!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ήταν το Βυζάντιο Ελληνικό;

Ιστορικά γεγονότα, καταστάσεις, αναδρομές
Σαββάτιος
Phorum.gr user: Σαββάτιος

Re: Ήταν το Βυζάντιο Ελληνικό;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σαββάτιος »

Ζαποτέκος έγραψε: 12 Ιούλ 2024, 08:06 Βεβαίως. Οι Ρωμαίοι που σταύρωσαν τον Χριστό.
Μακάριος Μαγνησίας ( 5ος αι. ) : οἱ δὲ κρίνοντες Ρωμαῖοι βάρβαρον ἔθνος, καὶ λόγον ἐλευθερίας μὴ ἀντιποιούμενον, μηδὲ παιδεύσεως ἑλληνικῆς κατέχον λεπτότητα.
Είναι εθνοτικός Ρωμαίος βρε Ζαποτέκο αυτός ο κύριος;
Ζαποτέκος έγραψε: 12 Ιούλ 2024, 08:06 Ψευδο-Αθανάσιος : Ῥωμαίων, ἤγουν τῶν Φράγγων τὸ γένος, τῶν σταυρωσάντων τὸν Χριστόν.
Μάλιστα παέι να βρίσει τους αρχαίους Ρωμαίους και τελικά βρίζει τους Δυτικούς!!!! :lol: :lol: :003:

Πόσο ψάξιμο έκανες για να τα βρεις αυτά; Νομίζεις εγώ θα χρειαστώ πολλή ώρα για να σου παραθέσω τα αριστουργήματα συνθέσεων κοσμητικών επιθέτων και συστηματικής αποδόμησης που δημιουργούσαν οι «Βυζαντινοί» για τους [αρχαίους] Έλληνες;
Δεν σε παραξενεύει που ενώ υποστηρίζεις ότι οι «διηνεκείς Έλληνες» απλά άλλαξαν όνομα γιατί οι Εβραίοι αποφάσισαν ότι Έλληνας=παγανιστής το όνομα που διάλεξαν ήταν το όνομα των σταυρωτών του Χριστού και των μεγαλύτερων διωκτών του Χριστιανισμού; :fp: :c020:
Σαββάτιος

Ζαποτέκος έγραψε: 12 Ιούλ 2024, 08:31 Αλλά θα μου πεις πως αφού λέει εξ Ελλήνων ο Διοκλητιανός και ο Μαξιμιανός δεν ήταν Ρωμαίοι, αλλά Έλληνες. :smt005:
Φαντάζομαι εδώ το "εξ Ελλήνων" σημαίνει "εκ των ειδωλολατρών".
Σαββάτιος

Ζαποτέκος έγραψε: 12 Ιούλ 2024, 08:31 Συμβάτιε , σου έχω και άλλο ωραίο απ' τον Γεώργιο Αμαρτωλό.

οὕτω δὲ καὶ τοὺς Ῥωμαίων ἐξ Ἑλλήνων καταγομένους καθολικοὺς βασιλέας, ἅμα καὶ τὰς ἐργασίας καὶ τοὺς θανάτους ἀπὸ Ἰουλίου Καίσαρος μέχρι ∆ιοκλητιανοῦ καὶ Μαξιμιανοῦ τῶν ἀνοσίων καὶ χριστομάχων· εὐθύς τε Κωνσταντῖνον τὸν εὐσεβέστατον καὶ πρῶτον βασιλέα τῶν Χριστιανῶν

Αλλά θα μου πεις πως αφού λέει εξ Ελλήνων ο Διοκλητιανός και ο Μαξιμιανός δεν ήταν Ρωμαίοι, αλλά Έλληνες. :smt005:
Μάλιστα εδώ περιγράφονται ο Διοκλητιανός και ο Μαξιμιανός ως χριστομάχοι και ανόσιοι. Φαντάζομαι θα βρεις τους ίδιους χαρακτηρισμούς για τον εξ ίσου Ρωμαίο Αυτοκράτορα αλλά εθνοτικό πρόγονο Κωνσταντίνο Κοπρώνυμο! :c020: :003:
Άβαταρ μέλους
Ζαποτέκος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζαποτέκος »

Σαββάτιος έγραψε: 12 Ιούλ 2024, 10:16 Είναι εθνοτικός Ρωμαίος βρε Ζαποτέκο αυτός ο κύριος;
Ξέρεις ότι δεν ήταν ; Από ποια εποχή και έπειτα τοποθετείς τους εθνοτικούς Ρωμαίους ; Ο Ψευδο-Αθανάσιος πάντως είναι μετά τον 12ο αι. αφού χρησιμοποιεί το συλλογικό "Φράγγοι".
Μάλιστα παέι να βρίσει τους αρχαίους Ρωμαίους και τελικά βρίζει τους Δυτικούς!!!!
Και τους δύο τους βρίζει.
Πόσο ψάξιμο έκανες για να τα βρεις αυτά; Νομίζεις εγώ θα χρειαστώ πολλή ώρα για να σου παραθέσω τα αριστουργήματα συνθέσεων κοσμητικών επιθέτων και συστηματικής αποδόμησης που δημιουργούσαν οι «Βυζαντινοί» για τους [αρχαίους] Έλληνες;
Δεν σε παραξενεύει που ενώ υποστηρίζεις ότι οι «διηνεκείς Έλληνες» απλά άλλαξαν όνομα γιατί οι Εβραίοι αποφάσισαν ότι Έλληνας=παγανιστής το όνομα που διάλεξαν ήταν το όνομα των σταυρωτών του Χριστού και των μεγαλύτερων διωκτών του Χριστιανισμού;
Θρησκευτικά βρίζουν τους Έλληνες.
Ομοίως θρησκευτικά βρίζουν και τους Ιουδαίους. ( Τι ψέλνεται όμως την Κυριακή των Προπατόρων : την φυλή του Ιούδα αξίως τιμήσωμεν ).
Ομοίως θρησκευτικά βρίζουν τους Ρωμαίους αυτοκράτορες που έκαναν τους διωγμούς. Και το Νέρωνα για τον οποίο ο Δίων ο Κάσσιος και ο Γεώργιος Σύγκελλος λένε πως ήταν ο τελευταίος των Ανειαδών ( δηλαδή της Ιουλιοκλαυδιανής δυναστείας ).
Σαββάτιος έγραψε: 12 Ιούλ 2024, 10:24 Φαντάζομαι εδώ το "εξ Ελλήνων" σημαίνει "εκ των ειδωλολατρών".
Φυσικά. Ήταν Ρωμαίοι και ταυτόχρονα "ανόσιοι χριστομάχοι".
Σαββάτιος έγραψε: 12 Ιούλ 2024, 11:05 Μάλιστα εδώ περιγράφονται ο Διοκλητιανός και ο Μαξιμιανός ως χριστομάχοι και ανόσιοι. Φαντάζομαι θα βρεις τους ίδιους χαρακτηρισμούς για τον εξ ίσου Ρωμαίο Αυτοκράτορα αλλά εθνοτικό πρόγονο Κωνσταντίνο Κοπρώνυμο!
Εσύ δεν μου είπες αν βρίζουν τους αρχαίους Ρωμαίους παγανιστές όπως τους αρχαίους Έλληνες ; :102:
Τώρα μου λες πως δεν πειράζει γιατί βρίζουν και τους αιρετικούς συμπατριώτες τους ! :p3:
( Καλό επιχείρημα . :a108: Θα το χρησιμοποιώ για όποιον μου λέει πως έβριζαν τους αρχαίους Έλληνες . :smt023 )
Αυτό δεν σημαίνει προβάλλω την εθνοτικότητά μου στο παρελθόν (λόγω αυτοχθονικότητας); Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι οι παρόντες ό ίδιος λαός με τους δε! Οι παρόντες θέλουν τους παρελθόντες όπως τους παρόντες, οι παρόντες δεν πιστεύουν ότι είναι αυτό που ήταν πραγματικά οι παρελθόντες.
Δικά σου αυθαίρετα συμπεράσματα.
Λοιπόν Ζαποτέκο, άλλο πράγμα η νεωτερικότητα μετά τον Διαφωτισμό όποτε και έλαβαν χώρα ιδεολογικές ζυμώσεις. Είναι σαν να μου φέρνεις Νεοέλληνες μετά τον Νεοελληνικό Διαφωτισμό να εξηγήσουν την ρωμαϊκή ταυτότητα!
Σου είπα πως δεν ξέρω τι πίστευαν οι Γάλλοι για την φράγκικη , κελτική και ρωμαϊκή τους καταγωγή και το πως το μόνο που έχω διαβάσει είναι αυτό σχετικά με την Γαλλική Επανάσταση. Δεν έφερα κάτι. Σου είπα δεν ξέρω.
Υ.Γ. Ο Κωνσταντίνος ο Πορφυρογέννητος , μιλώντας για την αρχαία Γαλατία της Μ.Ασίας και την καταγωγή των αρχαίων Μικρασιατών Γαλατών , λέει μεταξύ άλλων :
Οἱ δὲ Γαλάται ἄποικοί εἰσι τῶν Φράγγων.
Εννοώντας προφανώς πως αυτοί οι αρχαίοι Γαλάτες προέρχονταν απ' τα μέρη που σήμερα ανήκουν στους Φράγγους.
Δεν απάντησες για απειροστή φορά! Η λέξη "ισπανική" σημαίνει εκτός από 'των εθνοτικά Ισπανών" και "της Ισπανίας".
Σου λέει ενιαία και αδιαίρετη. Όπως κάνουμε περίπου εμείς με τους Μινωίτες.
Δεν αφισβητώ ότι οι Δωριείς ήταν ελληνικό φύλο ή ότι έγιναν εθνοτικοί Έλληνες με αποτέλεσμα να χαρακτηρίζονται σε κατοπινά στάδια ως Έλληνες. Ο Συνέσιος διεκδικεί απώτερη Δωρική/Σπαρτιατική καταγωγή. Δεν τον ενδιαφέρει η Αθήνα π.χ.. Με αυτό μόνο αυτό μπορείς να αποδείξεις. Όπως και να έχει ο Συνέσιος (όπως έχω ήδη πει) ΔΕΝ είναι εθνοτικός Ρωμαίος άρα τζάμπα χάνουμε τον χρόνο μας με αυτόν!
Είναι τουλάχιστον πολιτειακά ( για να μην πω εθνικά ) Ρωμαίος γιατί στον αντιγοτθικό του λόγο μιλάει γενικά για "Ρωμαίους" : Θα πρέπει, αντί να δεχόμαστε να οπλοφορούν οι Σκύθες (οι Γότθοι) ... να περάσει η στρατιωτική δύναμη στα χέρια των Ρωμαίων
Επίσης είναι Έλληνας γιατί εκτός απ' την δωρική του καταγωγή ανήκει και στο Πανελλήνιο ( έναν κύκλο διανοούμενων : ἐν τῷ Πανελληνίῳ τήν ἐπιστολήν ἀναγνωσθῆναι ) όπου τα μέλη του αποκαλούνται Έλληνες : κοίνωσαι τόν λόγον τοῖς Ἕλλησι.
Άρα, μιλάει ελληνικά , δηλώνει αρχαιοελληνική καταγωγή , αυτοπροσδιορίζεται ως Έλληνας ( έστω και με την έννοια του μορφωμένου ) είναι πρώην παγανιστής και τώρα χριστιανός και ταυτόχρονα χρησιμοποιεί την πολιτειακή ονομασία "Ρωμαίοι". Μιλάμε για τον τέλειο τύπο Βυζαντινού ( ελληνόφωνου Ρωμαίου ).
Αγαθίας- Κυζίκου - Δαπόντες
Ό,τι είχα να προσφέρω το πρόσφερα. Δεν επανέρχομαι.
Local sources -all written in Latin- insisted upon the Greek origins of the twon. Τhe name of the ancient Greek colony, Parthenope, is constnatly used in medieval documents, chronicles, and hagiography [...] even the Cronaca di Parthenope, a vernacular chronicle written about 1350, describes in extenso the Greek foundation of the town and a Greek inscription on the temple of Apollo built by Emperor Tiberius. Moreover, a number of Greek inscriptions from the 8th century have survived, such as the funeral inscription of the Duke Theodore († 721) and the dedication of an
unnamed church by Kampoulos and his wife Konstantina. There are also the Greek lead seals of the Dukes Cosmas (670–672),100 Andrew (672–677), George (731–740), and Gregory (767–794), though at least Gregory was of local origin.101 During the 8th or early 9th century the Neapolitan mint issued light folleis with the inscription ΝΕΑΠΟΛΙΣ.
A companion to Byzantine Italy σελ. 552
Δηλαδή αν σου παραθέσω εγώ την πατριδογνωσία στον βίο του Οσίου Νίκωνος ( την Δωριέων χώρα ) ή του Οσίου Λουκά ( οἱ μὲν τὴν Κέκροπος, οἱ δὲ τὴν τοῦ Πέλοπος, ἕτεροι τὴν τοῦ Κάδμου ) εσύ θα πειστείς πως αυτοί ήταν Έλληνες ; Εδώ δεν πείθεσαι για τον Νικήτα Μάγιστρο που το λέει ξεκάθαρα ( γράφει λακωνικά γιατί είναι Λάκων ).
Ο λόγιος δεν έχει καμία αξία (διεκδικεί εδώ μια απώτερη ελληνική καταγωγή). Με το να αποκαλεί τους ελληνόφωνους "Έλληνες" ή όπως οι «Βυζαντινοί» "Αύσονες" δεν μπορείς να στοιχειοθετήσεις καμία ύπαρξη ελληνική ή αυσονικής εθνότητας παρά μόνο διεκδίκηση απώτερης ελληνικής ή αρχαιορωμαϊκής καταγωγής!
Οι Έλλενοι είναι οι δυνατοί/αντρειωμένοι
Αυτό το έγραψε ο λόγιος για να το διαβάσει ο λαός. Δεν γράφει σε αττική διάλεκτο.
Περίεργο να θεωρούν ανδρειωμένους τους κακούς παγανιστές .
Αν γνώριζες έστω λίγη κυπριακή ιστορία θα γνώριζες ότι τότε οι Κύπριοι ήταν υπό Φραγκική (Γαλλική) κατοχή. Όσο "Ιταλοί" είναι οι «Γάλλοι» τόσο "Έλληνες" είναι οι «Βυζαντινοί» ή καλύτερα με αντίστοιχες έννοιες όπως έχω εξηγήσει πάρα πολλές φορές!
Ο Ν. Γ. ΜΟΣΧΟΝΑΣ ( ΕΤΕΡΟΓΛΩΣΣΟΙ ΠΛΗΘΥΣΜΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟ ΦΡΑΓΚΙΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ) λέει πως επί Λατινοκρατίας εισήχθησαν τα φράγκικα ( επίσημη γλώσσα του βασιλείου - τα λατινικά ήταν η επίσημη γλώσσα της διπλωματίας ) και τα ιταλικά ( την Ιταλών ) .
Μια χαρά λοιπόν μπορεί να χρησιμοποιεί το "Ιταλοί" για τους κυρίαρχους των Ελλήνων ( η γλώσσα των οποίων λέει ο Μοσχονάς πως αναφέρεται και ως τά Ελλήνων ).
Αναφερόμουν στην τωόντι Ρωμανία
Ποια είναι η τωόντι Rωμανία ; Αυτή που αναφέρει ο Επιφάνιος Κύπρου ως ὅσοι κατὰ τὴν βάρβαρον καὶ Ἑλλάδα Ῥωμα[ν]ίαν τε καὶ τὰ ἄλλα κλίματα τῆς οἰκουμένης· ;
Δεν έχω την επιστολή του Βατάτζη αλλά έχω ιστορικούς.
Να δούμε τι γράφει το πρωτότυπο γιατί οι δυτικοί ιστορικοί έχουν μαύρα μεσάνυχτα από ορθόδοξη θεολογία. Θα συγκρατήσω προς το παρόν πως του λέει πως ο θρόνος του δεν διαφέρει απ' τους άλλους. Δηλαδή δεν αποδέχεται πρωτείο εξουσίας παρά μόνο πρωτείο τιμής.
Υπάρχει η διηνεκής ελληνική εθνότητα από την αρχαιότητα ;
Ναι γιατί ποτέ δεν ξέχασαν οι ελληνόφωνοι πως κατάγονταν από παλαιότερους ελληνόφωνους.

