άρχισαν να ενοχλούν τα λεφτά? Τόσο σημαντική μείωση έγινε? Ρωτάω επειδή οντως δεν ξέρω τι ακριβώς έπαιζε από μισθά στις ενοπλες.
Για μένα σίγουρα έπαιξε ρόλο και η γενική σύρραξη τότε ομως. Δεν το θεωρώ τυχαίο που από τότε ξεκίνησε η κατρακύλα στις βασεις.
Και ο ραντομ πολίτης δεν ξέρει ή δεν μπαίνει πάντα στη διαδικασία να μάθει τόσες λεπτομέρειες για το τι δήλωσε ο Μητσοτάκης ή ο Γεραπετριτης (ο οποίος μίλησε και με γέρους γρίφοντα, δεν είπε κάτι ξεκάθαρο που θα μπορούσε να γίνει εντελώς κατανοητό απ' όλο τον κόσμο). Αυτα θα τα καταλαβεις εσύ που είσαι του στρατού και όποιος άλλος ασχολείται με γεωπολιτικά, ο τυπάκος που ετοιμάζεται να δώσει πανελλήνιες και σκέφτεται να δηλώσει Ευελπίδων δεν θα κάτσει να το ψάξει. Θα δει τη σύρραξη που γίνεται και μεταδίδεται από τα κανάλια πολλές φορές και με έκτακτα δελτία, θα δει και το πώς τα φουσκώνουν ολα οι δημοσιογράφοι ακόμα και κάτι μικρό να ήταν, και τέλος, άλλαξε αμέσως γνώμη.
"Ε σιγά μην πάω και να σκοτωθώ" θα σου πει, εγώ απλά ένα μισθάκο βρεξει-χιονισει θέλω.
Το περιστατικό Ηλιάκη ήταν άλλη φάση, δεν ακούστηκε τόσο πολύ ούτε πέρασε τόσο πολύ στη συνείδηση του απλού κόσμου όσο περνούν τα προεόρτια τυμπανοκρουσιων μιας σύρραξης που δείχνει να οδηγεί σε πόλεμο.
Συν το ότι η συντριπτική πλειονότητα όσων σκέφτονται να ακολουθήσουν στρατιωτικές σχολές, σιγά μη θέλουν να γίνουν ιπτάμενοι μαχητικών. Αυτοί είναι τόσο μειονότητα όσο και οι ΟΥΚαδες.
Οι περισσότεροι είναι του στυλ που είπα παραπάνω, "να μπω να έχω ένα σίγουρο μισθό", και τον κάθε Ηλιακη τον βλέπουν μακριά απ' αυτούς.