!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Χριστιανός ή άθεος;

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Γραφικός

Χριστιανός ή άθεος;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γραφικός »

Εκτιμώ τον Χριστιανισμό. Με εκφράζει η φιλοσοφία του, μ' αρέσουν οι ύμνοι κι εκτιμώ τον Παπασταύρο, τον παπά του χωριού μου. Έχω διαβάσει την καινή διαθήκη, τις περισσότερες Κυριακές του χρόνου πηγαίνω εκκλησία, νηστεύω μια 'βδομάδα πριν τα Χριστούγεννα και σαράντα μέρες πριν το πάσχα.
Τον σταυρό μου όταν περνάω έξω από εκκλησία δεν τον κάνω. Δεν είναι ότι βαριέμαι, αλλά το θεωρώ επίδειξη.
Δεν πιστεύω όμως καθόλου σε οτιδήποτε μεταφυσικό κηρύττει η εκκλησία. Δεν προσδοκώ ανάσταση νεκρών και θεωρώ ότι όταν πεθαίνουμε απλά τελειώνουμε.
Είμαι χριστιανός ή άθεος; Δεν ξέρω τι να δηλώσω.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Re: Χριστιανός ή άθεος;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

Πολιτισμικά χριστιανός + άθεος
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
Γαληνός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γαληνός »

Ενθεος αγνωστικιστής
“A bird doesn’t sing because it has an answer, it sings because it has a song.”—Joan Walsh Anglund
Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη »

Γραφικός έγραψε: 10 Νοέμ 2018, 21:52 Εκτιμώ τον Χριστιανισμό. Με εκφράζει η φιλοσοφία του, μ' αρέσουν οι ύμνοι κι εκτιμώ τον Παπασταύρο, τον παπά του χωριού μου. Έχω διαβάσει την καινή διαθήκη, τις περισσότερες Κυριακές του χρόνου πηγαίνω εκκλησία, νηστεύω μια 'βδομάδα πριν τα Χριστούγεννα και σαράντα μέρες πριν το πάσχα.
Τον σταυρό μου όταν περνάω έξω από εκκλησία δεν τον κάνω. Δεν είναι ότι βαριέμαι, αλλά το θεωρώ επίδειξη.
Δεν πιστεύω όμως καθόλου σε οτιδήποτε μεταφυσικό κηρύττει η εκκλησία. Δεν προσδοκώ ανάσταση νεκρών και θεωρώ ότι όταν πεθαίνουμε απλά τελειώνουμε.
Είμαι χριστιανός ή άθεος; Δεν ξέρω τι να δηλώσω.
Άθεος. Απλά ντρέπεσαι να το εκδηλώσεις. Δεν είναι κακό να προσδιορίζεσαι άπαξ και ξέρεις τι σου γίνεται. Η μαλακία είναι το να ξέρεις τι είσαι και να υποκρίνεσαι. Γνώμη μου.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
Uppercut

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Uppercut »

Δεν υπάρχει κανένα μπέρδεμα. Ο Χριστιανισμός είναι θρησκεία με μεταφυσικές παραδοχές. Μία από αυτές είναι η ύπαρξη Θεού. Δεν την δέχεσαι είσαι άθεος.

Αν δεν το καταλάβεις γρήγορα θα καταλήξεις να μαλακίζεσαι σα το Jordan Peterson.
Γραφικός

Πασιφάη έγραψε: 28 Νοέμ 2018, 02:08 Άθεος. Απλά ντρέπεσαι να το εκδηλώσεις.
Έι, δεν ντρέπομαι. Το ξέρει κι ο Παπασταύρος, ο πνευματικός μου, ότι δεν πιστεύω στη μεταφυσική της εκκλησίας και το δέχεται.
Uppercut

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Uppercut »

Τότε γιατι ρωτάς;
Γραφικός

Γιατί τον εμπιστεύομαι σε ορισμένα θέματα. Για πιο εγκόσμιες καταστάσεις θέλω να έχω και πιο εγκόσμια άποψη. Αυτός μου λέει μεν ότι είμαι χριστιανός, αλλά δεν περίμενα κάτι άλλο από αυτόν.
Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Uppercut έγραψε: 28 Νοέμ 2018, 02:24 Τότε γιατι ρωτάς;
Σαφέστατα άθεος. Δεν το ξέρει ακόμη. :P
Γραφικός έγραψε: 28 Νοέμ 2018, 02:25 Γιατί τον εμπιστεύομαι σε ορισμένα θέματα. Για πιο εγκόσμιες καταστάσεις θέλω να έχω και πιο εγκόσμια άποψη.
Όταν μιλάμε για εγκόσμια, δεν επικαλούμαστε πνευματικούς. Απλά πράγματα. :wink
Γραφικός

Κι όμως, μ' έχει βοηθήσει πολύ σε καταστάσεις που ήμουν στα πρόθυρα της κατάθλιψης. Είναι σαν δωρεάν θεραπευτής. Κι εγώ κάνω δουλειές για την πάρτη του, δεν είμαι εγωιστής.

Μαγειρεύω για συσσίτια ας πούμε
Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Γραφικός έγραψε: 28 Νοέμ 2018, 02:31 Κι όμως, μ' έχει βοηθήσει πολύ σε καταστάσεις που ήμουν στα πρόθυρα της κατάθλιψης. Είναι σαν δωρεάν θεραπευτής. Κι εγώ κάνω δουλειές για την πάρτη του, δεν είμαι εγωιστής.

