Σαββάτιος έγραψε: 12 Ιούλ 2024, 10:16
Είναι εθνοτικός Ρωμαίος βρε Ζαποτέκο αυτός ο κύριος;
Ξέρεις ότι δεν ήταν ; Από ποια εποχή και έπειτα τοποθετείς τους εθνοτικούς Ρωμαίους ; Ο Ψευδο-Αθανάσιος πάντως είναι μετά τον 12ο αι. αφού χρησιμοποιεί το συλλογικό "Φράγγοι".
Μάλιστα παέι να βρίσει τους αρχαίους Ρωμαίους και τελικά βρίζει τους Δυτικούς!!!!
Και τους δύο τους βρίζει.
Πόσο ψάξιμο έκανες για να τα βρεις αυτά; Νομίζεις εγώ θα χρειαστώ πολλή ώρα για να σου παραθέσω τα αριστουργήματα συνθέσεων κοσμητικών επιθέτων και συστηματικής αποδόμησης που δημιουργούσαν οι «Βυζαντινοί» για τους [αρχαίους] Έλληνες;
Δεν σε παραξενεύει που ενώ υποστηρίζεις ότι οι «διηνεκείς Έλληνες» απλά άλλαξαν όνομα γιατί οι Εβραίοι αποφάσισαν ότι Έλληνας=παγανιστής το όνομα που διάλεξαν ήταν το όνομα των σταυρωτών του Χριστού και των μεγαλύτερων διωκτών του Χριστιανισμού;
Θρησκευτικά βρίζουν τους Έλληνες.
Ομοίως θρησκευτικά βρίζουν και τους Ιουδαίους. ( Τι ψέλνεται όμως την Κυριακή των Προπατόρων :
την φυλή του Ιούδα αξίως τιμήσωμεν ).
Ομοίως θρησκευτικά βρίζουν τους Ρωμαίους αυτοκράτορες που έκαναν τους διωγμούς. Και το Νέρωνα για τον οποίο ο Δίων ο Κάσσιος και ο Γεώργιος Σύγκελλος λένε πως ήταν ο
τελευταίος των Ανειαδών ( δηλαδή της Ιουλιοκλαυδιανής δυναστείας ).
Σαββάτιος έγραψε: 12 Ιούλ 2024, 10:24
Φαντάζομαι εδώ το "εξ Ελλήνων" σημαίνει "εκ των ειδωλολατρών".
Φυσικά. Ήταν Ρωμαίοι και ταυτόχρονα "ανόσιοι χριστομάχοι".
Σαββάτιος έγραψε: 12 Ιούλ 2024, 11:05
Μάλιστα εδώ περιγράφονται ο Διοκλητιανός και ο Μαξιμιανός ως χριστομάχοι και ανόσιοι. Φαντάζομαι θα βρεις τους ίδιους χαρακτηρισμούς για τον εξ ίσου Ρωμαίο Αυτοκράτορα αλλά εθνοτικό πρόγονο Κωνσταντίνο
Κοπρώνυμο!
Εσύ δεν μου είπες αν βρίζουν τους αρχαίους Ρωμαίους παγανιστές όπως τους αρχαίους Έλληνες ;
Τώρα μου λες πως δεν πειράζει γιατί βρίζουν και τους αιρετικούς συμπατριώτες τους !

( Καλό επιχείρημα .

Θα το χρησιμοποιώ για όποιον μου λέει πως έβριζαν τους αρχαίους Έλληνες .

)
Αυτό δεν σημαίνει προβάλλω την εθνοτικότητά μου στο παρελθόν (λόγω αυτοχθονικότητας); Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι οι παρόντες ό ίδιος λαός με τους δε! Οι παρόντες θέλουν τους παρελθόντες όπως τους παρόντες, οι παρόντες δεν πιστεύουν ότι είναι αυτό που ήταν πραγματικά οι παρελθόντες.
Δικά σου αυθαίρετα συμπεράσματα.
Λοιπόν Ζαποτέκο, άλλο πράγμα η νεωτερικότητα μετά τον Διαφωτισμό όποτε και έλαβαν χώρα ιδεολογικές ζυμώσεις. Είναι σαν να μου φέρνεις Νεοέλληνες μετά τον Νεοελληνικό Διαφωτισμό να εξηγήσουν την ρωμαϊκή ταυτότητα!
