!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Kομοίρηδες, πλεμπαίοι, φτωχάτζες, που μου θέλετε και μπάνια τον Αύγουστο. Τότε πάνε οι τουρίστες, ρε λιγούρια.

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Re: Kομοίρηδες, πλεμπαίοι, φτωχάτζες, που μου θέλετε και μπάνια τον Αύγουστο. Τότε πάνε οι τουρίστες, ρε λιγούρια.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

Zelda έγραψε: 22 Ιούλ 2024, 00:40
Ασέβαστος έγραψε: 22 Ιούλ 2024, 00:39
Zelda έγραψε: 22 Ιούλ 2024, 00:34

Μη λεμε οτι θελουμε. Μιλαμε για ισχυρα οικονομικα συμφεροντα που δε μενουν σε αυτες τις περιοχες
Στη Ζακυνθο ολο το νησι επηρεαζεται απο αυτες τις μαφιες
Δολοφονιες συνεχεις, η αστυνομια και δημοτικη αρχη ομηροι, διαφθορα σε πολλα επιπεδα οπως με τις δημοτικες επιχειρησεις διαχειρισης σκουπιδιων και με το νερο που ατυπα τις ελεγχουν αυτοι... και ''βγαζουν'' αρκετους δημοτικους συμβουλους
Μεχρι και αστυνομικος διευθυντης εχει βρεθει σκοτωμενος σε χαντακι
Μεχρι και τα τοπικα πολεοδομικα σχεδια επηρεαζουν εμμεσα
σε αντιθεση με την υπολοιπη ελλαδα εκτος λαγανα, που δεν υπαρχουν μαφιες, σκοτωμοι, κλπ;
Στα νησια που δεν εχουν τετοιο τουρισμο υπάρχει αντιστοιχο προβλημα;
Μη μου συγκρινεις τη Ζακυνθο με την Αθηνα
Με τη Σαμο, με τη Λευκαδα, με τη Χιο κλπ
Καμια σχεση
να συγκρινω με την πατρα; μια χαρα μαφια εχει η νυχτα.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Zelda

Re: Kομοίρηδες, πλεμπαίοι, φτωχάτζες, που μου θέλετε και μπάνια τον Αύγουστο. Τότε πάνε οι τουρίστες, ρε λιγούρια.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Zelda »

Ασέβαστος έγραψε: 22 Ιούλ 2024, 00:43
Zelda έγραψε: 22 Ιούλ 2024, 00:40
Ασέβαστος έγραψε: 22 Ιούλ 2024, 00:39
σε αντιθεση με την υπολοιπη ελλαδα εκτος λαγανα, που δεν υπαρχουν μαφιες, σκοτωμοι, κλπ;
Στα νησια που δεν εχουν τετοιο τουρισμο υπάρχει αντιστοιχο προβλημα;
Μη μου συγκρινεις τη Ζακυνθο με την Αθηνα
Με τη Σαμο, με τη Λευκαδα, με τη Χιο κλπ
Καμια σχεση
να συγκρινω με την πατρα; μια χαρα μαφια εχει η νυχτα.
Οχι παντως λογω τουρισμου
Και δε νομιζω να ειναι ομηρος της νυχτας ο Πελετιδης για να πεις οτι ο πολιτης δεν εχει κανεναν να απευθυνθει
Άβαταρ μέλους
gassim

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από gassim »

