runner έγραψε: 24 Ιούλ 2024, 22:25
Οι φίλοι του καλοκαιριού γνωστοί ως καλοκαιρακηδες που βρίσκονται;
Κλειδαμπαρωμενοι ατελείωτες ώρες σε δωμάτια με το κλιματιστικό στο 19;
Αυτή η πίπα του να (νόμιζετε ότι) μας τη λέτε για τα a/c που ανοίγουμε και είμαστε καλοκαιρακηδες, είναι σαν να τη λέμε εμείς σε εσάς το χειμώνα επειδή "τολματε" να ανοίγετε καλοριφέρ και θερμοσίφωνα και είστε χειμωνάκηδες.
Έχει κάποιο νόημα?
Εγώ ως καλοκαιράκιας, αν διακόπαρα αυτό τον καιρό και δεν είχα υποχρεώσεις, δεν θα το άνοιγα το a/c ίσως και ούτε μια φορά.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος vantono την 25 Ιούλ 2024, 12:54, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Είναι ίδιον αυτών που ξέρουν ότι έχουν άδικο και λένε μαλακίες να θέλουν να κάνουν τους άλλους να σκάσουν γιατί δεν αντέχουν να ακούνε την αλήθεια.
Η οποία αλήθεια είναι ότι δεν είναι ιδιαίτερα υψηλές οι φετινές θερμοκρασίες. Ήπιες είναι, δεν έκανε κάποιον άγριο καύσωνα. Απλά είναι πολλές μέρες με σταθερά υψηλές θερμοκρασίες χωρίς ιδιαίτερη ανάπαυλα. Αυτό δίνει στατιστικά υψηλούς μέσους όρους αλλά πρέπει να ξέρεις τι αντιπροσωπεύει ο μέσος όρος για να τον χρησιμοποιήσεις.
Καλά που το έθεσες έτσι ρε δικέ μου και δροσιστήκαμε λίγο.
Τα άλλα καλοκαίρια δροσίζεσαι εσύ δηλαδή. Είναι δροσερά τα καλοκαίρια στην Ελλάδα, όπως και να το κάνεις.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Τοξοβόλος_UK έγραψε: 24 Ιούλ 2024, 17:41
To ΑΠΘ εντωμεταξύ κρατάει ακόμα γερά στο 36.4 μέση μέγιστη με μέση ελάχιστη 25.0 παρακαλώ.
Αν κλείσουν περίπου εκεί τα νούμερα θα μιλάμε για ιστορική συντριβή όλων των θερμοκρασιακών παραμέτρων στην Θεσσαλονίκη πλην της απόλυτα μέγιστης Τ εδώ και σχεδόν 100 χρόνια. Η μέση μηνιαία Τ εντωμεταξύ κοντεύει τους 31 βαθμούς. Τρελά νούμερα για κέντρο Θεσσαλονίκης λέμε.
O 2ος θερμότερος μήνας στην ιστορία του κέντρου της Θεσσαλονίκης ήταν το 2012 από το αρχείο του ΑΠΘ.
2024
2012
Καλά θα πάει αυτό
Οι Ρώσοι αφαίμαξαν την Ευρώπη ανεβάζοντας το φυσικό αέριο 20 φορές μέσα σε 2 χρόνια!!!
- Κάνουν τέτοια πράγματα οι ρωSSιστές; Είναι απλά γενοκτόνοι, οικοκτόνοι και αντιγκέι... https://fr.m.wikipedia.org/wiki/Sp%C3%A ... l/newusers
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 24 Ιούλ 2024, 15:15
Αφού άρχισαν τις παπατζες οι καυσωνακηδες, ποσο φίλς λαϊκ αν καις καλώδια σε χωματερή στον δενδροποταμο 3 το μεσημέρι, σημαίνει πως έχουμε φυσιολογική θερμοκρασία.
Αλλά πριν που έβαλα το γράφημα με τα 35άρια του 1988, τότε δεν ήταν υψηλές αυτές οι θερμοκρασίες, δεν είχαμε feels like και πίπες. Μόνο φέτος μετράνε αυτά.
Σκάσε μωρή άσχετη ψέκα που συγκρίνεις την παρατεταμένη ζέστη που έχουμε φέτος με το 1988.
Παρακάτω το κέντρο Σαλόνικας τον Ιούλιο του 1988. Δε φτουράει μια σε σχέση με φέτος με εξαίρεση την μέρα με το 42άρι.
Μαλάκες 31 Ιουλίου εντωμεταξύ θα τον γλεντήσω τον ψεκά σαλονικιό ντεμέκ φυσικό της πούτσας με τα στατιστικά της Μίκρας.
Stay tuned
Και υποτίθεται πως το 1988 ήταν ζεστό καλοκαίρι...
Οι Ρώσοι αφαίμαξαν την Ευρώπη ανεβάζοντας το φυσικό αέριο 20 φορές μέσα σε 2 χρόνια!!!