Σου είπα πως δεν ξέρω τι πίστευαν οι Γάλλοι για την φράγκικη , κελτική και ρωμαϊκή τους καταγωγή και το πως το μόνο που έχω διαβάσει είναι αυτό σχετικά με την Γαλλική Επανάσταση. Δεν έφερα κάτι. Σου είπα δεν ξέρω.
Υ.Γ. Ο Κωνσταντίνος ο Πορφυρογέννητος , μιλώντας για την αρχαία Γαλατία της Μ.Ασίας και την καταγωγή των αρχαίων Μικρασιατών Γαλατών , λέει μεταξύ άλλων :
Οἱ δὲ Γαλάται ἄποικοί εἰσι τῶν Φράγγων.
Εννοώντας προφανώς πως αυτοί οι αρχαίοι Γαλάτες προέρχονταν απ' τα μέρη που σήμερα ανήκουν στους Φράγγους.
Δεν απάντησες για απειροστή φορά! Η λέξη "ισπανική" σημαίνει εκτός από 'των εθνοτικά Ισπανών" και "της Ισπανίας".
Σου λέει ενιαία και αδιαίρετη. Όπως κάνουμε περίπου εμείς με τους Μινωίτες.
Δεν αφισβητώ ότι οι Δωριείς ήταν ελληνικό φύλο ή ότι έγιναν εθνοτικοί Έλληνες με αποτέλεσμα να χαρακτηρίζονται σε κατοπινά στάδια ως Έλληνες. Ο Συνέσιος διεκδικεί απώτερη Δωρική/Σπαρτιατική καταγωγή. Δεν τον ενδιαφέρει η Αθήνα π.χ.. Με αυτό μόνο αυτό μπορείς να αποδείξεις. Όπως και να έχει ο Συνέσιος (όπως έχω ήδη πει) ΔΕΝ είναι εθνοτικός Ρωμαίος άρα τζάμπα χάνουμε τον χρόνο μας με αυτόν!
Είναι τουλάχιστον πολιτειακά ( για να μην πω εθνικά ) Ρωμαίος γιατί στον αντιγοτθικό του λόγο μιλάει γενικά για "Ρωμαίους" :
Θα πρέπει, αντί να δεχόμαστε να οπλοφορούν οι Σκύθες (οι Γότθοι) ... να περάσει η στρατιωτική δύναμη στα χέρια των Ρωμαίων
Επίσης είναι Έλληνας γιατί εκτός απ' την δωρική του καταγωγή ανήκει και στο Πανελλήνιο ( έναν κύκλο διανοούμενων :
ἐν τῷ Πανελληνίῳ τήν ἐπιστολήν ἀναγνωσθῆναι ) όπου τα μέλη του αποκαλούνται Έλληνες :
κοίνωσαι τόν λόγον τοῖς Ἕλλησι.
Άρα, μιλάει ελληνικά , δηλώνει αρχαιοελληνική καταγωγή , αυτοπροσδιορίζεται ως
Έλληνας ( έστω και με την έννοια του μορφωμένου ) είναι πρώην παγανιστής και τώρα χριστιανός και ταυτόχρονα χρησιμοποιεί την πολιτειακή ονομασία "Ρωμαίοι". Μιλάμε για τον τέλειο τύπο Βυζαντινού ( ελληνόφωνου Ρωμαίου ).
Αγαθίας- Κυζίκου - Δαπόντες
Ό,τι είχα να προσφέρω το πρόσφερα. Δεν επανέρχομαι.
Local sources -all written in Latin- insisted upon the Greek origins of the twon. Τhe name of the ancient Greek colony, Parthenope, is constnatly used in medieval documents, chronicles, and hagiography [...] even the Cronaca di Parthenope, a vernacular chronicle written about 1350, describes in extenso the Greek foundation of the town and a Greek inscription on the temple of Apollo built by Emperor Tiberius. Moreover, a number of Greek inscriptions from the 8th century have survived, such as the funeral inscription of the Duke Theodore († 721) and the dedication of an
unnamed church by Kampoulos and his wife Konstantina. There are also the Greek lead seals of the Dukes Cosmas (670–672),100 Andrew (672–677), George (731–740), and Gregory (767–794), though at least Gregory was of local origin.101 During the 8th or early 9th century the Neapolitan mint issued light folleis with the inscription ΝΕΑΠΟΛΙΣ.
A companion to Byzantine Italy σελ. 552
Δηλαδή αν σου παραθέσω εγώ την πατριδογνωσία στον βίο του Οσίου Νίκωνος (
την Δωριέων χώρα ) ή του Οσίου Λουκά (
οἱ μὲν τὴν Κέκροπος, οἱ δὲ τὴν τοῦ Πέλοπος, ἕτεροι τὴν τοῦ Κάδμου ) εσύ θα πειστείς πως αυτοί ήταν Έλληνες ; Εδώ δεν πείθεσαι για τον Νικήτα Μάγιστρο που το λέει ξεκάθαρα ( γράφει λακωνικά γιατί είναι Λάκων ).
Ο λόγιος δεν έχει καμία αξία (διεκδικεί εδώ μια απώτερη ελληνική καταγωγή). Με το να αποκαλεί τους ελληνόφωνους "Έλληνες" ή όπως οι «Βυζαντινοί» "Αύσονες" δεν μπορείς να στοιχειοθετήσεις καμία ύπαρξη ελληνική ή αυσονικής εθνότητας παρά μόνο διεκδίκηση απώτερης ελληνικής ή αρχαιορωμαϊκής καταγωγής!
Οι Έλλενοι είναι οι δυνατοί/αντρειωμένοι
Αυτό το έγραψε ο λόγιος για να το διαβάσει ο λαός. Δεν γράφει σε αττική διάλεκτο.
Περίεργο να θεωρούν ανδρειωμένους τους κακούς παγανιστές .
Αν γνώριζες έστω λίγη κυπριακή ιστορία θα γνώριζες ότι τότε οι Κύπριοι ήταν υπό Φραγκική (Γαλλική) κατοχή. Όσο "Ιταλοί" είναι οι «Γάλλοι» τόσο "Έλληνες" είναι οι «Βυζαντινοί» ή καλύτερα με αντίστοιχες έννοιες όπως έχω εξηγήσει πάρα πολλές φορές!
Ο Ν. Γ. ΜΟΣΧΟΝΑΣ ( ΕΤΕΡΟΓΛΩΣΣΟΙ ΠΛΗΘΥΣΜΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟ ΦΡΑΓΚΙΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ) λέει πως επί Λατινοκρατίας εισήχθησαν τα φράγκικα ( επίσημη γλώσσα του βασιλείου - τα λατινικά ήταν η επίσημη γλώσσα της διπλωματίας ) και τα ιταλικά (
την Ιταλών ) .
Μια χαρά λοιπόν μπορεί να χρησιμοποιεί το "Ιταλοί" για τους κυρίαρχους των Ελλήνων ( η γλώσσα των οποίων λέει ο Μοσχονάς πως αναφέρεται και ως
τά Ελλήνων ).
Αναφερόμουν στην τωόντι Ρωμανία
Ποια είναι η τωόντι Rωμανία ; Αυτή που αναφέρει ο Επιφάνιος Κύπρου ως
ὅσοι κατὰ τὴν βάρβαρον καὶ Ἑλλάδα Ῥωμα[ν]ίαν τε καὶ τὰ ἄλλα κλίματα τῆς οἰκουμένης· ;
Δεν έχω την επιστολή του Βατάτζη αλλά έχω ιστορικούς.
Να δούμε τι γράφει το πρωτότυπο γιατί οι δυτικοί ιστορικοί έχουν μαύρα μεσάνυχτα από ορθόδοξη θεολογία. Θα συγκρατήσω προς το παρόν πως του λέει πως ο θρόνος του δεν διαφέρει απ' τους άλλους. Δηλαδή δεν αποδέχεται πρωτείο εξουσίας παρά μόνο πρωτείο τιμής.
Υπάρχει η διηνεκής ελληνική εθνότητα από την αρχαιότητα ;
Ναι γιατί ποτέ δεν ξέχασαν οι ελληνόφωνοι πως κατάγονταν από παλαιότερους ελληνόφωνους.
Στα υπόλοιπα λίγο πολύ έχω απαντήσει και δεν επανέρχομαι.