Ερμής έγραψε: 22 Ιούλ 2024, 00:37 Το πρόβλημα δεν είναι στα νησιά, η σε πατροπαραδοτους τουριστικούς προορισμός η λουτροπόλεις, το πρόβλημα είναι στις πόλεις και κυρίως στην Αθήνα.
Δε θα βγει σε καλό αυτό που γίνεται. Και φυσικά δε μιλάω για επαναστάσεις και τέτοιες παπαριες, μιλάω ότι θα έρθει ένα σημείο που ο πολύς κόσμος δε θα μπορεί να χαλάει ούτε με λίπος ούτε με δανεικά και όταν ο λαός δεν μπορεί να ανταπεξέλθει είναι ντόμινο, πρώτα για μικρομάγαζα, ύστερα για μικρές επιχειρήσεις, ύστερα για τις πιο μεγάλες και μετά έρχεται ένα ωραίο μπουμ στην οικονομια. Και προσέξτε, τώρα οι τράπεζες είναι θωρακισμένες, δεν είναι όπως τότε που σου έλεγαν δώσε το 10% του χρέους και ξοφλαμε. Τώρα τα πράγματα θα είναι πολύ πιο άγρια, τώρα δε θα καίγονται για αμεση ρευστότητα, τοτε δεν έκαναν κατασχέσεις και γιατί δεν υπήρχε το νομικό πλαίσιο και γιατί η κατάσχεση δεν είναι άμεση ρευστότητα. Τώρα που δε τους νοιάζει τόσο, θα πάρουν λαιμους.
Κάνεις ρε πστ μου δε διδάχθηκε τίποτα από το 2002-2009;
Παραβλέπεις το γεγονός ότι στην Ελλάδα το 75% διαθέτει τουλάχιστον ένα ιδιόκτητο σπίτι. Ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό εργαζομένων απασχολείται στον τουρισμό και ένα ακόμη μεγαλύτερο επηρεάζεται έμμεσα από τα τουριστικά έσοδα.
Αν νομίζεις ότι οι αθηναίοι δυσκολεύονται τώρα, δοκίμασε να μειώσεις τους τουρίστες ένα 20% να δεις τι θα γίνει.

Με λίγα λόγια, τα ενοίκια είναι στον Θεό και πολλοί δυσκολεύονται, φωνάζουν και καλά κάνουν αλλά αυτοί που κονομάνε είναι πολύ περισσότεροι και ας μην τους ακούς.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Στην Ελλάδα έχει δικό του σπίτι το 75% με ποσοστό ιδιοκατοικησης στην επαρχία που αγγίζει νούμερα άνω του 90%. Αυτό σημαίνει πως στην Αθήνα το ποσοστό είναι μικρότερο.
Από αυτό το ποσοστό τι μέρος είναι υποθηκευμενο σε τράπεζες; το έχεις υπολογίσει; είτε λόγω στεγαστικών είτε λόγω εγγυήσεων.
Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό εργαζομένων απασχολείται στον τουρισμό στις τουριστικές περιοχές, όχι στις πόλεις.
Και ξαναλέω μέχρι να μαλλιάσει η γλώσσα μου σε σημείο να της κάνω χωρίστρα. Το πρόβλημα δεν είναι ο τουρισμός, το πρόβλημα είναι ότι προς χάρη και του τελευταίου κατσιβελου γαμαμε τον ημεδαπό.
Και θα σου φέρω ένα παράδειγμα.
Αν μια επιχείρηση παίρνει ότι δουλειά της βρίσκεται στο δρόμο χωρίς εξετάζει πρώτα το καθαρό κέρδος, θα μπει μέσα η όχι;
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Zelda

Τα επομενα χρονια λογω νοτιων προαστιων-ριβιέρας-ελληνικου θα ανεβουν κι αλλο τα ενοικια, εκτος αν συμβει κανενα γενικο κραχ

Το νο 1 προβλημα στην Αθηνα ειναι τα κλειστα διαμερισματα
Αυτο θα επρεπε να αντιμετωπισουν καπως με καποιο τροπο.

Οπως και να δωσουν κινητρα οι παλαιότερες πολυκατοικιες να ανακατασκευάζονται, αποκλειστικα για κατοικια, με μπονους υψους σε επιπεδο οικοδομικου τετραγωνου (οχι κτιριου), παραχωροντας κοινοχρηστο χωρο σε ανταλλαγμα.