Στα υπόλοιπα λίγο πολύ έχω απαντήσει και δεν επανέρχομαι.
… εις μικράς μεν ατυχίας ευρεθήσεται φίλος, εις μεγίστην δε και επιμένουσαν συμφοράν μηδείς σε πλανήση , φίλος ουκ έσται . ( Στρατηγικόν Κεκαυμένου )
Άβαταρ μέλους
Ζαποτέκος

taxalata xalasa έγραψε: 12 Ιούλ 2024, 10:05
Ζαποτέκος έγραψε: 12 Ιούλ 2024, 09:57
taxalata xalasa έγραψε: 12 Ιούλ 2024, 09:33

Εικόνα
Έφαγες πολλές, αλλά σου έριξα κιόλας ... :smt005:
σαν τον ζήκο κατάντησες ρε έρμε...

https://www.youtube.com/watch?v=vEv6nlfglRc
Ηρέμησε καρπαζοεισπράκτορα του φόρουμ. :c020:
https://www.youtube.com/watch?v=Eka2_JbIqLA&t=22s
… εις μικράς μεν ατυχίας ευρεθήσεται φίλος, εις μεγίστην δε και επιμένουσαν συμφοράν μηδείς σε πλανήση , φίλος ουκ έσται . ( Στρατηγικόν Κεκαυμένου )
Σαββάτιος