- Κάνουν τέτοια πράγματα οι ρωSSιστές; Είναι απλά γενοκτόνοι, οικοκτόνοι και αντιγκέι... https://fr.m.wikipedia.org/wiki/Sp%C3%A ... l/newusers
Περιμένω πως και πως να ερθει ο χειμωνας (και να ειναι και δυνατός αυτη τη φορα) για να εχω να λεω στους χειμωνάκηδες "πως αισθανεστε τωρα που αναβετε καλοριφέρ και θερμοσίφωνες? Ζέστανε λιγες μερούλες και ξεμυτίσατε απο το καλοριφερ ε?", κι άλλα τετοια πολλά και ωραια
vantono έγραψε: 25 Ιούλ 2024, 14:05
Περιμένω πως και πως να ερθει ο χειμωνας (και να ειναι και δυνατός αυτη τη φορα) για να εχω να λεω στους χειμωνάκηδες "πως αισθανεστε τωρα που αναβετε καλοριφέρ και θερμοσίφωνες? Ζέστανε λιγες μερούλες και ξεμυτίσατε απο το καλοριφερ ε?", κι άλλα τετοια πολλά και ωραια
Φέτος το χειμώνα πάντως έκανε ελάχιστο κρύο. Ελάχιστες μέρες με κλιματισμό και όλα καλά.
Το φετινο καλοκαίρι ειναι ανυπόφορο εκτός των άλλων λόγω και της έλλειψης βροχοπτώσεων υπό τη μορφή καλοκαιρινών καταιγίδων που δρόσιζαν την ατμόσφαιρα, φαινόμενο σύνηθες όλα τα προηγούμενα χρόνια. Φυσούσε, έριχνε μια γερή βροχή και έσπαγε η ζέστη.
Αλιόσα έγραψε: 25 Ιούλ 2024, 14:11
Το φετινο καλοκαίρι ειναι ανυπόφορο εκτός των άλλων λόγω και της έλλειψης βροχοπτώσεων υπό τη μορφή καλοκαιρινών καταιγίδων που δρόσιζαν την ατμόσφαιρα, φαινόμενο σύνηθες όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Ανυπόφορο είναι κυρίως των υπερβολικά υψηλών ελάχιστων θερμοκρασιών.
Αυτή η πίπα του να (νόμιζετε ότι) μας τη λέτε για τα a/c που ανοίγουμε και είμαστε καλοκαιρακηδες, είναι σαν να τη λέμε εμείς σε εσάς το χειμώνα επειδή "τολματε" να ανοίγετε καλοριφέρ και θερμοσίφωνα και είστε χειμωνάκηδες.
Έχει κάποιο νόημα?
Εγώ ως καλοκαιράκιας, αν διακόπαρα αυτό τον καιρό και δεν είχα υποχρεώσεις, δεν θα το άνοιγα το a/c ίσως και ούτε μια φορά.
Στα δωμάτια στις διακοπές κάνει πολύ ζέστη και έχουν όλα a/c
Αλιόσα έγραψε: 25 Ιούλ 2024, 14:11
Το φετινο καλοκαίρι ειναι ανυπόφορο εκτός των άλλων λόγω και της έλλειψης βροχοπτώσεων υπό τη μορφή καλοκαιρινών καταιγίδων που δρόσιζαν την ατμόσφαιρα, φαινόμενο σύνηθες όλα τα προηγούμενα χρόνια. Φυσούσε, έριχνε μια γερή βροχή και έσπαγε η ζέστη.
Ποτέ δεν συνέβαινε μεσα στον Ιούλιο αυτο. Τα λεγόμενα μπουρίνια δηλαδή. Εγώ πάντα απο μεσα Αυγούστου και μετά τις θυμάμαι αυτες τις μικρές και δυνατες ανασες βροχής.
Εκτός απο εναν Ιούνιο πριν 2-3 χρονια αν θυμάμαι καλά, που μας ειχε πάει φουλ στη βρόχα.
Έχει κάποιο νόημα?
Στα δωμάτια στις διακοπές κάνει πολύ ζέστη και έχουν όλα a/c
Ναι, πλέον όλα. Κάποιοι χρεώνουν έξτρα την χρήση αιρκοντίσιον.
vantono έγραψε: 25 Ιούλ 2024, 09:11
Έχει κάποιο νόημα?
Τον χειμώνα φυσικά ανάβουμε θέρμανση και καθόμαστε μέσα στα ζεστά πίνοντας τον ζεστό καφέ και χαλαρώνοντας. Αυτή είναι και η απόλαυση του χειμώνα.
Φυσικά τον χειμώνα όσο κρύο και να έχει, αν θες να βγεις βόλτα ή να πας κάπου το κάνεις άνετα απλά βάζοντας ένα μπουφάν.
Το καλοκαίρι δεν τολμάς να μετακινηθείς από τον χώρο του air condition ούτε καν να βγεις έξω αν δεν πέσει αρκετά η θερμοκρασία και ο ήλιος.