Δεν υπαρχει κατι να κρατηθει, γιατι οπως συμβαινει με το 100% των ηθων που θεωρουν αρχεγονα οι ελληνες και ιδιαιτερα αυτα που θεωρουν αρχεγονα του τοπου καταγωγης τους οι εσωτερικοι λαθρο της Αθηνας (συμπεριλαμβανομενης της γλωσσας που μιλανε) δεν παει πριν το δευτερο μισο του 20ο αιωνα και τις ελληνικες ταινιες ή ακομα χειροτερα το τελευταιο τεταρτο και την ελληνικη ιδιωτικη TV.Ερμής έγραψε: 18 Νοέμ 2022, 11:58Δεν έχει τυχει στον περιγυρο μου. Και πρόσεξε, είμαι μανιάτης που υποτίθεται αυτά τα κρατάνε. Αλλά απο όσους ξέρω τα παιδιά επιμένουν να δωθεί το όνομα, όχι οι γονείς. Και δε γίνεται για περιουσιακά. Το πάμε για να υπάρχει το όνομα εις το διηνεκές.Gherschaagk έγραψε: 18 Νοέμ 2022, 11:44Κάνετε λάθος. Μια χαρά ζητάνε να πάρει το εγγόνι το όνομά τους κι ας μην έχουν δώσει τίποτα.Ερμής έγραψε: 18 Νοέμ 2022, 11:43
Δε νομίζω πως το ζητάνε οι γονείς, προσωπικά δε το έχω συναντήσει, αλλά σου λέει ο άλλος " οκ ολόκληρο σπίτι μου έδωκε και ίσως και κανα δυο ακόμη να νοικιάζω και να μη κουνάω την κωλάρα μου, ας δώσω το όνομα του σα δεύτερο"
Το καραγκοζιλίκι είναι των γονέων
Άκου Αντίνοε Δημήτριε έλα παιδί μου να πάρεις το παγούρι σου.
Ας πουμε ο Πετρος Μαυρομιχαλης (Πετρομπεης) ηταν γιος του Πιερρου* και της Κατερινας και τα δικα του παιδια ηταν Ηλιας, Παναγιωτιτσα, Αναστασης, Γιαννης και Δημητρης.
Το μονο μερος που ειχε οντως τετοιο εθιμο ηταν η Κυπρος. Και επειδη εχουν αραβικα λεβελς κακογουστιας, το συνεχισαν οταν ο πολιτισμος τους αναγκασε να αποκτησουν επωνυμα αντι για πατρωνυμα με αποτελεσμα το γνωστο παθολογικο Κυκκος Κυκκου ανα δυο γενιες.
* gaaaaaay