Ζαποτέκος έγραψε: 12 Ιούλ 2024, 14:44 Ξέρεις ότι δεν ήταν ; Από ποια εποχή και έπειτα τοποθετείς τους εθνοτικούς Ρωμαίους ;
Οι εθνοτικοί Ρωμαίοι είναι μετά το 700 μ.Χ. - 800 μ.Χ.
Ζαποτέκος έγραψε: 12 Ιούλ 2024, 14:44 Και τους δύο τους βρίζει.
Κανέναν δεν βρίζει. Διαβάζει ότι οι "Ρωμαίοι" σταύρωσαν τον Χριστό και για να βγάλει τη ρετσινιά τόσο από τους νυν Ρωμαίους όσο και από του πάλαι Ρωμαίους υποστηρίζει ότι αυτοί οι Ρωμαίοι είναι οι Φράγκοι!
Ζαποτέκος έγραψε: 12 Ιούλ 2024, 14:44 Θρησκευτικά βρίζουν τους Έλληνες. Ομοίως θρησκευτικά βρίζουν και τους Ιουδαίους. ( Τι ψέλνεται όμως την Κυριακή των Προπατόρων : την φυλή του Ιούδα αξίως τιμήσωμεν ).
Ομοίως θρησκευτικά βρίζουν τους Ρωμαίους αυτοκράτορες που έκαναν τους διωγμούς.
Όχι Ζαποτέκο, σου έχει εξηγηθεί πολλές φορές αυτό. Υβρίζονται τόσο οι θρησκευτικοί "Έλληνες" όσο και οι εθνοθρησκευτικοί Ιουδαίοι και Έλληνες. Μην καταφεύγεις σε σοφιστείες. Οι πάλαι Ρωμαίοι αυτοκράτορες υβρίζονται λόγω θρησκευτικών επιλογών προσωπικά. Δεν βρίζονται οι πάλαι Ρωμαίοι ως εθνότητα!
Ζαποτέκος έγραψε: 12 Ιούλ 2024, 14:44 Εσύ δεν μου είπες αν βρίζουν τους αρχαίους Ρωμαίους παγανιστές όπως τους αρχαίους Έλληνες ; :102:
Τώρα μου λες πως δεν πειράζει γιατί βρίζουν και τους αιρετικούς συμπατριώτες τους ! :p3:
( Καλό επιχείρημα . :a108: Θα το χρησιμοποιώ για όποιον μου λέει πως έβριζαν τους αρχαίους Έλληνες . :smt023 )
Όχι Ζαποτέκο. Δεν κατάλαβες! Εσύ μου παρέθεσες χωρίο στο οποίο ο Μαξιμιανός και ο Διοκλητιανός υβρίζονται όχι οι πάλαι Ρωμαίοι. Έχει διαφορά. με τον ίδιο τρόπο μπορεί να υβρίζεται και προσωπικά ο Κοπρώνυμος! Και εγώ ποτέ δεν υποστήριξα σε αυτό το νήμα ότι οι «Βυζαντινοί» είναι η ίδια εθνότητα με τον Διοκλητιανό. Σε εντίθεση εσύ υποστηρίζεις ότι οι «Βυζαντινοί» ήταν η ίδια εθνότητα με τους [αρχαίους] Έλληνες!
Ζαποτέκος έγραψε: 12 Ιούλ 2024, 14:44 Δικά σου αυθαίρετα συμπεράσματα.
Δεν είναι δικά μου Ζαποτέκο. Κατά βάθος γνωρίζεις ότι έχω δίκαιο για αυτό πετάεις την μπάλα στην εξέδρα!
Ζαποτέκος έγραψε: 12 Ιούλ 2024, 14:44 Σου λέει ενιαία και αδιαίρετη. Όπως κάνουμε περίπου εμείς με τους Μινωίτες.
Άλλο πράγμα η μια και αδιαίρετη ιστορία της Ελλάδας και άλλο πράγμα η μια και αδιαίρετη ιστορία των διηνεκών Ελλήνων!
Ζαποτέκος έγραψε: 12 Ιούλ 2024, 14:44 Άρα, μιλάει ελληνικά , δηλώνει αρχαιοελληνική καταγωγή , αυτοπροσδιορίζεται ως Έλληνας ( έστω και με την έννοια του μορφωμένου ) είναι πρώην παγανιστής και τώρα χριστιανός και ταυτόχρονα χρησιμοποιεί την πολιτειακή ονομασία "Ρωμαίοι". Μιλάμε για τον τέλειο τύπο Βυζαντινού ( ελληνόφωνου Ρωμαίου ).
Ο άνθρωπος, μαθητής της Υπατίας, που θεωρούσε ότι δεν έγινε Ανάσταση αλλά είναι ένα ωραίο συμβολικό παραμύθι είναι τυπικός «Βυζαντινός» για εσένα; :smt005:
Ζαποτέκος έγραψε: 12 Ιούλ 2024, 14:44 Ό,τι είχα να προσφέρω το πρόσφερα. Δεν επανέρχομαι.
Γιατί σε έκανα σκόνη!
Ζαποτέκος έγραψε: 12 Ιούλ 2024, 14:44 Δηλαδή αν σου παραθέσω εγώ την πατριδογνωσία στον βίο του Οσίου Νίκωνος ( την Δωριέων χώρα ) ή του Οσίου Λουκά ( οἱ μὲν τὴν Κέκροπος, οἱ δὲ τὴν τοῦ Πέλοπος, ἕτεροι τὴν τοῦ Κάδμου ) εσύ θα πειστείς πως αυτοί ήταν Έλληνες ; Εδώ δεν πείθεσαι για τον Νικήτα Μάγιστρο που το λέει ξεκάθαρα ( γράφει λακωνικά γιατί είναι Λάκων ).
Μα με κοροϊδεύεις; Εσύ υποστηρίζεις ότι οι «Βυζαντινοί» με αυτά που παραθέτεις είναι διηνεκείς Έλληνες! Δεν υποστήριξα εγώ ότι οι Νεαπολίτες είναι διηνεκείς Έλληνες!!! Έχεις ακριβώς τις ίδιες θέσεις από τους μεν και τους δε αλλά παραδέχεσαι ότι οι Νεαπολίτες δεν ήταν Έλληνες αλλα επιμένεις για τους «Βυζαντινούς»! :fp:
Ζαποτέκος έγραψε: 12 Ιούλ 2024, 14:44 Αυτό το έγραψε ο λόγιος για να το διαβάσει ο λαός. Δεν γράφει σε αττική διάλεκτο.
Περίεργο να θεωρούν ανδρειωμένους τους κακούς παγανιστές .
Ανδρειωμένοι ήταν γιατί υπήρχαν οι γίγαντες με τους οποίους δεν είχαν σχέση Ζαποτέκο οι Ρωμιοί. Όπως τα "λιοντάρια" πολεμιστές είναι οι αντρειωμένοι πολεμιστές!
Ζαποτέκος έγραψε: 12 Ιούλ 2024, 14:44 Μια χαρά λοιπόν μπορεί να χρησιμοποιεί το "Ιταλοί" για τους κυρίαρχους των Ελλήνων ( η γλώσσα των οποίων λέει ο Μοσχονάς πως αναφέρεται και ως τά Ελλήνων ).
Άρα συμφωνούμε ότι οι Φράγκοι ήταν «Ιταλοί» λόγω γλώσσας όπως και οι Ρωμαίοι "Έλληνες" λόγω γλώσσας. Όχι γιατί ήταν διηνεκείς Έλληνες! Πόσες φορές ονομάζει τον λαό του "Ρωμαίους" Ζαποτέκο ο Γρηγόριος και εσύ κόλλησες σε αυτό το ρητορικό σημείο;
Ζαποτέκος έγραψε: 12 Ιούλ 2024, 14:44 Ποια είναι η τωόντι Rωμανία ; Αυτή που αναφέρει ο Επιφάνιος Κύπρου ως ὅσοι κατὰ τὴν βάρβαρον καὶ Ἑλλάδα Ῥωμα[ν]ίαν τε καὶ τὰ ἄλλα κλίματα τῆς οἰκουμένης· ;
Ο Επιφάνειος Κύπρου δεν είναι εθνοτικός Ρωμάιος. Τωόντι Ρωμανία είναι η Μικρά Ασία και η Θράκη. Εδώ το Ελλάδα Ρωμανία σημαίνει το ελληνόφωνο τμήμα της Ρωμανίας (Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας στην εποχή του Επιφανείου) όπως Ελλάδα γλώσσα = ελληνικά. Πάλι άλλαξες κουβέντα!
Ζαποτέκος έγραψε: 12 Ιούλ 2024, 14:44 Να δούμε τι γράφει το πρωτότυπο γιατί οι δυτικοί ιστορικοί έχουν μαύρα μεσάνυχτα από ορθόδοξη θεολογία. Θα συγκρατήσω προς το παρόν πως του λέει πως ο θρόνος του δεν διαφέρει απ' τους άλλους. Δηλαδή δεν αποδέχεται πρωτείο εξουσίας παρά μόνο πρωτείο τιμής.
Το κάνει αυτό γιατί ο Πάπας παραβίασε τη συμφωνία. Δεν τον αναγνώρισε ως Βασιλέα Ρωμαίων αλλά ως «ευγενή άνδρα Βατάτζη» και συνέχισε να υποστηρίζει τη Λατινική Αυτοκρατορία ετοιμάζοντας Σταυροφορία κατά του Βατάτζη ενώ ο Βατάτζης υποσχέθηκε πλήρη υποταγή (αναγνώρισε τα «δίκαια» του Πάπα)! Ο Βατάτζης προσπαθεί να εκφράσει τη δυσφορία του αλλά και να κρατήσει τις διπλωματικές διαύλους ανοικτές. Για αυτό επικαλείται τους πάλαι Πάπες ότι τάχα αναγόρευαν τους Κομνηνούς ως Ρωμαίους Αυτοκράτορες παρόλο που ήταν Γραικοί κατά τον Πάπα. Θέλει να πει ότι η γραικικότητα που του αναγνώρισε ο Πάπας Γρηγόριος έπρεπε αφού είναι αλάνθαστος Πάπας όπως οι προκάτοχοί του να είναι λόγος να τον «αναγορεύσει»/προσφωνήσει ως τον Ρωμαίο Αυτοκράτορα και νόμιμο κάτοχο της Κωνσταντινούπολης!
Ζαποτέκος έγραψε: 12 Ιούλ 2024, 14:44 Ναι γιατί ποτέ δεν ξέχασαν οι ελληνόφωνοι πως κατάγονταν από παλαιότερους ελληνόφωνους.
Όχι γιατί δεν υπήρχε πάντοτε μια ελληνόφωνη εθνοτική συλλογικότητα που να ταυτίζεται συλλογικά και συγχρονικά με τους αρχαίους Έλληνες! :c020:
Ζαποτέκος έγραψε: 12 Ιούλ 2024, 14:44 Στα υπόλοιπα λίγο πολύ έχω απαντήσει και δεν επανέρχομαι.
Εννοείς αφού σε στρίμωξα και δεν μπόρεσες να απαντήσεις τα αφήνεις.
Άβαταρ μέλους
Ζαποτέκος

Σαββάτιος έγραψε: 12 Ιούλ 2024, 15:29 Οι εθνοτικοί Ρωμαίοι είναι μετά το 700 μ.Χ. - 800 μ.Χ.
Ωραία, για να ξέρουμε από ποια περίοδο και μετά θα μιλάμε.
Κανέναν δεν βρίζει. Διαβάζει ότι οι "Ρωμαίοι" σταύρωσαν τον Χριστό και για να βγάλει τη ρετσινιά τόσο από τους νυν Ρωμαίους όσο και από του πάλαι Ρωμαίους υποστηρίζει ότι αυτοί οι Ρωμαίοι είναι οι Φράγκο
Πώς βγάζει την ρετσινιά απ' τους πάλαι Ρωμαίους αφού αυτοί σταύρωσαν τον Χριστό ; Γράφεις βλακείες ( επιεικέστατα στο λέω ) και αφού τις προσπερνώ νομίζεις πως με έκανες σκόνη. :lol:
Όχι Ζαποτέκο, σου έχει εξηγηθεί πολλές φορές αυτό. Υβρίζονται τόσο οι θρησκευτικοί "Έλληνες" όσο και οι εθνοθρησκευτικοί Ιουδαίοι και Έλληνες. Μην καταφεύγεις σε σοφιστείες. Οι πάλαι Ρωμαίοι αυτοκράτορες υβρίζονται λόγω θρησκευτικών επιλογών προσωπικά. Δεν βρίζονται οι πάλαι Ρωμαίοι ως εθνότητα!
Δεν βρίζονται εθνικά οι Έλληνες άνθρωπέ μου. Eίσαι με τα καλά σου ; :hammer:
Ιωάννης Γεωμέτρης ( 10ος αι) :

τί καὶ Περικλῆς, Ἀλκιβιάδης, Κίμων
οἱ τῶν Ἀθηνῶν εὐπαγεῖς χρυσοῖ στύλοι,
οἱ τῶν λόγων ἄρχοντες, οἱ ῥήτρας πρόμοι,
οἱ τὴν φύσιν βλέποντες, οἱ γεωμέτραι
ἤστραπτον ἔργοις καὶ λόγοις τὴν Ἑλλάδα,
ἵπποις κατ᾽ αὐτό, ναυσί, πεζοῖς ἐκράτουν;
δόξης, τροπαίων, ἀρετῆς, σοφισμάτων
πᾶσαν θάλατταν, πᾶσαν ἐπλήρουν χθόνα·
Ἕλληνες οὗτοι· πλὴν Θεοῦ πάντως χάρις
ἦν καὶ τὰ τούτων, οὗ φρόνησις, οὗ λόγος,
παρ᾽ οὗπερ ἔσχον καὶ τὰ τῆς εὐανδρίας.