Διοτι ακουω τα ιδια ατομα που διαμαρτυρονται για τα ενοικια, να τους ξινιζει οποιαδηποτε αλλαγη στον ΝΟΚ
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Το Ελληνικό θα γίνει, δε ξέρουμε πως θα γίνει και αν θα είναι όπως λένε. Το θέμα που ξεκινά μετά είναι, πόσοι θα αγοράσουν.
Γιατί ξέρω σε περιοχές του εξωτερικού και σε πιο μεγάλες πόλεις φτιάχτηκαν τέτοια μςγαλοπνοοα σχέδια και στο τέλος έβλεπες κάτι ουρανοξύστες με το 80% των σπιτιών είτε να είναι ξενοικιαστα η να τα νοικιάζουν βίζιτες με την ώρα.
mao mao

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mao mao »

gassim έγραψε: 22 Ιούλ 2024, 00:56
Παραβλέπεις το γεγονός ότι στην Ελλάδα το 75% διαθέτει τουλάχιστον ένα ιδιόκτητο σπίτι. Ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό εργαζομένων απασχολείται στον τουρισμό και ένα ακόμη μεγαλύτερο επηρεάζεται έμμεσα από τα τουριστικά έσοδα.
Αν νομίζεις ότι οι αθηναίοι δυσκολεύονται τώρα, δοκίμασε να μειώσεις τους τουρίστες ένα 20% να δεις τι θα γίνει.

Με λίγα λόγια, τα ενοίκια είναι στον Θεό και πολλοί δυσκολεύονται, φωνάζουν και καλά κάνουν αλλά αυτοί που κονομάνε είναι πολύ περισσότεροι και ας μην τους ακούς.
το πρόβλημα είναι οτι αυξάνονται οι ανισότητες μεταξύ αυτών που έχουν περιουσία και αυτών που δεν έχουν. Οι δεύτεροι μπορούσαν πριν λίγα χρόνια απλά να ζήσουν έχοντας μια δουλειά. Τώρα δεν μπορούν ούτε με δουλειά. Και αυτό μακροπρόσθεσμα καταστρέφει την κοινωνία. Όποιος δεν έχει σπίτι δεν έχε άλλη επιλογή από το εξωτερικό.
Άβαταρ μέλους
Βίνγκιλοτ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βίνγκιλοτ »

Υπάρχουν ακόμα αφελείς που πιστεύουν στη θεωρία των trickle down economics;
Otto Weininger έγραψε: 19 Απρ 2024, 20:19Ορθά να τιμωρηθεί ο αστυνομικός, αφού δεν έχει μάθει ακόμα τρόπους να ακινητοποιεί τέτοια άτομα χωρίς να τα τραυματίζει τόσο πολύ και τόσο εμφανώς.
Άβαταρ μέλους
gassim

Ερμής έγραψε: 22 Ιούλ 2024, 01:01 Στην Ελλάδα έχει δικό του σπίτι το 75% με ποσοστό ιδιοκατοικησης στην επαρχία που αγγίζει νούμερα άνω του 90%. Αυτό σημαίνει πως στην Αθήνα το ποσοστό είναι μικρότερο.
Από αυτό το ποσοστό τι μέρος είναι υποθηκευμενο σε τράπεζες; το έχεις υπολογίσει; είτε λόγω στεγαστικών είτε λόγω εγγυήσεων.
Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό εργαζομένων απασχολείται στον τουρισμό στις τουριστικές περιοχές, όχι στις πόλεις.
Και ξαναλέω μέχρι να μαλλιάσει η γλώσσα μου σε σημείο να της κάνω χωρίστρα. Το πρόβλημα δεν είναι ο τουρισμός, το πρόβλημα είναι ότι προς χάρη και του τελευταίου κατσιβελου γαμαμε τον ημεδαπό.
Αν μια επιχείρηση παίρνει ότι δουλειά της βρίσκεται στο δρόμο χωρίς εξετάζει πρώτα το καθαρό κέρδος, θα μπει μέσα η όχι;
Γιατί αν πήρες στεγαστικό για να αγοράσεις σπίτι ή αν είναι υποθηκευμένο στην τράπεζα τι σχέση έχει ο τουρισμός; Δεν μπορείς να μείνεις μέσα και να γλιτώσεις τα ακριβά ενοίκια; Νομίζεις δεν νοικιάζουν σε τουρίστες υποθηκευμένα σπίτια;
Οι πόλεις δεν είναι τουριστικές περιοχές; Έχεις ιδέα πόσες κλίνες έχει η Αθήνα;
Εργαζόμενοι στον τουρισμό θεωρούνται οι ξενοδοχουπάλληλοι, οι υπάλληλοι τουριστικών γραφείων, οι ξεναγοί, οδηγοί πούλμαν, ταξί, βαν, οι επισιτιστικές επιχειρήσεις και ένα σωρό άλλα επαγγέλματα που επγρεάζονται έμμεσα. Έχεις ιδέα πόσοι είναι αυτοί στην Αθήνα, τι χρήματα βγάζουν και που τα ξοδεύουν;
Άβαταρ μέλους
gassim

