Fata_Morgana έγραψε: 10 Ιούλ 2024, 10:29
Δε πληρείς τις προϋποθέσεις σε πολλά επίπεδα εννοώ.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Tι καιρο κανει εκει που ειστε
-
λαθρολάγνο κουρκουμπίνι
Re: Tι καιρο κανει εκει που ειστε
sure...
(γελώ)
(γελώ)
Γράφει λοιπόν ο Καραγάτσης στον «Συνταγματάρχη Λιάπκιν» : «Η Λάρισα νεκρώθηκε όταν από τον ολόχρυσο κι αθέριστο κάμπο φύσηξε ο πρώτος Λίβας του καλοκαιριού. Κάπου, κατά το Νοτιά, κάποιος φοβερός δράκος πρέπει ν’ άνοιξε το φλογισμένο στόμα και να ‘χυσε την πύρινη ανάσα του πάνω στα στάχυα…
Οι Λαρισαίοι μόλις νιώσουν τις πρώτες πνοές του Λίβα, κλείνονται στα σπίτια τους. Η πολιτεία νεκρώνεται, ως κι αυτές οι δροσερές αυλές, με τα σκιερά χαγιάτια, στους παλιούς μαχαλάδες, ερημώνονται. Πόρτες, παραθυρόφυλλα, τζάμια, κλειστά· είναι ο μόνος τρόπος να ζήσει κανείς. Το αυστηρό κλείσιμο δημιουργεί στα σπίτια δροσιά ευεργετική. Μόλις όμως τολμήσεις ν’ ανοίξεις οτιδήποτε, μια καυτή πνοή σού καψαλίζει τα μάτια και τα πλεμόνια. Με το ηλιόγερμα ο Λίβας πέφτει, κι ως τα μεσάνυχτα βασιλεύει ζέστα υγρή, πνιχτική, αντίθετη απ’ την ξερή λαύρα της μέρας. Κατά τα μεσάνυχτα, απ’ τις κορφές του Ολύμπου κατεβαίνει ένα ψυχρό αεράκι, γεμάτο ζωή κι ανακούφιση. Η Λάρισα ανασαίνει. Πόρτες και παράθυρα ανοίγουν διάπλατα. Οι Λαρισαίοι, που ίσα με τότε ιδρωκοπούσαν στους δρόμους αποχαυνωμένοι, φορούν το σακάκι τους πάνω απ’ το μουσκεμένο πουκάμισο. Το θερμόμετρο κατρακυλάει από τα 40 στα 20. Δροσίζονται τα σπίτια, οι άνθρωποι κοιμούνται ευχάριστα· μα ξυπνούν, μια στιγμή, πριν βγει ο ήλιος, να ξανακλείσουν παράθυρα και πόρτες· γιατί οι πρώτες του αχτίδες είναι κιόλας θανατερές».

Οι Λαρισαίοι μόλις νιώσουν τις πρώτες πνοές του Λίβα, κλείνονται στα σπίτια τους. Η πολιτεία νεκρώνεται, ως κι αυτές οι δροσερές αυλές, με τα σκιερά χαγιάτια, στους παλιούς μαχαλάδες, ερημώνονται. Πόρτες, παραθυρόφυλλα, τζάμια, κλειστά· είναι ο μόνος τρόπος να ζήσει κανείς. Το αυστηρό κλείσιμο δημιουργεί στα σπίτια δροσιά ευεργετική. Μόλις όμως τολμήσεις ν’ ανοίξεις οτιδήποτε, μια καυτή πνοή σού καψαλίζει τα μάτια και τα πλεμόνια. Με το ηλιόγερμα ο Λίβας πέφτει, κι ως τα μεσάνυχτα βασιλεύει ζέστα υγρή, πνιχτική, αντίθετη απ’ την ξερή λαύρα της μέρας. Κατά τα μεσάνυχτα, απ’ τις κορφές του Ολύμπου κατεβαίνει ένα ψυχρό αεράκι, γεμάτο ζωή κι ανακούφιση. Η Λάρισα ανασαίνει. Πόρτες και παράθυρα ανοίγουν διάπλατα. Οι Λαρισαίοι, που ίσα με τότε ιδρωκοπούσαν στους δρόμους αποχαυνωμένοι, φορούν το σακάκι τους πάνω απ’ το μουσκεμένο πουκάμισο. Το θερμόμετρο κατρακυλάει από τα 40 στα 20. Δροσίζονται τα σπίτια, οι άνθρωποι κοιμούνται ευχάριστα· μα ξυπνούν, μια στιγμή, πριν βγει ο ήλιος, να ξανακλείσουν παράθυρα και πόρτες· γιατί οι πρώτες του αχτίδες είναι κιόλας θανατερές».
-
Mitharadir
Και εδώ μία από τα ίδια.Ξυπνησα πιασμένος.Δεν μου αρέσει να κοιμάμαι με ανοιχτό το κλιματιστικό αλλά δεν έχω άλλη επιλογη,το βράδυ 1 ώρα μμ έχει 30 βαθμούς.Εμεις Βόρεια Ελλάδα στην περιοχή που ζω δεν είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοια ανώμαλα καιρικά φαινόμενα.Συνηθως τα καλοκαίρια μας είναι πιο δροσερά από της Αττικής.Μονο τα πολύ τελευταία χρόνια αυτή η ανώμαλη κλιματική αλλαγή μας επηρεάζει έτσι το Καλοκαίρι.