Πως ο Περικλής, ο Αλκιβιάδης και ο Κίμων, των Αθηνών οι στέρεοι χρυσοί στύλοι, οι άρχοντες των λόγων, οι υπέρμαχοι της ρητορικής, οι μελετητές της φύσης, οι γεωμέτρες φώτιζαν με τα έργα και τα λόγια τους την Ελλάδα και ταυτόχρονα υπερίσχυαν με το ιππικό, το ναυτικό και το πεζικό; Με τη δόξα, τα τρόπαια, την αρετή και τα τεχνάσματά τους τη στεριά και τη θάλασσα πλημμύριζαν· αυτοί (ήταν) εθνικοί, όμως η χάρη του Θεού υπήρχε στα κατορθώματά τους, στον οποίο οφείλεται η φρόνηση και ο λόγος, απʾ αυτόν έλαβαν και την ανδρεία.

Όπου εσύ νομίζεις πως βρίζονται εθνικά , είναι που οι χριστιανοί προσπαθούν να βγάλουν σοφότερο και παλαιότερο κάποιο θρησκευτικό προπάτορα ( π.χ. Πλάτων vs Μωυσής )
Όχι Ζαποτέκο. Δεν κατάλαβες! Εσύ μου παρέθεσες χωρίο στο οποίο ο Μαξιμιανός και ο Διοκλητιανός υβρίζονται όχι οι πάλαι Ρωμαίοι. Έχει διαφορά. με τον ίδιο τρόπο μπορεί να υβρίζεται και προσωπικά ο Κοπρώνυμος! Και εγώ ποτέ δεν υποστήριξα σε αυτό το νήμα ότι οι «Βυζαντινοί» είναι η ίδια εθνότητα με τον Διοκλητιανό. Σε εντίθεση εσύ υποστηρίζεις ότι οι «Βυζαντινοί» ήταν η ίδια εθνότητα με τους [αρχαίους] Έλληνες!
To "Ρωμαίοι εξ Ελλήνων" είναι εθνικά Ρωμαίοι παγανιστές που έκαναν διωγμούς κατά των χριστιανών. Έλα στα σύγκαλά σου και πάψε να υποστηρίζεις ανοησίες για να πεις πως έγραψες κάτι.
Δεν είναι δικά μου Ζαποτέκο. Κατά βάθος γνωρίζεις ότι έχω δίκαιο για αυτό πετάεις την μπάλα στην εξέδρα!
Δικά σου και μόνο. Η Παπαδοπούλου σου βρωμάει , η μετάφραση του Καλδέλλη σου ξινίζει . Έχεις πλάσει τις δικές σου ανερμάτιστες θεωρίες και τις πασάρεις σαν κανονικότητα.
Άλλο πράγμα η μια και αδιαίρετη ιστορία της Ελλάδας και άλλο πράγμα η μια και αδιαίρετη ιστορία των διηνεκών Ελλήνων!
Ναι τι ; Λες να αφήνει τις Βαλεαρίδες νήσους ή τους αποικισμούς έξω απ' την Ισπανική ιστορία ;
Ο άνθρωπος, μαθητής της Υπατίας, που θεωρούσε ότι δεν έγινε Ανάσταση αλλά είναι ένα ωραίο συμβολικό παραμύθι είναι τυπικός «Βυζαντινός» για εσένα;
Και ο Ψελλός είχε τις θεωρίες του. Δεν ήταν Βυζαντινός ;
Μα με κοροϊδεύεις; Εσύ υποστηρίζεις ότι οι «Βυζαντινοί» με αυτά που παραθέτεις είναι διηνεκείς Έλληνες! Δεν υποστήριξα εγώ ότι οι Νεαπολίτες είναι διηνεκείς Έλληνες!!! Έχεις ακριβώς τις ίδιες θέσεις από τους μεν και τους δε αλλά παραδέχεσαι ότι οι Νεαπολίτες δεν ήταν Έλληνες αλλα επιμένεις για τους «Βυζαντινούς»!
Δεν έφερες ούτε έναν Νεαπολίτη που να υποστηρίζει πως είναι Έλληνας ή έχει ελληνική καταγωγή , παρά μόνο πατριδογνωσία ( και αν ) . Εγώ έφερα τόσους Βυζαντινούς.
Ανδρειωμένοι ήταν γιατί υπήρχαν οι γίγαντες με τους οποίους δεν είχαν σχέση Ζαποτέκο οι Ρωμιοί. Όπως τα "λιοντάρια" πολεμιστές είναι οι αντρειωμένοι πολεμιστές!
Ο γίγαντας Διγενής δεν ήταν Ρωμιός ; :fp:
Άρα συμφωνούμε ότι οι Φράγκοι ήταν «Ιταλοί» λόγω γλώσσας όπως και οι Ρωμαίοι "Έλληνες" λόγω γλώσσας. Όχι γιατί ήταν διηνεκείς Έλληνες! Πόσες φορές ονομάζει τον λαό του "Ρωμαίους" Ζαποτέκο ο Γρηγόριος και εσύ κόλλησες σε αυτό το ρητορικό σημείο;
Όχι δεν συμφωνούμε. Γιατί ο ετεροπροσδιορισμός δεν έχει καμία σημασία , ενώ ο αυτοπροσδιορισμός έχει. Σημασία έχει που ονομάζει τον λαό του ελληνικό , όχι που ονομάζει τους ξένους Ιταλούς.
Όταν ο Παχυμέρης γράφει Ῥωμαίου καὶ Σκύθου, Σαυρομάτου καὶ Ἕλληνος, το σημαντικό είναι που ονομάζει τον λαό του ( Ρωμαίοι ) Έλληνες και όχι που ονομάζει τους Σκύθες ( Μογγόλους ) Σαυρομάτες. Σημασία έχει τι πίστευε για το δικό του έθνος , όχι το ξένο.
Ο Επιφάνειος Κύπρου δεν είναι εθνοτικός Ρωμάιος. Τωόντι Ρωμανία είναι η Μικρά Ασία και η Θράκη. Εδώ το Ελλάδα Ρωμανία σημαίνει το ελληνόφωνο τμήμα της Ρωμανίας (Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας στην εποχή του Επιφανείου) όπως Ελλάδα γλώσσα = ελληνικά. Πάλι άλλαξες κουβέντα!
Σου έχω ξαναγράψει πως και οι υπόλοιπες ελληνόφωνες περιοχές μια χαρά Ρωμανία ήταν . Σου έφερα και πηγές . Και όταν δεν επανέρχομαι εσύ νομίζεις πως με στρίμωξες. Η αλήθεια είναι πως με στρίμωξες αλλά όχι με τα επιχειρήματά σου . Με την αυτιστική σου επιμονή.
Όχι γιατί δεν υπήρχε πάντοτε μια ελληνόφωνη εθνοτική συλλογικότητα που να ταυτίζεται συλλογικά και συγχρονικά με τους αρχαίους Έλληνες!
Πάντοτε υπήρχε. Τόσες πηγές έχουν παρατεθεί.
Σαββάτιος