Μαγειρεύω για συσσίτια ας πούμε
Οι θεραπείες που θα σε οδηγήσουν μακρυά απ'την κατάθλιψη, δεν είναι απαραίτητο να σε χώνουν σε ορυμαγδό σκέψεων. Πρέπει να νιώθεις ελεύθερος.
Τεσπα. Άκυρη αυτή σου η ανάρτηση. Εδώ συζητάμε για το πως αισθάνεσαι με το θέμα της πίστεως.
Άβαταρ μέλους
blackpaint

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από blackpaint »

Γραφικός ζεις την ζωη σου με βαση την χριστιανικη ηθικη; Συγχωρεις, αγαπας, ελεεις;
Γραφικός

Πασιφάη έγραψε: 28 Νοέμ 2018, 02:35 Οι θεραπείες που θα σε οδηγήσουν μακρυά απ'την κατάθλιψη, δεν είναι απαραίτητο να σε χώνουν σε ορυμαγδό σκέψεων. Πρέπει να νιώθεις ελεύθερος.
Τεσπα. Άκυρη αυτή σου η ανάρτηση. Εδώ συζητάμε για το πως αισθάνεσαι με το θέμα της πίστεως.
Όταν μπαίνω λοιπόν σε εκκλησία νιώθω πολύ όμορφα. Ασφαλής. Δεν χρειάζεται να είναι μόνο του χωριού μου, σε οποιαδήποτε. Σαν κάτι να με συνδέει με την παιδική μου ηλικία. Τότε νόμιζα ότι με ακούει ο Χριστούλης, τώρα όχι, αλλά είναι σαν να έχω έναν φίλο να μου λέει "όλα θα πάνε καλά".
Άβαταρ μέλους
Κόκκορας
Phorum.gr user: Κόκορας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας »

εγω θεωρω πως αν και ζουμε σε μια χωρα που θα λεγαμε ειναι η σημαιοφορος της ορθοδοξιας,απο αποψη ιστορικη,παραδοσεως κ.λπ
εντουτοις δεν γνωριζουμε πολλα για την ορθοδοξια!δεν εχουμε μπει στην ουσια της...

φερ ειπειν ποσοι χριστιανοι γνωριζουν πως ο σκοπος της ζωης ειναι η θεωση,οχι "να ειμαι καλος ανθρωπος",το οποιο ας πουμε ειναι μεσο

και πως υπαρχουν σταδια πνευματικα και συγκεκριμενο "εγχειριδιο ,manual "πως το λενε προς επιτευξη του στοχου,επι χιλιετιες επιβεβαιωμενο απο τους Πατερες της εκκλησιας ,το οποιο και διδασκουν μεσα στους αιωνες.ετσι ερχεται η γνωριμια με τον Θεο,οχι με τα λογια.
ποσοι το ακολουθουν;ελαχιστοι,βεβαιως και η Καινη Διαθηκη αναφερεται σε προσκληση προς ολους,αλλα και τελικα προλεγει πως λιγοι θα διελθουν της πυλης,της τεθλιμμενης κ.λπ
φερ ειπειν λεμε πιστευω,δεν πιστευω..μα τωρα περι αυτου προκειται; αυτο ειναι αφετηρια,κατι σαν θεμελιο για τον αγωνα προς την θεωση.
διαβαζουμε στην διαθηκη,η Βασιλεια των ουρανων εντος υμων εστι και το παιρνουμε μεταφορικα!
γι αυτο λεω δεν ξερουμε καλα οσα μαςεχουν παραδοθει.ειναι και λιγο φοβερο αυτο.παλια βεβαιως αρκουσε η καλη προαιρεση,τωρα εμεις με τοση "λογικη"πρεπει νατοψαχνουμε.

ειναι κατι πολυ σοβαρο η ορθοδοξια,που μας εχει παραδοθει με μεγαλο αγωνα για να μοιραζουμε ταμπελες...

οποτε υπο αυτο το πρισμα θα ελεγα να μην αγωνιας ποια ταμπελα θα εχεις...κανε το καλο και ριξτο στον γυαλο,εχει ο Θεος,αλλωστε βλεπω ωραια μαγιά :)

ΥΣ ο σταυρος μπροστα στην εκκλησια καποτε ισως να ηταν επιδειξη ναι,πλεον τωρα ειναι ομολογια πιστευω.και παντοτε ενας χαιρετισμος και ενα ισχυροπνευματικο συμβολο της πιστης μας.
βλεπεις στι ςσυναυλιες κανουν κατι συμβολα,κερατα κ.λπ το εντελως αντιθετο δηλ.

τελοςπαντων να σαι καλα ,καθόλου γραφικέ :) αυριο με υγεια.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Κόκκορας την 28 Νοέμ 2018, 02:51, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
Γραφικός

blackpaint έγραψε: 28 Νοέμ 2018, 02:36 Γραφικός ζεις την ζωη σου με βαση την χριστιανικη ηθικη; Συγχωρεις, αγαπας, ελεεις;
Προσπαθώ. Δεν τα καταφέρνω πάντα, έχω πολύ μίσος μέσα μου, αλλά τα πάω καλύτερα από τους περισσότερους που δηλώνουν "Χριστιανοί".
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”