mao mao έγραψε: 22 Ιούλ 2024, 01:11
gassim έγραψε: 22 Ιούλ 2024, 00:56

το πρόβλημα είναι οτι αυξάνονται οι ανισότητες μεταξύ αυτών που έχουν περιουσία και αυτών που δεν έχουν. Οι δεύτεροι μπορούσαν πριν λίγα χρόνια απλά να ζήσουν έχοντας μια δουλειά. Τώρα δεν μπορούν ούτε με δουλειά. Και αυτό μακροπρόσθεσμα καταστρέφει την κοινωνία. Όποιος δεν έχει σπίτι δεν έχε άλλη επιλογή από το εξωτερικό.
Ναι, σε αυτό δεν φταίει η μπίζνα που σου φέρνει έσοδα. Φταίει το ότι δεν υπάρχουν και άλλες μπίζνες που να φέρνουν αντίστοιχα έσοδα.
mao mao

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mao mao »

Ερμής έγραψε: 22 Ιούλ 2024, 01:10 Το Ελληνικό θα γίνει, δε ξέρουμε πως θα γίνει και αν θα είναι όπως λένε. Το θέμα που ξεκινά μετά είναι, πόσοι θα αγοράσουν.
Γιατί ξέρω σε περιοχές του εξωτερικού και σε πιο μεγάλες πόλεις φτιάχτηκαν τέτοια μςγαλοπνοοα σχέδια και στο τέλος έβλεπες κάτι ουρανοξύστες με το 80% των σπιτιών είτε να είναι ξενοικιαστα η να τα νοικιάζουν βίζιτες με την ώρα.
Σχόλιο σχετικό από Capital
και φυσικά ήταν λάθος ο σημερινός τρόπος αξιοποίησης του Ελληνικού με Mall καζίνο και κατοικίες για εκατομμυριούχους. Το Ελληνικό έπρεπε να κτιστεί σαν μια επέκταση της πόλης που απλά θα είχε μελετηθεί για να υπάρχουν δρόμοι με το πλάτος που απαιτείται, να υπάρχουν πλατείες για τον τοπικό πληθυσμό δέντρα στους δρόμους, Μετρό, Σχολεία κλπ. Δηλαδή να ήταν απλά μια μελετημένη επέκταση της πόλλης και όχι ένα χώρος για πλουτισμό μερικών εταιριών και φαραωνικά έργα που είναι αμφίβολο αν θα είναι βιώσιμα ακόμα και επιχειρηματικά...
Zelda

Ερμής έγραψε: 22 Ιούλ 2024, 01:10 Το Ελληνικό θα γίνει, δε ξέρουμε πως θα γίνει και αν θα είναι όπως λένε. Το θέμα που ξεκινά μετά είναι, πόσοι θα αγοράσουν.
Το Ελληνικο μια χαρα παει στις προπωλησεις, τουλαχιστον στο οικιστικό κομματι
Καλυτερα απο οτι περιμεναν

Το θεμα ειναι οτι η αγορα περιφερειακα εχει προδικάσει εξελιξεις και συνεχιζει μονη της
Απο Αλιμο μεχρι Γλυφαδα γινεται ενας χαμος οικοδομικα και δεν εχει φρενο αυτο το πραγμα ως τωρα
Νεα διαμερισματα που πανε σε μεγαλο ποσοστό σε ξενους με μεγαλο εισοδημα
Zelda

gassim έγραψε: 22 Ιούλ 2024, 01:13 Νομίζεις δεν νοικιάζουν σε τουρίστες υποθηκευμένα σπίτια;
Πολλα στεγαστικά δανεια ''πρωτης κατοικιας'' ειναι τουριστικα ακινητα στην πραγματικότητα και ο δανειοληπτης μενει αλλου
Άβαταρ μέλους
gassim

Zelda έγραψε: 22 Ιούλ 2024, 01:19
gassim έγραψε: 22 Ιούλ 2024, 01:13 Νομίζεις δεν νοικιάζουν σε τουρίστες υποθηκευμένα σπίτια;
Πολλα στεγαστικά δανεια ''πρωτης κατοικιας'' ειναι τουριστικα ακινητα στην πραγματικότητα και ο δανειοληπτης μενει αλλου
Ακριβώς.
Σκέψου να εξαφανιστούν ξαφνικά οι "πλεμπαιοι" που τα νοικιάζουν, τι έχει να γίνει.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Zelda έγραψε: 22 Ιούλ 2024, 01:17
Το Ελληνικο μια χαρα παει στις προπωλησεις, τουλαχιστον στο οικιστικό κομματι
Καλυτερα απο οτι περιμεναν

Το θεμα ειναι οτι η αγορα περιφερειακα εχει προδικάσει εξελιξεις και συνεχιζει μονη της
Απο Αλιμο μεχρι Γλυφαδα γινεται ενας χαμος οικοδομικα και δεν εχει φρενο αυτο το πραγμα ως τωρα
Νεα διαμερισματα που πανε σε μεγαλο ποσοστό σε ξενους με μεγαλο εισοδημα
Μία χαρά τα πάει δεν αντιλέγω, το να έχεις όμως τα πουλημένα αυτά σπίτια ξενοικιαστα η να έρχεται ο τάδε λεφτάς να μένει δύο εβδομάδες το χρονο και τον υπόλοιπο καιρό να είναι ένα κουφάρι θεωρείς βοηθά στην ανάπτυξη του ίδιου του έργου;
gassim έγραψε: 22 Ιούλ 2024, 01:13
Ερμής έγραψε: 22 Ιούλ 2024, 01:01 Στην Ελλάδα έχει δικό του σπίτι το 75% με ποσοστό ιδιοκατοικησης στην επαρχία που αγγίζει νούμερα άνω του 90%. Αυτό σημαίνει πως στην Αθήνα το ποσοστό είναι μικρότερο.
Γιατί αν πήρες στεγαστικό για να αγοράσεις σπίτι ή αν είναι υποθηκευμένο στην τράπεζα τι σχέση έχει ο τουρισμός; Δεν μπορείς να μείνεις μέσα και να γλιτώσεις τα ακριβά ενοίκια; Νομίζεις δεν νοικιάζουν σε τουρίστες υποθηκευμένα σπίτια;
Οι πόλεις δεν είναι τουριστικές περιοχές; Έχεις ιδέα πόσες κλίνες έχει η Αθήνα;
Εργαζόμενοι στον τουρισμό θεωρούνται οι ξενοδοχουπάλληλοι, οι υπάλληλοι τουριστικών γραφείων, οι ξεναγοί, οδηγοί πούλμαν, ταξί, βαν, οι επισιτιστικές επιχειρήσεις και ένα σωρό άλλα επαγγέλματα που επγρεάζονται έμμεσα. Έχεις ιδέα πόσοι είναι αυτοί στην Αθήνα, τι χρήματα βγάζουν και που τα ξοδεύουν;
Όταν σκάσουν οι επιχειρήσεις, αυτός που παίρνει τώρα ένα Χ πόσο και εξυπηρετεί τα δάνεια, τοτε που θα τα βρει για να συνεχίσει; αυτό ακριβώς έγινε και το 2010-2011
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”