Ζαποτέκος έγραψε: 12 Ιούλ 2024, 16:52 Πώς βγάζει την ρετσινιά απ' τους πάλαι Ρωμαίους αφού αυτοί σταύρωσαν τον Χριστό ; Γράφεις βλακείες ( επιεικέστατα στο λέω ) και αφού τις προσπερνώ νομίζεις πως με έκανες σκόνη. :lol:
Άλλος γράφει βλακείες Ζαποτέκο. Πώς βγάζει την ρετσινιά; Δεν βλέπεις; Είσαι τυφλός(επιεικέστατα το λέω και εγώ); Αφού λέει ότι οι "Ρωμαίοι" που σταύρωσαν τον Χριστό είναι οι Δυτικοί (Φράγκοι). Δεν βλέπεις την αλχημεία που κάνει; Θα μπορούσε να έλεγε ότι αυτοί οι Ρωμαίοι είναι οι πάλαι Ρωμαίοι, οι ειδωλολάτρες Ρωμαίοι κλπ!
Ζαποτέκος έγραψε: 12 Ιούλ 2024, 16:52 Δεν βρίζονται εθνικά οι Έλληνες άνθρωπέ μου. Eίσαι με τα καλά σου ; :hammer:
Μια χαρά βρίζονται οι Έλληνες Ζαποτέκο. Απλά εσύ είσαι φανατικά τυφλωμένος. Η κατηγορία για ασέλγεια δεν είναι ύβρις π.χ.; Μόνο και μόνο ότι οι ειδωλολάτρες λέγονται «Έλληνες» από Χριστιανούς ελληνόφωνους αυτό προϋποθέτει τη θεώρηση ύπαρξης ενός λαού που είναι ο τωόντι ειδωλολατρικός λαός και αυτός ο λαός δεν είναι οι «Βυζαντινοί» αλλά οι ανύπαρκτοι πλέον [αρχαίοι] Έλληνες.
Ζαποτέκος έγραψε: 12 Ιούλ 2024, 16:52 Ιωάννης Γεωμέτρης ( 10ος αι) :
Και τι απέδειξες με αυτό Ζαποτέκο;
Ζαποτέκος έγραψε: 12 Ιούλ 2024, 16:52 Όπου εσύ νομίζεις πως βρίζονται εθνικά, είναι που οι χριστιανοί προσπαθούν να βγάλουν σοφότερο και παλαιότερο κάποιο θρησκευτικό προπάτορα ( π.χ. Πλάτων vs Μωυσής )
Το κάνουμε αυτό σήμερα που είμαστε και Χριστιανοί και [Νέοι] Έλληνες Ζαποτέκο; Έχουμε νομίζω δύο μέτρα και δύο σταθμά! Πρέπει να το προσέξεις αν θέλεις να σε παίρνουν στα σοβαρά... :g030:
Ζαποτέκος έγραψε: 12 Ιούλ 2024, 16:52 To "Ρωμαίοι εξ Ελλήνων" είναι εθνικά Ρωμαίοι παγανιστές που έκαναν διωγμούς κατά των χριστιανών. Έλα στα σύγκαλά σου και πάψε να υποστηρίζεις ανοησίες για να πεις πως έγραψες κάτι.
Στα σύγκαλά μου είμαι αλλά εσύ δεν μπορείς να απαντήσεις για αυτό θύμωσες!
Για διάβασε καλύτερα: οὕτω δὲ καὶ τοὺς Ῥωμαίων ἐξ Ἑλλήνων καταγομένους καθολικοὺς βασιλέας. Οι Χριστομάχοι βασιλείς όπως ο Κοπρώνυμος που λέγαμε.
Ζαποτέκος έγραψε: 12 Ιούλ 2024, 16:52 Δικά σου και μόνο. Η Παπαδοπούλου σου βρωμάει , η μετάφραση του Καλδέλλη σου ξινίζει . Έχεις πλάσει τις δικές σου ανερμάτιστες θεωρίες και τις πασάρεις σαν κανονικότητα.
Αναφερόμουν στη προβολή της εθνοτικότητα στο παρελθόν. Κάθε ηλίθιος εθνικιστής π.χ. Παπαδοπούλου βρωμάει ηλιθιότητα και διαστρέβλωση, Ναι. Σου έφερα και παράδειγμα και δεν απάντησες: Όταν οι Νεοέλληνες λένε ότι οι Μινωίτες ήταν «Έλληνες» και άρα είχαν μεγάλη θαλασσοκρατορία στο παρελθόν αποτελεί απόδειξη ότι οι Νεοέλληνες είναι διηνεκείς Ανατολιακοί Ετεόκρητες «Μινωίτες» και όχι Έλληνες;
Ζαποτέκος έγραψε: 12 Ιούλ 2024, 16:52 Ναι τι ; Λες να αφήνει τις Βαλεαρίδες νήσους ή τους αποικισμούς έξω απ' την Ισπανική ιστορία ;
Είσαι ηλίθιος ή προσποιείσαι τον ηλίθιο; Άλλο πράγμα είναι να λέω οι Έλληνες άρχισαν με το Σέσκλο, μετά έκαναν την Μινωική Κρήτη, μετά έκαναν την Μυκηναϊκή Ελλάδα, μετά έκαναν την αρχαία Ελλάδα, μετά κατόπιν μιας μικρής παρένθεσης ρωμαιοκρατίας κατέλαβαν (χωρίς πραξικόπημα) τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και δημιούργησαν την Βυζαντινή Αυτοκρατορία και μετά από 400 χρόνια Τουρκοκρατίας έκαναν Επανάσταση και απαλευθερώθηκαν και άλλο να λέω ότι Ανατολιακοί μη ελληνικοί πληθυσμοί έκαναν τους προϊστορικούς πολιτισμούς μετά ήλθε το ελληνικό φύλο των «Μηκυναίων», μετά τα ελληνικά φύλα που κατήλθαν συνενώθηκαν ως Έλληνες και μετά τη ρωμαιοκρατία, οι ελληνόφωνοι εκρωμαϊστηκαν με τους (ελληνόφωνους) Ρωμαίους να ξεπέφτουν σε 400 χρόνια σκλαβιάς μέχρι που κάποιοι λόγιοι παρακίνησαν τον λαό (απλούστευση για χάριν της συζήτησης δεν θα το συζητήσουμε και αυτό) να δημιουργήσει την Νέα Ελλάδα που δημιούργησε τους Νεοέλληνες που υπάρχουν μέχρι σήμερα; Αν είναι το ίδιο γιατί αντιδρά ςόταν κάποιος υποστηρίζει ότι οι [αρχαίοι] Έλληνες, οι «Βυζαντινοί» και οι Νεοέλληνες είναι διαφορετικοί λαοί;
Ζαποτέκος έγραψε: 12 Ιούλ 2024, 16:52 Και ο Ψελλός είχε τις θεωρίες του. Δεν ήταν Βυζαντινός ;
Θεωρείς τον νεοπλατωνιστή Ψελλό τυπικό «Βυζαντινό»; Για τυπικό «Βυζαντινό» συζητούσαμε όχι αόριστα «Βυζαντινό».
Ζαποτέκος έγραψε: 12 Ιούλ 2024, 16:52 Δεν έφερες ούτε έναν Νεαπολίτη που να υποστηρίζει πως είναι Έλληνας ή έχει ελληνική καταγωγή , παρά μόνο πατριδογνωσία ( και αν ) . Εγώ έφερα τόσους Βυζαντινούς.
Δεν διάβασες καλά τι έγραψα για τους Νεαπολίτες απ' ό,τι φαίνεται. Κανένας «Βυζαντινός» που έφερες δεν υποστήριξε ότι ήταν (διηνεκής) «Έλληνας» όπως φαντάζεσαι παρά μόνο οι ουνιτοπαγανιστές. Να τους χαίρεσαι!
Ζαποτέκος έγραψε: 12 Ιούλ 2024, 16:52 Ο γίγαντας Διγενής δεν ήταν Ρωμιός ; :fp:
Για ακόμη μια φορά καταφεύγεις σε σοφιστείες! Άλλο πράγμα ένας ήρωας να παρουσιάζεται σαν γίγαντας με υπερφυσικές δυνάμεις και άλλο πράγμα οι Έλληνες συλλογικά ως λαός να είναι ημιμυθικά πλάσματα που έκτισε τα «παλιολίθαρα» με τους οποίους οι Ρωμιοί (υποτιθέμενοι διηνεκείς Έλληνες με πρόγονο στη συνείδησή τους τον Περικλή και είναι ο ίδιος λαός με αυτούς που έκτισε τις αρχαίες πόλεις) δεν έχουν καμία σχέση!
Ζαποτέκος έγραψε: 12 Ιούλ 2024, 16:52 Όχι δεν συμφωνούμε. Γιατί ο ετεροπροσδιορισμός δεν έχει καμία σημασία , ενώ ο αυτοπροσδιορισμός έχει. Σημασία έχει που ονομάζει τον λαό του ελληνικό , όχι που ονομάζει τους ξένους Ιταλούς.
Πάλι καταφεύγεις σε σοφιστείες. Με το ίδιο κριτήριο (γλώσσα) που ονομάζει τους «Γάλλους» Ιταλούς ονομάζει του Ρωμαίους «Έλληνες». Πολύ απλό. Δεν υποστηρίζει ότι είναι διηνεκείς Έλληνες. Αυτό ανήκει στη φαντασία σου! :c020:
Μια ταυτότητα σχηματίζεται βάσει αντίθεσης έτσι και η ελληνικότητα των Ρωμαίων εδώ έχει αντίστοιχο περιεχόμενο με την ιταλικότητα των «Γάλλων». Μια χαρά αυτοπροσδιορισμός είναι!
Ζαποτέκος έγραψε: 12 Ιούλ 2024, 16:52 Σου έχω ξαναγράψει πως και οι υπόλοιπες ελληνόφωνες περιοχές μια χαρά Ρωμανία ήταν . Σου έφερα και πηγές . Και όταν δεν επανέρχομαι εσύ νομίζεις πως με στρίμωξες. Η αλήθεια είναι πως με στρίμωξες αλλά όχι με τα επιχειρήματά σου . Με την αυτιστική σου επιμονή.
Ζαποτέκο μίλησα για τωόντι Ρωμανία δηλαδή εθνοτικό κέντρο βάρους μετά την εθνογένεση. Δεν είπα ποτέ ότι οι άλλες περιοχές δεν είχαν Ρωμαίους ή δεν ήταν Ρωμανία. Εγώ πιστεύω ότι και οι Σικελοί και οι Καλαβροί ήταν Ρωμαίοι. Δεν μπορείς να κατανοήσεις τι διαβάζεις;
Ζαποτέκος έγραψε: 12 Ιούλ 2024, 16:52 Πάντοτε υπήρχε. Τόσες πηγές έχουν παρατεθεί.
Όχι γιατί οι «πηγές που έχουν παρατεθεί» δεν αποδεικνύουν αυτό που θέλεις! :c020: Μόνο αν οι πηγές έγραφαν συστηματικά και διηνεκώς αυτό που έγραφαν οι ουνιτοπαγανιστές και οι γασμούλοι της Τουρκοκρατίας! Μόνο ένας τυφλός δεν βλέπει τη διαφορά! :c020:
Chronicle
Phorum.gr user: Chronicle

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chronicle »

Ζαποτέκος έγραψε:
Όπως κατάλαβες, έχουμε... επέτειο. Σχεδόν κάθε χρόνο ένας καινούριος σπασοκλαμπάνιας μπαίνει και χωρίς να έχει διαβάσει τίποτα από όσα γράφτηκαν εδώ επί πέντε ολόκληρα χρόνια, αρχίζει να μας πρήζει λέγοντας τα ίδια και τα ίδια από τις παπαριές του σμερδαλέου μέχρι τις κουτοπονηριές του Καλδέλλη...

Λέει ότι οι "Ρωμαίοι" που σταύρωσαν τον Χριστό είναι οι Δυτικοί (Φράγκοι).
Θα μπορούσε να έλεγε ότι αυτοί οι Ρωμαίοι είναι οι πάλαι Ρωμαίοι, οι ειδωλολάτρες Ρωμαίοι κλπ!
Γιατί, μήπως ήρθες εδώ για να παραδεχτείς έστω μία ηλιθιότητα που γράφεις;
Ο Μ. Φώτιος γράφει ότι οι σταυρωτές ήταν οι Αρχαίοι Ρωμαίοι. Άρα, με τους ισχυρισμούς σου παραδέχεσαι ότι τους απαξιώνει ως σταυρωτές του Χριστού...

Εικόνα

Και πλήθος άλλα παραδείγματα που σύμφωνα με όσα λέει πετάνε τους αρχαίους Ρωμαίους ως άθεους, λάτρεις των ειδώλων, δυσσεβείς:

Εικόνα

Και φυσικά στα 865 το μπινελίκι πάει σύννεφο, με την περίφημη αναφορά του του Μιχαήλ Γ΄ προς τον Νικόλαο Α' ότι οι Ρωμαίοι της Δύσης μιλάνε βαρβαρική γλώσσα. Ως γνωστόν, βαρβαρική γλώσσα μιλάνε οι βάρβαροι και στην απαντητική του επιστολή ο Νικόλαος δηλώνει ότι αυτό ακριβώς κατάλαβε.
Και όχι μόνο αυτό, όπως ομολογεί ο Λιουτπράνδος, μπινελίκια και απαξίωση δέχονται οι δυτικοί Ρωμαίοι, και ως Ιταλοί, και ως Λατίνοι αλλά και η πρεσβυτέρα Ρώμη, στην οποία μετά την translatio imperii έμειναν μόνο αποβράσματα.