Τα πολύ τελευταία, μια χαρά ήταν.Mitharadir έγραψε: 11 Ιούλ 2024, 16:02Και εδώ μία από τα ίδια.Ξυπνησα πιασμένος.Δεν μου αρέσει να κοιμάμαι με ανοιχτό το κλιματιστικό αλλά δεν έχω άλλη επιλογη,το βράδυ 1 ώρα μμ έχει 30 βαθμούς.Εμεις Βόρεια Ελλάδα στην περιοχή που ζω δεν είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοια ανώμαλα καιρικά φαινόμενα.Συνηθως τα καλοκαίρια μας είναι πιο δροσερά από της Αττικής.Μονο τα πολύ τελευταία χρόνια αυτή η ανώμαλη κλιματική αλλαγή μας επηρεάζει έτσι το Καλοκαίρι.
Τελευταίο παρόμοιο καλοκαίρι θυμάμαι το 2016 ήταν.
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Έβρεξε και δρόσισε λίγο. Αν και λάσπωσε τα μπαλκόνια αλλά δεν πειράζει. 
Καλημέρα
Πρώτο βράδυ χτες που δεν χρειασηκε να φορεσουμε μπουφαν
αρα "κάτω" θα γινεται της κολασεως
Πρώτο βράδυ χτες που δεν χρειασηκε να φορεσουμε μπουφαν
αρα "κάτω" θα γινεται της κολασεως
Δεν έχεις Όλυμπε θεούς, μηδέ λεβέντες Όσσα, ραγιάδες έχεις μάνα γη, σκυφτούς για το χαράτσι, κούφιοι και οκνοί καταφρονάν τη θεία τραχειά σου γλώσσα, των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι…
-
stergiosbik
Ήμουν στο χωριό από την Τετάρτη.taliban έγραψε: 13 Ιούλ 2024, 08:59 Δύσκολη μέρα. 6κ30 στο δρόμο να προλάβω τον φούρνο.
[img]https://i.postimg.cc/prxcMJM8/2024 ... .jpg[/img]
Γύρισα σήμερα πρωί,ξεκίνησα στις 6 προσπαθώντας να αντλήσω όση δροσιά μπορούσα.
Άμα δεν έχετε νέα μου μέχρι αύριο σημαίνει ότι πέθανα!
Καύσωνας ξανά. Κάποτε ήταν λες και στην πόλη υπήρχε μόνιμα ένα μεγάλο σύννεφο στον ουρανό. Τώρα υπάρχει συνεχόμενη ηλιοφάνεια με υψηλές θερμοκρασίες.
- Αλιόσα
- Phorum.gr user: Αλιόσα
υπάρχουνε και ψέκες που υποστηριζουνε πως τα 38αρια και τα 40αρια C για δυο και τρεις εβδομάδες συνεχόμενες είναι φυσιολογικά και πως και παλιά είχε τόση ζέστη για συνεχόμενες εβδομάδεςAntares έγραψε: 13 Ιούλ 2024, 11:35 Καύσωνας ξανά. Κάποτε ήταν λες και στην πόλη υπήρχε μόνιμα ένα μεγάλο σύννεφο στον ουρανό. Τώρα υπάρχει συνεχόμενη ηλιοφάνεια με υψηλές θερμοκρασίες.
- taliban
- Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας
Υπερβολές!stergiosbik έγραψε: 13 Ιούλ 2024, 10:34Ήμουν στο χωριό από την Τετάρτη.taliban έγραψε: 13 Ιούλ 2024, 08:59 Δύσκολη μέρα. 6κ30 στο δρόμο να προλάβω τον φούρνο.
Η Λάρισα είναι πολύ δροσερή αυτό το μήνα
Μόλις τελείωσε η τοποθέτηση του κλιματιστικού. Πριν το 2015 δεν είχα χρειαστεί κλιματιστικό εδώ.Αλιόσα έγραψε: 13 Ιούλ 2024, 11:37 υπάρχουνε και ψέκες που υποστηριζουνε πως τα 38αρια και τα 40αρια C για δυο και τρεις εβδομάδες συνεχόμενες είναι φυσιολογικά και πως και παλιά είχε τόση ζέστη για συνεχόμενες εβδομάδες![]()
-
stergiosbik
Συμφωνώ.....όταν δεν ζεις σε αυτήν!taliban έγραψε: 13 Ιούλ 2024, 12:12Υπερβολές!stergiosbik έγραψε: 13 Ιούλ 2024, 10:34Ήμουν στο χωριό από την Τετάρτη.taliban έγραψε: 13 Ιούλ 2024, 08:59 Δύσκολη μέρα. 6κ30 στο δρόμο να προλάβω τον φούρνο.
Η Λάρισα είναι πολύ δροσερή αυτό το μήνα![]()
- Libre arbitre
- Phorum.gr user: Βασίλης
stergiosbik έγραψε: 13 Ιούλ 2024, 16:30Συμφωνώ.....όταν δεν ζεις σε αυτήν!taliban έγραψε: 13 Ιούλ 2024, 12:12Υπερβολές!stergiosbik έγραψε: 13 Ιούλ 2024, 10:34
Ήμουν στο χωριό από την Τετάρτη.
Η Λάρισα είναι πολύ δροσερή αυτό το μήνα![]()
- Κάνουν τέτοια πράγματα οι ρωSSιστές; Είναι απλά γενοκτόνοι, οικοκτόνοι και αντιγκέι...
https://fr.m.wikipedia.org/wiki/Sp%C3%A ... l/newusers
40 βαθμούς εξωτερική θερμοκρασία αμαξιού και μάλιστα εδώ και δύο ώρες είναι σε σκιά.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 35 Απαντήσεις
- 1187 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από foscilis
-