Εικόνα

Μάλιστα, για τους Δυτικούς Ρωμαίους, η "Ιταλία" είναι "η γη των Ρωμαίων", δηλ. των λατινορωμαίων και την συνδέουν με τον Μ. Κων/νο:

Εικόνα

Και αυτή η "ιταλικότητα" έχει συνέχεια, από την αρχαία λατινορωμαϊκότητα μέχρι την μεσοβυζαντινή εποχή. Άρα, κάθε απαξίωση της ιταλικότητας (έδαφος, γλώσσα, Ρώμη) είναι εθνολογική απαξίωση στους λατινορωμαίους που πλέον είναι ξένοι.

Εικόνα

Έχουμε ξαναπεί ότι δεν έχετε πάρει χαμπάρι την ουσία: οι αόριστες αναφορές σε αρχαίους Ρωμαίους βασιλείς ή οι γενικές αναφορές στους αρχαίους ρωμαίους, είναι τα απολατινοποιημένα πλέον σύμβολα που χρησιμοποιούνται από τους βυζαντινούς Ρωμαίους είτε ως αναφορά στους "πατέρες της ρωμαϊκής πολιτείας" είτε ως παραπομπή στην ένδοξη στρατιωτική ιστορία. Δεν δηλώνουν επιθυμία σύνδεσης με το λατινορωμαϊκό πολιτισμικό ή γενεαλογικό παρελθόν. Έχετε μπλέξει την ρωμαϊκότητα με την λατινικότητα. Η λατινικότητα αποτελεί σοβινιστικό παράγοντα των δυτικών ρωμαίων. Οι βυζαντινοί έχουν φτιάξει ήδη μια translatio imperii στην οποία δεν χρειάζονται ούτε την πρεσβυτέρα Ρώμη, ούτε τα ιταλικά εδάφη, ούτε την λατινική γλώσσα.

Στην "ιταλική απάτη" χαρίζουν ακόμα και τον ίδιο τον Ιούλιο Καίσαρα:

Εικόνα

Και βεβαίως, για τους Βυζαντινούς υπάρχουν Έλληνες και Βάρβαροι, και στους βάρβαρους ανήκουν οι Λατίνοι, δηλ. οι δυτικοί Ρωμαίοι:

Εικόνα

Και φυσικά οι Ρωμαίοι, οι Αύσονες, οι Λατίνοι, οι ΑΙνειάδες, είναι ακριβώς το γένος των αρχαίων Ρωμαίων, που βεβαίως ήταν εξίσου βάρβαροι με τους σύγχρονους τους:

Εικόνα

Αινειάδες = Βάρβαροι, καθολική απαξίωση του γενεαλογικού ονόματος των αρχαίων Ρωμαίων:

Εικόνα

Έχουμε αναλύσει επαρκώς σε τι ακριβώς συνίστατο η ρωμαϊκή ταυτότητα των βυζαντινών και σίγουρα η σύνδεση δεν ήταν εθνοτική όπως φαντασιώνεται βλακωδώς ο Καλδέλλης ή εσύ.

Ο Καλδέλλης συνδέει την εθνοτικότητα με τη γλώσσα σε πολύ υψηλό βαθμό, και καλά κάνει διότι τα λατινικά αποτελούσαν θεμέλιο του λατινορωμαϊκού σοβινισμού. Όμως οι βυζαντινοί βάρβαρη γλώσσα την ανεβάζουν, βάρβαρη γλώσσα την κατεβάζουν. Η αρχαία λατινορωμαϊκή ρίζα της "ιταλικότητας" συνδέεται με την βαρβαρότητα:

Εικόνα

Όπως καταλαβαίνεις, με παρόμοιους στόκους έχουμε συνομιλήσει εδώ, τουλάχιστον τα τελευταία 5 χρόνια. Και δεν υπάρχει τίποτα που να μην έχει απαντηθεί. Αν συνεχίζεις να μας πρήζεις, που φυσικά, ως φανατικός ελληνάρας ταξιτζής θα το κάνεις, κάθε φορά θα αναρτώ τα ίδια μέχρι να πάρεις σόδα να τα χωνέψεις.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Chronicle την 14 Ιούλ 2024, 14:23, έχει επεξεργασθεί 8 φορές συνολικά.
Chronicle

Δεν υποστηρίζει ότι είναι διηνεκείς Έλληνες
Έχεις ανοίξει το κουτάκι με τις κουταμάρες;
Καταρχάς, έχουμε πει εξαρχής, σταματήστε να προσδιορίζετε με γνωστούς όρους το είδος της συνέχειας που αντιλαμβάνονται. Το ζήτημα είναι τι λένε οι ίδιοι. Ούτε υπάρχει, ούτε δεν υπάρχει κάτι που λέει ο τάδε και θυμίζει τον τάδε σήμερα, χτες ή προχθές. Αποφεύγουμε τον όρο ελληνικό έθνος, ρωμαϊκό έθνος, ανόητα αναδρομικά βαφτίσια όπως το "διηνεκής Έλληνας" και κάθε τι άλλο που γίνεται με σημερινούς όρους. Κοιτάμε τι λένε οι ίδιοι στις πηγές και υπάρχουν τα στοιχεία που δείχνουν ότι αντιλαμβάνονται ιστορικοπολιτισμική σύνδεση η οποία αφήνει να φανεί και η έννοια της συνέχειας η οποία σε κάποιες περιπτώσεις φτάνει και σε επίπεδο γενεαλογικό. Παρά ταύτα, δεν παύουν ποτέ να είναι (και ) Ρωμαίοι. Αυτό είναι το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της βυζαντινής ταυτότητας, έχουμε φέρει παραδείγματα ώστε αυτή η λογική να γίνεται κατανοητή σήμερα αλλά δεν κάνουμε αναδρομικές ταυτίσεις.

Η ρωμαϊκότητα και ο ελληνισμός πλην ειδωλολατρίας είναι αξίες στη ζωή τους. Ως πότε το συνάφι σας θα προσπαθεί να συνδέσει το βυζαντινό υβρεολόγιο κατά της ειδωλολατρίας με απαξίωση του ελληνισμού; Έχουμε γελοιοποιήσει όλα σας τα φερέφωνα της τουρκικής ακροδεξιάς και του σλαβικού εθνικισμού που προσπαθούν να αφελληνίσουν τους... Έλληνες. Οι μεν λέγοντας τον Όμηρο, Ομάρ και οι δε φτιάχνοντας γελοία σενάρια αλεξανδρινών... σλάβων.

Έχουμε καταλάβει ότι βασικά χρησιμοποιείτε τον λαϊκισμό και τις μισές αλήθειες όπως όλοι οι φασίστες.

Οι ταλιμπάν του ρωμαϊσμού δεν μπορούν να χτίσουν τίποτα επάνω στην απαξίωση της ειδωλολατρίας και των κοινωνικών συνηθειών ή και των νόμων που δεν έχουν σημερινή αντιστοιχία. Σήμερα, οι εθνικά Έλληνες εξίσου απεχθάνονται την νομοθεσία της έκθεσης παιδιών και ειδικά των κοριτσιών τα οποία οι φτωχότερες οικογένειες τα είχαν συχνά για πέταμα... Και αυτή η απέχθεια δεν μειώνει στο ελάχιστο την υπερηφάνεια για τα επιτεύγματα των Ελλήνων προγόνων.
Έτσι γινόταν και στο Βυζάντιο, πέταγαν στα σκουπίδια κυριολεκτικά κάθε τι από την αρχαία Ελλάδα με το οποίο διαφωνούσαν, όπως κάνουμε εμείς σήμερα, και όμως αυτό δεν εμπόδιζε σε τίποτα το κύρος του ελληνισμού. Εδώ ο Βατάτζης συνδέει σαφώς τους βυζαντινούς με το γένος των αρχαίων Ελλήνων, διότι μιλάει για την πηγή της σοφίας, μία από τις σταθερότερες και διαχρονικότερες πηγές αξιών που δεσπόζει στην έννοια της συνέχειας του ελληνισμού:

Εικόνα

Οι βυζαντινοί είχαν ξεκάθαρη γνώση της σημασίας της ρωμαϊκότητας και του ελληνισμού στην ταυτότητας τους. Η υπερηφάνεια για την πολιτειακή και στρατιωτική ισχύ είχε ως πηγή την (απολατινοποιημένη) ρωμαϊκότητα και η υπερηφάνεια για την πνευματική ισχύ είχε ως πηγή την (αποειδωλολατροποιημένη) ελληνικότητα:

Εικόνα

Αυτό που γράφεται αιώνες πριν, ότι ο βυζαντινός του 9ου αι. αισθάνεται συνέχεια των αρχαίων Ελληνών, αυτών που γέννησαν τις ελληνικές επιστήμες:

Εικόνα

Αυτό που λέει ο Μεσαρίτης στους δυτικούς, γυρνώντας εναντίον τους τη λέξη Γραικός μετατρέποντας την σε έννοια ανωτερότητας, λέγοντας ουσιαστικά ότι είναι τιμή μας που μας λέτε Γραικούς, διότι οι ελληνόγλωσσοι γνωστοποίησαν σε όλους τη γνώση των όντων. Ένα παράδειγμα δηλ. ότι η γλώσσα συνδέεται με τη σκέψη και το παράδειγμα, δεν είναι μια απλή "φωνή" όπως πιθηκίζουν οι φονταμενταλιστές του ρωμαϊσμού:

Εικόνα

Όπως λέει ο Ακροπολίτης, οι νέοι Ρωμαίοι, δηλ. οι Γραικοί Ρωμαίοι, είμαστε αυτοί που έδωσαν σοφία και επιστήμες στους Ιταλούς Ρωμαίους:

Εικόνα

Εδώ δεν υπάρχει κάποιος "γενικός" και "αόριστος" ελληνισμός, αλλά διατύπωση τέτοια που δείχνει ότι οι βυζαντινοί αντιλαμβάνονταν μια μορφή σύνδεσης και συνέχειας εκείνων που γέννησαν την αρχαία ελληνική σοφία. Δεν είναι τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από αυτό που λένε οι ίδιοι.
Αυτό είναι και το βασικό ερώτημα όπως έλεγε ο Βρυώνης. Το είδος και τη μορφή της συνέχειας, μας την περιγράφουν οι ίδιοι οι Βυζαντινοί δεν χρειάζεται να την προσδιορίσουμε εμείς με νεωτερικούς όρους ως έθνος, εθνοτικότητα ή οτιδήποτε άλλο:

Εικόνα

Από τη στιγμή που αυτό που γεννιέται στην αρχαία Ελλάδα πλην ειδωλολατρίας φτάνει στο Βυζάντιο με την διατύπωση τέτοιων όρων, μιλάμε για αντίληψη συνέχειας. Άλλωστε και σήμερα οι περισσότεροι Έλληνες απεχθάνονται την ειδωλολατρία και τις παθογένειες της και όταν δει κανείς χριστιανικά απολογητικά κείμενα Ελλήνων της τελευταίας 20ετιας που απαντάνε στους εθνικιστές Έλληνες νεοπαγανιστές-δωδεκαθεϊστές, θα δει ότι η απαξίωση αυτή είναι εξαιρετικά έντονη και σφοδρή, και συνυπάρχει ταυτόχρονα με την υπερηφάνεια για τα επιτεύγματα των Ελλήνων προγόνων.

Με λίγα λόγια, σταματήστε επιτέλους να γράφετε ηλιθιότητες και να προσπαθείτε να πιαστείτε από τα μαλλιά σας για να σώσετε τις ιδεοληψίες σας.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Chronicle την 14 Ιούλ 2024, 13:17, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Ζαποτέκος

[user]Chronicle [/user]
Δεν είναι ότι δεν έχει διαβάσει. Και να μην είχε διαβάσει, μόνο και μόνο με αυτά που του παρατέθηκαν έπρεπε να έχει καταλάβει. Όταν του λες πως αφού αποκαλώ Έλληνες τους Βυζαντινούς τους θεωρώ ομοεθνείς μου ή όταν ο Θουκυδίδης αποκαλεί Έλληνες τους ομηρικούς ήρωες ή όταν ο Βυζαντινός αποκαλεί Ρωμαίους τους ομηρικούς ήρωες , τότε τους θεωρούν ομοεθνείς τους, και δεν το παραδέχεται , ε , τότε μιλάμε για έρωτα με την ηλιθιότητα.
Όταν του λες πως ο Ψευδο-Αθανάσιος θεωρεί τους αρχαίους ( λατινόφωνους ) Ρωμαίους που σταύρωσαν τον Χριστό ομοεθνείς με τους Φράγγους ( Λατίνους , Δυτικούς ) και όχι με τους ελληνόφωνους Ρωμαίους , και σου απαντά πως δεν βρίζει τους πάλαι Ρωμαίους αλλά μόνο τους Φράγγους , ε τότε κατανοείς πως μιλάμε για απίστευτης ποιότητας βλακεία. Λες και ο Πιλάτος δεν ήταν αρχαίος Ρωμαίος. :smt005:
Αλλά θα μου πεις, εδώ κατάφερε και βρήκε πεδίο συνεννόησης με τον ταχαλλαλαλα , τον πιο μπαγλαμά του φόρουμ. :003:
Τεσπα, βλακέντιον μετά μίαν καί δευτέραν νουθεσίαν παραιτού . Δεν αξίζει να χάνεις τον χρόνο σου μαζί του. Πάμε στα δικά μας .

Πόσο δίκιο είχε ο Χαρανής πως το "Ελλαδικοί" ( και τα παράγωγά του ) χρησιμοποιούνται αντί για το εθνοτικό Έλλην.
Το βλέπεις στον άγιο Επιφάνιο : Ἀκούομεν δὲ ἔτι πολὺ πλῆθος ἐν τῷ κόσμῳ ὑπάρχειν, παρά τε Αἰθίοψι καὶ Ἰνδοῖς, Πέρσαις τε καὶ Ἐλαμίταις καὶ Βαβυλωνίοις, Ἀσσυρίοις τε καὶ Χαλδαίοις, παρὰ Ῥωμαίοις τε καὶ Φοίνιξι, Σύροις τε καὶ τοῖς ἐν τῇ Ἑλλάδι Ῥωμαίοις οὔπωῬωμαίοις καλουμένοις ἀκμὴν ἀλλὰ Λατίνοις.
Μέχρι και στον Βίο αγίου Αλεξάνδρου του Ακοιμήτου , ενώ χρησιμοποιείται κανονικά το εθνοτικό Έλληνες ( ἦσαν δὲ οἱ πάντες γλῶσσαι τέσσαρες. Ῥωμαῖοι, Ἕλληνες, Σύροι, Αἰγύπτιοι. ) κατόπιν διστάζει και μιλάει για γένη τρία κάνοντας το "Έλληνες" Ελληνικοί : Ρωμαίοι, Ελληνικοί καί Σύροι.
Άβαταρ μέλους
Ζαποτέκος

[user]Chronicle [/user]
Έχεις βρει καμιά πηγή που να λέει πως ο Βατάτζης και ο Στουδίτης αποδέχτηκαν το παπικό πρωτείο εξουσίας ;
Ειδικά για τον δεύτερο λένε πως γράφει "Γραικοί" και "Γραικία" επειδή έκανε πολύ παρέα με τους Δυτικούς. :102:
Chronicle

Ζαποτέκος έγραψε: 14 Ιούλ 2024, 10:42 [user]Chronicle [/user]
Έχεις βρει καμιά πηγή που να λέει πως ο Βατάτζης και ο Στουδίτης αποδέχτηκαν το παπικό πρωτείο εξουσίας ;
Ειδικά για τον δεύτερο λένε πως γράφει "Γραικοί" και "Γραικία" επειδή έκανε πολύ παρέα με τους Δυτικούς. :102:
Καλά, τότε και ο γνωστός σαλτιμπάγκος γράφει για αφελληνισμένους Ρωμαίους επειδή έκανε πολύ παρέα με τους εθνικιστές της Βουλγαρίας ή τους εθνικιστές του "Ουράνιου Τόξου"...

Για το παπικό πρωτείο: Γενικά, όποιος πήγε να παίξει τέτοιου είδους παιχνίδια μαζί μας, πήγε για βρούβες, καθώς κανείς τους δεν έχει ελπίδα να δαμάσει το τεράστιο υλικό της εκκλησιαστικής ιστορίας για να μπορέσει να μας δουλέψει.

Σου θυμίζω ότι ο σλαβόφιλος οπαδός του Καλδέλλη πήγε να μας πει ότι το Ορθόδοξο Συνοδικό σύστημα (που καταδίκασε Πάπα της Ρώμης ως αιρετικό!) υποστηρίζει τάχα το... παπικό πρωτείο!
https://www.oodegr.com/neopaganismos/ro ... _12.htm#5.

Για τον Στουδίτη λοιπόν αρκούν αυτά:
https://www.oodegr.com/oode/protestant/ ... s_1.htm#5.

και αυτά:
https://www.oodegr.com/oode/protestant/ ... s_1.htm#4.

Θα δω για τον Βατάτζη.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Chronicle την 14 Ιούλ 2024, 12:38, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
Chronicle

Ζαποτέκος έγραψε: 14 Ιούλ 2024, 10:42 Βατάτζης και παπικό πρωτείο εξουσίας
Ο Βατάτζης μπροστά στον κίνδυνο δυτικής επίθεσης υποχώρησε στο παπικό πρωτείο, αλλά όχι στο Φιλιόκβε γεγονός τεράστιας σημασίας καθώς αποδεικνύει την βούληση για σκληρή γραμμή στα θεολογικά ζητήματα την οποία αναγνωρίζει και ο Στεφανίδης. Οπότε, απομένουν τα διοικητικά-πειθαρχικά, όμως ο όρος που έθεσε στον Πάπα αναιρεί σε τεράστιο βαθμό το παπικό πρωτείο εξουσίας όπως το ερμηνεύουν και το εφαρμόζουν οι Δυτικοί: το πρωτείο γίνεται δεκτό, μόνο εφόσον οι αποφάσεις του Πάπα θα περνούν από το κριτήριο των Οικουμενικών Συνόδων, άρα ήταν μια πύρρειος νίκη που ανά πάσα στιγμή θα μπορούσε να ανατραπεί αφού το πρωτείο αυτό έχει υπόσταση μόνο αν εγκρίνεται από την Ορθόδοξη Παράδοση:

Μεταλληνός:
Εικόνα

Στεφανίδης:
Εικόνα
Σαββάτιος

Chronicle έγραψε: 14 Ιούλ 2024, 01:16 Γιατί, μήπως ήρθες εδώ για να παραδεχτείς έστω μία ηλιθιότητα που γράφεις;
Ο Μ. Φώτιος γράφει ότι οι σταυρωτές ήταν οι Αρχαίοι Ρωμαίοι. Άρα, με τους ισχυρισμούς σου παραδέχεσαι ότι τους απαξιώνει ως σταυρωτές του Χριστού...
Δεν χρειάζομαι τον Μεγάλο Φώτο να με ενημερώσει ότι οι αρχαίοι Ρωμαίοι σταύρωσαν τον Χριστό! Αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με αυτό που γράφει ο Ψευδο-Αθανάσιος. Ο δεύτερος υποστηρίζει (αφού είναι και πολύ Ρωμαίος) ότι οι συγχρονικοί του Φράγκοι σταύρωσαν τον Χριστό ανεξαρτήτως αν σου αρέσει ή όχι!
Chronicle έγραψε: 14 Ιούλ 2024, 01:16 Και πλήθος άλλα παραδείγματα που σύμφωνα με όσα λέει πετάνε τους αρχαίους Ρωμαίους ως άθεους, λάτρεις των ειδώλων, δυσσεβείς:
Σε περίπτωση που είσαι τυφλός ή δεν μπορείς να διαβάσεις τι παραθέτεις μόνο το πρώτο χωρίο χαρακτηρίζει τον Διοκλητιανό ως πρόσωπο δυσσεβή. Σε κάθε περίπτωση όμως εγώ δεν υποστηρίζω ότι οι «Βυζαντινοί» είναι ο ίδιος λαός με τους αρχαίους Ρωμαίους άρα δεν αποδεικνύεις τίποτα με το να μου παρουσιάσεις κείμενα που χαρακτηρίζουν τους «έλληνες» Ρωμαίους Αυτοκράτορες ως δυσσεβείς ή Χριστομάχους κλπ ή ακόμη και τους ίδιος τους πάλαι Ρωμαίους (αν βρεις). Το ίδιο δεν ισχύει με εσάς που υποστηρίζετε ότι οι «Βυζαντινοί» είναι ο ίδιος λαός με τους [αρχαίους] Έλληνες!
Chronicle έγραψε: 14 Ιούλ 2024, 01:16 Και φυσικά στα 865 το μπινελίκι πάει σύννεφο, με την περίφημη αναφορά του του Μιχαήλ Γ΄ προς τον Νικόλαο Α' ότι οι Ρωμαίοι της Δύσης μιλάνε βαρβαρική γλώσσα. Ως γνωστόν, βαρβαρική γλώσσα μιλάνε οι βάρβαροι και στην απαντητική του επιστολή ο Νικόλαος δηλώνει ότι αυτό ακριβώς κατάλαβε.
Το έχω απαντήσει. Δεν μου λες κύριε θεολόγε πόσο σοφό θεωρείς να βασίζεσαι στα λόγια των Δυτικών (και ειδικά του Αναστάσιου του Βιβλιοθηκάριου) για το τι πιστεύουν οι «Βυζαντινοί»;
Chronicle έγραψε: 14 Ιούλ 2024, 01:16 Και όχι μόνο αυτό, όπως ομολογεί ο Λιουτπράνδος, μπινελίκια και απαξίωση δέχονται οι δυτικοί Ρωμαίοι, και ως Ιταλοί, και ως Λατίνοι αλλά και η πρεσβυτέρα Ρώμη, στην οποία μετά την translatio imperii έμειναν μόνο αποβράσματα.
Ότι υποστηρίζω και εγώ (θα το γνώριζες αν διάβαζες τι έγραψα)! Πάλι παρέθεσες κείμενο ενός Δυτικού για να στηρίξεις την θέση σου!
Chronicle έγραψε: 14 Ιούλ 2024, 01:16 Μάλιστα, για τους Δυτικούς Ρωμαίους, η "Ιταλία" είναι "η γη των Ρωμαίων", δηλ. των λατινορωμαίων και την συνδέουν με τον Μ. Κων/νο:
Ε και; Και ποιοί είναι αυτοί οι «Δυτικοί Ρωμαίοι»; Αυτοί (οι πραγματικοί) έπαυσαν να υπάρχουν εδώ και αιώνες. Δεν έχεις δικαίωμα ετσιθελικά και αυθαίρετα να ονομάζεις τους Δυτικούς "Ρωμαίους" και να τους παρουσιάζεις ως διηνεκείς λατινόφωνους Ρωμαίους. Πρέπει να είσαι ηλίθιος/αυτιστικός/καθυστερημένος για να το κάνεις αυτό!
Chronicle έγραψε: 14 Ιούλ 2024, 01:16 Έχουμε ξαναπεί ότι δεν έχετε πάρει χαμπάρι την ουσία: οι αόριστες αναφορές σε αρχαίους Ρωμαίους βασιλείς ή οι γενικές αναφορές στους αρχαίους ρωμαίους, είναι τα απολατινοποιημένα πλέον σύμβολα που χρησιμοποιούνται από τους βυζαντινούς Ρωμαίους είτε ως αναφορά στους "πατέρες της ρωμαϊκής πολιτείας" είτε ως παραπομπή στην ένδοξη στρατιωτική ιστορία. Δεν δηλώνουν επιθυμία σύνδεσης με το λατινορωμαϊκό πολιτισμικό ή γενεαλογικό παρελθόν. Έχετε μπλέξει την ρωμαϊκότητα με την λατινικότητα. Η λατινικότητα αποτελεί σοβινιστικό παράγοντα των δυτικών ρωμαίων. Οι βυζαντινοί έχουν φτιάξει ήδη μια translatio imperii στην οποία δεν χρειάζονται ούτε την πρεσβυτέρα Ρώμη, ούτε τα ιταλικά εδάφη, ούτε την λατινική γλώσσα.
:lol: :lol: Νομίζω εσύ έμπλεξες την λατινικότητα με την ρωμαϊκότητα. Διάβασε την απάντηση σου και δες πόσα χωρία στα οποία οι «Βυζαντινοί» βρίζουν την λατινικότητα/ιταλικότητα παρέθεσες για να αποδείξεις ότι οι «Βυζαντινοί» δεν είναι "Ρωμαίοι" όπως υποστηρίζω εγώ!
Chronicle έγραψε: 14 Ιούλ 2024, 01:16 Στην "ιταλική απάτη" χαρίζουν ακόμα και τον ίδιο τον Ιούλιο Καίσαρα:
Και έλεγα πότε θα εμφανιστεί ο σχιζοφρενής Λάσκαρης; Νάτος!!!! Δεν έμαθες τόσο καιρό ότι οι λέξεις μπορούν να πάρουν πολλαπλές σημασίες ανάλογα με το συγκείμενο; Οι πρώτοι «Ιταλοί» είναι η λατινοπρεπείς Δυτικοί. Οι δεύτεροι «Ιταλοί» είναι οι πάλαι Ρωμαίοι. Με το να παραθέτεις δύο χωρία και αυθαίρετα να υποστηρίζεις ότι οι «Ιταλοί» έχουν σε αυτά την ίδια σημασία δεν καταφέρνεις τίποτα... :c020:
Chronicle έγραψε: 14 Ιούλ 2024, 01:16 Και βεβαίως, για τους Βυζαντινούς υπάρχουν Έλληνες και Βάρβαροι, και στους βάρβαρους ανήκουν οι Λατίνοι, δηλ. οι δυτικοί Ρωμαίοι:
Βέβαια. Οι πολιτισμένοι "Έλληνες" κατέχοντες ελληνική παιδεία είναι οι (ελληνόφωνοι) Ρωμαίοι και οι βάρβαροι όλοι οι υπόλοιποι (συμπεριλαμβανομένου των συγχρονικών των «Βυζαντινών» Λατίνων (= λατινοπρεπών ή/και λατινόγλωσσων Δυτικών). Πιστεύεις ότι επί Κυδώνη υπάρχουν οι αρχαίοι εθνοτικοί Λατίνοι; :lol: :lol: :lol: :smt005:
Chronicle έγραψε: 14 Ιούλ 2024, 01:16 Και φυσικά οι Ρωμαίοι, οι Αύσονες, οι Λατίνοι, οι Αινειάδες, είναι ακριβώς το γένος των αρχαίων Ρωμαίων, που βεβαίως ήταν εξίσου βάρβαροι με τους σύγχρονους τους:
Συμφωνούμε ότι οι αρχαίοι Ρωμαίοι ήταν Λατίνοι/Ιταλοί/Αινειάδες/Αύσονες. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε Λατίνος/Ιταλός/Αινειάδας/Αύσονας που απαντά στις πηγές είναι αρχαίος Ρωμαίος. Ο Τζέτζης αποκαλεί τους πάλαι Ρωμαίους "βαρβάρους" γιατί σύμφωνα με αυτόν είναι ανελλήνιστοι.
Chronicle έγραψε: 14 Ιούλ 2024, 01:16 Αινειάδες = Βάρβαροι, καθολική απαξίωση του γενεαλογικού ονόματος των αρχαίων Ρωμαίων:
Προφανώς και εδώ οι Αινειάδες ΔΕΝ είναι οι αρχαίοι Ρωμαίοι. Μόνο ένας αυτιστικός θα το πίστευε αυτό. Επαναλαμβάνω ότι οι «Βυζαντινοί» δεν θεωρούσαν ότι ήταν (και δεν ήταν) ο ίδιος λαός με τους αρχαίους Ρωμαίους άρα δεν απέδειξες τίποτα με αυτό το χωρίο!
Chronicle έγραψε: 14 Ιούλ 2024, 01:16 Έχουμε αναλύσει επαρκώς σε τι ακριβώς συνίστατο η ρωμαϊκή ταυτότητα των βυζαντινών και σίγουρα η σύνδεση δεν ήταν εθνοτική όπως φαντασιώνεται βλακωδώς ο Καλδέλλης ή εσύ.
Είσαι και εσύ τρισυπόστατος και μιλάς με πληθυντικό μεγαλοπρέπειας όταν απευθύνεσαι στον εαυτό σου; Άλλος έχει επιδείξει στην ιστοσελίδα του κείμενα ανοήτου μεγαλείου και ασυναγώνιστου κρετινισμού. Γιατί δεν στέλλεις τα κείμενά σου σε κάποιο Πανεπιστημιακό Εκδοτικό Οίκο διεθνούς κύρους να δούμε αν θα τα εκδόσουν;
Chronicle έγραψε: 14 Ιούλ 2024, 01:16 Ο Καλδέλλης συνδέει την εθνοτικότητα με τη γλώσσα σε πολύ υψηλό βαθμό, και καλά κάνει διότι τα λατινικά αποτελούσαν θεμέλιο του λατινορωμαϊκού σοβινισμού. Όμως οι βυζαντινοί βάρβαρη γλώσσα την ανεβάζουν, βάρβαρη γλώσσα την κατεβάζουν. Η αρχαία λατινορωμαϊκή ρίζα της "ιταλικότητας" συνδέεται με την βαρβαρότητα:
Άλλη εθνολογική οντότητα οι αρχαίοι Ρωμαίοι και άλλη οι «Βυζαντινοί». Οι «Βυζαντινοί» πίστευαν ότι ήταν (εν μέρει) απόγονοι των πάλαι Ρωμαίων απλά. Οι «βυζαντινοί» ήταν ελληνόφωνοι. Όσα χωρία και να παραθέσεις στα οποία η λατινική χαρακτηρίζεται βάρβαρη δεν καταρρίπτει αυτό που υποστηρίζω! Ασχολίαστο επίσης το γεγονός ότι έχω ήδη απαντήσει σε αυτό που παρέθεσες όταν μου το παρέθεσε ο Ζαποτέκος.
Chronicle έγραψε: 14 Ιούλ 2024, 01:16 Όπως καταλαβαίνεις, με παρόμοιους στόκους έχουμε συνομιλήσει εδώ, τουλάχιστον τα τελευταία 5 χρόνια. Και δεν υπάρχει τίποτα που να μην έχει απαντηθεί. Αν συνεχίζεις να μας πρήζεις, που φυσικά, ως φανατικός ελληνάρας ταξιτζής θα το κάνεις, κάθε φορά θα αναρτώ τα ίδια μέχρι να πάρεις σόδα να τα χωνέψεις.
Γνώριζα ότι οι θεολόγοι είναι ηλίθιοι, εγωιστές, φαρισαίοι και αυτάρεσκοι. Εσύ όμως το τερμάτισες!!!! :003: Λίγη ταπείνωση δεν βλάπτει!
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιστορία”